Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi, egyik nap beléjük nézek, van ilyen itthon 2 is.
Próbálkoztam ezekkel a némításokkal de nem vezettek eredményre úgyhogy , de nem csak ezért vettem egy pci-s hangkártyát Viszont érdekes, hogy nem kéne megfolynia de kb azóta nem hallottam zizegést a tápból
Így a videokártyán lévő ventilátor is elég lassan pörög.
Így a hűtőbordája eléggé meleg. Gondolom ezek a Fan1-2-3 ezek egyformán mennek. Hogy lehetne feljebb pörgetni a videokártya hűtőjét?
Illetve még ehez annyi, hogy akkor lett véve egy másik 400as is az is hasonlóan zizegett, azt jobban nem próbáltam, viszont ismerettségi körömben van 2 db 350es meg egy 450 es azok, ahogy tudom nem csinálnak ilyesmit... se a zizegés se a hangkártya dolog
Üdv vízhűtésről mi avéleményetek ? eléggé komoly gépre kell 2-db 260-gtx vga kártya 4-hdd
4-gb ram amd phenom x3-710 1200-w os enermax táp nah akkor itt a probléma hogy a proci és a 2 videókártya amikor tervezek vagy jáccok a hajszárító halkabb úgyhogy a vízhűtés jobb lenen szerintetek vagy nem bírná lehűteni?
Szia.
Idézet: „A csíftek nagy teljesítményű tápjaival volt nem is kevés gond” Erre rájöttem, főleg hogy alapból szerette férekomparálni a kimeneti feszültséget a 12V -os tápágban, mert az 15,6V -is felkúszott, nagy áramterhelésre. Ráadásul még a segédtápja is kerregett és idegesített nagyon. Enermax 465 AX-VE Tápegységről olyan sokat nem hallottam, de eddig egy rossz véleményt nem halottam. Szerintem is príma táp. Idézet: „Én adatlapokon paramétereken nem gondolkozok már, annyira marhaságokat írnak rá” Ez nagyon is igaz, mert csak olyan marketing értékeket írnak le hogy a hajam kihullik. Szabályozható ventilátor van é: van 1 jó teljesítményű: igen 100% 1kW szofveres vezérlés: akár egyenesen a NASA -ból. dizájnos kivitel: hasonlít egy ferrárire de nem ferrári. stb stb. marketing szöveg. A legjobban a WÉWÉWÉ:ÍPÓN:HÚN találkozok ilyen hülyeségekkel, mert szinte SEMMIT nem mond el a részegségről, csak a legalapvetőbbet, de szinte az is annyira fölösleges adat, hogy az már szinte fáj. Végül is a logikájuk meg van, mert nem vennék meg olyan sokan a portékájukat, ha rendesen leírnák mit tud az a részegység, mert egyszerűen nem értenék meg, és akkor hetekig bújnák a fórumokat, hogy akkor ezt megvegyem a gépembe, vagy akkor nem, de akkor mégse és akkor kész a veszteség. Amikor a munkahelyen kértem egy kompetenstől egy PH2 .es bitfejet toldóval, és egy torx bitfejet, akkor mélyen szemembe nézett és villogott a piros lámpa, mert nem értette mit mondok neki. Mondom magamban ejj.... Te, ez az izé, meg az az izé kell, mert máshogy beleizélni nem tudom ezt az izét ebbe az izébe, mert az az izé belesüllyed ebbe az izébe, ja meg hozzál egy ilyen izét is amibe beízéljük ezeket az izéket, evvel az izével, hogy izéljen, és hogy ne izéljenek. Bocs, csak egy jó pár napom így telt el, és már majdnem tudok izéül beszélni. Hangkártyát a jövő utáni hónapban készülök majd venni jómagam is, mert az alaplapi engem kikészít, nagyon nem szeretem a hangzása miatt, és az emulált csatornakezelése is a sírba visz. Jó kis alaplapot használok Azusz P5B, (nem dölux) Eddig már kibirt, 4 teljes zárlatot, 8 memóriakártyát a (sírtek miatt), és azt hiszem 3 videokártyát (szintén a Sírtek miatt), és még mindig nem panaszkodik. jelenleg minden tuning nélkül megy rajta, és a tuningot is eléggé jól viseli, de nincsen rá mostanában szükségem erre a funkcióra, na meg nemigen akarok fölösleges kilowattokkal játszadozni. (jelenleg 75W körül mozog a teljesítményfelvétel, egyébként ha nagyon megterhelem van vagy 284W -is 340W -os teljesítmény tüskékkel.) Szoktam játékra is használni (de egyre ritkábban, és mostanában aztán nagyon ritkán), de ami van arra még elég, és ha több kell, még mindig ott van a teljesítmény tartalék. (CPU 2,4Ghz -ről 3,2Ghz -ig max memóriák 800Mhz -ről 1066Mhz -re Az eközben vetett hibák száma elenyésző, és ezen még stabil a rendszer, e feletti értéket már csak a memória korlátai miatt nem lehet elérni.) Idézet: „no meg egy maibb táp 100kHz feletti üzemi frekvenciáját nehezebb hallható tartományban lefülelni.” Ez igaz, mindaddig, amíg egy ismeretlen frekvenciájú felharmonikus meg nem indul egy egység felől vissza a táphálózatba, amit ciripelésként lehet hallani egyes alaplapoknál, például ahol egy kicsit szegényes az EMI szűrő ferrit kupakja (CPU tápköre), és egy kicsit megtáncoltatja a mágneses erőtér. Ilyen volt az első alaplapom MSI Neo 2V is. Tovább ne offoljunk a témával kapcsolatban, mert a végén kapunk egy három gombócos fagyasztást a hűtőből.
Szia Norberto!
Ilyen tápot láttam már üzemeltetni/üzemelni több isr, szerintem nem rossz, de egy elkó készlet mindig jó ha kéznél van.
A víz az a kádba való meg a hűtőbe, valamint a vizet is le kell hűteni, az sem lesz hangtalan. VGA-k, CPU hűtését lehet szárazon is fejleszteni, a vizesítés töredék árán, számos megfejtés létezik halk VGA hűtésre. Előbb próbáld ki azt. Az 1,2kW-os tápot megvetted már? Mert felesleges ehhez a géphez.
Idézet: „Erre rájöttem, főleg hogy alapból szerette férekomparálni a kimeneti feszültséget a 12V -os tápágban, mert az 15,6V -is felkúszott,” Nincs is több kérdésem Az ilyet azért visszatoltam volna a gyártónak, hogy mérjék ki ők is, és miután megállapították a hibát, gondolkozzanak el kártérítésen. Csíftek állítólag ilyen tekintetben normális cég. Idézet: „szofveres vezérlés: akár egyenesen a NASA -ból.” Ez jó
Szerintem az L300-ban nincs ilyen lehetőség a BIOS-ban (legalábbis én nem találtam, amikor kellett volna), muszáj neki vagy drivert slipstreamelni az XP telepítőbe, vagy olyan USB-s floppymeghajtóval megmutatni neki az elején F6-tal, amit lát is a telepítő. Én a driver integrálását követtem el, amikor csináltam magamnak telepítőt a Satellite Pro L300-164-emhez.
(Egyébként az is lehet, hogy Toshibáék nem teljes értékű telepítőt adnak a géphez, hanem csak valami restore CD-t, de erről nem tudok nyilatkozni, mert én csupaszon vettem anno a gépet.)
De a srác tett be képet a BIOS-ról, ott virít benne az opció és ezzel is lett megoldva..
L300-ból van sokféle verzió, elképzelhető Vista/XP BIOS is, meg az akármi.
Ah, így más a helyzet. Bár csak találtam volna hasonló opciót, amikor én kerestem Lehet, ez egy újabb BIOS, vagy nem teljesen ugyanaz a gép, mivel L300-ból is van kismillió...
Igen, erre gondoltam én is. Próbálom behozni a kétheti szabis lemaradásomat
Az alaplapon is lehetnek problémás elkók, esetleg nem is látszik szemmel, hogy gond van vele. Azok is okozhatnak hasonló parajelenségeket. A tápfeszültséget a kritikus tápegységeken mindenképpen meg kellene mérned legalább multiméterrel, de jobb lenne szkóppal ránézni, az sokat elárul.
A készenléti 5V szokott még előszeretettel meghülyülni és és érdekes jelalakokat, értékeket felvenni.
Szia.
Az alaplap zsír új. Az este írtam hogy az első bekapcsolásnál volt az hogy jól felpörögtek a ventilátorok persze mindaddig amíg bementem a Biosba és beállítottam az órát(más semmit). Aztán újraindult a gép és mikor boot-olt be meg Win(javítás) akkor már lehalkult a venti. Nekem a Laptop csinál ilyet hogy felpörög rendesen ha mondjuk (vírusirtó vagy valami megdolgoztatja a gépet-aztán leáll és így tovább).
Nekem nincs túl jó tapasztalatom a "jobb" tápokról sem, illetve inkább úgy fogalmaznék, hogy annyira hervasztó a gagyikról sincs. Még inkább talán úgy jellemezném a helyzetet, hogy tapasztalatom szerint az árbeli különbség korántsem tükrözi a minőségbelit. Egy időben például sokan istenítették a Chieftec-et; én épp egy, abból a korszakból való csifit szedtem rendbe a múltkor: szinte sírni tudtam volna, ahogy szerelve volt, és szinte az összes elkó ki volt nyílva vagy már púposodott. A tőle öregebb Codegen-ekkel (van belőlük jópár itthon) nem volt akkora nyűgöm, mint ezzel. De említhetném azt a HP márkás (talán Lite-On belsejű) tápot is, amit legutóbb életre keltettem: igaz, hogy a panel és a beépített alkatrészek minőségén látszott, hogy nem egy ultragagyi, de ugyanúgy volt benne púpososó kondi és a feszültségfigyelő-szabályozó plusz kis panelen az egyik fóliacsík a lakkréteg alatt(!) elrohadt (elég nehéz volt megtalálni a hibát). Ezen kívül a márkásabb tápokba beépített iszonyatos mennyiségű alkatrész némelyiket majdnem teljesen javíthatatlanná teszi, ráadásul üzem közben a zsúfoltság a szellőzésnek sem tesz jót.
De nem akarok hitvitát indítani, eszem ágában sincs. Sajnos ezek a tápegységek (még az ipari környezetbe, szerverekbe gyártottak is, amelyeknek darabja többe kerül, mint egy átlagos asztali gép) tönkre szoktak menni egy idő után. Két év nem túlzottan sok egy tápegység életében, annyit szinte mindegyik kibír probléma nélkül. Egy dolog lehet igaz, amit érdemes szem előtt tartani: a drágább, márkásabb tápegységek nagyobb valószínűséggel óvják meg a rájuk kötött cuccokat, ha esetleg tönkremennének. Tehát valóban, az ember pénztárcájához és lehetőségeihez képest érdemes a tápegységre is odafigyelni a beszerzéskor. Idézet: „A készenléti terület primer oldali segédtápjának pufferét például még egyikünk sem említette, az pedig ezeknek az akorpoknak igazi időzített bombájuk” Dehogynem, én szinte mindig utalok rá, ha tápegység-hoba merül fel, hogy ott is körül kell nézni Nem csak Acorp-oknál problémás, az összes olcsó táp szinte teljesen ugyanazt az elrendezést alkalmazza.
Bocsi most látom hogy hétfői napra írtál hozzászólást
Kaptam egy vírust pár napja az msn en azóta tul melegszik a processzorom ma ki akartam tisztitani a hűtő ventillátort de kijött a processzor is.amikor megprobáltam bekapcsolni akkor a képernyőn nem jelenik meg semmi mi lehet az oka
A CPU kitalálásáért nyeremény jár?
A gép bekapcsolás után ad valamilyen életjelet egyáltalán. Pl. Hangjelzés, fényjelek a billentyűzeten, vagy az alaplapon, ha van rajta ilyen, ventillátorok üzemelnek e.
Remélem nem nyúltál a processzor vagy az alaplap kontaktusaihoz, ha a kezed elektrosztatikusan töltött, akkor képes tönkretenni a cuccot. Meg persze nézd meg, rendesen visszatetted e a helyére a procit.
A ventillátorok mennek.A cd az kattog nem tudom miért .Amikor bekapcsolom olyan hangja van mint amikor még működött és a processzort is jól raktam be csak a kép nem jön be .
A gép ma állt le miközben játszottam és a proci 57 fokos volt.
amd athlon x2 5600 plussz 3 ghz
A bios frissítést is megcsináltam , nem változoztt semmi.
A kártya benen van a gépben ,de az integrálton ad képet és nem látni az eszközkezelőben sem. Mi lehet még amivel talán működésre lehet birni?
Sziasztok.
A tegnap este kérdeztem csak lehet hogy nem olvastátok. Az új alaplap betéve,elindítva felpörög a processzor ventilátor meg a videokártya ventilátor rendesen,aztán visszafogja magát ahogy kezd bejönni a windows. Mondjuk a Laptopomnál is ezt csinálja de videokártya hűtője így elég meleg,a képen látható hűtő elég meleg. Bővebben: Link Ezen nem lehet változtatni (mondjuk Biosba-vagy mit tudom én) hogy a ventilátorok több áramot kapjanak? (lehet hogy hülye kérdés,vagy ez így normális ahogy van? Köszöntem Másik kérdés: 4Gb ig bővíthető a memória. Most egy 512-es van benne de ahogy belerakom a 2-ik foglalatba egy 256 Mb os kártyát be se indul a gép. Csipog mint állat. A kártya jó mert kipróbáltam egy másik gépbe. Mindkettő 400MHz es. Ahhoz hogy a HDD ledem is világítson(gépben az alsó) Bővebben: Link én a HD-Led re raktam de nem világít.
Szia.
Egy kicsi ventilátort vegyél rá, hogy hűteni tudhasd a rendszerbusz hűtőbordáját. A 256Mb -os memória magában képes működtetni a gépet, akkor vagy rossz helyre csatlakoztattad be, vagy összeférhetetlenség támadt a két memória modul között. Ez lehet akár időzítési különbség (leginkább ez szokott probléma lenni), vagy átviteli sebesség különbség okozta probléma. Pl az egyik, 3200 -as másik meg 1600 -as (az értél bit/s alatt értendők ). Az inkompatibilitás elkerülése érdekében ajánlott azonos típusú memóriákat használni.
Akartam mondani, hogy ha eddig ment benne ezzel a BIOS-szal, akkor tök értelmetlen a BIOS-t nyaggatni miatta, nem attól fog nem menni..
Az X1650-en van HSI csip, ha jól tévesztek? Az halt meg elég jó eséllyel, kalap, kabát. Ha valamiben ki tudod próbálni, akkor tedd meg.
És miylen alaplap? NForce alapú, passzív hűtéses?
3200Gbit/s? Én lemaradtam valahol .
A hűtésben igazad lészen, ez a híd ugyan nem annyira vészes, de igényli a CPU hűtő által némileg tolt levegőt maga körül, ha ilyen magasabb ponton kergető venti van a procin, akkor jóval melegebb lesz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |