Fórum témák
» Több friss téma |
Hát amit ott lehetett letöltöttem.Vagy az nincsen ott fent?Amugy ezt már csinálta meg az egész gravirozot valaki mechanikával ami müködött jol?Amugy neked ez a szoftver megvan?Mert nekem valamien vezérlö van meg ami valamien manager néven fut.
Amugy én ezt a gépet csak saját magam céljaira akarom majd használni és nem azért hogy pénzt keressek vele.Panelok elkészitésére és egyéb munkákra akarom majd használni.
Kezdenek értelmetlenek lenni a mondataid (3. mondat).
Ezek szerint nem értesz a mikrokontrollerekhez. A PIC és AVR lényege, hogy programozható, és ahhoz hogy valamit is csináljon, fel kell programozni. Ehhez kell egy program is. Azaz a beletöltendő program, ami .hex kiterjesztésű szokott lenni. Nézz be a PIC-es és AVR-es topikokba! Nem tudom, hogy fent van-e... De nem hiszem, hogy kiadná. Ebből él meg. Nekem sincs meg a beletöltendő... Jah, félreérthető lehettem: Nem PC-s szofver kell bele, hanem vezérlő szoftver, gépi kód, *.hex.
Bocsi de már kicsit fáradt vagyok.Szoval akkor azt mondod hogy ha az nincsen meg akkor az egész használhatatlan.Esetleg valami tanács?vagy esetleg olyan kapcsolás amihez megvan minden és müködik is?
Hát igen... Ez úgy néz ki ekkor, mint egy kvarcóra program nélkül.
Igen, igen Rátapintottál a lényegre
Sajnos, jobban értek a PIC-hez, mint a logikai számlálókhoz. Nekem már van egy programom a PIC-ben, ami annyit tesz, hogy 3db motort forgat oda-vissza teljes lépés, fél lépées, teljes lépés(2 tekercses mód). De pont azt szeretném megérteni, hogy a számlálók miért kellenek. Miért kell oda az USART-ot használni, és hogy ami a PIC-ben lenne program, mit csinál. Vagy tegyük fel, hogy a PC kimenetre egy jel erősítőt teszek, és onnan rá a MOSFET-re. Akkor már Stepp/dir funkciót ellátja, és a motor mozogni fog a program által? Tudom, hogy akkor egy tekercsen mindíg marad feszültség, ahogy a Hobby Elektronika újságban volt a főoldalon egy lézershow cikk... Azért kérdeztem, hogy a MACH3 milyen jeleket ad ki pontosan. Köszi szépen.
Ezeket mind megválaszoltam. Vagy most akkor mit nem értesz?
Teljes leírás. Usart: PC-s paraméterezése a vezérlőnek. Minimum egy tekercsen mindig kell lennie feszültségnek, esetleg PWM-mel szabályozott feszültségnek. Ezáltal nem veszíti el a pozíciót a gép. Mi nem világos?
Menetesszárra teszel két anyát. A két anya közé egy erős rugót. Az egyik anyát felfogatod a lapra, a másikat nem, de nem hagyod elfordulni, ezáltal a két anya tolja szét egymást, megszűnik a kotyogás.
Csak annyit nem értek, hogy az LPT portján pontosan milyen adat jön le...
Tehát, vegyük azt a példát, ami a fenti linken volt. (PDF) Ha kiveszem a 74LS191-es IC-ket, meg a többi alkatrészt, megmarad az OPTO sor, a PIC, meg a MOTOR be-ki kapcsoló, akkor a PIC-nek mit kéne csinálnia ahhoz, hogy a motorok mennének? A programban már vannak lépés-számok, tehát a végfok, meg a PIC már üzemel. Megírom hozzá a programot, csak bezavar engem ez a számláló IC. Am, a PWM ennyi motornál max Programmal lenne megoldva, és ezt tervezem holnap kipróbálni, és megoldani. Köszi.
Sziasztok! Ennek a vezérlőnek a PIC forráskodja megvan valakinek?
Jajj...
Most step-dir jel jön róla: motoronként van egy step láb és egy dir (direction) láb. Ha kihagynád az Ic-t, akkor valószínüleg saját programot kellene írnod hozzá, és bináris kétszámjegyes számlálóként kéne működtetned a lpt motoronkénti két vezetékét. Magyarán a számláló ic kimeneti jelét a pc-vel kéne létrehoznod, h ezt a kapcsolást szeretnéd használni, avagy nem is a kapcsolást, hanem a logikát. De sima step-dirt is kezelhetsz a Pic-cel, annyi, hogy így könnyebb a számlálós megvalósítás.
Vagyis, elég, ha a PIC annyit tesz, hogy
Ha 00 akkor 0001 Ha 01 akkor 0010 Ha 10 akkor 0100 Ha 11 akkor 1000 és így tovább... Ha nem, akkor javíts ki nyugodtan
Hali. van egy iylen léptetőm. Jő ez a CNC technológiában valamire? Úgy tudom, ott használnak ilyeneket.
Egy CNC géphez mindenféle motor jó szokott lenni, az a kritérium, hogy mekkora erőt tud kiadni magából a motor, és hogy mire akarják használni.
Ez teljesen ló cnc-hez, csak nem túl nagyhoz, de egy kicsihez simán elég.
hát ok, csak kérdeztem h. nem-e lenne szüksége valakinek ilyenre, mert nekem van, de nem használom majd ilyen dolgokra.
Ez gondolom, valami régi nyomtatóból, vagy hasonló szerkezetből lett kiszedve. Egész jók ezek a motorok.
Amit én használok, használni fogok majd, az egy SMR55-ös kis motor Régi mátrixos nyomtatóból lett kiszedve, nem olyan erős, de szerintem, ha kész lesz a gépezet akkor kiderül.
Sziasztok!
Hamarosan kész a CNC gép, és valamiért a Mac3 Mill progit nem tudom elindítani, hogy valamit csináljon a motorokkal! A Diagnosztikába villog az Emergency kis "lámpa" És a másik kérdésem az lenne, hogy marásnál, magas fordulatú késnél, milyen folyadékot használnak hűtésnek? Videókat nézegettem a Youtube-on, és ott láttam ezt. Köszi!
Olvasd el a Mach3 gépkönyvét! Rengeteget tanulhatsz belőle. Az emergency kis lámpának a főoldalon is villognia kéne! "Emulated" pipát kattintsd be az input fülön.
Emulziót használnak hűtésnek. De ehhez a gépnek is olyannak kell lennie. Csöpög, folyik, tálca, szűrés, szivattyú. Van aki disznózsírral keni be az alapanyagot. Az is jó hozzá.
Szia! Marásnál, a marófej és a megmunkálandó rész anyagától függően, víz, emulzió(olaj+víz megfelelő arányú keveréke), és léghűtést is egyaránt használhatnak.
értem. Lehet esetleg ilyen folyadékot venni? És ha igen, hogy tudok rákeresni, illetve mi a neve az ilyen folyadéknak?
Leginkább esztergához kéne most, utánna a CNC géphez. Köszi
Hello, lehet ilyet vásárolni, 1-2000 Ft literje, de higítható. Hűtő-kenő folyadék (avagy emulzió) a tisztességes neve.
Üdvözletem! Sziasztok!
Elkészült az optos vezérlő kártyám és a motor meghajtók is. Az lenne a gondom, hogy a motorok nagyon rángatnak és melegednek, mi lehet a gond?? Lehet hogy szoftveresen nem egészen jó a belítás?? Mach 2-ben tesztelem XP alatt. Segítségeket előre is köszönöm! üdv szabolcs
Túl nagy áram folyik rajtuk. Ezáltal túl erősen rándul be a pozicióba. Egyébként ez a dolga. Ha már mechanikai tömeg, azaz csillapítás lesz rajta, akkor már nem lesz rángatózós elvileg.
Melegedés is ettől van. Csökkentsd a motoráramot!
víz és olaj keveréke az emúlzió
anno motoroljaból csináltuk..
Gépipari tervező vagyok.
Szerintem célszerű lenne menetfésűvel ellenőrizni a menetet. az lehett hogy 7 nek méred de biztosan nem akkora. Amit te keresel az withwotrh menet ezt bármelyik esztergályosműhelyben megcsinálják neked akár a szomszédomban is de mivel nincs nálam a tokmány marhaság lenne rajz alapján csinálni ezt célszerűbb úgy csinálni, hogy a tokmány a menetkaliber. A withworth menet profilszöge 55°. mérd meg a tokmány magfuratát aztán kiszámolom nened valójában mekkora a menet.
szerintem nézd meg mert leehet hogy Withworth menet az 1/16w menet a tied? nem mindegy ugyanis Bárhová is viszed vidd magaddal a tokmányt is menetkalibernek
Szia!
Esélyem sincs megmérni, akkora a hely odabent (van benne egy patron, amit ahogy nyomsz befele, úgy szorítja össze a szár körül magát, így egy menetfésű már bajosan fér oda). Az adatot én erről az oldalról vettem, miután hiába méregettem, meg próbáltam "fésülgetni". Idézem: Idézet: „The nose of the Dremel tool is next to it. It is a seven millimeter diameter with 40 threads per inch. That's right. Metric diameter and English thread pitch.” Vagyis: A dremel tool feje 7mm átmérőjű 40 menettel hüvelykenként. Igen, metrikus átmérő angol menetszámmal. |
Bejelentkezés
Hirdetés |