Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TINY-Tiger processor
Témaindító: lelkes amatőr, idő: Márc 30, 2007
Témakörök:
Hali,
Találkozott már valaki ezzel a proc.családdal? http://www.wilke-technology.hu/ Nálam van itthon belőle egy példány, jól elszórakozom vele, viszont sehogy se bírom rábeszélni, hogy ékezetes betüket csaljak ki belőle. Pedig a lehetőség benne lakik, szinte bármilyen karaktert definiálható.
Ez egy "számitógép". Ezzel akarsz LCDre ékezetes karaktert kiirni? Vagy hogy gondolod?
Igen, ezzel szeretnék. Itt egy rövid prog.részlet ami mutatja, hogy miként megy a kiíratás:
mint fent látható, közvetlen print utasítással kezelhető az LCD. A kérdést azért tettem fel, hátha *botlott* már valaki bele ebbe a szerkezetbe és van valami tapasztalata. (csábító benne a valós multitaszk mód, ezért lenne jó kicsit foglalkozni vele) Egy irodai 3 szintes kis teherlift vezérlését bíztam rá eddig ami azóta is megy, de jó lenne kitalálni az ékezeteket, úgy látványosabb lenne (ha már magyarok vagyunk )
Szerintem először az LCDnek meg kéne "mutatni", hogy milyen egy ékezetes karakter. Erre van itt leirás: intelligens LCD modulok De más programnyelvekbe (PIC C) olyat láttam, hogy a program elején egy #define hez hasonló parancsal lehetett megcsinálni.
itt a részlet, amiben próbálom megértetni az LCD-vel az új karaktereket. Be is veszi hiba nélkül, de ha meghívom az adott betüt csak a kurzor jelenik meg.
Esetleg asslembly ben próbáld megirni.
Az LCD-d tudja a külön karaktereket? |
Bejelentkezés
Hirdetés |