Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Akik nagykijelzős DCF óráztak, azoknak üzenem, hogy módosítottam a kapcsolási rajzot és a kódot is.
Hogy érthető legyen, mellékeltem szkópos mérésekről készített videókat is. A képek oldalra is betettem egy videót, melyen két dcf órám párhuzamos működését láthatjuk. http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/nagy_led_kijelzos_dcf77_...l.html
Sziasztok!
Örülök hogy én lehettem a 100. hozzászóló. Mivel most készült el az UV levilágitó cuccom szeretném ha elmondanátok a véleményeteket. Ki is próbáltam és kiválóan müxik. Üdv: Ardwaark
Nemtudom milyen 100. hozzászóló vagy (max a 100. oldal első hsz-e lehetsz majd)
Egyébként a cucc igényes, de szerintem rettentően helypazarló. Én azzal a két hgli-vel inkább kétoldalas levilágításra készítettem volna fel. Nohmeg nem ártana fényvisszaverő réteggel bevonni. A fekete belső festés, nem igen célszerű...
Én úgy olvastam egyszer (itt a HE-n is), hogy a gyári levilágítóknak nem véletlen van matt feketére festve a belseje...sokkalta kisebb lesz ugyanis úgy az alávilágítás "esélye"!
Hm... Én két gyári UV levilágítót is láttam, és nemigen voltak azok feketére festve.
Az egyik egy 3500W-os tábla levilágító volt, a másik meg egy lecsukható sík levilágító... Mindegyik tükröződő felülettel belül...
Kb 1.5 éve terveztem, hogy megépítem, pesten meg is vettem majdnem mindent hozzá, de ami nem volt…. Így elmaradt, most meg 5 nap alatt készre csináltam, íme:
Szerintem jo lett!
Jol latom hogy az ego masik vege is fel van fogatva?
most lettél vele kész? :-O akkor miért 2003.03.01 a dátum?
Nyilván nem volt sok ideig elem a fényképezőben, és nullázódott a számlálója/évszám és időpont értékek...
Jó a videón a lámpák elrendezése!! És a csel is jó, a tv-vel! Nagyon Rejtélyes!
Ha levilágítót szeretnék készíteni, akkor melyik lenne a jobb? a hgli vagy az UV fénycső?
UV csőből csak a germicid cső a jó, de ennek darabja több mint 2000Ft. (Tungsram mintabolt)
Én hgli-t használok 125W-os búrával kb. 20perc. Lámpa 1000Ft a folytó is kb annyi. De a conrados levilágitóégő nek is szép képe van, csak nagyon melegszik!
hmli olcsóbb, mint a hgli + folytó, ígyis-úgyis 20 perc
20 perc??? Jézusom... Sütitek ti a nyákot? Nekem max 3 perc... Ha nagyon vastagon fújtam akkor is csak 4...
Oldalanként 1db 125W os HGLi... Idézet: „Én hgli-t használok 125W-os búrával kb. 20perc.” búrával biztos kell neki annyi idő.
Búra nélkül olyan gyors Lehet, hogy le keéne szedni a búrát...
Üdv mindenkinek!
Most készült el az UV fotócuccom és kiváncsi vagyok véleményetekre. Kipróbáltam és jól müxik. Exp. idő 3-5 perc. A Hobbielektronika anyaoldalán hasonlót láttam Topi mester tollából. Teljesen igaza van amikor mindenkit óv a káros UV sughárzástól. Itt irta néhány "kolléga" hogy az UV "lekapta" a szaruhártyáját..... stb.... Szóval ez a berendezés abszolut biztonságos ha DIREKT nem kukucskálsz az UV be. Avagy attól még mert valaki szeret bütykölni nem kell megrokkannia. A mechanika 10 mm-es rétegelt lemezböl készült fogazott kötésekkel. A "tárgyasztal" alatt lapulnak a trafók. huzaljaik a sarokba ragasztott lemezcsik mögött futnak a lámpákig.3 db. letört buráju HGLI 80 adja a fényt igy az árnyékvetés is kizárva. Méretek: 370 mm magasság, 280x280 mm-es tárgyasztal. Mint láthatjátok a hátoldalon hálózati kábel feltekerési lehetőség is van. Fontos hogy a trafók levegőzzenek ezért az "alsó szekciót a hátoldalon illetve a fenéklapon meglyuggattam. A HGLI-ket nem csak a foglalat rögziti, de "drótnyulványukat" porcelán sorkapocs és rézből hajlitott hurok segitségével plusz rögzitettem. Ami még előnyös hogy a teljes vegyszer és eszközkészlet befér a "szekrénykébe" használaton kivül. A "hűtöreflektorok" felszerelése ELENGEDHETETLEN különben megpörkölödik a faanyag! Ezek alulemezek távtartókkal szerelve. A felső lap szárnyascsavarok oldása után kiemelhető lámpacsere céljából. Igaz hogy ez a jószág 1 hónapi meló volt de tudom hogy életem végéig kitart. Néha nekem is fogytán volt pedig a türelmem épiteni.... Szerintem érdemes...... NAGYON VIGYÁZZZATOK AZ ÉRINTÉSVÉDELEMRE Üdv! Ardwaark
Nemértem, miért tetted fel mégegyszer a képet róla, ha visszalapozol, egyszer már feltetted... és bemutattad alkotásod. A fentebb általad írtakkal egyetértek.
Képet töröltem
Szép!
Mekkora teljesitménye? Nyákot mivel csináltad?
Köszi!
adalap szerint 15W ic-nként. nem nagy teljesítmény de 12 volttól nem várok sokkal többet a nyák fotózva volt de nem én csináltam hanem egy ismerősöm régen sorozatban gyártott ilyeneket és talált még 1-2 megmaradt, lemaratott nyákot és odaadta nekem mer ő már nem foglalkozik ilyesmivel, én meg most kezdtem csak neki kb fél éve akkor még kézzel, vonalzóval rajzolta a nyákot és ahoz képest egész jól sikerült. legalább 20 éves ez a nyák.... teszem hozzá, le van lakkozva és azért jó még szal a dicsőség nagy része szerintem őt illeti. én csak fúrtam, kapcs rajz után kutattam, és beültettem. nem tudom már kicsoda de valaki az egyik topicban felrakta azt a kapcs rajzot amiről ez a nyák készült! külön köszönet neki, bárki is az akkor határoztam el h összerakom, mer még az ic-k is megvoltak nekem!
Sziasztok!
Rögtönzött gitárerősítő 2,4V fülhallgatós kivitel.Szükség törvényt bont. Full extra
Nem egy vandálbiztos megoldás
1 6,3mono-2xrca átalakító dobozába lesz beépítve 4db óraelemmel.Így csak a vége kap még egy 3,5mono jack aljzatot, ami kapcsolós és kész a gitárerősítőd
Az IC-n kívűl 1db ellenállás igénye van csak, a kondenzátor elhagyható. 1,2V ról még élvezhetően szól. Jó nem?
... kérdés az okosabbakhoz.. vagy aki megtisztel a türelmével...
Szerintetek ez LM 386ossal is így nézne ki kb?Azzal is ennyire 1xü lenne?
ez ilyen nagyon home made termék de ha működik akkor királyság
|
Bejelentkezés
Hirdetés |