Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1256 / 3599
(#) radocziandras válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 17, 2010 /

Hát nem tudom, a miénk is kezd nehezebben indulni, meg egy nagyon picit kékes is a füst.Lehet attól, hogy egyszer apu lejtős területen öntötte fel és túlöntötte a motort, aztán meg rászokott az olajra.Amúgy ez a lehúzógyűrű miből van?Ennyie szétszedve nem láttam sose a motort, hogy meg tudjam nézni.A szomszéd bácsi 2 ütemű trabija olyan motorral adta be a kulcsot végleg, hogy a henger fala és a dugattyú között beleesett a gyufaszál a motorba.
(#) radocziandras válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 17, 2010 /

Valóban, a mienk haszn.utjában is benne van, hogy üzembe helyezés előtt be kell olajozni a légszűrőt, ez is 4 ütemű briggs motor egy al-ko fűnyírőra szerelve.

Hát én eztetet majd szépesn lassan feltuningolom egy kicsit jobb cuccokkal.Ha meg lesz annyi pézem veszek egy újat.Egyszer láttam egy olyn biciklikereket, hogy át volt alakítva a kerékagyegy hátsó kerékagy lett átesztergálva elsőnek, és sima kicsi csapágyak voltak belerakva.Oda ha fag csapágyat vesz az ember, nincs ilyen problémája mint nekem.Hát mondjuk az enyében gyárilag azért volt valamennyi zsír is, nem csak megmutatták a csapágynak, mint ahogy szokták.
(#) zolika60 válasza radocziandras hozzászólására (») Júl 17, 2010 /

A túltöltéstől nem "szokik" rá egy motor az olajra. Inkább valami más hiba lehet. Mivel ezek általában nem fúrható motorok, többnyire csak a henger dugó csere segít.
(#) zolika60 válasza radocziandras hozzászólására (») Júl 17, 2010 /

A normál kerékagy is nagyon sokáig elmegy rendszeres karbantartás esetén. A legutóbbi bringámmal talán 10 ezer Km-t is mentem. Nem volt gond a kerékcsapágyakkal. A pedáltengely helyére egy monoblokk viszont nem árt.

A fene tudja,elméletileg a sok olaj miatt a lehúzőgyűrű nem tudja lehúzni az olajat rendesen és az a robbanáskor beleég a henger falába és utána az égett olajmaradványok mellett megint nem tudja lehúzni.Nem tudom igazából én csak a karbantartási dolgokat tudom megcsinálni, légszűrő takarítás, olajcsere.Apropó olyat szabad egy ilyen motornak csinálni, hogy ha fel van borítva mondjuk pengeellenőrzés vagy valami végett és belefolyik az olaj a hengerbe?Mert nekünk a motor olyankor nagyon sűrű fehér füstel indul, ami egy kicsit lassan akar kiürülni a hengerből.
(#) Ricsi89 válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 17, 2010 /

ha 15 évig elment porban olajozás nélkül, kopás mentesen, akkor biztos nem az az egy év tett be neki, amikor új volt a légszűrő. És mivel a hajtókar is elkopott, így inkább valami szennyeződésre tippelek, ami az olajba keveredhetett, vagy a motorból leváló valami fém szemcse okozhatta a gondot.
Egyébként az olajlehúzóra nem igazán tud ráégni az olaj, mert az a legalsó gyűrű, oda az égés már nem jut le. ezeknél a motoroknál a szelepvezető kopik ki, ami felengedi az olajat és a beszívott benzin-levegő keverékkel az olaj is bekerül és elég. ha magasabb az olajszint, akkor könnyebben bejuthat és ez okozhat füstölést.
Pengeellenőrzés után várni kellene egy fél órát, hogy az olaj visszafolyjon a motor aljába.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Júl 18, 2010 /

Sziasztok jó reggelt mindenkinek.

Ne tudjátok meg milyen volt félhullán felkelni robbanás szerű hangokra.
Azt hittem hirtelen a Gubán Gábor féle csöves technika reprodukálta magát megint. ( OS 50 cső anód fröccs húzóra )

Ne tudjátok meg olyan intenzitással villámlik a és dörög, hogy azt már élvezet hallgatni. Volt ami 100dB feletti hangnyomást is produkált.
(#) zoly15 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 18, 2010 /

Itt is hasonlóan teszi. Süt a nap, sehol egy felhő, de dörög úgy hogy az már nem igaz. Mostanra már úgy hallom csepereg az eső.
(#) vagnerjazon hozzászólása Júl 18, 2010 /

Ha ráér valaki, legyen szíves segítsen itt, máskor nem szólnék, de most sürgős.
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 18, 2010 /

Itt tegnap délután volt egy pici dörgés, de eső nem lett belőle. Most is 28,125 °C van bent a szobámban.
(#) zoly15 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 18, 2010 /

Itt volt egy 3-5 órás áramszünet mert a villám "levágta" a kábelt
(#) zoly15 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 18, 2010 /

Oké hogy hivatalból. De az engedélyhez kötött! Akkor meg már értesíteni kell a lakosságot róla!
(#) zoly15 hozzászólása Júl 18, 2010 /

A napokban kaptam ezt a linket meghallgattam, néztem a videó klipet. De ez a "csaj".. ennek aztán van fantáziája. Majd megszakadtam a röhögéstől (hegesztőszemüvegre hasonlító szemüveg és gépfegyveres melltartó). :bummafejbe:
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 18, 2010 /

3 órás áramszünetig biztosított a netem, mert van mobilnetem egyedi parabolával tuningolva, plusz a noti bír 3 órát aksiról. A régi notimhoz volt két aksim is, az bírt volna több mint 5 órát is Sajnos jelenleg halott az a notim, de szándékomban áll megcsináltatni.
(#) zoly15 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 18, 2010 /

Jó neked Nekem egy nagy akku pack kéne + inverter. Vagy egy aggregátor.
(#) hapro hozzászólása Júl 18, 2010 /

Nem tudjátok, hogy ez kicsoda?
A saját honlapjára tölti fel az én képeimet, amiket készítettem, és ezen kívül még Attila86 képeit is megtaláltam még ott, ezeket úgy reklámozza mintha az ő termékei lennének. Annyira oktondi, hogy még csak át sem nevezi, és át sem méretezi.
Nem véletlen egy itteni fórumtag?
Honlapján csak címe van meg, és egy e-mail cím.
http://hazihifielektronika.mindenkilapja.hu/
De az e-mail címe már nem élő, és a fórumából gondolom, hogy a honlapja sem túl látogatott.

Ha tudtok kérlek segítsetek vele felvennem a kapcsolatot. Ha máshogy nem megy akkor marad a telefon, de inkább írásban konzultálnék vele.

Mert mindezzel semmi bajom nem lenne ha legalább a forrást megjelölte volna, még ha meg se kérdez engem, de így...

Melkzben.jpg

(#) bencikusz hozzászólása Júl 18, 2010 /

Találtam egy érdekes és ismerős leírást
Bővebben: Link
(#) hapro válasza hapro hozzászólására (») Júl 18, 2010 /

No és most jobban szétnéztem a honlapján, Attila 86 mellett még Urbán pesta és a Giantsound cuccait megtaláltam a sajátjának mondottak között. A szolgáltatónak már írtam, várom a hétfőt, és kíváncsi vagyok az eredményre.
(#) szamóca válasza bencikusz hozzászólására (») Júl 18, 2010 /

Hát ez plágium! Ki lehet ez a jácáúú?
Az E-mail-je megvan.
(#) bencikusz válasza hapro hozzászólására (») Júl 18, 2010 /

Egy csomó kép a HE-store ról van...
(#) Szebence válasza hapro hozzászólására (») Júl 18, 2010 /

Szia hapro!

De igen, egy itteni regisztrált tag! Fogtam az email címét kimásoltam, beillesztettem itt a He-n a felhasználók menüpontban a keresőbe és kidobott egy felhasználót. Bővebben: Link

Remélem sikerül megoldani a dolgokat!

Üdv!
(#) Ricsi89 válasza hapro hozzászólására (») Júl 18, 2010 /

Ha jól látom még a HeStore-os kit-ek is fel vannak rakva a képekhez. :yes:
(#) hapro válasza Szebence hozzászólására (») Júl 18, 2010 /

Köszönöm nektek!
e-mailre mégis sikerült írni, mert elsőre el..sztam, a .hu helyett .com-ot írtam.
Pár napot várok, hátha tisztázza de mindenesetre már írtam a szolgáltatónak is, és igen valóban sok hestore-s cucc van fönt, de ott legalább megjelölte, pontosabban beleírta, hogy innen szokott vásárolni, így talán ez elnézhető neki.
(#) szamóca válasza Szebence hozzászólására (») Júl 18, 2010 /

(#) bencikusz válasza szamóca hozzászólására (») Júl 18, 2010 /

Látom Szamóca már a bss-en is tájékoztattad a dolgokról
(#) szamóca válasza bencikusz hozzászólására (») Júl 18, 2010 /

Ez csúnya dolog.
Így én is értek még a PIC-hez is.
Szépen paint-ben kivágta a HE vízjelet is.
(#) Szebence válasza szamóca hozzászólására (») Júl 18, 2010 /

Igen, kb 1 hónapja voltam fent bss-en aztán ma kicsit jobban ráérek, gondoltam felnézek oda is... Legújabb cikk: Villámfotózás.. na mondom mi lehet ez, valahogy nyákfotózás ugrott be valami hiper gyors technikával :d Utána látom, hogy a természeti jelenség fotózásáról van sz és, hogy ez ugyanaz a cikk amit Topi is írt. Topi-nak írtam egy PM-et, de még nem olvasta.
(#) Doncso válasza hapro hozzászólására (») Júl 18, 2010 /

Van iwiw-is, meg adatlapja, tudod.
(#) szamóca válasza Doncso hozzászólására (») Júl 18, 2010 /

Következő: »»   1256 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem