Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   296 / 729
(#) ptesza válasza docybacsi hozzászólására (») Aug 6, 2010 /
 
Nemrég elhangzott már ez a kérdés?

Az FS Audio nem az a kategória mint a 18 sound.

Egyébként kapható az APT-150 csak biztosan rossz helyen nézted.



Bővebben: Link
(#) docybacsi válasza ptesza hozzászólására (») Aug 6, 2010 /
 
Persze hogy kapható, csak jópár hetet kellene várni rá. De ha esetleg tudod, hogy hol tudnék venni készletről, akkor a kérdésem többi része már felejtőssé is vált és köszönöm a segítséget!
Tudom hogy külön kategória, de akkor is tanácstalan vagyok. Tudod, az örök ellentét. Túl sok pénzt nem akarok elkölteni ilyesmire, de nem szeretnék úgy járni, hogy veszek valamit és az meg csak pénzkidobás.
(#) shalafi.66 válasza docybacsi hozzászólására (») Aug 6, 2010 /
 
Nem érdemes ennyire ragaszkodni az APT-hez, 4-5k alatt nem használható jól, szóval a 15"-os mély mellett két útban nem kifejezetten esélyes. Ráadásul be-be csúszik a központosítási hiba náluk is.

Szerk, ahogy közben nézem, a Visaton is kapásból kiesik ugyanilyen okok miatt.

Másodikszerk. A 18-as ha igaz, amit írnak róla, egy-két fokkal esélyesebb. Az FS-ről meg semmi használható infót nem látni, az árából meg semmi értelmeset nem lehet leszűrni, így akár lehet jobb-rosszabb-ugyanolyan is.
(#) docybacsi válasza shalafi.66 hozzászólására (») Aug 6, 2010 /
 
Shalafi, akkor mit javasolnál? Mert a deltapro már megvan, helyette nem tudok és nem is szeretnék mást venni.
(#) shalafi.66 válasza docybacsi hozzászólására (») Aug 6, 2010 /
 
Meg kéne mérni az FS-eket, hátha szerencsés vagy, vagy 1k körüli rezonanciával bíró tölcsért tenni mellé. Ide még a HT 101 is határeset, és legalább kettő kellene belőle. De azért megoldható lenne vele.
(#) docybacsi válasza shalafi.66 hozzászólására (») Aug 6, 2010 /
 
Hat teljesen elkenődtem, de köszönöm a felvilágosítást. Megint eljutottam oda, hogy kár volt megvennem ezt a hangszórót, elment tőle a kedvem, mert ezek szerint normális ládát nem lehet belőle csinálni.
(#) shalafi.66 válasza docybacsi hozzászólására (») Aug 6, 2010 /
 
Miből jutottál erre a következtetésre? Ilyet nem hiszem, h. írtam volna. Az gondolom természetes, hogy egy 15"-os mélyhangszóróhoz elég alacsony váltási freki tartozik optimális esetben, ehhez viszont jó magashsz kell.
PA alkalmazásban az olcsóbb termékeknél általában azt a megoldást választják, hogy magsabbra teszik a × frekvenciát, így vagy beszűkül középtartományban az iránykarakter (ami élő hangosításnál akár még pozitív is lehet gerjedés szempontjából), és/vagy lesz némi lyuk az átvitelben középtájon szemből mérve is.
(#) hapro hozzászólása Aug 7, 2010 /
 
Találtam egy jó oldalt kedvcsinálónak építőknek: http://www3.ocn.ne.jp/~hanbei/eng-angular.html
(#) szamóca válasza hapro hozzászólására (») Aug 7, 2010 /
 
Nem törik ez a TL túl sok helyen?
(#) hapro válasza szamóca hozzászólására (») Aug 7, 2010 /
 
Majd kiderül
(#) szamóca válasza hapro hozzászólására (») Aug 7, 2010 /
 
Hah...
(#) skero hozzászólása Aug 8, 2010 /
 
Üdv mindenkinek! A mühelyemben régóta félre van rakva egy kissé megviselt de mégis jól működő hangszóró.Kidobni sajnálom. Építeni szeretnék vele egy combót de nem ismerem a hangszórót. Az egyen ellenálása 11,5 Ohm 5,3 cm a pólusmag átmérő és 0,265 mm -es zománchuzalból tekercselték a lengőcsévét. 38 cm átmérőjű. Valakinek ismereős ez a tipus? Milyen ládába való lehet?
(#) nagy_david1 hozzászólása Aug 12, 2010 /
 
Üdv!
Ti melyik hangszórót választanátok? Utána néztem és mind a 3 nagyon dícsért típus a világ minden táján. Hozzáértőknek gondolom egyértelmű a választás.
Kenwood
Magnat
Jbl. Ennek a Qts és egyéb paramétereit a support fül PDF-jeiben találjátok.
Cél inkább az erőteljes mély tartomány, "dübörgő" zenéhez. Mindhárom jól kell teljesítsen mivel nagyon kelendőek. Az adatok is szerintem nem hazudhatnak sokat, mivel elég nagy márkákról van szó. Kerestem teszteket, pár videot de a probléma főleg az, hogy mindenki más erősítővel próbálta és ezekről információ sincs. Ezért várom szakértő véleményetek. Egyelőre szobába kéne, később lehet átkerülne autóba, ha kell új dobozzal. Előre is köszönöm.
(#) klemo86 válasza nagy_david1 hozzászólására (») Aug 12, 2010 /
 
A Kenwood-tól sokan nincsenek elájulva, de akik nem hallottak még nagy rendszert, azoknak tökéletes a gyári helyett… A Magnatnak vannak/voltak jó húzásai, de ha ezt a hármat hoztad fel, én gondolkodás nélkül a JBL-re szavaznék Nem csak elvből, hanem mert hangra is olyanok… Hallottam már többféle alkalmazásban (autóhifi, stúdió, hangosítás), nekem tetszenek A konkrét hangszórókról meg tapasztaltabbak szóljanak, a paraméterek hasraütés-szerű megadása miatt inkább a márkában kellene a bizalmat keresni… (Ezt jól megaszondtam.)
(#) nagy_david1 válasza klemo86 hozzászólására (») Aug 12, 2010 /
 
Nem baj, pont így értem. Kenwood-ról én se sokat hallottam, a paraméterei ha hasracsapottak is de kisebbek mint a másik kettőjé. A magnat csinál szép dolgokat, és azok a paraméterek se hangzanak rosszul (már ha igaz). A JBL nekem is a nyerőbb, igaz árba is több. Az tünt fel a JBL-nél, hogy az oldalán van 2 adatlap is a hangszóróról. Egyiken 91dB másikon 93dB szerepel Amúgy mennyit számít a hangszóró mélysége? Köszönöm.
(#) klemo86 válasza nagy_david1 hozzászólására (») Aug 12, 2010 /
 
Kisebb helyen elfér?
(#) nagy_david1 válasza klemo86 hozzászólására (») Aug 12, 2010 /
 
Akkor ez is csak annyira üzleti fogás mint a tömeg és mágnes méret. Amúgy ez, hogy lehet, hogy a gyártó oldalán is két gyári adatlapon más érték szerepel érzékenységnél? Bővebben: Link. Itt meg az utolsó oldal
(#) ptesza válasza nagy_david1 hozzászólására (») Aug 12, 2010 /
 
Szerintem az elsőnek több valóságtartalma van. Meg aztán vannak hozzá kész doboztervek is , amiket ezekből az adatokból számítottak.
(#) nagy_david1 válasza ptesza hozzászólására (») Aug 12, 2010 /
 
Köszönöm. Akkor ahogy látom te se tiltakozol a 3 márka közül a JBL ellen. Még azon is gondolkozok milyen ládát készítenék neki (típus). A gyári band-pass-os. Én vagy szimpla reflex vagy zártban gondolkozok.
(#) ptesza válasza nagy_david1 hozzászólására (») Aug 12, 2010 / 1
 
A bandpassosnak is van egyfajta hangzása, van aki szereti van aki utálja, de nagy előnye az , hogy nem kell subfiltert építeni elé. Szerintem a kenwood nem kifejezetten hangszórógyár hanem valahonnét rendelt hangszórókat feliratoz .Többnyire érzéketlenek 80-86 dB körül. A magnatról nem tudok sokat . De az biztos ,hogy a JBL nem egy kategória az említett márkákkal.

Belekezdenék egy bandpass dobozba ha az enyém lenne.
(#) klemo86 válasza ptesza hozzászólására (») Aug 12, 2010 /
 
Osztom a véleményt!
(#) nagy_david1 hozzászólása Aug 12, 2010 /
 
Köszönöm mindkettőtöknek az egyértelmü és kielégítő véleményt. Akkor JBL van tervben és majd ha meglesz akkor ládával kapcsolatban még írok.
(#) nagy_david1 hozzászólása Aug 13, 2010 /
 
Megint üdv!
Még valamiben kikérném tapasztalt véleményetek. Ha már a JBL-et megszavaztátok egyértelműen akkor 3 típus merült fel az említett mellett.
GTO1202
CS1204
GT5-12
Ha már pénzt adok érte, szeretnék jól dönteni és nem kinézetet megfizetni ha a régebbi típus is képes rá. Szerintem ez a 3 csak évjárat és széria különbség. A CS széria a legrégebbi, azután jött a GT és a GTO. A különbség viszont az, hogy a CS az 14e Ft a GT az 18e Ft míg a GTO 21e Ft. Melyiknek látjátok értelmét bandpass dobozhoz, ha már rábeszéltetek :yes: ? Nagy különbség van ezek között, vagy szinte semmi és akár a CS-t is megvehetem? Qts paraméterei a CS-nek kisebbek, más szinte minden ugyan az mindhárom hangszórónál. De ezért írtam ide, mert ti láttok a kulisszák mögé Hangsúlyozom, hogy csak tényleng igazi különbségekért szeretek többet fizetni, holmi pici szépítésekért, javításokért nem. Mégegyszer köszönöm.
(#) klemo86 válasza nagy_david1 hozzászólására (») Aug 13, 2010 / 1
 
Nekem a jó öreg CS1204 szimpatikusabb… Azért figyeled, mindenhol ugyanannyi az Fs meg az érzékenység, hogy ne az alapján dönts Amúgy a JBL alacsonyabb kategóriában sem termel szemetet…
(#) nagy_david1 válasza klemo86 hozzászólására (») Aug 13, 2010 /
 
Akkor nem éri meg szinte 2szer annyit kiadni egy "újabb és semmi több" széria után. Amúgy a CS1204 Fs és Qts paraméterei kisebbek mint a másik kettőé, de azok már tényleng ugyan azok. Épp ezért is kérdeztem meg tőletek, hogy ne kinézetre fizessek, de ugyanakkor ti a felépítését látva is sokat leszűrtök. Remélem még kapok mert kifutó széria. Az az igazság nem is akarok nagyon belemélyülni a hangszórók világába, erősítőket inkább tanúlmányozom. Ezért is lenne szükségem egy megbízható, terhelhető ládára. Egyelőre közép-éles tartomány kimarad. Mondjuk vannak itthon alsó kategóriások arra a célra is de épp azért emleltem most kicsit legalább mélynél a mércét. Köszönöm.
(#) nagy_david1 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 13, 2010 /
 
Szia!
Bocsánat, de én csak megemlítettem, hogy miért lenne szükségem hangládára. Szerintem sokkal inkább hangszórókról írtunk és bandpass ládákról, de ha tévednék akkor elnézésedet kérem.
(#) nagy_david1 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 13, 2010 /
 
Hát ebben igazad van. Írtam is, hogy majd ládát is meg kell vitatni, de el kellene előbb döntenem mire építek ládát . Szerintem hangszóró választása szubládához inkább ide illik mint erősítőkhöz, de nem akarom úgy tünjön vitatkozni akarok mert mély tiszteletem előtted És nem akarok egy újabb "hangszóró választás szubládához" témát nyitani Bocsánat a mostani neked írott OFF-ért, nyugodtan kitörölheted.
(#) klemo86 válasza nagy_david1 hozzászólására (») Aug 13, 2010 /
 
Nem azt mondom, hogy nem újabb a gyártástechnológiája, stbstb, de nekem a régi is tökéletesen megfelelne És akkor itt tényleg fejezzük is ezt be…
(#) nagy_david1 válasza klemo86 hozzászólására (») Aug 13, 2010 /
 
Rendben és köszönöm. Ha kapok akkor azt választom. Okoskodni nem akarok, inkább elhiszem amit mondotok mert van egy olyan érzésem jobban járok Amúgy a CS1204 eltünt a gyártó oldaláról is és egy cégnél kaptam ennyi adatot, de akkor nem tudom mennyire megbízhatóak:
Frequency Response: 23Hz – 450Hz
Peak Power: 1000W
RMS Power: 250W
Sensitivity: 93dB
Impedance: 4 Ohms
Voice-Coil Diameter: 50mm
Cutout Diameter: 283mm
Mounting Depth: 159mm
Overall Diameter: 311mm
Vas: 100.45 Liters
Qts: 0.43
Fs: 24.75Hz
Qes: 0.46
Qms: 6.46
Sealed Enclosure (vol): 28L
Vented Enclosure (vol): 64l
Mégegyszer köszönöm és elnézést, majd akkor jelentkezek ha megvan a hangszóró és jöhet az ajánlott bandpass tervezése.
(#) Action2K válasza nagy_david1 hozzászólására (») Aug 13, 2010 /
 
Idézet:
„Szerintem hangszóró választása szubládához inkább ide illik mint erősítőkhöz”

Ezt láttad már? Mélyládába való hangszóró
Következő: »»   296 / 729
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem