Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Bojler javítása, kérdések
160Kw:30nap=5333W/ nap. 2000Wattos fűtőszállal 2,6óra működés (fűtés). Nem megy ennyit a vízmelegítőd? Ha nem pancsoltok sokat, az is lehet hogy elöregedett a PUR. szigetelés a burkolatban. Tapogasd körbe a vízmelegítőt. De lehet, hogy magas a tárolt víz hőfoka ezáltal sok a veszteség. próbálj alacsonyabb értéket beállítani. Ekkora fogyasztáshoz 45-50°-os hőmérséklet bőven elég. Nem árt ki vizkövezni a tartály belsejét és normális vízlágyítót bekötni elé (polifoszfát kristályos).
Háth nekem van egy tippem, hogy miért csinálták így de nem írom le, mert bajom lehet belőle
akkor te az omh splombát is megbontottad?mert van benne visszapörgés gátló is.vagy ez egy régebbi tipus???
Hajdu bojlerben hőfokszabályozót cseréltem de továbbra sem melegít.A fűtőszál jó.mi lehet a gond
Szia!
A biztonsági kapcsoló is jó?
Jó napot Mindenkiknek!
A kérdésem a következő lenne: villanybojler bekötésénél mindegy , hogy hová kötöm a fázist és a nullát a sorkapocsban?Nincs rajta semmi jelzés és rajz.
Mindegy.De ha ultra korrekt akarsz lenni, a fázis legyen az amelyiket megszakítja a hőfokkapcsoló, és így nem lesz fázison a fűtőszál ha éppen már elég is a vízhőfok, de mégis kaptok még áramot. Azaz kisebb az esély meghibásodás esetén hogy megráz.
7-8 éve javítottam a boylerünket, normál tömítéssel, utána rendben működött.
Tavaly kilyukadt az alaplap a termosztát csőnél, azóta szívok vele. Már vagy ötször szedtem szét, háromszor cseréltem tömítést, szilikonost vettem biztos ami biztos alapon, de csak csepeg. 1. A kúpos felületen nem maradt meg, illetve pont addig, amíg a helyére akartam illeszteni. Akkor lecsúszott és alácsípődött. 2. A szilikon tömítés egyszerűen puhának tűnik, ha forró a víz kinyomja. 3. Az alaplap csavarjait már nem lehet jobban meghúzni, mert hallom, hogy pattogzik a zománc. Most legutóbb két hete is szereltem. A kivett (5 hónapos) tömítés teljesen el volt nyomódva, alácsípődve. Vízforralóban melegítettem, teljesen visszaugrott az eredeti formájára, sőt a kúpos felületről sem akart leugrani. Összeraktam hidegen tökéletes. Melegítés másnap reggelig, forró víz - tökéletes, nem csepeg. Három nap után elkezdett csepegni, mostanra meg szó szerint folyik. Már teljesen tanácstalan vagyok. Bocs még ha ez nem is elektromos téma ...
Mitől púposodhat fel a bojler teteje? Olyan mintha leakarna repülni.
Termosztát ha nem kapcsol ki, akkor forr a víz, visszafolyásgátló szelep meg nem engedi vissza, akkor nagyon meg tud emelkedni a nyomás benne.
Mit lehet vele csinálni? Tetejénél picit szivárog a víz is.
Sürgősen kapcsold le, és cseréld (cseréltesd ki)!!!
Nem vicc! Nekem már forrt fel, és úgy jártam, ahogyan potyo említette. A falban, a presszes henkó idomokat nyomta le a csőről, de ha a bojler robban, még nagyobb a kár. ...így csak a csempét kellett leverni, a 4 éves lakásban.
Az egész bojlert? Vagy mit cseréljek le? A termosztátot?
Ha már csöppent a víz a tetejéből, az egész bojlert!
Amúgy csak a termosztátot, és a -kombinált- visszacsapó/lefúvó(biztonsági) szelepet kellett volna...
Most már eléggé csöpög. Nem tudom mi lesz vele. Valakinek akkor szólok aki ért hozzá. :no:
Kapcsold le és csere!! Nekem egyszer sikerült a melóhelyen felrobbantani egyet (nem volt bent jó a hőleoldó és a lefúvószelep) beterített mindent még jó,hogy éjjel történt mikor nem volt ott senki! Szó szerint életveszélyes!!
Elmondtam!..
...Szólj, egy vízvezeték szerelőnek, hogy cserélje le, majd egy villanyszerelőnek, hogy kösse be az újat!!! Addig zárd el a bojler alatt lévő csapot(melyen a hideg víz megy bele), hogy reggelre ne öntse el a víz a lakást!!! Ismétlem: Nem vicceltem, vedd komolyan!
A bemenő hideg vizet ZÁRD EL! A meleg csapot megnyitva a mosdónál vagy a kádnál, engedj ki a túlnyomásból, de csak óvatosan. Az óraszekrénynél kapcsold le az automatáját. Sajnos ennek "annyi".
A benne lévő forróvizet csak ezek után használd ki belőle, természetesen visszanyitva a hideg bemeneti csapját a bojlernak. Legközelebb tessék odafigyelni a visszacsapó szelepre és annak üzemszerű működésére (annak kell csöpögni).
Nem csöpögött. Ha elzárom a hideg vizet nem jön ki a meleg víz belőle. Villanyórát már lenyomtam meg a bojleren is letekertem azt a tekerős bigyót. Nem értek hozzá nem tudtam, hogy annak csöpögnie kell. Holnap meg felkeresünk valami vízvezetékszerelőt vagy valami szakembert, aki megnézi. Fel is púposodott a teteje és az illesztésnél meg elkezdett szétcsúszni ott csöpög belőle a víz. Akkor minden féle képpen cserélni kellesz igaz?
Idézet: „Ha elzárom a hideg vizet nem jön ki a meleg víz belőle.” Tudom, de sorba írtam a teendőket és a túlnyomás leeresztéséig kell csak elzárnod. Értelem szerűen. A visszacsapó szelepnek az elzáró váltó és a bojler bemenete közötti szakaszban kell beépítve lennie, tehát a bemeneti hideg oldalban. Neki van egy légbeszívó furata is ami megengedné, hogy ne nyomás alatt kelljen kivenned a forró vizet a mostani helyzetben. De hát nem működik!
Úgy látszik, hogy akkor nem. Holnap hívunk hozzá szerelőt. Most akk el is zárom nemsokára a vizet. Aztán majd a szerelő megmondja mit hova.
Üdv!
Szerintem csak egyszerűen ki van lyukadva a boyler és a távozó víz a hőszigetelőn és a külső burkolaton át keres magának kiutat. Ahhoz, hogy a burkolat kipúposodjon nem kell nagy nyomás. A robbanás veszély kissé túlzott, ahhoz mind három biztonsági berendezésnek egyszerre kellene meghibásodnia és meleg víz csapon gőznek kellene kijönni. A boylert viszont mindenképp cserélni kell és át vizsgálni a biztonsági berendezéseket. Megelőzve a kombinált szelep beragadására irányuló hozzászólásokat, annak (szinte) kizárt a lehetősége.
Ehhez a filmes robbantáshoz szerintem erősen át kell alakítani a bojlert. Normál esetben ez nem fordulhat elő. Ahogy ezt ha9pi.feri kolléga is leírta.
Sziasztok!
van egy Ariston nts 80 tipusu vizmelegitom es ugy van bekotve hogy van egy kapcsolo amivel aramtalanitani tudom. nyaralni mentem es aramtalanitottam. van a felso reszen egy kijelzo (kek szinu) es alacsony erteket mutat a kijelzo mutatoja. es most nem merem bekapcsolni mert mar egyszer tonkretettem igy egy ugyanilyen tipusu bojlert, amikor idekoltoztem. a szerelo azt mondta leegett a futoszal mert nem volt benne eleg viz. valaki meg tudna mondani, hogy ezen a tipuson az a kek kijelzo mit mutat? vizmennyiseget a bojlerben vagy a homersekletet a viznek? es hogy tudom megint feltolteni ha tenyleg a viz keves benne? keszittettem fenykepet rola, csak egyaltalan nem ertek hozza es most nem tudom, hogy kell ujbol beuzemelni anlekul, hogy le ne egetnem megint.
Szia!
Természetesen az egy hőmérő. Egyébként ha a melegvíz csapból folyik víz, akkor a bojler tele van.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem. Van egy használaton kívüli ház.A villanybojlerből a víz le lett engedve,nehogy télen a víz belefaggyon. Áramtalanítva is volt eddig. Felkapcsoltam az áramot,mert szükség volt rá. És 24 órán keresztül fel is volt kapcsolva. Az lenne a kérdésem hogy a villanybojler károsodhatott e attól, hogy nem volt benne víz.És az áram meg fel volt kapcsolva. Köszi a segítséget előre is! |
Bejelentkezés
Hirdetés |