Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   49 / 585
(#) kriszt1976 válasza Tanyasipeti hozzászólására (») Júl 24, 2010 /

Igen awe8525 számkijelzős. De nem jelez hibakódot.
(#) kriszt1976 válasza zoz11 hozzászólására (») Júl 24, 2010 /

Üdv. Zoltán.
A szakik mert már kettő is megnézte-de nem jutottak sokra bár szétkapták a gépet-mind a ketten program hibáról beszéltek-azt,hogy újra lehet írni de csak szakszervízbe,melynek költsége kb 50000 ft...ez mindenkinek sok lenne. Én nem értek hozzá de gondolom ha mindkettő ezt állapította meg akkor nem lehet mechanikus hiba. Csak azt nem értem,hogy egy áramkimaradástól,hogyan mehet tönkre egy mosógép úgy,hogy csak egy funkció nem működik?
(#) Tanyasipeti válasza kriszt1976 hozzászólására (») Júl 24, 2010 /

Hát, ha kefe probléma és a mosást még bírja, akkor mondjuk terheletlenül centrifuga üzemmódban illene legalább valami felpörgési jelenséget produkálnia, ha a maximális fordulatszámot nem is éri el. Azért, ha két szerelő is megnézte, és mindkettő véleménye a programhiba volt, akkor talán feltételezhetjük, hogy egy kefe hibát észrevettek volna, ami azért elég látványos. A programhiba tényleg benne van a pakliban, de az ár azért túlzás. Szerintem a szakszerviz sem kérne többet 15-20 eFt-nál. Házilagos kivitelben meg párszáz Ft és némi munka, ha megvan az EEPROM tartalom. Akár még úgy is, hogy nem a sajátja, hanem valami más, hasonló gépé. Csak az utóbbi esetben a feliratokat javítani kell(het) a kapcsolóállásoknál.

EEPROM tartalom? Nekem ez kínai...tehát mi is a megoldás? Mit kell tennem? Terheletlenül sem pörög fel.
(#) Tanyasipeti válasza kriszt1976 hozzászólására (») Júl 24, 2010 /

Hááát... ha kínai, akkor félek, hogy házilag nem tudod megoldani a dolgot. Ez esetben pedig más szakértelmét kell megfizetned. Keress a lakóhelyedhez közel eső olyan mosógépszerelőt, aki elektronikát is javít. Ha nincs, akkor tényleg csak a szakszerviz marad.
Elő szokott fordulni itt több, nagy gyakorlattal rendelkező szakember, ha mázlid van, valamelyik közel lakik hozzád, vagy tud megoldást javasolni. Esetleg próbálj szerencsét
itt!

Nagyon szépen köszönöm.
(#) horvathrobert2006 válasza Tanyasipeti hozzászólására (») Júl 24, 2010 /

megoldodott a problemam,vettünk egy hsznált Fagor FE-416 os gépetnem tud sokat,de megteszi,mert hát mosni muszáj,de nem adtam fel,jövö heten kiveszem a panelt,es teszek fel képeket,mert meg szeretnem csinálni,csak azert is.Addig is köszi szépen a segitseget.
(#) horvathrobert2006 hozzászólása Júl 24, 2010 /

Viszont lenne egy kérdésem .Ennek a gépnek mekkora a fütöszála,mert ugy tekeri a villannyórát hogy már majdnem égett?
(#) Tanyasipeti válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Arról sajnos halovány gőzöm sincs, hgy mekkora a fűtőszála, másrészt meg szerintem mindegy is. Az elfogyasztott energia döntően az elhasznált vízmennyiségtől függ (feltéve, hogy ugyanolyan hőmérsékletet választasz) Valamivel nagyobb a veszteség egy gyengébb fűtőbetét esetén, mivel ugyanannyi víz felmelegítéséhez több időre van szüksége, hosszabb ideig fűti a lakást.
A kisebb energiafogyasztás a gép hőszigetelésével (jobb gépekben ez nem ritkaság) és a csökkentett vízfelhasználással érhető el.
(#) zoz11 válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Hy
Azokba a gépekbe is mint szinte minden másba 1950Wos fűtő van. Annyi hogy azok a fagorok, elég sok vizet engednek be, és ezért sokkal tovább is kell fűtenie.
Üdv!
(#) ifjmiti hozzászólása Júl 25, 2010 /

Sziasztok.
Lenne egy olyan problémám, hogy van egy Whirpool felöltöltős mosogépem. A gép kb fél évet állt és most újra használni kezdtem. Az első mosáskor semmi probléma nem volt, de a 3. alkalommal fura hangot adott ki amikor a vizet szivattyúzta ki.A vizet rendesen leereszti de a hangja nagyon zavar. Nem tudom mihez hasonlítani a hangját. Egyszer olyan erölködő, de van olyan mintha a viz mellé levegőt is szívna. Kérem ha valaki tudja mi lehet a problémája segitsen. Előre is köszönöm szépen.
(#) zoz11 válasza ifjmiti hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Hello
Valószínűleg a szivattyúnak van olyan hangja, ilyen fura műanyagos kerregő hangja szokott lenni. Ha kinyomja rendesen a vizet, akkor ne foglalkozz vele, idővel úgy is ki kell cserélni benne. Esetleg a szűrőjét nézd meg, hogy nincs e tele kosszal.
Üdv: Zoltán
(#) ifjmiti válasza zoz11 hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Nagyon szépen köszönöm! Még annyit szeretnék kérdezni hogy kb mennyibe kerülne egy új szivattyú?
Üdv: Tibor
(#) zoz11 válasza ifjmiti hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Univerzális szivattyút kell venni, ami 2-3000Ft körül mozog most kisker áron.
(#) ifjmiti válasza zoz11 hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Nagyon szépen köszönöm a segitséget!
(#) kardosarpad hozzászólása Júl 28, 2010 /

Üdv. Zoltán!

Az AEG 41270 update meggyógyult! A kondik,ellenállás, relé cseréje után helyreállt a programzavar. Köszönöm a segítséget és további jó munkát kívánok!
Árpád
(#) zoz11 válasza kardosarpad hozzászólására (») Júl 28, 2010 /

Örülök neki, hogy sikerrel jártál.
(#) t-dos hozzászólása Júl 29, 2010 /

Helló

POLAR mosógépem javításában szeretnék segítséget kérni. Centrifugálásnál megáll, mint a whirpoolok, kefét, mágnest végignéztem valszeg elektronika hibás. Segítene valaki, hogy mit cseréljek a panelon? Elbi panel van benne
(#) Alf 80 hozzászólása Júl 29, 2010 /

szasztok!
Segítségre lenne szükségem egy Beko mosogéppel kapcsolatban.
A fütőszál szikrázott és úgy itéltem meg,hogy kicserélem,ez meg is történt ,de sajna a csere után nem akart dolgozni a gép ,a vizet felveszi,de ezután le is áll és nem folytatja a dolgát.kérdésem,hogy mi lehet a gond
a segítséget előre is köszönöm
(#) zoz11 válasza t-dos hozzászólására (») Júl 30, 2010 /

Esetleg több infó? Külön indítod, akkor megy? Kinyomja a vizet? Stb. stb.
Amit írtál azzal nem mondtál semmit.
Üdv!
(#) zoz11 válasza Alf 80 hozzászólására (») Júl 30, 2010 /

Hello
Hogy érted, hogy szikrázott, szétdurrant? Tuti hogy a fűtő volt? Esetleg egy centrifugát indíts el, akkor megtudod hogy jó e a motor meg a többi része a gépnek.
(#) t-dos válasza zoz11 hozzászólására (») Júl 30, 2010 /

Szia

Köszönöm a válaszod, korábbi hozzászólásaid alapján kicseréltem az 1 µF-os /0,4 volt/ kondit és hibátlanul működik, viszont a motor hangja jelentősen változott de egyben sokkal jobban szabályzott is lett. Segítenél még, hogy a panelen mit érdemes cserélni ami később gondot okozhat? Megegyezik az AWT 2285-el
(#) Alf 80 válasza zoz11 hozzászólására (») Júl 30, 2010 /

Szia !
Valószinűleg igazad van nem is a fűtőszál szikrázott,ezt abból gondolom,hogy megnéztem a motort és a csatlakozóknál korom szerű anyagot találtam, nem kis mennyiségben.A motornak adtam direktbe betápot és csak hangos zúgása volt.(a motoron nem érzem azt a jellegzetes szagot ,hogy leégett volna)
üdv Zoli
(#) zoz11 válasza t-dos hozzászólására (») Júl 30, 2010 /

Hello
Ilyenkor a panelon érdemes kicserélni az összes elkot, és átnézni az összes forrasztást, ami gyanús vagy vékonyabb azt át kell forrasztani. Többet nem lehet vele tenni, meg felesleges is.
(#) zoz11 válasza Alf 80 hozzászólására (») Júl 30, 2010 /

Hello
Gondolom univerzális motor van benne, és az kefe por lesz.
Vedd le a motort, és nézd meg, hogy mennyire van elkopva a szénkefe benne.
Ezek a motorok nem úgy mennek, hogy két szálra ráteszek 230V-ot és már megy is, hanem az álló és forgót sorba kell kötni, amit amúgy az elektronika végez. Ha meg be is van kötve akkor is vigyázni kell üresen mer pár másodperc alatt képes szétpörögni, mivel soros gerjesztésű motor.
(#) Alf 80 válasza zoz11 hozzászólására (») Júl 30, 2010 /

Köszönöm a segítséget ,megnézem és majd jelentkezem.
üdv
(#) t-dos válasza zoz11 hozzászólására (») Júl 30, 2010 /

Kicserélem az elkókat és köszönöm a segítséged. A géptípusom komolyabb megismerése után, remélem sokáig támogatod még az oldalt, valószínűleg még lesznek problémáim
(#) jancsika.2 hozzászólása Aug 2, 2010 /

űdv.Mindenkinek.
Van egy candy cs2 115 ős csodám,nem szivatyuzik minden megy csak a viz marad ben.A probléma itt van a képen valaki betudná azonositani?

DSC01551.JPG

(#) Alf 80 válasza zoz11 hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

tisztelt Zozz!
köszönöm a segítséget.
lecsúszott a kábel a szénkeféről.
üdv :ALF
(#) zolika60 válasza jancsika.2 hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Talán egy jobb képről.
Következő: »»   49 / 585
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem