Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális képkeretből LCD TV
Lapozás: OK   1 / 1
(#) lapocka hozzászólása Júl 30, 2010 /

Hali!
Kellene egy kicsi segítség ha valaki csinált már ilyet akkor tapasztalatait megoszthatná hogy mit is ügyeskedjek össze!
Digitális képkeretből akarok csinálni egy MINI LCD tv-t de eddig nem akart összejönni! Van rajta SD kártya aljzat azon keresztül meg lehet mókólni hogy lássa a videó jelét?
(#) sooty válasza lapocka hozzászólására (») Júl 30, 2010 /

Monitort vagy tv-t akarsz belőle csinálni? Nagy valószínűséggel egy képkeretben spórolnak a megjelenítés sebességével, lehet, hogy sorosan töltik fel a videomemóriát stb. ebből nem lesz tv, se monitor. Ha még egy költséghatékony "leköpött " IC-vel is megtoldják, akkor aztán meg végképp. :no:
(#) lapocka hozzászólása Aug 1, 2010 /

De viszont hallottam olyat hogy PIC-el meg lehetne oldani, de nem tudom melyik megoldás lenne neki a jó! Vagy hogy ténylegesen megoldható lenne-e!
(#) sooty válasza lapocka hozzászólására (») Aug 1, 2010 /

Más kérdés, hogy a képkeret LCD kijelzőjét meghajtod egy PIC segítségével, mint ahogy ezt a mobiltelefon kijelzőkkel is teszik vagy tv-t akarsz csinálni. A televíziónak csak egy egysége maga a megjelenítő képernyő. Én egy pár éve vettem 10e forintért lcd tv-t abban benne van többek között a tuner, a hang és a kijelző meghajtása. Vanak olyan pc-s alaplapok, amelyek tartalmazzák az LCD panelek meghajtásához szükséges szabványos felületet, de ezzel sem biztos, hogy a képketetben lévő LCD-vel tudsz kommunikálni.
Határozd meg a feladatot, mit akarsz vele elérni, mert a topic címe alapján eléggé félreérthető.
(#) zenetom válasza lapocka hozzászólására (») Aug 1, 2010 / 4

Szét kéne szedni és meg nézni, hogy a kijelző milyen fajta. Lehet hogy a meghajtó IC-je bevan öntve olyan fekete trutyiba, amiről nem derül ki semmi (vagy ha szerencséd van találsz valamit a neten róla), és akkor még drivert is neked kell venned/csinálnod. De még ha a meghajtó IC rajta van, akkor se biztos hogy PIC-kel lehet rajta filmet nézni.
Bár ha elég kicsi a kijelző, akkor talán egy pár FPS-t még ki tudsz szedni egy PIC-kel, de lehet lassú lesz a képfrissítési freki, és már AVR-hez kell nyúlnod. Tudsz PIC-et/AVR-t programozni? Ha TV-t akarsz rajta nézni, akkor kell valami jó kis elektronika, hogy fel tudd dolgozni az antenna jelét, vagy amiről jön az adás, hogy a mikrovezérlőnek csak annyi legyen a feladata hogy kitolja az adatot az LCD-nek, illetve az LCD-t vezérlő IC-nek.
(#) lapocka válasza sooty hozzászólására (») Aug 1, 2010 /

Az a lényeg hogy gazdaságosabban akartam megoldani a mini LCD tv megoldást (fejtámla TV)! De akkor ezek szerint nem sok mindenre fogok jutni!
(#) lapocka válasza zenetom hozzászólására (») Aug 1, 2010 /

Akkor ezek szerint nagyon nyűgös lenne!
Most tanulom a PIC programozást remélem hogy jutok vele valamire legfeljebb megtanulom és jó lesz másra a tudás nem erre az LCD-re! thx
(#) zenetom válasza lapocka hozzászólására (») Aug 2, 2010 /

Köszi a pontot :yes: .
Viszont ha megoldható, tudsz képet fel tenni a belsejéről? Kíváncsi vagyok mi van benne...
(#) lapocka hozzászólása Aug 2, 2010 /

Szívesen!
Remélem, tudsz valami érdekeset írni nekem erről a kütyüről! Mert addig már eljutottam hogy sikerült beüzemelnem! Sajnos én is így kaptam hibásan meg előlap nélkül!
Az LCD vezérlőrész processzor BIT1611AG ML935 G0544
A dolog agya: EON EN29lv800AB-70TCCP H11101C 0647TSC
(#) zenetom válasza lapocka hozzászólására (») Aug 2, 2010 /

Hogy érted hogy sikerült beüzemelned?
Itt van a kijelző adatlapja: Bővebben: Link

Az "agya": Bővebben: Link

De erről a BIT1611AG-ról semmit se találtam.
Ennek már elég macerás a vezérlése :no:
(#) lapocka hozzászólása Aug 2, 2010 /

Köszi a infót!
De szerintem akkor nem alakítom át! Meghagyom digit képkeretnek! De a PDF-et lementettem hátha hasznomra válik! Köszi a segítséget!
(#) zenetom válasza lapocka hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Szivesen.
(#) aladi.b hozzászólása Máj 14, 2012 /

sziasztok!!! Hasonló problemám van, hyundai hordozhato dvd lejátszo meg halt benne az olvasó fej és szeretném hasznosítani a mukodo részeit, ugy hogy video jelet rá kötve lehessen nézni mint az elött. Képeket is teszek fel smient lesz egy kicsit több idöm. Megoldhato az én probléhttp://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_10584.html#mám???
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem