Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Amatőr Audiokészülék Építők Találkozója

Bővebb olvasni-látnivalók az AAÉT hivatalos honlapján. http://aaet.nhely.hu

Lapozás: OK   46 / 84
(#) Action2K válasza Action2K hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
Idézet:
„Örülök, hogy ilyen jól sikerült a találkozó, leszámítva azt az egy két hiányosságot. Jövőre csak jobb, lehet. Most már elmondhatom, évről évre jobb lesz, és jobbá is tesszük.”


Ennek jegyében, tisztelettel kérek Mindenkit, hogy a "fikázások", egymásra fújások, a rendezvény becsmérlése... helyett konkrétan fogalmazzuk meg. Tehát, ne csak azt mondjuk, hogy "áhhh, ez sz@r volt", meg ilyenek, hanem konkrétan nevezzük meg, hogy mi nem tetszett, mért nem tettszett és mit javasolna jövőre, vagy más hasonló rendezvényen hogy szokták ezt csinálni. Ha konkrét észrevétel van, akkor tudok, tudunk, konkrét választ adni rá, hogy az miért így vagy úgy volt.

Látom, a legnagyobb probléma a teremmel volt. Tavaly is. Tavaly az volt a gond, hogy mindenki egy teremben volt, idén pedig az, hogy több terem volt. Mindkét előnyét és hátrányát is leírtam már vagy egy éve. El kellene dönteni, hogy melyik verzió legyen, és akkor nem akarok olyanokat hallani, hogy "Ők különvonultak...", vagy "A mellettem lévőtől nem tudtunk hallgatózni, mert rátekert...".

A vakteszt tavaly jól sikerült, de unalmas lett a végére. Idén hagytam, hogy mindenki teszteljen azt, amit akar, azzal amivel akarja. Nem lett unalmas, de érdekes sem, sőt igazából nem is lett megrendezve, csak egy két hallgatózás volt.

A számítógépes mérést viszont szépen kielemeztük. Nem csak az eredményeit, hanem a módját, mikéntjét is. Minden értelemben tanulságos volt. Jövőre már tudom, hogy miként tegyem jobbá.

Kitűzők és egyéb technikai dolgokkal kapcsolatban. Jövőre, aki regisztrál a rendezvényre, annak lesz. Ehhez szükséges feltételhez, és a rendezvényről tájékoztató információkhoz, kiállítóknak jelentkezési lapok... Lefoglaltam már egy domain nevet s létrehozok egy weboldalt, ahol minden ilyen technikai dolgot lehet majd intézni.

Bocsi, hogy megint (aki nem tudja, a tavalyi rendezvénynél is írtam ilyesmit) egy erősebb hangnemben írtam, de valahogy vezetni kell a dolgok folyását. Akármennyire is baráti összejövetel, de ezek szerint jobban kell az irányítás, ami idén kevés volt a részemről.

Itt a forró nyár, élvezzük, vagy tikkadjunk, kinek mi jut. Aztán, ha eljön az ősz, a hideg napok, megpihenve, neki lehet állni a jövő évi összejövetel szervezésének.

Köszönöm, hogy elolvastátok. Mindenkinek további minden jót!
(#) lamalas hozzászólása Júl 21, 2010 / 4
 
Udv Mindenkinek!

Lenne nehany eszrevetelem/javaslatom a talalkozoval kapcsolatban.

1. Ugy latom ez eddig senkiben nem merult fel, en megis vita targyava tennem a talalkozo nevenek megvaltoztatasat. Tobb oka is van ennek a javaslatnak. Egyreszt mar van egy nagyon hasonlo nevu talalkozo: Amator Audiofil Konstruktorok Talalkozoja amit Hodmezovasarhelyen szoktak megrendezni. Masreszt ugy gondolom, hogy az audiofil szot kellene kihagyni es/vagy megvaltoztatni. Ezt azert gondolom igy, mert manapsag kialakult ennek a szonak egy olyan negativ jelentese (is) ami szerintem nemhogy emeli, de inkabb csokkenti az egesz talalkozo szinvonalat. Elcsepelt lett az audiofil (es a high-end) szo, manapsag mar minden keszuleket annak hivnak amiben elektroncso ill. korabeli alkatreszek vannak vagy epp nehany felvezetobol epul fel, holott ez nem mindig volt igy es szerintem ma sincs igy. Jo lenne ha a Hobbielektronikas audio korokben nem terjedne el az a rossz ertelembe vett audiofil/high-end kultura ami mas audio forumokra jellemzo. Szerintem maradjon meg ez a talalkozo a realitasok talajan es nevezzuk neven a dolgokat, ne akarjunk hangzatos nevet hasznalni feleslegesen. Szerintem elegendo lenne az a nev, hogy Amator Audio Epitok Talalkozoja ... ez jobban lefedi a valosagot.

2. Szerintem jo otlet az egy nagy terem es tobb kisebb terem kialakitas. A nagy teremben csakis es kizarolag hatterzenelni lehetne, ott lennenek nagy beszelgetesek, borzezes, meresek, es olyan kiallitok akik nem feltetlen akarjak megszolaltani a cuccaikat, vagy ha megis akkor csakis hatterzeneles celjabol. A kis termekben lennenek azok a kiallitok akik szeretnek bemutatni valojaban mit is tud a rendszeruk. Ott nem lennenek nagyobb nyuzsgesek, nem lenne borzezes. Maximum 2-3 kiallito lenne egy-egy kis teremben es idoben megosztva lennenek hallgatozasok. A kis termek bejaratahoz fel kellene irni, hogy milyen kiallitok vannak ott legalabb azert, hogy lassak a latogatok melyik terembe nyithatnak be.

3. A teszteles (leginkabb a vakteszteles) nem rossz dolog, de kell hogy egyertelmu es mindenki altal elfogadott celja es eredmenye legyen es nagyon korultekintoen kell vegezni. Ugy gondolom egy ilyen kiallitas nem feltetlen alkalmas vaktesztelesre, de ha megis fenall ez az igeny akkor arra egy kulon termet kellene biztositani vagy egy olyan termet ami a teszteles idejere teljesen nyugodt kornyezetet tud biztositani az ott tartozkodoknak.

4. A kiallitoknak jol lathatoan fel kellene tuntetni a nevuket (legalabb a forumos nick nevuket), illetve a kiallitott keszulekekrol nehany alapveto informaciot is.

Hirtelen ennyi jutott eszembe a tavalyi es idei talalkozok latogatasa alapjan.
(#) tunerman válasza lamalas hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
1.- Egyetértek - Amatőr Audio Építők Találkozója!
2. Ezt a felosztást én helyből javasoltam vasárnap reggel 1/2 8.-kor CIROKL topiktársnak....
3.- Mérésre/tesztre valóban nyugalom kell - külön helység!
4.- Ez a kitűző dolog sajnos nagy hiányossága volt a találkozónak.
(#) Action2K válasza lamalas hozzászólására (») Júl 21, 2010 / 1
 
A Wikipédia meghatározása az audiofil (audiophile) szóra:
An audiophile, from Latin audio "I hear" and Greek philos "loving," is a hobbyist who seeks high-quality audio reproduction via the use of non-mass-produced high-end audio electronics.
Fordításomban:
Egy audiofil, ( a szó eredete a latin audio "hallom" és a görög philos "szerető"-ből ered) olyan hobbista, aki arra törekszik, hogy kiváló minőségű hang reprodukcióra alkalmas, nem tömeg-gyártott high-end audio elektronikát használjon.

Mi, ezt az elektronikát amatőr módon, egyedileg (nem tömeg-gyártva), építjük. Ettől vagyunk mi "Amatőr Audiofil Építők"

Mindenkinek más és más a pénztárcájának a vastagsága, ezért van az, hogy valaki csak egy sztereó PCL86 SE/PP-t tud építeni, van aki 300B-t. Ezen kívül, egyikük sem különbözik a másiktól. Mindketten, a lehetőségeikhez mérten, törekednek a legjobb reprodukciós egységre.

Nem tudom, hogy más fórumokban az audiofil szót milyen értelmezésben használják, de szerintem Őrájuk is illik ez a meghatározás. Ha nem, akkor Ők mit csinálnak, hogy értik ezt?

Egyes külföldi oldalakon, riportfilmekben pont azt látom, ahogy mi (én) értelmezzük e szó jelentését. Éppen ezért, ha van egy kisebb társaság, aki rosszul értelmezi és használja, akkor nem nekünk kellene meghunyászkodni és mást választani, hanem kiállni a szó helyes értelmezése mellett, s a köztudatban rossz értelmezés felé sodródást megállítani, s visszaterelni az eredeti "medrébe".
A fenti meghatározást, és fordítását a leendő weblapon is közzé teszem majd, mint a mi irányelvünket meghatározóként.

A többivel egyetértek.

Köszönöm Lamalas hsz-ének "segitönek" jelölését. A többi jó javaslatoknál is tegyük majd meg.
(#) Norberto válasza lamalas hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
Idézet:
„A kis termekben lennenek azok a kiallitok akik szeretnek bemutatni valojaban mit is tud a rendszeruk.”


Igen, ez valóban így lenne jó. És ha belegondolunk, akkor a kisebb terem azért is jobb választás, mert nem mindenkinek van olyan komoly, illetve nagy méretű hangsugárzója, mint Moszkvainak volt. Hallottam is néhány embert "panaszkodni" emiatt, hogy a kisebb hangsugárzóikkal nem tudtak érdemben hallgatózni, a légtér nagy mivolta miatt, azt mondták: "elveszik a hang a teremben".
(#) CIROKL válasza lamalas hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
Te ezeket mind külső szemlélő irod azt még tedd hozzá . Egyébként meg ugy sem lehet olyan rendezvényt tartani ami minden minőségben és mennyiségben mindenkinek
1000% -ban megfelel mindig lesznek nem tetszésüket nyilvánító emberek , attól függetlenűl hogy mi a rendezvény elnevezése ez csak tized rendű probléma !
(#) Action2K válasza Norberto hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
Viszont azt tudni kell, hogy maximum egy nagyterem, és 4 kicsi van. A nagyterem marad börze + beszélgetősnek, az egyik kicsiből vakteszt, mérés... lesz, akkor marad három, ahova menne mindenki aki zenélne is. Ez 3-4 kiállító/teremet jelent. Mindenképpen megkel egyezniük, hogy ki mikor zenél. Az ideális 1 kiállító / szoba nagyon nehezen megoldható.
Ahhoz már kollégium kell, ahol 10-15 szobát bérlünk ki.
(#) CIROKL válasza Action2K hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
Idézet:
„maximum egy nagyterem, és 4 kicsi van.”

Ez attól függ milyen helyszinben gondolkoztok ? Ha netán marad ez a helyszin akkor is elmondanám nem csak ezek a helyiségek vannak ott az egéssz épület még egy szint és számtalan helyiség , de mivel az idei találkozó előre sejthető létszámát tudtuk ezért csak ezt az egy szintet vettük igénybe !
(#) wifiman válasza Action2K hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
Nem lett volna itt gond, ha kicsit figyelmesebbek páran. Nálunk is az volt a gond Dáviddal, hogy mikor odajött valaki, hogy megfülelje a rendszert a mellettünk lévő asztalnál, odatekertek neki. Persze, hogy a miénkből onnantól semmit nem lehetett hallani. Akkor is ráért volna feltekerni a hangerőt (hamár annyira fel akarja az illető), mikor a mi rendszerünket meghallgatták és odalépnek az ő asztalához.
(#) lpcollector válasza Action2K hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
Kívülállóként: véleményem szerint is szerencsésebb lenne elhagyni az Audiofil jelzőt (kategóriát?).
Azon túl, amit Lamalas már leírt, így minden saját építésű cucc beleférne a PCL-től a 300B-ig, anélkül, hogy megpróbálnánk ugyanazt a jelzőt akasztani mindkettőre ...
(#) Action2K válasza wifiman hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
Sajnos az ilyen hallgatózós kiállítás időigényes. Egy két szám egy két részletét, vagy hosszabb részét szeretné az érdeklődő meghallgatni. Ha egyedül van a szobában, és van 4 kiállító, akkor lehet az akár fél óra is, mire végighallgatja mind a négyet. No és ekkor jön be még valaki, meg még valaki, aki szintén hallgatózna, s kezdené a kört, de a saját CD-jével... No ezért kellene kiállítónként egy terem. Persze azon kiállítók társulhatnak, akik közösen hoztak egy láncot.

Lacikám, Ha van ott terem bőven, akkor nincs gond. Viszont a portás is elég "lassúcsiga" volt.
(#) wifiman válasza Action2K hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
Az egy kiállító/egy terem dolog jó ötlet azonban hangerőből így is vissza kell venni pár embernek, mert nem hangszigetelt egyik terem sem sajnos.
(#) CIROKL hozzászólása Júl 21, 2010 /
 
Emberek most mi ez a nagy fenemód név változtatási inger , azért mert volt ott egy 300 B azért már ne essünk már ki az ablakon !
Több mint egy éve ez a topik neve és a találkozó is szóval nem értem ezt a süket dumát , most akkor a hobbi elektronikás a PCL86 -os erősítőjével csak MEKK ELEK .
Senki ne sértődjön meg de olvassatok vissza a topikban ki és mit tett a találkozó létrejöttéért ? ÍGY utólag mi ez a fene nagy bölcsesség , meg a hozzáértés , miert nem a szervezéskor szóltatok hogy ezt meg azt úgy kelllene . De még azt sem mondja senki hogy tett is egy lépést is rajtam kivűl . visszaolvasva én egyedül harcoltam az egész ügyért , ha akár mi is felmerült akkor senki semmit nem tett és egy árva lépést sem , ezért nem is érdekel az egész , majd meglátom jövőre mit kerekitetek ki magatoknak !
Nem megsértődni de ez az igazság , vissza kell olvasni ha nem hihető !
(#) Action2K válasza lpcollector hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
És miért nem "akaszthatnánk"? A tavalyin a PCL86 PP lett a kedvenc. Igényes, szép hangú kis jószág. Nem egy tolómozdony teljesítményű, meg nem is a minimálbér ötszörösébe kerül, de itt nem is ezek a mérvadók. Ha mások eszerint értelmezik a fogalmat, hogy minél hangosabb, meg minél drágább lehet csak az audiofil berendezés, akkor tévednek.
Amíg nincs műszakilag szabványosítva, hogy honnan minősíthető egy láncszem audiofilnek, úgy ahogy a Hi-Fi minősítésre is volt (van) szabvány addig minden olyan, ami törekszik a legjobbnak lenni, az beletartozik.
Lehet hogy ezzel néhány "ellenséget" szerzek, de én a realitás talaján állok, nekem a tények bizonyítanak s nem a lila ködök.
(#) wifiman válasza Action2K hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
Van akinek csak az iszonyat drága, átlag ember számára megfizethetetlen láncszemek az audiofilek. Több fórumon fellelhető ez a fajta hozzáállás. Őket szerintem nem is a zenehallgatás miatt hifiznek, csak a "kütyüzés" miatt.
(#) hapro hozzászólása Júl 21, 2010 /
 
Hová jutottunk....? És miért? Ez tiszta hülyeség...Ennek értelme egy szál se. Az állít ki és és azt amit csak akar. Mi megnézzük, véleményezzük, és beszélgetünk róla talán. Ennél többre nincs is szükség a tapasztalathoz. Az pedig azért kell, hogy még jobbá tegyük a tudásunkat. Aki mást szeretne annak nem ez a kiállítás való. Itt materializálódik mindaz amiről egy évig társalogtunk a fórumon, kérdezősködtünk, és segítettünk egymásnak. Eredményeket látunk, és segítőkész embereket. Aki máshogy látja annak szintén nem ez a kiállítás való.
(#) Action2K válasza CIROKL hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
Ez így van! Mindent Te intéztél a teremmel kapcsolatban. Én csak az adminisztrációt (regisztrációk), plakát és belépőket csináltam. Ha Te nem intézed el, akkor jöhettetek volna Esztergomba.
(#) lpcollector válasza Action2K hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
Azon szerencsések között tudhatom magamat, akik ott lehettek a tavalyi, első találkozón (még a kitűzőt is féltve örzöm). Jó ötletnek tartottam akkor és most is. Viszont ismerve a hódmezővásárhelyi hasonló nevű találkozó szellemiségét és produktumait úgy gondoltam, ez mindenben más, ezért nevében sem kellene Őket követni. Ezek szerint tévedtem?
Elnézést kérek azoktól akiket akaratlanul is megbántottam, ezzel vissza is vonulok a témától...
(#) hapro válasza lpcollector hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
Ez a jellemző magyar mentalitás...másokhoz viszonyítani magunkat az önbizalom hiányában. Hááát...szerény véleményem szerint nem kell és nem szabad senkihez és semmihez viszonyítani magunkat csak saját magunkhoz...
(#) Norberto válasza hapro hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
Hogy miért?

Nézz csak rá a hsz-ek időpontjára: 2-3 percenkénti beírásokról van szó. Ez azt jelenti, az egyes ötletek, felvetések nincsenek rendesen, nyugodtan átrágva, átgondolva, a legtöbben támadásnak veszik a mások ellentétes véleményét, mert az átgondolatlanság és minél gyorsabb, szinte kényszerreakció ezt szüli. Ez szerintem már évszázadok óta ismert jelenség...

Az ujjal mutogatás és "megbélyegzés", ha úgy tetszik, sem egy szép mentalitás, nemzetiségtől függetlenül...
(#) CIROKL válasza hapro hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
Zoli! ezt jó látod és teljes mértékben egyet értek veled , de látod valaki húzott egy képzeletbeli vonalat a szombati napra , sajnos nem tudom miért ? Most meg már még a név sem jó hát ez érdekes !

Nekem személy szerint semmi gondom nem volt azzal a problémával amit itt többen is felróttak , nekem az az erősítő is csak 1 a sok közül . Meg aztán csak köszönni tudom hogy ott volt mint kiállított termék , tiszteletből én is bementem meghallgattam és az idő hiányában tovább mentem a következő helyiségbe.
Idézet:
„Aki máshogy látja annak szintén nem ez a kiállítás való.”

ebben is egyet értek van az országban számtalan hasonszőrű rendezvény kiállítás , nem feltétlen kell ide eljönni és utólag rossz indulatot kelteni !
(#) lamalas hozzászólása Júl 21, 2010 /
 
Elnezest, hogy a nevvaltoztatos javaslattommal "zavart keltettem az erőben", nem volt szandekomban, hogy barkit is megbantsak ezzel az otlettel. Semmifele rossz vagy lealacsonyito szandek nem vezerelt amikor kipattant a fejembol ez az otlet.

En viszont nem tudok azonosulni az audiofil jelzovel illetve a kovetkezokkel sem:

Idézet:
„Egy audiofil, ( a szó eredete a latin audio "hallom" és a görög philos "szerető"-ből ered) olyan hobbista, aki arra törekszik, hogy kiváló minőségű hang reprodukcióra alkalmas, nem tömeg-gyártott high-end audio elektronikát használjon.”


Idézet:
„Amíg nincs műszakilag szabványosítva, hogy honnan minősíthető egy láncszem audiofilnek, úgy ahogy a Hi-Fi minősítésre is volt (van) szabvány addig minden olyan, ami törekszik a legjobbnak lenni, az beletartozik.”


A talalkozoval egybkent semmi bajom nem volt. En mint "kivulallo" megfogalmaztam nehany gondolatot, leirtam nehany javaslatot. Engem a jo szandek vezerelt, hogy a tapasztalataimbol esetleg lehessen valamit kamatoztatni azert, hogy a kovetkezo kiallitas picivel jobbra, zokkenomentesebbre sikeruljon, de ha ezt a szervezo(k) ilyen komoly tamadasnak veszik, akkor inkabb nem szolok a jovoben egy szot sem. Megegyszer elnezest kerek, hogy farasztok egyeseket a "süket dumámmal"
(#) Moszkvai válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
Idézet:
„Várjuk a jobbnál jobb javaslatokat.”


Úgy kezdeném a mondandómat, hogy következő talira az lenne az ötletem, ha másnak is megfelel/az így kellett volna csinálni helyett/, hogy ha egy teremben többen is szeretnék megszólaltatni a művűket és ne legyen belőle hangzavar, azt az időt amit szeretne igénybe venni egy jelképes összegért meg kelljen vásárolni. Ezt valahol feljegyeznék és az az idő csak az övé. Erősítőnként ez max 10perc lehessen. És itt jönne a csavar: a nézelődők is megvehetnék ezt az időt és arra az erősítőre használhatnák fel amelyiket hallani szeretnék.
Így egyszerre nem szólhatna csak egy helyen.
Hasonlóan működne mint egy "Wurlitzer".
Az ár tényleg csak jelképes és megegyezés szerint lenne, hogy mindenki hozzá juthasson ezen időkhöz.
Várnák ellenvéleményeket és észrevételeket is!
(#) lamalas válasza Moszkvai hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
En nem ertek ezzel egyet. A penznek (meg akkor is ha csak jelkepes osszegekerol van szo) itt semmifele szerepe nem kellene hogy legyen (azon kivul, hogy a kiallitoknak esetleg fizetni kell a helyert). Normalis emberek meg tudnak egyezni egymassal mikor melyik keszulek/rendszer szolaljon meg. A tavalyi hazimozi/hifi shown (ahol tobben is kiallitottunk egy szobaban) ez a dolog siman mukodott mindenfele jelkepes osszeg nelkul.
(#) Moszkvai válasza lamalas hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
Ilyen ötösöm lenne lottón, hogy neked nem fog tetszeni!
Lassan már már olyan híres leszel mint Matyi!
De azért bírlak, mert stabilan hozod a formádat!
Matyi nem megsértődni tudod, hogy bírom a búrádat!
(#) hapro válasza Moszkvai hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
A véleményem az, hogy ez nagy hüleség, hogy lényegre törően kifejezzem a gondolatomat.
(#) Moszkvai válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
Akkor éljen a hangzavar! No comment!
(#) Doncso válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 21, 2010 / 1
 
Szerintem meg, egy számot ez játszik, következőt a mellette lévő, és így körbe menni, aki meg épp nincs ott, az kiesik abból a körből, így mindenkinek lenne ideje átteni másik számot, másik erősítőt bekötni, stb. Kis terembe elég 3 kiállító, azt jónapot, nagy terembe is csak 5-en zenéltünk. Így folyamatosan körbe mennek a vendégek, aki épp akkor jön az becsatlakozik, aki már unja meg kiszáll a körből, de így mindenki fogja hallani mindegyik erősítőt, ennyi.
(#) Doncso válasza Moszkvai hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
Szegény, hogy leszavaztak. Azért ne keseredj el.
(#) CIROKL válasza Doncso hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
Bár én csak csendben , süketen zenéltem , vagyis egyáltalán nem csak a varázs szemeket villogtattam , de ez a körbe zenélgetős a legjobb szerintem !
Következő: »»   46 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem