Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   68 / 1152
(#) greatman válasza tamas2100 hozzászólására (») Júl 4, 2010 /

Szia!

Több mint valószínű, hogy elromlott valami.
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 4, 2010 /

BIOS nyavajája is lehet, pláne tiltott ACPI mellett tud ilyet sokat csinálni. Ha nincs vele bajod, nem biztos, hogy érdemes az okát kutatni.
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Júl 4, 2010 /

Szia ! Nincs vele gond csak zavar ha valami nem úgy van ahogy volt. Régebben nem firkálta tele a hibanaplót .Nincs tiltva az ACPI. A videó kártyán bedöglött a venti és lekapcsolt a monitor többször is mire észrevettem (nem egymás után csak amikor meghajtottam) a hibát.Nem tudom az okozhatta e ezt a problémát .Holnap meg próbálom a BIOST-t frissíteni , és majd meglátom de lehet még ma megcsinálom csak keresnem kell üres lemezt mert floppym az nincs.
(#) Zgabor hozzászólása Júl 4, 2010 /

Tisztelt Fórumozók!

Szeretnék a laptopomhoz egy 19" TFT monitort csatlakoztatni, de a saját laptop kijelzőről nem tudom átirányítani a jeleket ?!? Használt DELL ULTRASHARP 1901FP, hibátlan, eddig asztali géppel működött. Sajnos a kezelőgombok funkcióját sem ismerem, nincs hozzá leírásom és monitorom sem volt soha (laptop). Összekötöttem már USB.-n és hagyományos tüskés csatlakozóval is. Az eszközkezelő "plug&play"-nek látja, de egyéb információt nem tudok feléje közölni. A monitoron, képernyő kímélő formájában szines sávos négyzet "fallabdázik". Kérem, aki tud segítsen! Köszönöm!
(#) zoly15 hozzászólása Júl 4, 2010 /

Hali mindenkinek!
Egyik haveromtól azt halottam, hogy ha a gépbe RAm-ot veszünk, csak párban lehet belerakni a gépbe? Azaz, csak 2 ugyan olyan lehet benne? Valaki meg tudná ezt erősíteni/ cáfolni? Előre is köszönöm!
(#) radocziandras válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 4, 2010 /

Ha akarsz, rakhatsz bele egyet is.De ha kettő van, nem különösebb baj, ha nem egyformák,nekem is így van.Állítólag lassabb, ha két kölönböző van benne, de én semmit nem vettem észre a különbségen.
(#) zoly15 válasza radocziandras hozzászólására (») Júl 4, 2010 /

Értem. Köszönöm! Valaki meg tudná mondani, hogy mivel és hogyan tudnám megnézni a memóriák órajelét?

Letöltöd az everest home editiontBővebben: Link.Felrakod és onnantól értelemszerű az egész.Egyébként állítólag úgy az igazi, ha nem csak az órajel, hanem a gyártó és a típus is ugyanaz.

Köszi! Töltöttem le már de azok demók voltak, remélem ez jó lesz Szerk: Ez működik! Ezek szerint 400MHz-es a memóriám.

Ez mivel home edition, ezért nem demo. Hogy a viharba ne működne Ha 400 MHz akkor valószínűleg DDR ram van benne, ami sajnos drága.

A progi azt írja hogy DDR2 Viszont valamit nem értek. A program ezt írja: 1GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6.0-6-6-18 @ 400mhZ) (5.0-5-5-15 @ 333MHz) 4.0-4-4-12 @ 266MHz) Ebből mit lehet kisilabizálni? Mit kell nézni ebben? Most akkor hány MHZ-es is

Akkor tévedtem.Bocsi Az enyém is 400 MHz-s de csak DDR.
(#) belfi2 hozzászólása Júl 4, 2010 /

Sziasztok !A BIOS frissítéssel van egy kis gondom.A lap Matsonic MS 7177 CT névre halhat mint már azt írtam.Letöltöttem az új Bios fájlt ,megcsináltam a rendszerindító lemezt, de sehol nem találok betöltő segédprogramot . Tovább keresem de ha valaki tudja honnan lehet letölteni az írja már meg legyen szíves. Köszi belfi2!

Szerintem 800MHz-es.A ddr2-800 elárul mindent.Az enyémben úgy írja ki, hogy ddr-400 és az enyém 400MHz-es.
(#) KTobi válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 4, 2010 /

A régebbi RAMokat igen is pára kellet használni. Ez még az SDRAM előtti idők. Ma pedig érdemesebb ún. Dual Chanel-ban használni aminek feltétele, hogy két teljesen egyforma legyen benne. A másik pár már lehet másmilyen, de páronként egyforma. Lehet, hogy ezt a módot külön kell aktiválni, állítólag gyorsabb. Valószínűleg a hozzáférési idő csökken.
(#) radocziandras válasza KTobi hozzászólására (») Júl 4, 2010 /

A core i7 az már tudja a 3-as csatornát, ami tulajdonképpen ugyanaz, mint a dual channel, csak egyel többet tud.Ez meg már trial channel
(#) zoz11 válasza KTobi hozzászólására (») Júl 4, 2010 /

Sőőőőt, a mai komolyabb lapok 3asával kezelik a memóriát, ennek a nevét nem tudom, de már jó pár ilyen lapot hoztam, és valójában gyorsabb a memória kezelése.
Pl. amit most csináltam, DDR3 2000 3x2Gb
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 4, 2010 /

Hali !Ismét ÉN ! Időközben mégis csak megtaláltam ha valakinek szüksége van rá vagy hasonlóra az INNEN letöltheti.
(#) KTobi válasza zoz11 hozzászólására (») Júl 4, 2010 /

Triple Chanel
(#) (Felhasználó 4577) válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 4, 2010 /

Különböző márkájú memóriák nagyon ritkán szoktak együtt működni, különböző típusúak de azonos márkájúak sem biztos, hogy helyesen fognak együtt működni.
Rossz esetben el se indul a gép, jó esetben elindul, csak nem fognak megfelelően működni a memóriák.
Csak ugyan olyan típusú memóriákat szabad venni.
(#) zoly15 válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Júl 4, 2010 /

Köszi mindenkinek! Most 2 nem egyforma van benne. De olyan nagy gyorsulást nem vettem észre. Ezek szerint tehát nem dolgoznak együtt..
(#) belfi2 hozzászólása Júl 5, 2010 /

Sziasztok ! Kifog rajtam a BIOS frissítés.Először csináltam egy WIN 98 boot lemezt ,és külön a bios frissitőfájlt a flash programmal.A gép bebootol de a lemezcsere után nem látja cd meghajtót sem a merevlemezt illetve nem tudom a ramdiszkbe másolni a fáljokat.Csak az A:\ meghajtót keresi de az nincs.Beirva az R:\meghajtójelet a dir paranccsal kilistázza hogy mi van a cd meghajtóban,de aztán ennyi.
Csináltam Neróval egy bootolható lemezt amire már bemásoltam mind a két BIOS fájlt.A lemezt betéve azt irja ki hogy Invalid system disk. Van vali ötletetek mi a hiba?
(#) Kovidivi hozzászólása Júl 5, 2010 /

Sziasztok!
Ki tudna valaki ki tudna igazítani a PCMCIA kártyák világában? Van egy 7éves laposom USB 1.0-s csatlakozókkal, és szeretnék bele vásárolni egy bővítőkártyát, ami 4 db USB 2.0-val bővítené ki a gépem.
Pontosabban kb. erről lenne szó: Bővebben: Link. Itt annyi van írva, hogy Type-II CardBus PC Card slot kell neki. Vajon hogyan tudnám megnézni, hogy a gépemben milyen van? Egy oldalt találtam, ahol azt írták, hogy 1-től 3-ig támogat mindent, de nem tudom, mennyire volt megbízható. A gépem egy Pavilion ZE4400, nem mai darab Köszönöm a segítséget!
(#) Kovidivi válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 5, 2010 /

Szia!
Szerintem azért nem látta a Win98-as boot CD kivétele után a CD meghajtót, mert azon volt a CD meghajtó drivere is.
Egy olyan CD-t kellene készítened, amin csak sima MS-DOS vagy hasonló van, CD-meghajtó támogatással, és a BIOS frissítés. Bootolható Pen-Drive-ra gondoltál már? Ha támogatja a géped, akkor arra egyszerűbb pakolgatni a BIOS fájlokat. Amit még javaslok, hogy jár utána a BIOS-od hogyan kell frissíteni, mert CD-DVD meghajtó BIOS-t biztosan op.rendszer alól frissítettem, és ha jól emlékszem, akkor lapos BIOS-át is, ami ugyebár alaplapi BIOS frissítés volt. Másik: nézz szét a BIOS menüben, nincs-e valami segítség, mert lehet, hogy onnan is el tudnád intézni, vagy induláskor nem kérdezi-e meg a gép, hogy BIOS Flash, vagy valami, mert olyan alaplapom is van, aminél így kellett eljárni.
(#) ptesza válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 5, 2010 /

De miért nem szerzel egy 100 Ft-os floppy meghajtót? Egy lemez kell hozzá. Az XP is tud indítható lemezt készíteni. Fel kell másolni rá a Flash progit , és a bin fájlt . A cd azért nem lesz jó , mert arra nem fogod tudni elmenteni a jelenlegi bios fájlt . Netán ha szükséged lenne rá...

Nem is kell működnie másképp , de így biztosan . De ha lenne egy szünetmentes tápegységed akkor arra az időre szigorúan bekapcsolni. Még így is van hibalehetőség bőven.
(#) belfi2 válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 5, 2010 /

Szia ! Megtaláltam a deszka leírását,és bár a gép támogatja az USB boot-ot, a bios frissítés leírásában nincs róla szó.Egyedül egy bios védő juperről tesz említést ami már ki van kapcsolva.Marad a floppy !
Köszi belfi!
(#) belfi2 válasza ptesza hozzászólására (») Júl 5, 2010 /

Szia! Tegnap illetve ma beszereltem a meg hajtót és most indulok floppyt vadászni (közben tájékozódom az estleges áram szünetről mert szünetmentesem az nincs) remélem sikerülni fog.
Köszi belfi2!
(#) Tomi20 válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 5, 2010 /

Ha találsz flopy-t azt rendesen teszteld le, nehogy kiderüljön, hogy hibás, mert emiatt is könnyen vége lehet az alaplapnak.
(#) greatman válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 5, 2010 /

Hali!
Ha van USB-boot a gépen, akkor a legegyszerűbb arról megcsinálni a dolgot. Én személy szerint Hiren's USB Boot -ot használok, a pendrivra rámásolom a bios fájlt ill. a flash progit, elbootolok a pendrive -ról, DOS parancssort választok no EMM -el, aztán simán lehet róla biost -frissíteni. És jobban megbízok benne, mint bármelyik floppy -ban.
(#) belfi2 válasza Tomi20 hozzászólására (») Júl 5, 2010 /

Valami javaslat a tesztre nézve?
Következő: »»   68 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem