Fórum témák
» Több friss téma |
Így van, ahogy Mrex írja
Ma beszéltem a társulattal, de egyik sem ajánlotta fel, h beleszáll az anyagiakba - senki sem áll jól. Így igazából én fedezem ezen költségeket... Bár a vezér azt mondta, megpróbál hatni kicsit az Önkormányzatra, a másikunk lehurrogta, h őszig ne is reménykedjünk... Na de nem offolok tovább, Mrex, köszi szépen mindent, megvettem a hiányzó alkatrészeket a hestoreban, nekiesek és értesítelek benneteket. Bye
Hat csak be kell irni a google-ba ...AV Transmitter /ReceiverBővebben: Link
itt talalhato a ...Wireless Security System is . Muszaly legyen magyarba a kis kamerat egy magyar ceg forgalnazza es onnan hoztak a temesvari uzletbe. Itt tele vannak az uzletek ilyennekkel.
Értem én,manapság mindenki szeretne sok mindent,megcsinálni,csak vagy nem ért hozzá,vagy nincs rá kanyi vasa se,az alkatrészekre.
Olyannal is találkoztam,itt a fórumon aki napokig írogatott,ő ugyan nem ért az adott kütyühöz,alkatrésze sincs hozzá,de szeretne 1-et építeni. Amikor megadtam az instrukciókat,rajzot neki,hogyan kell mic.adót/vevőt készíteni akkor +az volt,hu milyen bonyolult is ez. Műszerészként állíthatom,mivel én már építettem 2db.wireless mikrofont,8-10ez.ft,alatt nem lehet,megcsinálni,a cuccot. Amit gyártottam,csak a mikrofontest,volt 3500ft.esztergályos munka,sárgarézből. Az adó panel smd,kivitel,a vevő fetes,+4tranzisztor 2db. Ic.a vevő doboz 2000ft.ba került.És még munkadíjról nem beszéltem. Senki ne gondolja,hogy néhány db.otthoni nf.tranzisztorból,R-s ból,+oldható a dolog.
Ha csak a lényeget mazsolázom ki a hozzászólásodból, akkor valahol igazad van, ám nekem nem mikrofon alakú mikrofon kell, 2 db-ot adnak vevővel 3500ért, VHF sávra - ilyen van is, azt akartam átalakítani, de nem egyszerű. Tehát a ház ára már lejön. Munkadíj szintén, mert magunknak csinálom. (amúgy én műszerész vagyok, bár szakmunkásvizsga óta nem dolgoztam a szakmában ) Vevő így szintúgy nem szükséges, ha FM sávon van, olcsó digit rádiókat lehet szerezni. És ahogy látom a linkeken, 2 tranzisztor és egy IC megoldja a gondom (fejenként) meg pár alkatrész. Tehát belepróbálkozom De azért köszi a motiválást Ha másoknak működik, táncsak nekem is fog.
Amúgy mit jelent az: "+4tranzisztor 2db." most akkor mennyi az annyi? (ez költői kérdés.. )
A "4db tranzisztor 2db" az helyesen leírva, ahogyan gaben62 gondolta (enter nélkül, olvasható formában, teljes egészében) így nézne ki:
"4 db tranzisztor és 2 db IC". Csakhát ez így kicsit bonyolult lett volna enter nélkül, szóközzel, stb...
Sziasztok!
Megépítettem ezt. L1-et 5 menetesre csináltam. Tápnak szűrt, stabil 5V-ot kötöttem rá. (labortáp) Az antenna kicsit több mint 30 cm, 3 db összeforrasztott kábeldarab. A 2N2222 helyett BC547-et használtam, az nem baj ugye? (Azt írták, hogy az is jó lehet bele) A "Kezdő kérdések"-ből ide lettem továbbítva, szeretném a segítségeteket kérni, mert a mobilommal, hifimmel, sőt még a "hagyományos tekergetős" ébresztőórámmal sem sikerült megtalálni az adást. Elvileg 88-tól 108 MHz-ig bárhol lehet. Nem lehetne ezt kicsit leszűkíteni valahogy? És hogy tudom kipróbálni, hogy működik -e egyáltalán (sugároz -e adást)
Hello, ha az áramfelvétele változik, miközben a tekercset bazirgálod, akkor valószínűleg van oszcilláció. Ha eközben a vevőt figyeled, hallanod kellene, hogy bezizzen az adás, ha nem, akkor a kondin változtass, mert túl messze van a freki. Hangoláshoz egy sárga szinjelzésű vasmag ajánlott, ha nincs, akkor marad a csavarhúzó.
Értem. Az áramfelvételt a tápcsatinál kell mérni?
Szerintem van ilyen ferrites kütyüm, szétszedett rádióból. Az egyiknek fehér a teteje, a másiknak rózsaszín, ilyen kis fém dobozka. Ez kell?
Változik az áramfelvétel.
Ahogy beszúrom a csavarhúzót két menet közé, lecsökken. A kondin sajna nem tok változtatni, 4,7 pF, nem trimmer. De ez volt az eredeti rajzon is, jónak kéne lennie nem?
Jobb lenne egy 3 - 10, 15 pF trimmer, bár a menetek összébb, széjjelebb húzogatásával is lehet hangolni
igen, a tápnál kell az áramfelvételt mérni, ...Az kell ami a fémdobozkában levő műa hengerecskében van fekete csövecske ...jónak kell lennie, csak ki tudja, milyen a freki....
Hát trimmerem nincs, de van egy rakás kiforrasztott kondi, abból a narancssárga fajtából.
Milyet keressek? A pirossal bekarikázottat kéne lecserélni ugye?
A rózsaszín tetejűből kiszedtem egy üreges fémcsövet. Azt tegyem bele a tekercsbe vagy mi?
Nem az a frekvenciát meghatározó kondi! Az a tekerccsel párhuzamos 15 pF!
Most látom. Milyen csövecskéről beszélsz? A rajzon egy öntartó 0.3 mm -es drótból 5 - 6 menet van légmagos kivitelben. Az a csövecske egy ferrit hangolómag, ha azt bedugod a menetek közé, a freki lényegesen csökken. Arra nincs szükség, még csévetestre se nagyon.
Ja, aha. Szóval ez az.
És milyet keressek helyette?
trimmer lenne a jó... a ferritmaggal csak egy próbát végzünk csak el, hogy behúzhassuk a frekit a vehető tartományba...nem lesz végleges
Ma voltam HEstore-ban, ott nem árulnak, és holnap már hétvége :no:
Nem lehetne sima?
Tőlem lehet sima...ha nincs, akkor nyilván nem tudjuk használni...(csak igy esetleg szivatod magad vele)
A ferritmagot hogy kell használni?
Kiszedtem a fémből, egy fekete cucc, van rajta vékony réztekercs, azt is le kell szedni? "3 - 10, 15 pF trimmer" ez mit jelent? 3-15-ig állítható? Ha a tekercs szét-összehuzogatásával hangolok, a rádiót kb milyen frekire állítsam?
-A ferritmagot, (a fekete csövet) beledugjuk a tekercsbe, mire azt elhangolja, és örvendünk neki.
-Stimm: 3-15pF-ig. -Két frekit próbálj ki, a hangolható legkisebbet, ill a legnagyobbat.
Először találd meg az adódat az analóg hangolású vevőn, aztán oda állítod a sávon bellül, ahol jó.
A trimmerkondi értéke azt jelenti, hogy majdnem mindegy mekkora a végkapacitása, csak beleessen az 15 pF körüli érték tartományba. Ha egy 4.7 pF -el párhuzamosan berakod, akkor 4.7 +3 (esetleg 5), és 10 (15) az kb 7.7 - 14.7 (19.7) pF tartományban állítható. Ha túl nagy a végkapacitás, akkor nem tudod finoman hangolni.
Várjatok, találtam sárga tetejű dobozt is, meg talán van egy trimmer is. Mindjárt kitermelem őket, hátha jók lesznek...
Akkor most összefoglalva:
vegyem ki a sárgából a magot, rakjam bele az adó tekercsébe, és nézzem meg a legkisebb, és legnagyobb frekin ugye?
Nem. A vevő fix frekin legyen, s a magot lassan told be a tekercsbe, miközben figyeled a vevőt.
Leszedjem a magról a rajta lévő réztekercset?
Mint irtam, csak a MAGOT kellene a tekercsbe helyezni.
Ok. Sikerült leszednem az összes rezet.
A trimmer amit találtam, egy "böszme" 2*2 cm-s kocka, 4 csavar a tetején, és 5 lába van. Ez jó lesz ide?
Fényképet nem lehetne? A trimmerről, és az alkotásodról is.
Tessék, ittvan.
Bocsi a képminőség miatt...
Az egy miniatűr forgókondi lesz, ami nem épp idevaló. Ha esetleg az URH részt használod, akkor esetleg...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |