Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Tudom, hogy vannak lefordítatlan részek, ezeken folyamatosan dolgozom.
![]()
OK, véletlenül sem szeretnélek sürgetni, hálás vagyok a munkádért, és ha hibás részt találok, jelezni fogom. Eddig - szerencsére - nem találtam.
Illetve egyet talán: A klf. alakú részek rajzolásánál (kör, poligon, stb.) a "box"-ot "kocká"-nak fordítottad. Én inkább "négyszög"-nek írnám, mert a kocka térbeli, a négyzet pedig nem pontos fordítás (a téglalap is négyszög). De ez tulképpen apróság! Idézet: „Én inkább "négyszög"-nek írnám, mert a kocka térbeli, a négyzet pedig nem pontos fordítás (a téglalap is négyszög). De ez tulképpen apróság!” Úgyérted inkább "négyzet"-nek írnád, mert a téglalap is négyszög. ![]() ![]()
Négyszög: gyűjtő fogalom, ami magában foglalja a négyzet, a téglalap, a paralelogramma, a rombusz, a deltoid, a trapéz, stb. olyan konvex és konkáv síkidomokat, melyeknegy négy, belső szöge van.
Négyzet: olyan négyszög, melynek oldalai egybevágó hosszúságúak, és valamennyi belső szöge 90°-os. Az Eagle-ben nem csak négyzet, de akár téglalap is rajzolható ezzel az eszközzel, ergo jól írtam, hogy négyszög, és nem négyzet, főként nem kocka...
bocs, én értettem félre mit akarsz írni.Rohadt geometria
![]()
Légyszi valaki segítsen!!!
Már egy jó ideje böngészem a programokat és olvasom a nyákkészítéses dolgokat, de még mindíg nem akadtam rá, hogy hogyan kell ilyen panelt tervezni, amit alul csatoltam. Olynat, ahol az egész panelen megvan a fólia és a vezető részek mellet egy vékony vonalon nem megy semmi. Főleg a forrszemeknél nem tudom ilyen szépen kézzel megrajzolni, hogyan kell? légyszi valaki írja már le, milyen progival és mi a funkció neve. Köszi! Melléklet módosítva! bmp fájlokat nem szeretjük! ![]()
nem tudom hogy tem ijen nyáktervező progit használsz de én protellben polygon plane-nek ismerem és azzal tudok ijet csinálni
Köszi!
Az expressz pcb ingyenes verzióját használom, abban nem találtam ilyet, próbaképp megnéztem a Sprint Layout 4.0-ban , Eagle 4.16-ban és az Altiumban. nem tudtam, hogy angolul mi a funkció neve, de most hogy tudom megnézem ezekben először, ha nincs bennük akkor pedíg megnézem ezt a protelt.
Én Proteus Professional-t használok és ebben úgy hívják ezt a funkciót, hogy "Zone placement and editing".
Az Eagle-ben biztosan van, de meg nem mondom fejből, hogy mi a neve. Nézz el abba a topicba, szerintem ott le van írva valahol!
Sprint Layoutban pedig auto GND-nek hívják, és a gomb valahol az also sorban középen van.
Sziasztok!
Fotozasos technikaval dolgozoktol szeretnem kerdezni,hogy Positive 20 spray jo-e befujni a nyakot?es kb hogy van ez az egesz befujas muvelet?Legyszi irjatok rola!SOsem csinaltam ilyet meg.Mennyi eselyem van,kb hanyadikra lesz jo? ![]() Koszi!
Köszönöm mindenkinek!!!
MEGVAN!!!!!!! ahogy írtátok, minden progiban ott van!!!
Én a Sprint Layout 5.0-át tudom ajánlani mindenkép.
Profi gerber file-okat lehet belőlle exportálni. minőségi gyárók az ilyet szeretik...
Most pont a sprintet próbálgatom, mondjuk ez a 4.0-ás verzió. Ettől sokkal jobb az 5.0-ás?
Aztán majd az Altiumot fogom mélyrehatóbban megnézni.
[off] Igen jobb. bár csak angolúl meg németül van. De ugytudom neked a német nem gond!?
olvass bele a Sprint Layout topicba. Ami jó benne nagyon hogy már tud exportálni Gerber File-t meg Drill filet, és lehet benne fokozat nélkül forgatni az alkatrészeket. U.I: ha már átszerkeztettél valamit az 5.0-ban a 4.0 nem tudja megnyitni. fordítva persze mükszik.
Sziasztok!
Ma osszeraktam egy 'fotozogepet' egy 250W-os egovel. Az egorol a kepet csatolom(bocs a nem tul jo minosegert,tel.) Az lenne a kerdesem,hogy lehet ugy fotozni 250W-os higany egovel,hogy nem szedem le a burat?Kb mennyi ido?(ugy 10 cm -re van a megvilagitando nyaktol) A bura leszedest meg hogy kell csinalni?mire kell odafigyelni?
125W al kb 15-20 perc. de positiv 20 (német) lakkot vegyél, azon látszik, hogy mikor jó. FOJTÓT NE FELEJTSD
Le kell törni a búrát. A búra belső falán levő fehér por szűri az UV-sugarakat. Pont azt, ami neked kell. Minidrillel átcsiszoltam a búrát, majd letörtem a búrát. Amíg vákum van az égőben addig vigyázni kell.(utána is, de már nem fog "robbanni")
![]() Idézet: „125W al kb 15-20 perc.” Buraval,vagy bura nelkul? (Ha nem muszaly nem szednem le.Szemre sem olyan veszelyes igy,meg hat ott az eselye hogy eltorom) Positiv 20-al fogok dolgozni (egyelore). Van fojto,porcelan foglalat,doboz,nagyteljesitmenyu kapcsolo,minden,ossze van rakva ![]()
Ettol tartottam.
Jo sokba kerult,nem akarom eltorni ![]() Tudnal nehany tippet adni a bura leszedesehez? Hogy erted hogy atcsiszoltad?
Én a fém menetes részénél egy nagy fogoval kicsit rászoríítottam az üvegre. Az egész a kukába volt lógatva, kesztyűben csináltam. A fém foglalatot egyik kezemmel fogtam, a másikkal meg a fogót. Fontos a VASTAG kesztyű! Szemvédő szemüveget is vettem, igaz kifele a kukából egy darab üveg sem repült, de biztos ami biztos!!!!
csak eg ypillanat az egész és tuti működik Idézet: „Az egész a kukába volt lógatva, kesztyűben csináltam. A fém foglalatot egyik kezemmel fogtam, a másikkal meg a fogót.” Mintha csak én írtam volna le a "saját" eljárásomat ![]() Én is totál ugyanígy jártam el...
Koszi.
Azt hiszem hogy a menetes reszenel megfurom,majd korbekoszorulom minidrillel.Igaz,meg nem vegleges dontes ![]()
Hát nem tudom, a köszörülés közben könnyen eltörhet és akkor szanaszét mennek az üvegdarabok, a köszörű még a szemedbe is repítheti!
Kicsit brutális, a kukás, de szerintem az veszélytelenebb, mint a köszörülés meg a furkálás. Ez olyan üveg, ha egy helyen éri sérülés vagy felszíni torzulás vagy bármi külső behatás, akkor az egész búra törik. Legalábbis ilyennek láttam a művelet közepette. Ha csak egy picit jóbban odanyomod a köszörűt, akkor az egész szétmegy a kezedben! Kalapácssal is próbáltam, de az a belső hasznos dolgokat is összetörte. Azzal se próbáld...
Vas-kloridos maratás témában lenne kérdésem:
Vettem a vegyszerboltban alapanyagokat: 30%-os sósav por alakú FeCl Milyen arányban keverjem őket (és persze a vizet), hogy jó maratófolyadékom legyen? Én elsőre egy ilyen arányra gondoltam: 1liter sósav 0.5 kg FeCl Ha jól számolom, akkor ez: 33% FeCl 20% HCl 47% H2O Jó lesz ez a maratáshoz?
én HCl -t nem tettem a maratómba és nekem így is szépen, gyorsan mar! :yes:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |