Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Hát szó mi szó, tényleg fogalmad sincs a dolgok mikéntjéről. A P az potenciométer. Változtatható ellenállás. A rövidrezárás annyit jelent, hogy a két kivezetését összekötni.
Tessék kreatívabbnak lenni. Egy áramkörben van áramforrás és van fogyasztó. Biztosan nem ennek a tápegység szekunder oldalán lévő ellenállásnak kellene elfűteni egy csomó energiát. Az ellenállás másik végére biztosan valamilyen IC van kötve. Keresd meg az ehhez az áramkörhöz tartozó egyéb alkatrészeket és mérd ki őket.
Kösz a segítséget, remélem boldogulok vele!
Még annyit, hogy a G2 a képcső második rácsa. Értelem szerűen a G1 (Wehnelt-henger) az első rács. A G2-re kapcsolt feszültség (párszáz volt) változtatásával az alap fényerőt tudjuk módosítani.
Kösz, ezt az infót is! Annyit még el tudnál mondani, hogy a potenciométert hogyan állítsam?
Megfelelő élhosszúságú, szigetelt csavarhúzóval finoman tekerd valamelyik irányba. Ha a kívát hatást nem éred el, akkor a másik irányba fordíts.
Hali!
Az R 571 (4.7 Ohm) ellenállás volt megszakadva kicseréltem, és az új kondival megpróbáltam (C 573) . Már kezdtem örülni mikor bekapcsoláskor megláttam a "normális" képet.. aztán kb. 1-2 perc üzem után, kezdett szépen beszűkülni hordó alakban a kép mindkét oldalon, aztán egy nagy csattanás és ennyi, mindkét biztit kicsapta.. Ez miért lehetett, mit csináljak vele? üdv.: Peti
Jah bocs, nem tudom miért kettőt írtam..
A tápnál lévő 2A-es üvegcsövesre gondoltam... ez valami túlmelegedés lehet vagy mi?
A tápegység szekunder oldalán keress zárlatot. A szűrőkondik sarkain mérj ellenállást.
szevasztok
ismét szükség lenne egy kis segitségre adott egy philips28ml8976/02b tipusu tv aminek csak egy vékony fehér csik volt a közepén cseréltem a tda 3654 icét 1 diodát, 2 ellenállást,2 kondit az eltérités az most már müködik csak most meg az a gond hogy ha bekapcsolom akor a képernyö tele van visszafutási csikokal,pár másodpercig erösödik a fény aztán lekapcsol stby-ba,a led utána zölden villog. a képcsön a 200volt az megvan(205-208v)lekapcsolásig nem változik,próbáltam a sor kimenön állitani, semmi ha kikapcsol nagy szines foltokban megy ki a fény,találtam egy rajzot majd felteszem nemsokára
Tekerd lejjebb a G2 (Screen) potit.
Hali!
Mitől lehetett ez? és mit kezdjek vele? Tudnál ebben segíteni? előre is köszönöm.. üdv.: Peti
Nem tudom, látni kellene. Cseréld ki a biztit és keress melegedő alkatrészt. Ha ilyenkor rögtön kiolvad, akkor a zárlatos alkatrészt keresd meg.
hello
sorkimenö alsó potmétere a screen, hiába nem reagál rá
Ha teljesen letekered akkor is van fény indulás után?
nincs,mind a ketöt letekertem fókuszt is sötét képernyö indulás után aztán elkeztem feltekerni és tudtam szabályozni,(de csikok még mindig voltak)nem is kapcsolt le stby-ba ,de utána megint próbáltam letekerve inditani akkor már fényel indult szabályozni megint nem tudtam és le is kapcsolt ujra
Elképzelhető, hogy valamelyik tápfeszültség még nincs meg, és ezért a videovégfoknak nincs vezérlése. Rajz alapján ellenőrizd a feszültségeket.
Sziasztok, szereztem egy Videoton C2911-AM Plat típusú TV-t, de hibás.
Az a baja, hogy nem ad képet, hangot se, csak 1 tekercs sípol benne úgy 2 másodpercenként. Ennyit csinál csak. Szétszedtem, nem találtam benne hibás kondit, legalábbis olyat nem, ami púpus lett volna. A tekercs 1 külön panelen van, és úgy a fő panelra ráforrasztva. Itt van pár kép a TV-ről, és a sípoló tekercs többször lefényképezve. KÉP1 KÉP2 KÉP3 KÉP4 Szerintetek mi lehet a tv baja? Minden segítséget előre köszönök. Üdv.
nézegetem,200v ok 12v ok 5v ok, van itt egy vezeték ami feljön a sorkimenöröl (g2) a video panelra csatlakozik hozá egy 33nf 1600v kondi aminek egyik lába kivolt rohadva vissza forasztottam de semmi változás megyek keresek egyet hátha van itthol
sziasztok! Segitséget szeretnék kérni egy sony kv-x2581k tipusu tv-hez kellene rajz vagy mi lehet a baja ha bekapcsolom és a stanby led 6-ot villan majd szünet és ezt ismétli.
sziasztok
méregetem a képcsöpanelon tda6110q ic bemenetén 6.2v mind a három ic-n, kimenetén 55v szintén mind a hármon, g2 320-520-ig tudom szabályozni,de hiába állitok rajta a fényerö semmit nemváltozik és ugyanugy lekapcsol pár másodperc mulva világos a képernyö induláskor is ha letekerm ha nem,habár tegnap sikerült egyszer hogy letekertem és akkor sötéten indult utánna tudtam világositani a g2 potival
Sziasztok!
Van egy Orion TV-m, és a képen látható hibát produkálja. Van valami tippetek, hogy mitől lehet? Sajnos még ilyen hibával nem találkoztam. Amit még érdemes tudni, hogy időközben elszállt a vég tranzisztor, amit kicseréltem, meg még pár kondit, de ez nem segített. Valami ötlet?
Üdv!
Végre sikerült utána járnom a tv típusának és csináltam pár képet is. Típus: Samsung CW-28C33N A képcső Thomson, a típusáról tettem fel képet. Ha valaki most olvasná akkor a hiba a következő: Elég pirosas a kép és nem éles. Ha minden igaz valaki már megnézte és képcső hibát állapított meg. Hogyan tudom megállapítani hogy mi a hiba? A képcső vagy a színpanel... Remélem megoldható a probléma. Minden féle ötletet tanácsot várokKöszönöm
A videovégfok és meghajtás működik. Ez abból is látszik, hogy hiába tekergeted a G2-t, a fényerő mit sem változik, mert rászabályoz a meghajtás, érzékelvén a sugáráram változását. Talán EEPROM-hiba vagy vezérlőgond lehet. Ha villámlás után lett rossz, vagy nagyon poros volt a belseje, akkor ennek nagyobb az esélye.
Szia!
Kapcsold AV-ba, kicsit vedd fel a fényerőt, és mérj feszültségeket a képcső katódokon. Kíváncsian várom az értékeket.
azt mondta a szomszéd hogy összeugrott a kép egy vizszintes csikba ütögették az asztalt alatta akkor visszajött a végén már hiába ütötték nem ugrott vissza, az viszont igaz hogy a belseje nemlátszott a portól, az a baj hogy nem tudom feltenni a rajzát 7.2mb ugy könyebben megtudnám mutatni mi volt zárlatos(dioda,ic,2 szakadt ellenállás a függöleges eltéritésnél)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |