Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
A végfokod még nincs kész.
A BC639 eléggé melegszik, de nem kell hűteni. A két tranzisztort a bal alsó sarokban, ha jól emlékszek BC556 ami differenciálerősítő két tranzisztora, össze kell rögzíteni (nem ragasztani, az nem vezeti a hőt!). Én úgy oldottam meg, hogy kentem mindkettőre hővezető pasztát és műanyag gyors szorítóval összeszorítottam, bár ezt a cikkben nem írtam. A lényeg, hogy ugyan olyan hőmérsékletűek legyenek és lehetőleg ugyan olyan erősítésűek. Vigyázz nehogy összeroppanjon a másik tranzisztor a két végtranzisztor közt. Én hajtottam alu lemezből egy fület és azt szorítottam rá, így összeroppanás helyett elhajlott az 1mm-es lemez.
Azért csináltam így, mert hirtelen mindenki a legnahgyobb szöveget nézi, rájön, hogy magyar, és utána már nem csodálkozik rajta. Egyébként ha a crusher series-t nézed, akkor az olyan trademark féle...mint a pentium az intelen belül.A hátsó matricákat meg cserélni akartam, megsérültek felrakáskor, azok voltak az elsők.
Nekem kétszer szállt el amiatt a végfok.Ígyis meleg a borda.A két tranyó összecsavarozására nem emlékszem.de majd megnézem a cikket figyelmesebben.A bc639-est végül kicseréltem egy TO220 tokozású tranyóra, így a zászlaja miatt nem is kell hűtés.A két végtranyó közti kistranyó nem roppant meg, érzéssel húztam a csavart.Nehezemre esett nem izomból meghúzni, de hát ha nem szabad Akkor majd összecsavarozom a két tranyót, amit mondtál.
Hátőőőő...Ezt egyszer egy másik végfokon láttam, azt hittem, legalább helyes, ha már rajta van. :hide: Most levettem, aki ért hozzá, tudja, hogy nem szabad, aki meg nem ért hozzá, az meg ne akarjon erősítőt.
Most nézem, látszik, hogy kötegelővel össze van húzva a két kistranyó.De ígyis működik, hangja jó és erős, mi baj lehet.
Ma lettem kész első labortápegységemmel aminek az alapja egy LM350-es IC. A voltmérő műszer és a trafó az amit nem én csináltam hanem vettem. Ittvan 4 kép de ha valaki kíváncsi a működésére annak itt egy videó működés közbeni állapotról.
Gratulálok, szép munka! Annyit kérek, hogy a következő művedet ne rondítsd el a ragasztó takonnyal. Tudsz te szépen dolgozni és a mechanikai rögzítéseket precízen kivitelezni. :kalap:
Szép munka. A kis bordán lévő TO220-as alkatrészről mintha hiányozna egy csavar...
Szép munka, gratulálok. [OFF]Abban viszon egyetértek vicsys kollégával, hogy a csavar már fel van találva, tehát használjuk.
Valóban nincs csavar mivel az egy öntapadós hűtőborda.
zolika60,vicsys: Először a panel lett megcsinálva amit csavarok nélkül terveztem majd a dobozt vettem amibe csak így tudtam megoldani. Holnap elkezdek csinálni egy hangszínszabályzót aminek a dobozába egy csepp ragasztót sem tervezek remélem sikerülni fog. Ha jól fog menni minden akkor még a héten kész lesz.
Várjuk az újabb műről készült képeket. Sok sikert hozzá.
A melegragasztó trutyi felesleges.Amúgy gratulálok, szép lett belül is nagyon. Sokat kellene gyakorolnom, hogy belül ilyen legyen a cuccosom.
Idézet: „Most nézem, látszik, hogy kötegelővel össze van húzva a két kistranyó.” Igen, direkt írtam. Az is elég ha csak összeérnek, de biztosra akartam menni. Egyébként nekem nem melegszik egyáltalán, főleg amilyen hangerőn hallgatom, max beszédhangerőben szól, de kipróbáltam, ordíttatva se melegszik jobban. Csak a BC639 melegszik, ha jól emlékszem BD139-et raktam a helyére és rá egy kis hűtőbordát, de aztán nem volt sok értelme, úgyhogy visszaraktam a BC639-et. Ha meg valami van, akkor a védelem dolgozik. Hónapokig, egy 100X50X5-ös alulemezen volt minden és beszéd hangerőn nem melegedett, csak ha üvöltettem. Egyébként mai füllel annyira már szerintem nincs jó hangja, még egyszer nem építeném meg magamnak, vannak ennél kevésbé bonyolultabb és sokkal szebb hangú erősítők is. De persze szépen haladtam felfelé, TDA2030, TDA7294, ez, VF3.
Sziasztok, remélem nem baj, hogy itt teszem fel a kérdésem.
Szóval én olyan kapcsolást keresek, amivel megoldható, a következő dolog: van mondjuk 7 nyomógombom, megnyomom az 1., akkor egy 1 digites egyszerű ledkijelzőn megjelenik az 1-es, ha a 2. gombot nyomom meg , akkor 2-es szám jelenik meg, és így tovább.... Tudnátok segíteni?
Én is olyant raktam, rádobtam azt a kosarat, ami a bc 639-esen van most.Igazából lehet, én vagyok botos, de nem érzek különbséget a vf3 és ez közt.Mondjuk egy tda meg ez közt mérföldek vannak.De már látom, kár volt ekkora bordát szerelni rája.De legalább túlmelegedni nem fog.max hanegrőn meg egy 95 db/w/m-es hangszóróval már lehet az utca végén hallani a hangját.
Huhh, ez jó lenne, de kicsit egyszerűbb megoldás kéne. Van x gombom, megnyomom, az 1. akkor 1est ír ki, 2. akkor 2est, stb stb
Valami ilyesmi kellene, csak legyen rendesen 9 gomb, ne 4.
Bővebben: Link
Ott azért van 4 gomb mert az a 4 bitet kapcsolja. Az Ic pedig egy Binary to Bcd ic azaz a bináris kódot átalakítja BCD kóddá ami a 7 szegmensest vezérli.
Értem, és létezik olyan kapcsolás, ami nekem kell, megoldható vhogy? Leírom mire kell, hátha akkor:
Szóval autóba a sebességváltóhoz szeretnék rakni 6db gombot, berakom 1esbe, akkor kiírja az 1est a ledkijelző. 2esbe kiírja hogy 2. stb stb. Fokozatkijelzésnek kéne.
Szép munka .......Feliratozni MEG majd ÉN fogom....
Idézet: „Feliratozni MEG majd ÉN fogom....” ? Ugye nem hiszed azt, hogy ilyen szövegekkel sok cimborád lesz? Van stílus is a világon, ahogy ugyan ezt, de mégis másképp el lehet mondani.
En annak idejen ezt a sebesseg es a fordulatszamjelbol szamitottam, ezek aranya meghatarozza a fokozatot az adott auton.
Kapcsoloval eselytelen, inkabb eros magnes es reed-rele lenne a jobb mechanikus megoldas.
Jó az így is, én ilyen komoly erősítőt nem tudom mikor epítek... :vigyor5:
De én meg is csinálom neki ha kell ,mert a kollégám fia , és csak egy kis ugratás az egész HI...
Ideje, hogy én is írjak ide.
Készítettem egy dupla töltőt sorosan kapcsolt akkukhoz, és egy "szemétből kihúzott" Erollert is megjavítottam. Utóbbi azért érdekes, mert nem volt az akkukban töltés, és mégis sikeresen tudtam regenerálni a régi ólomakkukat, másrészt "homemade" fékrendszer került rá (új villát hegesztettem, hogy bicikli fék kerülhessen rá)
Ötletes elrendezés és végre nem kiherélt PC táp a doboza !
vicsys -nek igaza van, ragasztó nélkül profibb a készülék! Sok sikert a használatához!
Egy referencia munkádról igazán feltehetnél egy képet, mielőtt fikázol valakit!
Referencia képpel sem illene szerintem
|
Bejelentkezés
Hirdetés |