Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » S-video bekötés

Témaindító: nl, idő: Nov 13, 2009
Lapozás: OK   1 / 1
(#) nl hozzászólása Nov 13, 2009 /

Sziasztok!

Svideo kábelnek a pontos bekötését valaki eltudná mondani? Találtam egyet: Bővebben: Link , de itt magának a csatlakozónak a fém házát mihez kössem hozzá? Vagy kössem össze a 2 GND-t és hozzá a házat?

A válaszokat előre is köszönöm!
(#) Ricsi89 válasza nl hozzászólására (») Nov 13, 2009 /

Én a házat nem szoktam sehová sem kötni. Ahogy ott az oldalon van, az elvileg jó bekötés, mennie kell. Próbáld ki, baj nem lesz, ha véletlenül mégse jó.
(#) damkodav válasza nl hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

A vezeték felépítése amit venned kell 2* 75 ohmos majd ezt körbevevő árnyékoló harisnya BekötéseBővebben: Link
A 3-4 csatlakozó a koax meleg pontja a 2-1 az árnyékolása a mindkét koaxot beborító fém hálló pedig a csatlakozó külső fém házához.
Így lesz a legjobb az árnyékolásod.Kábelt és csatlakozót tudsz venniBővebben: Link
Remélem segíthettem.
(#) tcs52 válasza nl hozzászólására (») Nov 15, 2009 / 4

Ahogy azt gr89 írja, a fémházat nem szokás bekötni a vezetékekre. Ez így szokott lenni a legtöbb tuchel (itt mini tuchel) csatlakozóknál. A funkciója csupán az, hogy ott, ahol a forrsztások vannak szintén végig árnyékolva legyen, ne csak a vezetékeken a jel.

Sajnos ezt még a csatlakozó gyártók sem tudják, és vagy még forrfület is kiképeznek rajta, vagy régebben - ez a legrosszabb - volt olyan, hogy a vezetékek rögzítését az árnyékoló házzal lehetett megoldani (körbehajtani a kábelek körül). Ott a gyártók kiképeztek egy kis kilógó fület, amely ilyen esetben - az elképzelésük szerint automatikusan felsérti a szigetelést, és benyomódik az árnyékoló harisnyába. Úgy gondolták, hogy ez jó, mert az automatikusan így a földre kötődik. Végül is igazuk lett, és számtalan esetben okozott ez a járulékos földelés földhurok problémát, ami mind a hangtechnikában (brumm), mind a képtechnikában (futó csíkok a képen) idegesítő hibajelenséget eredményeszett.

A helyes megoldás, illetve szemlélet, hogy az árnyékoló fémház az aljzatba való bedugáskor kapja meg onnan a földpotenciált, és csupán így árnyékol.

Nekünk meg külön figyelnünk kell a vezetékek szerelésekor, hogy nincs-e ott a bevágás, amit egy fogóval el kell lapítanunk, nehogy bajt okozzon!!!
(#) uramesi89 hozzászólása Aug 4, 2010 /

Helosztok.Olyan problémám van, hogy a pc-böl kijön a sz s-video kábel és a tv-n csak scart van.van átalakitom amin s-video és rca-s bemenetek vannak.Ha az átalakitonak az s-video aljazatába kötöm a pc videojelét akkor van kép de feketefehér de ha az rca-aljzatba kötöm bele akkor pedig nincsen kép.Hogyan lehet ezt kiküszöbölni?tippeket javaslatokat várnék.elöre is köszönöm.
(#) jani87 válasza uramesi89 hozzászólására (») Aug 4, 2010 /

Szia!
Itt a megoldás: Bővebben: Link
Görgesd lefelé, az oldal alján van egy TV-out-os link, kattints rá a képre és voálá!
Amúgy google első találat!
(#) draco31 hozzászólása Okt 28, 2010 /

Hello!
Valaki le tudná nekem írni a 9 pines svideo csatlakozó kiosztását, tehát melyik tűn mi megy. Kép is megfelel leírással ha magyarul van rajta a szöveg.
Köszönöm!!!
(#) jani87 válasza draco31 hozzászólására (») Okt 28, 2010 / 1

Szia!
Bővebben: Link
1. Y in: fényerősség (be)
2. C in: szín (be)
3. GND out1: fényerősség test (ki)
4. Signal in: kompozit bejövő jel
5. GND in: bejövő jel test (fényerő+szín)
6. GND out2: szín test (ki)
7. Y out: fényerősség (ki)
8. Signal out: kimeneti kompozit jel
9. C out: szín (ki)
Üdv: Jani
(#) draco31 válasza jani87 hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Köszönöm!!
(#) Kvardlipot válasza tcs52 hozzászólására (») Jan 1, 2014 /

Sziasztok!

Vettem egy S-video kábelt és már kezdettől fogva arra gondolok, hogy nem lehet jó az árnyékolása. Egy másik professzionálisabb kábel az jól működik. Ettől viszont zúgnak a DVD-re kötött hangfalak. Ha egyre gondolunk, akkor tcs52 vázolta is a problémát.
Vigyem vissza a kábelt vagy én is tudok valamit tenni a hiba megszüntetése érdekében?

Egyébként a megjelenítő eszköz egy projektor lenne és most direkt kipróbáltam egy kompozit kábellel és azzal is azt csinálta. Utóbbi viszont a tv-vel soha nem okozott problémát. (A
projektor a másik S-video kábellel jól működik.)
Köszönöm!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem