Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Kösz az infót. A színdekóderon, hogy tudok állítani?
Tekergess a dekóder-modul potijain, hátha jobb lesz.
A szinkron modulon található 2 potméternek van egy olyan együttállása is,ahol a szinkron jó, a fázishelyzet jó/a kép a helyén van vízszintesen/,de a színdekóder meghülyül tőle,és produkálhatja a fent említett színproblémát. Próbálni kellene ezeket is állítani.
Üdv. Barna István
Reméljük, hogy Tom2009 vette az adást
![]()
Üdv!
Arra lennék kíváncsi hogy, a sorkimenő trafó szabályzásához is szokott lenni visszacsatolás, vagy csak a tápban? Talán monitorban láttam olyan 4 lábú optocsatolót a sorkimenő közelében. Kösz előre is!
Halihó mindenkinek!
Egy kis segítséget kérnék: kapcsolási rajzon találtam egy ilyen zénert: mtz j24b 22.61-23.77V . A kérdés az, hogy mi mit jelent? Előre köszi a segítséget.
Nem szokott lenni vcs. a sorkimenő körül. A monitor viszont más tészta, ott a tápfeszültség változhat a sorfrekvenciától függően, ezért elképzelhető ilyen szabályzás.
Mindegyiken tekertem, de semmi változás.
Ezt is vedd figyelembe:Bővebben: Link
Bocsánat,rossz helyre címeztem.
Üdv. Barna István
Köszönjük a hozzászólásodat, hasznos volt
![]()
kadarist mester!
Nagyon köszönöm a segítséget. Nagyos sokat lehet tőled tanulni! Üdv.
Szívesen! De én is csak tanuló vagyok a témában.
Ne szerénykedj!
A hozzászólásaidból jól lehet látni, hogy nagyon otthon vagy. A "tv hiba mi a megoldás" topikot végigolvastam, (ezt még nem). Én aki csak úgy autodidakta módon tanulgatom, rengeteget tanultam belőle, és természetesen, meg is van az eredménye, mert egyre több gép éled fel a kezeim között, a legszélsőségesebb hibákkal. De itt szeretném megjegyezni, hogy a többiektől is sokat tanultam, és még nemvagyok a végén. Tehát mindenkinek köszönöm az odaadó segítségét.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Sajnos az őseimnek bedöglött a tv-jük. A pontos típus: LG CE-21T26X. Sajna semmit nem találtam róla. A google talán 6 orosz oldalt hoz összesen. A hiba a következő. Tegnap menet közben elkezdett elmeni a kép. Elhalványult, majd vak sötét, néha visszajön egy időre, de el is megy. Hang van. Kisebb zümmögés hallható, de nem a hangszóróból. Megnéztem a belsejét, fizikai hiba nem tapasztalható, max egy 220uF,400V-os kondi púpos egy kicsit a primer oldalon, de ennyi. Nem hiszem, hogy ez lenne a gond. Eddig soha nem volt semmi baj. Előre is köszönöm.
Szia!
Valószínű, hogy a képcső fűtési áramköre szakadozik, és ezért megy el a kép. Forrasztási hibákat keress a képcsőpanelen, valamint a sorkimenő trafó körül.
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni? Thomson 29DX400. nem kapcsol be. csak villog a ledje. Rajzom sincs. Ha valaki ismeri a hiba okát és megosztja velem köszi!
Szia!
Rendben, holnap megnézem és írok a fejleményekről. Addig is köszönöm a segítséget.
Mit villog le pontosan?Első csoport vilogás,szünet második sorozat. Pl: **_*******. Ez a 27es hibakód.
Számold meg kérlek,és írd meg ide.Akkor majd okosabbak leszünk. Üdv! B.István
köszi megszámoltam.
bekapcsoláskor 22 a példád szerint aztán ha tovább probálkozol csatorna gombokkal akkor 45. tehát előszőr2+2 utána4+5. Köszi ha tudsz valamit ![]()
Üdv.Újra itt vagyok a Panasonic Tx-25MD3P tipusú tv-vel.Hiába cseréltem ki az ellenállást a videóvégfok ic-t.A 150v-ot is megkapja.A kép helyett ugyanaz az szürke alapon fehér vizszintes csíkok.Szerintetek még mit kéne rajta megnézni,hogy jó legyen?
Bővebben: Link
A többi képcsőpanelre menő tápfeszültség meg van?
A 150 az kevés de ettöl még nem kéne ilyen csúnyát csinálnia! Ha minden feszültséget megkap a végfok, beleértve a G2-őt és a fókuszt is valamint van vezérlés, akkor képcső. Azért előtte nézd meg, hogy az említett G2 és a fókusz szabályozható e, mert előszokott fordulni a föld szakadás a potinál és a maximális fókusz vagy G2 feszültség is okozhat ilyet.
Szia! mi van a kütyüvel?
A 150V csak az egyik tápfeszültség a képcsőpanelen. Bővebben: Link
Üdv.A másikat is megmértem,az is megvan.
Ha a G2-t letekered, akkor sem jön elő a kép?
Egyetlen egy potit találtam ADJUST felirattal gondolom az,de csak annyi változott,hogy a csíkok távolodtak egymástól.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |