Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
A mostani (második) erősítőm egy megfontoltabb dolog lesz sokkal, mint az első, és direkt egy olyannak készül, ami igazán látványos (8db 6S19P, 4db 6e5P), és hangra is elvárom tőle a kezdeti kételkedések ellenére, csak még egy kis problémám adódott vele, amúgy már nagyon szépen alakul! Néhány netes éjszakai kép, hogy fokozzam a kedélyeket:
Ja, és nem "ó bé", hanem "nulla bé", mielőtt még valaki......
100nF 275V AC MKP fóliakondi alkalmas csatolókondinak? Azért kérdem mert elvileg kis veszteségű típus.
Nem vagy egyedül vele! Még én sem láttam ilyet
Szerintem tökéletes, még mindig Wima-párti vagyok
Nem éppen Wima van. Van egy csomó kapcsitápból kibontva.
MKP, az a lényeg, az szerintem nagyon jó erre a célra.
Nekem van műszerből bontott igazi minőségi darab. Adok ha kell.
Lehet hogy nem épp idevaló, De ez milyen cső? Bővebben: Link
A címében van, és nekem van is egy, majd építek Doncsónak belőle egy kivezérlés-jelzőt demó/promó/tesztverziónak
Pont nekem? Ez kedves, honnan tudtad, hogy van belőle pár darab foglalattal?
Volt róla szó, hogy van Neked, és hogy mennyire esélytelen dolog lenne kivez.jelzőt építeni. Én meg elkezdtem agyalni, és össze is fogom hozni majd, csak mutogatni… Szereztem egy vadi új csövet hozzá, egy bakelites OG4-et
Ejj Doncso! Neked van ilyen gyönyörűséged?
Hali.Ilyenem van nekem is teszek a csomagba kettőt.
Itt csak így megy a biznisz? :eek2: A gyűjteményembe van valami szép darabod?
Cirokl még mindig nem küldte a fotocellát…
Ami szép és nagy volt már Müszinél landolt.GMI 2 B.
A GMI2B landolt ott, vagy az van még meg? De nem csak a nagy jószágok érdekelnek ám, hanem a ritka és szép darabok is, illetve a spec cuccok
Hali.A GMI landolt.Csak mezei csöveim vannak.
Értem, azért köszi
Sokszor leszóltátok már a közvetlen hálózat egyenirányítással készülő tápokat. valaki eltudná magyarázni pontosan miert nem jo ez a megoldás? Vegyünk egy csöves tápot ami mondjuk 400V DC. Nem mindegy ennel az hogy levan e választva galvanikusan? A 400V igyis ugyis ráz.Akkor meg? Vagy ezesetben az alacsonyabb potenciálon levő alkatrészeken is rajta lesz a fázis? Gondolok itt pl egy ECC83 katodellenállására.
Illetve mi van akkor ha szintén a hálozatot egyeniranyitom es crc szűressel, esetleg stabilizatorral ebbol allitok elő mondjuk 24V ot. Akkor ez a 24V ugyanugy "rázni" fog mint a hálózati fesz? Bocs az amatőr kérdésért de számomra nem teljesen világos ez a téma, gyakorlatban inkabb nem probaltam ki eddig.
Vegyük azt az esetet, hogy a fázist megfelelően egyenirányítod, szűröd... 24V lesz. Elviekben nem rázhat, hisz a fázisceruza is biztonsáhos. A áramkör test pontja a nulla vezeték lesz ugyebár. Ez biztonságos (bizonyos esetekben). Az egész cuccost egy kettős szigeteléssel ellátod és ilyenkor gondolod azt, hogy biztonságos, pedig nem. Ha a konnektorban valaki, vagy Te fordítva dugod be a dugót, akkor a fázis lesz a test ponton. A cuccos működhetne még, de a rákötött összes eszköz testén ott lesz a fázis: Hangszóró, CD lejátszó, lemezjátszó, PC...
És itt ha megmarkolod valamejyiket, akkor keményen padlótfogsz. De lehet ez az öcséd, haverod, szüleid... Érthető? Persze van megoldás a galvanikus levállasztásra, de több meló van vele, mint egy nyanvadt 1000-2000 Ft-os trafót beletenni. Egy élet többet ér ennél. Ugye?
Azért nem biztonságos, mert az áramkörök nincsenek galvanikusan leválasztva a hálózatról.(Fázisról)
Egy hálózati trafó esetén a galvanikus leválasztás adott, a fázis semmilyen esetben nem kerülhet a készülék fémházára. Ha a dolog bővebb magyarázatra szorul, akkor sokat kell még tanulnod.
Így már világos. Az oké hogy ha a fázis kerül a testre, mint a tvknél előfordulhatott akkor gáz van, de ellenkező esetben gyakorlatilag nem veszélyes. Erre voltam kíváncsi igazából.
Idézet: „de ellenkező esetben gyakorlatilag nem veszélyes.” Pont ezt magyarázzuk neked:ÉLETVESZÉLYES!
De ha NEM a fázis kerül a testre akkor miért az?
Idézet: Mert a HA ott van! „De ha NEM a fázis kerül a testre akkor miért az?” |
Bejelentkezés
Hirdetés |