Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Mihez kell 150 v ezen a tv-n. Kissebb tv-k- nél igen de itt
200v- van. A keresett potik a sorkimenőn vannak .
függőleges eltérítés meghibásodott. Milyen TV?
A sorkimenő trafón (nagyfeszültség) van két potméter. Az alsón tekergess.
ÉRDEMES MEGCSINÁLTATNI?ORION TV KB 5 ÉVES.ESTLEG ITHOL IS MEGOLDHATO??KB MENNYIBE KERÜL??
A fókusz és élesség poti is működik.
A felső a fókusz (élesség), az alsó a G2 (Screen) potméter, azzal lehet állítani az alap fényerőt. Ezen állíts. Kérlek!
Állítottam,felfelé világosabb lett,lefelé elsötétült.A helyzet változatlan.
Akkor a helyzet bonyolultabb, min gondoltam. Az összes tápfeszültséget ellenőrizni kellene a készülékeben. Ha nem lesz eredmény, akkor szakembert javasolok.
Szerintem pár ezer forintból megjavítható, de így vakon
nem lehet nagyon okosat mondani. Te megtudod javítani instrukciók alapján? Ebben az esetben kellene a készülék hátlapján lévő azonosító.
Mennyire tudsz belemélyedni a TV javításba? A csővön az
R,G,és B felíratoknál kb 120-140 v-ot kellene mérni. Meg kellene nézni a vezérléseket szkóppal, hogy van e tartalma, vagy csak "üres" feszültség. Itt most vihar van, lehet, hogy elmegy minden. ebben az esetben holnap folytatjuk.
Sziasztok mesterek!
Próbálnék keresni egy kapcsolási rajzot az elektro tanyán, de nemsikerül. Légyszi segítsen valaki! A tv tipusa grundig se 7086, és ez a szám olvasható az alaplapon:29304-764 07/3B (13). Köszönöm előre!
Szkópom nincs.Itt is vihar van,akkor majd holnap.
Üdv.A csövön ezek a feliratok vannak:G1,G2,KG,KR,TPY4,H,KB,és egy jelöletlen.Melyikre gondoltál?
Szia kadarist!
Sajnos nem ez kell nekem. Délután lefotózom és felteszem, hogy milyen a gép. Pedig maga a készülék így néz ki, de a panel sokkal másabb. Például nemtalálom a vertikális eltérítő ic-t, vagy jó messzire tették a csatlakozótól.
Van valamilyen "CUC"-al kezdődő felirat a készüléken, vagy a hátulján?
emlékszem valami CUC-re, de most nemvagyok ott, majd délután megnézem, addig is kösz.
sziasztok
Mitöl lehet az hogy amikor bekapcsolom a tvt kattan a trafó és semmi reakció leirást még mindig nemtaláltam hozzá. beko nr20b3m07-tx
Szia kadarist!
Még egyszer köszönöm a segítséget! Valóban a sorkimenő egyik lábán volt a hiba, valamint, ha már úgy is nekiláttam, kicseréltem a púpos kondit is. Azóta minden rendben. Max. egy minimálisan olyan "párnás" a kép, de elhanyagolható. Még egyszer köszönöm! További kellemes napot mindenkinek! ![]()
Szasztok,
én is azzal küzdök, amivel mofesa. Csak egy másik tv-n (Philips FL1.7 - a múltkori megoldás mégsem bizonyult véglegesnek). A G2-nek mennyinek kell lenni? A service manualban nem láttam ehhez referenciaértéket. Létezik, hogy a sorkimenőben a G2 potija elromlik? Gondolom a sorkimenő nem javítható... ![]()
Még annyit hozzátennék, hogy nekem nem állandó a hiba, hanem időszakos. Továbbá van, amikor ilyen keresztbecsíkos a kép és van, amikor teljesen sötét. Ez utóbbi kapcsán arra gyanakszom, hogy valami védelem valamit lekapcsol. Ez mondjuk nem biztos.
Kérdések: tud-e attól teljesen sötét lenni a kép, hogy mind az R, a G és a B is üres? Amikor épp működik a TV, és a multiméterrel rámérek a G2-re (sajna a szkópom bent van a műhelyben, ami 15km-re van ide és nincs hangulatom most bemenni érte), előbb kiakad a multiméter a feszültségtől (1000V DC méréshatár), aztán a mérés hatására a kép elsötétül, a mért feszültség pedig beáll 48-50V körülre (védelem?). Ha leveszem a tapintócsúcsot, akkor helyreáll a dolog. A képcsőpanelon is és a sorkimenő körül is újraforrasztottam mindent, de néha még előjön a hiba...
Szia.El kell hogy keserítselek,de Philipsék kitesznek magukért mindig,hogy ne legyen könnyű dolgunk.
![]() ![]() Délután még ha lesz időm,átnyálazom a kapcsolási rajzot és megpróbálok konkrét alkatrész számokat is írni. ![]()
A KG,KB,KR pontokra
Igen, tud. A G2 300V körül van, de annyinak kell lennie, hogy a kép jó legyen.
Szia kadarist!
Leírom, ami a hátulján van a tv-nek: grundig se7086 top gcv60 cuc5361
Meszy,
köszi a választ. Méréseim szerint a 200V-os rész (a képcsőpanelról beszélünk, ugye?) rendben van, az ellenállás előtt és után is. Kovácspista: ha G2 300V, akkor miért akad ki az 1000V-os multiméter, majd miért kapcsol le a képernyő? ![]() Amúgy az aktuális helyzet a következő: most nem váltogat, hogy jó, vagy nemjó, esetleg sötét: permanensen világos, hogy majd kiveri a zember szemit. Pár mp. múlva valami védelem lekapcsolja az egész TV-t. A képcsőpanel R,G,B bemenetén (ref.: 2, 2.5, 3V max.) helyett mindhárom csatornán permanens 6V van ![]()
Azért akad ki a műszered, mert digitális a műszered. Ott nem a műszernek megfelelő fesz van. Röviden műszer hiba. Mondhatjuk védelemnek a sugár áram korlátozást. A gond a csövön .RGB -n mért kevés fesz. Ha a 200 volt megvan a cső
panelján, akkor ott kell keresni egy olyan ellenállást ami ellátja a 3 végfokot táppal.
Mostmár nem a túl kis feszültség (sötét kép), hanem a túl nagy (6V a 2.5-3V helyett; túl világos kép) a gond. Ez pedig a TDA4680-ból jön ki, azon mérhető.
A 3 színt RGB , minél jobban közelíted a 0-hoz annál világosabb a kép, illetve csak a fény. Ilyenkor már elnyomja a fény a képtartalmat. Ha a fény jó akkor a
feszültségeknek 120-140 v között kell lenni, mert a cső akkor nincs túlvezérelve! |
Bejelentkezés
Hirdetés |