Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   83 / 211
(#) emmzolee válasza Hp41C hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Hello

Az MPLAB 8.53 ra gondolsz? Az full relase zipped instalation.

A bekapcsolással meg úgy fogok eljárni, ahogy írtad.
Köszi,
(#) emmzolee hozzászólása Júl 25, 2010 /

Hi

Láttam a neten egy adaptert, amivel sokféle tokozású kontrollert lehet programozni. Teszek be egy képet.
Ilyen elkészítéséhez nincs esetleg nyákterved?

Köszi
(#) Hp41C válasza emmzolee hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Szia!

Valamikor, nem régen ebbe a topikbe feltöltötték...
(#) emmzolee válasza emmzolee hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Lehet találtam róla leírást.
(#) mrobi hozzászólása Júl 25, 2010 /

Üdv. Pickit2 klónal (szilva féle) szeretnék programozni 16f628-at. Fel is ismeri a pickit 2. De ha beinportálom a hex fájlt és rákattintok arra hogy write akkor a végén kiír egy hibaüzenetet (lásd a mellékelt képen). Ez miért van?

pic.JPG

(#) emmzolee válasza mrobi hozzászólására (») Júl 26, 2010 /

Én nem vagyok egy nagy penge, de nálam az " /MCLR " az nem volt ki pipálva.
Nekem is ma segítettek ez ügyben. Azt olvastad? Hátha benne volt a válasz.
(#) kaqkk válasza emmzolee hozzászólására (») Júl 26, 2010 /

Itt találsz pár rajzot nyáktervet ,és még segítséget is a kezdéshez http://www.mickey5.fw.hu/knight_rider.htm
(#) dinokal válasza emmzolee hozzászólására (») Júl 26, 2010 /

Nyákterv csak gerberben van, de ebből kiindulhatsz:Bővebben: Link

pb12.jpg

(#) szilva válasza emmzolee hozzászólására (») Júl 26, 2010 /

5 vezetéket kell bekötnöd, ezek a 628A-n a következő lábakon jelennek meg:
Vpp - 4
Vdd - 14
GND - 5
PGD - 13
PGC - 12

A megfelelő összeköttetések kialakítása után a PIC Vdd és GND (Vss) lábai közé tégy egy kb. 100nF értékű, lehetőleg kerámia kondenzátort is! A PICkit2 és a PIC lábai közötti összekötő vezetékek semmiképp ne legyenek 10cm-nél hosszabbak!
(#) szilva válasza dinokal hozzászólására (») Júl 26, 2010 /

Én a múltkor kértem ajánlatot, a gerber alapján legyárthatónak mondta a cég, ahol paneleket szoktam csináltatni, kb. 1200Ft lenne darabja a panelnek, ha minimum 10 ember jelezné még, hogy szüksége van ilyenre. Én ezt akkor is megírtam ide, de gyakorlatilag _senki_ nem írt nekem, hogy ennyiért kellene neki panel. Ha esetleg valahogyan összejönne a 10 jelentkező, akkor az ajánlatom még mindig áll, hogy intézem a gyártatást.
(#) mrobi válasza emmzolee hozzászólására (») Júl 26, 2010 /

Csak az a baj hogy pipa nélkül se megy.
(#) szilva válasza mrobi hozzászólására (») Júl 26, 2010 /

Miben van a 628 a programozás idején? Ha beolvasod a 628 tartalmát, akkor mit látsz a memóriatartalomban?
(#) mrobi válasza szilva hozzászólására (») Júl 26, 2010 /

Van egy nyákom ami 628-nak van kialakítva. Abba van benne. Szerintem van a 628-on valami mert egy ismerős szedte ki az órából amit ő csinált. Ugyhogy lehet hogy van rajta valami.
(#) Hp41C válasza mrobi hozzászólására (») Júl 26, 2010 /

Szia!

Felismertetés után Read parancs segítségével olvasd ki, azután exportáld hex állományba. Eztán bátran törölheted, hiszen a tartalmát elmentetted. Erase parancs után már mehet a hex importálása, majd a write...
(#) mrobi válasza Hp41C hozzászólására (») Júl 26, 2010 /

Megcsináltam azt amit mondtál. De írás után még mindig ugyanaz a helyzet.
(#) tubby válasza szilva hozzászólására (») Júl 26, 2010 /

Engem érdekelne egy ilyen nyák, ezért most jelentkezem.
(#) emmzolee válasza tubby hozzászólására (») Júl 27, 2010 /

Én találtam egy leírást. Az alapján megterveztem egy nyákot. Azért volt szükség rá, hogy meg tervezzem, mert sehol nem volt nyákterv a Lötstop rétegről. Én meg forrasztás álló réteggel szeretném meg csinálni.
Alul mellékelem a tervem, ami SprintLayout programmal készült. A két oldalt egymással fölcseréltem, de ez fotózásnál nem probléma, vasalásnál meg úgy nyomtassátok ki, hogy tükrözitek.
Akinek tetszik építse meg ez alapján. Ha érdekel valakit, fölteszem PDF-ben is.
(#) szilva válasza mrobi hozzászólására (») Júl 28, 2010 /

Írás után ha beolvastatod a PIC-ből a tartalmat, akkor mit látsz a memória-ablakban?
(#) zsoltee0001 válasza mrobi hozzászólására (») Júl 29, 2010 /

Szia
Nekem is volt/van ilyen gondom.
Valószínűleg külső táp ráadása (5v közvetlen a pic lábra) szükséges.
üdv
(#) Hp41C válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 29, 2010 /

Sziasztok!

Belső oszcillátorról járó, a MCLR -t letiltó programoknál előjöhet probléma a programozásnál. Bővebben
(#) patexati hozzászólása Júl 30, 2010 /

Sziasztok! Új észrevétel a melegedő tekercs,5V feletti feszültség témában.. Ha valaki a gépében tápot cserél akkor lehet,hogy változik a helyzet mert a táptól is függ az USB feszültség! Most próbáltam ki egy alaplapon egyik táppal tökéletes a másik már nem jó (több a fesz). Természetesen ez az alaplaptól is függ csak azért írom ha valaki cserél tápot ne lepődjön meg ha nem jó és ha rossz volt érdemes az új táppal is megnézni hátha "megjavult".
(#) nagy_david1 hozzászólása Aug 8, 2010 /

Üdv!
Régóta akarok egy PICKit2-t, de pár alkatrész beszerzése nagyon megnehezítette a dolgomat, és ha kaptam olyan áron, hogy inkább hagytam. Romániában élek és 10e Ft-ért kaptam egy gyárit. Ahogy szétnéztem ez elég jó ár. Én ahogy kiszámoltam, megépítve itteni körülményeim között 6e Ft alatt nem álnám ki. Azért ennyi ez a kütyü mert máshol adtak vele ICSD adaaptert is (5e Ft). Na én ezt hamar összetudnám már dobni potom áron. Mellesleg az összes ICSD lábkiosztása megegyező, mármint ez a gyári az otthon utángyártottakéval? Az aggaszt, hogy nem tudom miért de a mellékeleteket az oldalon ha megnézitek szinte mind csak 16F szériát támogat. 18F nem írható vele? Frissitések?
Igazából ha valaki legyártaná nekem is kifizetném, mert még memória felére sincs szükségem, de akkor megint posta s pénz s nagyon megbonyolodik a dolog
Előre is köszönöm.
u.i: elnézést, most látom lemaradt ez
(#) zenetom válasza nagy_david1 hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Hogy érted hogy csak 16F-eseket támogatja? Mármint a PICKit2? Az támogat (szinte) mindent (a csatolmányban ott van amiket biztosan támogat). :yes:
(#) nagy_david1 válasza zenetom hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Először is köszönöm szépen.
Szerinted elfogadható ár ez? Röhelyes, hogy az ICSD modulok szinte annyiba kerülnek mint maga a készülék.

Szerintem elfogadható, 8-10 ezer körül árulják felénk is.

Még egy buta kérdés de a PICKit3 mivel jobb? Én azért örültem meg ennek az árnak mert itt darabjaiba árulják és egy ICSD modult az ember otthon kihoz 500 Ft-ból és nem 5e-ből.

Támogatja a legújabb technológiájú PIC-eket, amiket a PICKit2 nem, de azokat szinte senki se használja, így teljesen felesleges még használni a PICKit3-at, szerintem, és sokak szerint is :yes:

Köszönök mindent Rendelem is meg.

Szivesen!
(#) mps hozzászólása Aug 8, 2010 /

Sziasztok! Egy nagyon béna kérdés-kérés. Volt itt valahol egy adapter a szilva féle klón 3,3 voltosítására. Na azt nem lelem, pedig annyiféle képpen kerestem. A rá utalásokat ugyan megleltem de a rajzot, na azt nemHa segítene valaki!
Köszi előre is!
Következő: »»   83 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem