Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Több mint valószínű, hogy elromlott valami.
BIOS nyavajája is lehet, pláne tiltott ACPI mellett tud ilyet sokat csinálni. Ha nincs vele bajod, nem biztos, hogy érdemes az okát kutatni.
Szia ! Nincs vele gond csak zavar ha valami nem úgy van ahogy volt. Régebben nem firkálta tele a hibanaplót .Nincs tiltva az ACPI. A videó kártyán bedöglött a venti és lekapcsolt a monitor többször is mire észrevettem (nem egymás után csak amikor meghajtottam) a hibát.Nem tudom az okozhatta e ezt a problémát .Holnap meg próbálom a BIOST-t frissíteni , és majd meglátom de lehet még ma megcsinálom csak keresnem kell üres lemezt mert floppym az nincs.
Tisztelt Fórumozók!
Szeretnék a laptopomhoz egy 19" TFT monitort csatlakoztatni, de a saját laptop kijelzőről nem tudom átirányítani a jeleket ?!? Használt DELL ULTRASHARP 1901FP, hibátlan, eddig asztali géppel működött. Sajnos a kezelőgombok funkcióját sem ismerem, nincs hozzá leírásom és monitorom sem volt soha (laptop). Összekötöttem már USB.-n és hagyományos tüskés csatlakozóval is. Az eszközkezelő "plug&play"-nek látja, de egyéb információt nem tudok feléje közölni. A monitoron, képernyő kímélő formájában szines sávos négyzet "fallabdázik". Kérem, aki tud segítsen! Köszönöm!
Hali mindenkinek!
Egyik haveromtól azt halottam, hogy ha a gépbe RAm-ot veszünk, csak párban lehet belerakni a gépbe? Azaz, csak 2 ugyan olyan lehet benne? Valaki meg tudná ezt erősíteni/ cáfolni? Előre is köszönöm!
Ha akarsz, rakhatsz bele egyet is.De ha kettő van, nem különösebb baj, ha nem egyformák,nekem is így van.Állítólag lassabb, ha két kölönböző van benne, de én semmit nem vettem észre a különbségen.
Értem. Köszönöm! Valaki meg tudná mondani, hogy mivel és hogyan tudnám megnézni a memóriák órajelét?
Letöltöd az everest home editiontBővebben: Link.Felrakod és onnantól értelemszerű az egész.Egyébként állítólag úgy az igazi, ha nem csak az órajel, hanem a gyártó és a típus is ugyanaz.
Köszi! Töltöttem le már de azok demók voltak, remélem ez jó lesz Szerk: Ez működik! Ezek szerint 400MHz-es a memóriám.
Ez mivel home edition, ezért nem demo. Hogy a viharba ne működne Ha 400 MHz akkor valószínűleg DDR ram van benne, ami sajnos drága.
A progi azt írja hogy DDR2 Viszont valamit nem értek. A program ezt írja: 1GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6.0-6-6-18 @ 400mhZ) (5.0-5-5-15 @ 333MHz) 4.0-4-4-12 @ 266MHz) Ebből mit lehet kisilabizálni? Mit kell nézni ebben? Most akkor hány MHZ-es is
Akkor tévedtem.Bocsi Az enyém is 400 MHz-s de csak DDR.
Sziasztok !A BIOS frissítéssel van egy kis gondom.A lap Matsonic MS 7177 CT névre halhat mint már azt írtam.Letöltöttem az új Bios fájlt ,megcsináltam a rendszerindító lemezt, de sehol nem találok betöltő segédprogramot . Tovább keresem de ha valaki tudja honnan lehet letölteni az írja már meg legyen szíves. Köszi belfi2!
Szerintem 800MHz-es.A ddr2-800 elárul mindent.Az enyémben úgy írja ki, hogy ddr-400 és az enyém 400MHz-es.
A régebbi RAMokat igen is pára kellet használni. Ez még az SDRAM előtti idők. Ma pedig érdemesebb ún. Dual Chanel-ban használni aminek feltétele, hogy két teljesen egyforma legyen benne. A másik pár már lehet másmilyen, de páronként egyforma. Lehet, hogy ezt a módot külön kell aktiválni, állítólag gyorsabb. Valószínűleg a hozzáférési idő csökken.
A core i7 az már tudja a 3-as csatornát, ami tulajdonképpen ugyanaz, mint a dual channel, csak egyel többet tud.Ez meg már trial channel
Sőőőőt, a mai komolyabb lapok 3asával kezelik a memóriát, ennek a nevét nem tudom, de már jó pár ilyen lapot hoztam, és valójában gyorsabb a memória kezelése.
Pl. amit most csináltam, DDR3 2000 3x2Gb
Hali !Ismét ÉN ! Időközben mégis csak megtaláltam ha valakinek szüksége van rá vagy hasonlóra az INNEN letöltheti.
Különböző márkájú memóriák nagyon ritkán szoktak együtt működni, különböző típusúak de azonos márkájúak sem biztos, hogy helyesen fognak együtt működni.
Rossz esetben el se indul a gép, jó esetben elindul, csak nem fognak megfelelően működni a memóriák. Csak ugyan olyan típusú memóriákat szabad venni.
Köszi mindenkinek! Most 2 nem egyforma van benne. De olyan nagy gyorsulást nem vettem észre. Ezek szerint tehát nem dolgoznak együtt..
Sziasztok ! Kifog rajtam a BIOS frissítés.Először csináltam egy WIN 98 boot lemezt ,és külön a bios frissitőfájlt a flash programmal.A gép bebootol de a lemezcsere után nem látja cd meghajtót sem a merevlemezt illetve nem tudom a ramdiszkbe másolni a fáljokat.Csak az A:\ meghajtót keresi de az nincs.Beirva az R:\meghajtójelet a dir paranccsal kilistázza hogy mi van a cd meghajtóban,de aztán ennyi.
Csináltam Neróval egy bootolható lemezt amire már bemásoltam mind a két BIOS fájlt.A lemezt betéve azt irja ki hogy Invalid system disk. Van vali ötletetek mi a hiba?
Sziasztok!
Ki tudna valaki ki tudna igazítani a PCMCIA kártyák világában? Van egy 7éves laposom USB 1.0-s csatlakozókkal, és szeretnék bele vásárolni egy bővítőkártyát, ami 4 db USB 2.0-val bővítené ki a gépem. Pontosabban kb. erről lenne szó: Bővebben: Link. Itt annyi van írva, hogy Type-II CardBus PC Card slot kell neki. Vajon hogyan tudnám megnézni, hogy a gépemben milyen van? Egy oldalt találtam, ahol azt írták, hogy 1-től 3-ig támogat mindent, de nem tudom, mennyire volt megbízható. A gépem egy Pavilion ZE4400, nem mai darab Köszönöm a segítséget!
Szia!
Szerintem azért nem látta a Win98-as boot CD kivétele után a CD meghajtót, mert azon volt a CD meghajtó drivere is. Egy olyan CD-t kellene készítened, amin csak sima MS-DOS vagy hasonló van, CD-meghajtó támogatással, és a BIOS frissítés. Bootolható Pen-Drive-ra gondoltál már? Ha támogatja a géped, akkor arra egyszerűbb pakolgatni a BIOS fájlokat. Amit még javaslok, hogy jár utána a BIOS-od hogyan kell frissíteni, mert CD-DVD meghajtó BIOS-t biztosan op.rendszer alól frissítettem, és ha jól emlékszem, akkor lapos BIOS-át is, ami ugyebár alaplapi BIOS frissítés volt. Másik: nézz szét a BIOS menüben, nincs-e valami segítség, mert lehet, hogy onnan is el tudnád intézni, vagy induláskor nem kérdezi-e meg a gép, hogy BIOS Flash, vagy valami, mert olyan alaplapom is van, aminél így kellett eljárni.
De miért nem szerzel egy 100 Ft-os floppy meghajtót? Egy lemez kell hozzá. Az XP is tud indítható lemezt készíteni. Fel kell másolni rá a Flash progit , és a bin fájlt . A cd azért nem lesz jó , mert arra nem fogod tudni elmenteni a jelenlegi bios fájlt . Netán ha szükséged lenne rá...
Nem is kell működnie másképp , de így biztosan . De ha lenne egy szünetmentes tápegységed akkor arra az időre szigorúan bekapcsolni. Még így is van hibalehetőség bőven.
Szia ! Megtaláltam a deszka leírását,és bár a gép támogatja az USB boot-ot, a bios frissítés leírásában nincs róla szó.Egyedül egy bios védő juperről tesz említést ami már ki van kapcsolva.Marad a floppy !
Köszi belfi!
Szia! Tegnap illetve ma beszereltem a meg hajtót és most indulok floppyt vadászni (közben tájékozódom az estleges áram szünetről mert szünetmentesem az nincs) remélem sikerülni fog.
Köszi belfi2!
Ha találsz flopy-t azt rendesen teszteld le, nehogy kiderüljön, hogy hibás, mert emiatt is könnyen vége lehet az alaplapnak.
Hali!
Ha van USB-boot a gépen, akkor a legegyszerűbb arról megcsinálni a dolgot. Én személy szerint Hiren's USB Boot -ot használok, a pendrivra rámásolom a bios fájlt ill. a flash progit, elbootolok a pendrive -ról, DOS parancssort választok no EMM -el, aztán simán lehet róla biost -frissíteni. És jobban megbízok benne, mint bármelyik floppy -ban. |
Bejelentkezés
Hirdetés |