Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Watson AS-5451

Témaindító: chipi, idő: Júl 1, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 5
(#) mindenes válasza milbar5954385 hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Szia.
Miért akartok potmétert mikor egy egyszerű nyomógomb is megteszi. Meg lehetne oldani a görgős optocsatolóval is csak az már plusz munkát jelentene .Egyszerübb a nyomógomb.
(#) klemo86 válasza mindenes hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Pontosan, nem kell túlzásokba esni Vagy ahogy korábban említettem, egy rossz videóból ki lehet bontani azt a bizonyos jobbra-balra mozdítható kezelőszervet (vagy távirányítós autó gombját a karral együtt) - ezek a legegyszerűbb és legjobb megoldások az ilyenre…
(#) milbar5954385 hozzászólása Júl 21, 2010 /

Nem potiról van szó! Az egerentyűben a görgőt valami "nyomógomb" szerű cucc hajtja meg ez forog körbe körbe körbe csak anyi a gond hogy mind 2 irányba ad jelet mind 2lábán(kép 005/6)

a másik két képen egy hasonló működésű "potiszerűség található ez 1 5.1es erölködőböl buheráltam ki. ez is ugyan azt csinálja mint az egeres cucc.

Valahogy meg lehetne oldani hogy egyik lábán csak egyik irányba a másikon meg a másik irányba "kapcsoljon" ? mert most bármelyik írányba tekerem mind 2ő lábán kapcsol (ledel és egy zsebteleppel teszteltem le ha gondoljátok csinálok videót is..) ha az segít
(#) chipi válasza milbar5954385 hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Először véletlenül rövidre zártam, mert mértem, akkor a biztosíték ment ki, majd kicseréltem egy 2A ra. Akkor ment is, pár napra rá bedugtam és 220 nál szikrázott és onnantól nem megy, a biztosíték jó még.
(#) milbar5954385 válasza chipi hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Szegény trafó.. de ahogy a viccben is van : "minden füsttel működik, mert ha a füst kijön akkor már nem működik"

Érdekelne tud e valaki megoldást erre:#758329

Forgó kapcsoló kell neked is igaz?
Lábain szakadás/rövid zár jelentkezik.
Encoderek

igen ilyen kell illetve van is csak nem tudom hogy kössem be mert 3 lába van egy a közös és a másik 2őn mind1 melyik irányba csavarom ugyanúgy megy a jel

ez a gond

Egyik a föld az tuti, a másik kettő meg egyik irány, másik irány lesz. föld szerintem a középső ága lesz.
(#) chipi hozzászólása Júl 21, 2010 /

Szerintem tök mind1, hogy hogyan kötöd be, csak találkozzon a GND vel és kész!
Leteszteltem én is.

DSC_5680.jpg

Nekem így volt bekötve egy kibelezett 5.1be a ledek a teszthez kelletek minkét irányba mindkettő világít vagyis nemjó

Kép 013.jpg

(#) mindenes válasza milbar5954385 hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Forgatáskor egyszerre világít mind két led? ha igen akkor tényleg nem lesznek jók .Nézegettem 1-2 ilyen encoder adatlap ját sajnos mindegyiknél úgy tünik hogy forgatáskor, bármejk irányba is, a 2 kimenet egyszerre aktiválódik, csupán némi fázis különbség van a jelek között...
(#) milbar5954385 válasza mindenes hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Hát marad a nyomógomb

Vagy vezesd ki és gombostűvel érintsed hozzá mint én
Amit HQ-ban néztem azokkal kéne megpróbálni.
(#) chipi hozzászólása Júl 22, 2010 /

Sztereó bemenetnél csak az alsó 2 oldali csatorna szól? És mély láda?
(#) milbar5954385 válasza chipi hozzászólására (») Júl 22, 2010 /

Az is szól legalábbis kéne neki... holnap postázom a távot
(#) chipi válasza milbar5954385 hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Köszi szépen!
Még nem kaptam meg mert vasárnap van
Holnapra ideér ha nem fáradt el a nagy utazásban
(#) chipi hozzászólása Júl 26, 2010 /

Tényleg, sikerült megtalálnod azt a szálat amivel stand by módra lehet kapcsolni a panelt?
(#) milbar5954385 válasza chipi hozzászólására (») Júl 26, 2010 /

Nem, sajnos még nem jöttem rá melyik lehet az....( az IR ic lábaiból indultam ki de , még nem találtam meg
(#) chipi válasza milbar5954385 hozzászólására (») Júl 26, 2010 /

Megérkezett közben a távkapcs is.
Beszereztem közben a hozzá való ic-t kicserélem és kiderül mi a gond.

Jön a szokásos szöveg is még:
(Gyors, megbízható, ajánlom mindenkinek ++++ )

Köszi!
(#) milbar5954385 válasza chipi hozzászólására (») Júl 27, 2010 /

Rendicsek én elkezdtem csinálni a vezérlőt hozzá igazából a 3d gombra lenne szükségem... a power nem kell
(#) chipi válasza milbar5954385 hozzászólására (») Júl 27, 2010 /

Én is elkezdtem keresgélni a panelon.
Sikeresen kicseréltem az IR ledet (látszott el volt égve) és működik tovább a távkapocs.
(#) chipi hozzászólása Júl 28, 2010 /

Reggel megnézem, de sejtem, hogy mi kapcsolja az ac/3d -t. Az EQ felett lévő Philips IC. A folját végigkövetve eljut a sztereó jel ahoz az ic hez, majd kiküldi az EQ nak.
Stand by módban meg kikéne mérni, hogy hol van és hol nincs feszkó.
De ahogy lejön az egyenirányítóról a fesz, utána osztja is el 2 felé ami futt a panel elejére, majd egy szál meg vissza és utána ő osztja el az erősítőnek meg az EQ nak a feszt. 3 átkötése van.
Full üzemben 138mA vesz fel, kikapcsolva meg 133mA-t. Nem nagy a különbség.
(#) chipi hozzászólása Aug 3, 2010 /

Az elképzelhető, hogy a HEF4013BP IC vezérli a ki-be kapcsolást a panelon?
A táp el van vezetve odáig, és ha kikapcsolom akkor a visszavezetésen már nincs visszamenő táp.

Amin csodálkozok vannak bekötések a panelon ami állandó áram alatt van.
A nagy ellenállásos átkötéseknél. Értéke 100Ohm.
(#) milbar5954385 válasza chipi hozzászólására (») Aug 4, 2010 /

Lehetséges! amit kijutok a műhelybe előkaparom a watsont és megnézem mert most festés van ott is
(#) Sunyi88 hozzászólása Dec 9, 2010 /

Sziasztok! Remélem tud valaki segíteni...

Nekem ugyan ilyen típusú, hangfalszettem van, és az a lényeg h tönkrement a távirányítója, sajnos már próbáltam mindent, óvatosan szétszedtem.. megtakarítottam, mert eléggé el volt oxidálódva a panel, de így sem működik, és az lenne a kérésem h mivel minden a 3D hangzástól kezdve a hangerőig azon lehetett állítani, most így nem tudom, h direktbe nem-e lehetne belűről valami okosságot csinálni, h mondjuk mindig 3D be maradjon, hiába lekapcsolom a főkapcsolóval hátul, meg vissza, és annyi még h Max. hangerőn maradjon, azt úgy is tudom állítani a PC-n!
Nagyon jó kis hangfalszett engem már lassan 5 éve szolgál, meg megélt sok mindent velem, sajnálnám eladni vagy kidobni, vagy szétszedni és alkat részenként eladni...
Aki tud segítsen, nagyon megköszönném!

Üdvözlök Mindenkit!
(#) Bandika_23 hozzászólása Dec 23, 2010 /

Helló!

Szereztem egy ilyen hangrendszert.Az a gond vele hogy a SUB-on erős búgás hallatszik,de a többi része megy szépen!
Láttam hogy a SUB végfok az TDA2030-al müködik,lehet az lett kuka?
Méregettem a SUB végfok környékén és a táp + a földhöz mérve alig éri el az 5V-t ez tuti jó így?
(#) mindenes válasza Bandika_23 hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

A TDA2030 tápját szűrő pufferkondit ellenőrizd le, valószínű hogy csak ez ment tönkre s nincs pufferelve a táp, pontosabban most ő maga terheli le a tápot.
(#) mindenes válasza mindenes hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Vagy okozhat még ilyen hibát, ha egy dióda ment tönkre az egyenirányító graetzből (4 dióda egymás mellett) ezeket is ellenőrizd!
(#) Bandika_23 válasza mindenes hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Tettem be dióda hidat biztosra mentem,de a hiba továbbra is fent áll:búgás a SUB részen! Vmi ötlet?
A kimeneten 3V van! Akkor szerintem IC gondja lesz!
(#) Icecool hozzászólása Jan 16, 2011 /

Üdv!
Van egy ilyen 5.1-em, megcsináltam benne a gombokat, de kb. 1 hete elkeztett búgni a mély mint Bandika_23-nak.
Egy ismerősöm tanácsára a 4 diódát kiforrasztottam és utánna mind a 4 helyére beforrasztottam 1 kis drótot.
Bekapcsoltam, de semmi nem történik.
A ledek sem villágítanak, de a mély sem búg. Megmértem a sárga és a kék kábelben az áramot, de semmi.
Szerintem a trafó halt meg, de nem füstölt meg semmi nem történt. Az lenne a kérdésem, hogy ha a trafó romlott el akkor ilyen trafót hol tudok venni vagy esetleg lehet-e valamilyennel helyettesíteni?
Előre is köszönöm mindenki válaszát.
Üdv : Ice Cool
Következő: »»   3 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem