Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   76 / 1152
(#) Moderátor hozzászólása Júl 25, 2010

Jól van uraim, ne ragozzuk túl! A kis hölgy korára való tekintettel tettem ide a kérdését, de ez továbbra sem ámítástechnikai fórum! Kéretik innentől a hardware-es problémákra visszatérni.
Köszönöm.
(#) (Felhasználó 4577) válasza didyman hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Igazad van, nekem is ki tudja hány éve más és olyan, mintha most reggel telepítettem volna fel.
Illetve nem kell mindenféle másolt, tört, hackelt változatokat használni, ha olyanom lenne én is szidnám, mint a bokrot, mert azok tényleg lassúak.
(#) didyman válasza gembird hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Jogos! D
Lehet, hogy neki a javító telepítés lesz a legkönnyebb opció, de alapvetően a kék halálnak csak utána kéne járni, enhogy egy hibás lemez, vagy lapkakészlet KH--ja miatt feleslegesen, vagy látszólag oldódjon meg a baja.
(#) didyman válasza (») Júl 25, 2010 /

Hogy válasszuk szét a kettőt? Tudom, a szoftver a gép azon része, amit szidni lehet, a hardver az,a mit ütni is, így maradjunk az üthető dolgoknál
(#) Scorpyo válasza didyman hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Ha a hardvernél kell maradni akkor Hirens boot CD . Memteszt, vincsi felületellenőrzés, majd lehet a CD-ről mini windowst inditani. Ha ez ok akkor egy újratelepités.
(#) Klarissza válasza gembird hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Köszönöm a választ!!
Igen,a szüleim asztali gépén tudok internetezni.Ha megtudják, hogy elromlott a laptop,kiakadnak,ezért szeretném megjavítani.De még csak 1 éve tanulok szám.technikát.
Sajnos nem sikerült egyik megoldási javaslat sem,így újra kell telepítenem a gépet-azt hiszem.
Nagyon köszönök minden segítséget mindenkinek!!
(#) Klarissza hozzászólása Júl 25, 2010 /

Hát sajnos újra se lehet telepíteni,mert kiírja, hogy nem találja a meghajtót.Valami komoly baja lehet a gépnek?Mit tehetnék?
Megpróbáltam mindent,interneten is kutakodtam, hogy mit tegyek,de semmi se hatásos,pedig sok okos ötletet kipróbáltam,csakhogy a gép nem reagál semmire.
(#) Saggitarius válasza Klarissza hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Legyszives kicsit pontosabban fogalmazz. Mikor es melyik meghajtot nem latja?
(#) Saggitarius válasza Saggitarius hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Es par alapinformaciora is szukseg lenne. Milyen szinten van szamtech tudasod? Lehet irni a rendes szakszavakat, vagy korul kell irni?
(#) Klarissza válasza Saggitarius hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Mivel nem tölti be az Xp-t,kikapcsol+kék a háttér,és semmire se reagál,betettem a telepítő Cd-t.Ez eredeti Cd,és már lett általa újratelepítve a Laptopom.Most meg nem fogadja el,mert azt írja ki,hogy: "A telepítő nem talált a sz.gépben telepített merevlemezes meghajtót.A telepítés nem folytatható."
Pedig van rajta meghajtó.Ez egy Toshiba L 300-as gép.

Hát...ha körül van írva,úgy azért jobban tudnám.

Akkor kezdjuk el az alapoktol.

Eloszor is ellenorizni kellene a BIOS-ban, hogy szerepel-e a HDD (merevlemezes meghajto), es ha szerepel, akkor milyen beallitasokkal.

Ez az amirol szo van? Bővebben: Link

Már lett így telepítve ez a gép 2x is,biztos van benne meghajtó.De megnézem a beállításait.Köszönöm a tanácsot!

Ha elinditod a rendszert (bekapcsolod) utana semmilyen hibauzenet nem jelenik meg, csak egybol a windows-t inditja, majd resetel, azaz ujraindul? Ha pedig a CD-rol bootolsz, akkor irja ki, hogy nincs merevlemezes meghajto a rendszerben?

Ha bekapcsolom a gépet,bejön hogy milyen módban induljon.Normál módú indításban ,de csökkentett módban is,bejön az Xp,de mielőtt elkezdené tölteni,kivillan a kék háttér és újraindul egyfolytában.Az Xp telepítő Cd-jénél,amikor el kell dönteni,hogy javítsa vagy telepítse,akkor írja ki( mindegyiket kipróbáltam),hogy nincs merevlemez.
(#) Kovidivi válasza Klarissza hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Lehet, hogy SATA drivert kell rakni az XP telepítő CD-be?
(#) didyman válasza Scorpyo hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Előbb nézzük meg azt a kék halat, mert a memteszt is eltart fél napig, ha megbízható eredményt akarunk-egy ciklus nem ciklus.
(#) didyman válasza Klarissza hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

De pontosan mit is próbáltál csinálni?
Az újratelepítéskor azért nem talál lemezmeghajtót, mert az L300-ban SATA a lemez. Könnyen lehet, hogy ha már volt telepítve a gép, és erről a CD-ről, akkor az úgy történt, hogy a BIOS-ban át volt billentve a SATA üzemmódja kompatíbilisre. Namost ha ez akármiért (CMOS elem merülése, hozzáértő haver) átbillent ismét natívra, akkor az eredeti XP emiatt nem tud indulni (a kék halál 0x7B, inaccessible boot device). Akkor ezt kéne visszaállítani és az eredeti XP is el fog indulni, semmi szükség újratelepíteni.
A BIOS-ba az F2-es gomb fog belépni a bekapcsolás után pár másodperccel nyomkodva, a SATA üzemmódját az első, vagy a második menüpont alatt fogod megtalálni. Van valahol egy L300 nálam javulni, majd ha el lehet indítani, megmondom pontosan, ha más addig nem tudja esetleg.
Amire emlékszem, hogy AHCI mode lesz az alapértelmezett opció, ezt keresd, ezt kell compatible-ra billenteni. Menni fog?
(#) (Felhasználó 4577) válasza didyman hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Sosem tudtam, hogy mi az a SATA natív...
Csak azt tudtam, hogy arra kell beállítani.
Mi az a natív?
Van másik választási lehetőség, de az nem jut az eszembe.
(#) Klarissza válasza didyman hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Mindjárt mellékelek egy képet.
(#) Klarissza válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Itt vannak a képek.
(#) (Felhasználó 4577) válasza Klarissza hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Ha már nekem küldted, akkor itt felismeri a HDD-t.
(#) didyman válasza Klarissza hozzászólására (») Júl 25, 2010 / 4

Második kép, legalsó opció, sata mode. Állítsd át a compatible-ra, mentsd és lépj ki, telepítőt NE futtasd, próbálj rendesen indítani a meglévő rendszerrel.

Toshiba L300 (InsydeH20 Setup Utility)képei.
(#) didyman válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

A natív módban lehetséges AHCI üzem, vagyis a SATA pár, ATA-hoz képest új dolgait ki lehet aknázni. Ezek teljesítmény szempontjából nem túl lényeges dolgok, viszont ritkán, ahogy a Toshiba L300-nál is (intel lapkakészlettel), gond van a kompatibilis, XP számára alapvetően ismert üzemmóddal, nevezetesen az UDMA egyszerűen nem megy vele-ettől meg tetű lesz. Ezért a laptop altípusától függően hegeszteni lehet érdemes, ami nem bonyolult: Az élő rendszer alatt ki kell cserélni aaz IDE-vezérlő illesztőjét, majd újraindítani, átállítani BIOS-ban és így elindítani a frissített rendszert. Előbb nézzük meg, hogy indul-e most így a géped, aztán az eszközkezelőben lesd meg az IDE csatornákon a DMA módokat. Ha a merevlemezé PIO lesz, akkor majd írok egy hosszabbat erről a cseréről, egy sima kézi illesztőfrissítés lesz, de van benne pár buktató.

Át állitotam Compatybility-re De még mindig azt csinálja.

Köszönöm müködik ha ti nem vagytok akkor nem is tudom hogy mit csináltam volna!

Rettenetesen köszönöm.Már sírok a boldogságtol.

Comtibily re állitottam de elfelejtette megnyomni az F10 most müködik!!! :Mindenkinek nagyon köszönöm a sok figyelmet és foglalkozást.
Mindent köszönök!
(#) vladcepes válasza greatman hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Most kaptam egy hasonló alaplapot(garantálták hogy jó)Bővebben: Link
Föl nyomtam rá(vinyóra) a friss jól működő WinXP-t és már kétszer lefagyott.
Cseréltem memóriakártyát úgyszintén.Most egy másik vinyóra telepítem a Wint kíváncsiságból.Érdekes mikor újraindult akkor kérte hogy nyomjam meg az F1-et a beállításokhoz.(elment óra dátum minden).
Szerintetek? Tapasztalatok?
Következő: »»   76 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem