Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
Igen, a 470nF es kérdést jól érted, LFO = low frequency oscillator. A kondik határozzák meg a rezgés frekvenciáját, kisebb kondi, nagyobb frekvencia, gyorsabb tremoló hatás. Az ellenállásos kérdést én sem igazán értem, az M/V az jelenthet master volume-ot pl? De lehet a a speed potira gondol és azt akarja, hogy növeld a soros 1k-ját? De annak megint nem sok köze van az "added distortion"-hoz meg a "less headroom"-hoz. Azzal inkább azt tudom elképzelni, hogy az R6-ot növeld...Ilyen ötleteim vannak.
Szép jó napot!
Zengetőhöz ( reverb) keresek valami tuti kis kapcsolást, ami nem csöves és nem rugós! ha esetleg lenne valakinek valami hasonló azt szeretettel fogadnám! Előre is köszönöm a segítséget!
Köszönöm, bár igazából nekem elég lenne valami satnyább csak itthonra egy kis mikrofon előfok mögé tenném! valami ilyesmi (Bővebben: Link) csak ezek az ícék már nemigazán kaphatóak, szóval elég lenne valami egyszerűbb is!
http://www.tonepad.com/project.asp?id=68
Nem sokkal egyszerűbb, de legalább nem kell nyákrajzzal szórakozni. Csatoltam egy rajzot is, amit a gépemen találtam. Megpróbáltam a tremolót nagyobb ellenállással. Nem sok minden változott, nőtt a hangerő, de nem észleltem "mélyebb" szaggatást. A Kondikat még nem cseréltem ki, de szerintem nem is kapcsolózok, csak simán lecserélem az 1-eseket 0,47-esre. Lassabb tremolóra nincs igényem.
Hali!
A tonepados cucchoz FV-1 -es DSP kéne... hol kapni ilyet? Valamivel fel is kell rá programozni a kívánt efekt szoftverét. Biztosan van hozzá jóféle fejlesztő környezet, persze aranyárban, a profi gyártók számára. A csatolt gif rajz, pedig valami rugós zengetőpad meghajtó/fogadó egysége lehet.
Hali!
TDA 1022 -est innét tudnál rendelni, de a hangjától szerintem nem esnél hanyatt Ha otthonra kell, akkor miért nem játszol szoftveres multiefektekkel? (pl: Guitar Rig)
Köszönöm a segítségeket! ez az eepromos cucc jól néz ki, és ha jól látom nem kell programozni sem ( Bővebben: Link )csak hát honnan lehetne ilyen spéci cuccot beszerezni? meg szerintem nem lehet olcsó sem:S de mindenesetre jó! a 1022 icék meg elég drágák ahogy elnézem, meglátom minek az építésébe kezdek majd bele
Lehet .hogy valami ilyesmit keresel? 15 euro
Ja, én nem néztem igazán, csak küldtem, ami van. Hátha valakinek segít, de úgy tűnik nem. =( Nekem van a frontmenemben fasza zengető, nem is kell több.
Ez sem rossz, köszönöm bár én a házi barkács híve vagyok köszönöm azért mindenkitől a segítséget, ha közben akadna még valami, belekukkantgatnék azokba is.
Hali!
Köszi, igazából amolyan ac/dc hangzás elérése volt a cél, persze még finomítgatok rajta, de lassan eléri a végső formáját. Most a táp "drop"ját vittem be, ami a kivezérléstől függően leviszi a tápfeszültségét annak a szekciónak, ami a vég torzítását hivatott behozni. Amolyan kompresszor effektus kb. Érdemes az attack-ra figyelni, kicsit talán azon maszatol, van neki egy kis időállandója...A gaint szélsőségesen nagyra vettem, ez amolyan kitekert állapot, nyak pikup. Bővebben: Link Mi a véleményed? Remélem nem lesz halk, ha igen, akkor valami gebasz van nálam, de sebaj, már készül a PCM úgyis
Hali!
http://www.tonepad.com/project.asp?id=51 Ezt nézd meg. Rebote Delay 2.5 a neve. Előidézhető vele Echo, Reverb, Delay hangzás. 10-580ms között változtatható a késleltetés. Nyákterv is van hozzá, ha van hozzá türelmed, ez nem egy rossz projekt. Sok sikert!
Köszönöm, ez zsivány kapcsolás, és ha jól láttam még icét is lehet hozzá kapni, kivételesen annyit szeretnék még itt megkérdezni, hogy az analog föld meg a digit föld között milyen kapcsolat van? az analóg megy a tápföldre, és a digiteket csak össze kell kötni?
Az miért van hogy nagyot pukkan a kapcsolóra a tremolóm? :\ Ahogy kapcsolom be: pákk. Utána is kicsit zajos de az nem zavar. Millenium bypassal csináltam.
Hello mindenkinek.
Ha egy effektet nem 0,5W ellenállásokkal hanem 1/8W-kal csinálom menyire befolyásolja a kész hangzást, vagy ez nem befolyásolja?
Szia! szerintem nem befolyásolja , viszont vigyázz mert az 1/8W-os kisebb mint a 0,5W-os szóval ha olyan helyre kell ahová indokolt akkor azt rakjál, ne melegedjen fölöslegesen.
Igen ezzel tisztában vagyok, azért is írtam hogy effektben mert ott nem folyik nagy áram. Csak azért kérdeztem hogy nem-e érzékeny erre a gitár hang, mint pölö a kerámia , vagy az elektrolit kondi-ra. Mert azokat nem nagyon ajánlatos a jel útban használni.
Klasszikus Millenium BP jelenség, szóval az sem mindenható megoldás. Lassan én már kezdek arra hajlani, hogy mondjuk a Boss-nál okosabban csinálják, megfelelő elektronikával. Engem is zavar a pukkanás.
A bemeneten és a kimeneten lévő csatolókondik egyik lába a levegőben lóg, ha ki van kötve az effekt. Amikor fix potenciálra kerül akkor pukkan egy nagyot. Utána sokszor kapcsolgatva nem zavaró, hosszabb kikapcsolás után újra, mert közben a kondi kisül. A jelenséget elviselhető szintre lehet csökkenteni, ha a kondi szabadon lógó lábát egy 1Mohmos ellenállattal lekötöd földre.
Pont most találtam egy kapcsolást ahol 2m2-essel oldották meg, épp rá akartam kérdezni, hogy ez mindenhol működik-e:
http://fuzzcentral.ssguitar.com/pcbs/electralayout.gif Akkor gondolom igen. A helyzet az, hogy a kapcsolásomban már ott van az az 1 megás ellenállás. Átnézegetem...
Sziasztok! adódott egy kis problémám és szeretném a segítségeteket kérni: csináltam egy MT-2 -t és valamiért nem szól amikor bekapcsolom , tehát tisztán nem szól a lábkapcsoló működik mert torzra át tudom kapcsolni de tiszta nem jön ki belőle valamiért . Csatolok egy hangot, ilyent csinál mikor bekapcsolom , egy pillanatra szól aztán lehalkul teljesen .
Hali!
jfetek lábkiosztását ellenőrizd szerintem először! Adatlap <-> nyák. Zsolti
Ha jól emlékszem a bemeneti és a kimeneti buffert köti össze a jfet kapcsoló, tehát ,ha a torz átmegy,akkor a bufferek jók, innen kezdve csak a jfet kapcsoló marad. Ezért gyanakodnék első körben erre. Én is építettem sok sok évvel ezelőtt az eredeti panel másolattal, sokat szívtam vele, mire bevittem szoftverbe, de úgy emlékszem, a jfetek lábait hajlítgatnom kellett, mert amim volt, az nem passzolt bele sehogy. Nézdd meg, hátha. Ha nem, akkor érdemes még megnézni a fethez kapcsolódó alkatrészeket stb...
Szia! A FET-ek jól vannak benne az tuti mert működött csak aztán dobozba rakás után voltak problémák, most megpiszkálgattam jó volt egy darabig aztán most megint nem jó. Q003 D -jén még megvan a jel de a sourcén már nem jön ki. (kép) .
Hali!
Magát a flip flop-ot mérted? Kapcsolásra a tranyók kollektorán van-e változás? mert lehet az bizonytalankodik! Meg ,ha jól emlékszem nekem is volt ilyesmi, betettem a ledet és egyből stabilabb lett a dolog, nálad van led?
Szia! Van led.Ha megfogom a C2 tetejét (elektrolit) akkor működik teljesen jó minden de ha elengedem, pár másodperc után elhalkul aztán nincs hang. flip-flop az jól működik. Érdekes mos közbe bekapcsoltam aztán most meg jó, itt valami nagyon megvan benne hülyülve. Gondol egyet aztán nem jó.
Rakok fel pár képet róla. Most azóta nem csinált hibákat remélem így marad.
Még itt van két kép a régiről. Valahogy minta ennek jobb hangja lenne mint az újnak, most már mind egy már megépítettem a másikat ,de minek...
A tied is gerjedt , bizonyos beállításoknál , ahol aránylag sok közepet adtál neki? Mert ez úgy sípol hogy az embertelen.
Persze!
Ez a kapcsolás természetéből adódik, sajnos hajlamos a gerjedésre. Kerülni kell a szélsőséges beállításokat, egyébként is ,ez metál cucc, inkább scoop-olni kell keményen, arra meg első osztályú ez a paramterikus közép ,szerintem... |
Bejelentkezés
Hirdetés |