Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   309 / 1275
(#) kovacspista válasza kadarist hozzászólására (») Aug 6, 2010 /

Mihez kell 150 v ezen a tv-n. Kissebb tv-k- nél igen de itt
200v- van. A keresett potik a sorkimenőn vannak .
(#) kovacspista válasza frida72 hozzászólására (») Aug 6, 2010 /

függőleges eltérítés meghibásodott. Milyen TV?
(#) kadarist válasza mofesa hozzászólására (») Aug 6, 2010 /

A sorkimenő trafón (nagyfeszültség) van két potméter. Az alsón tekergess.
(#) frida72 válasza kovacspista hozzászólására (») Aug 6, 2010 /

ÉRDEMES MEGCSINÁLTATNI?ORION TV KB 5 ÉVES.ESTLEG ITHOL IS MEGOLDHATO??KB MENNYIBE KERÜL??
(#) mofesa válasza kovacspista hozzászólására (») Aug 6, 2010 /

A fókusz és élesség poti is működik.

A felső a fókusz (élesség), az alsó a G2 (Screen) potméter, azzal lehet állítani az alap fényerőt. Ezen állíts. Kérlek!
(#) mofesa válasza kadarist hozzászólására (») Aug 6, 2010 /

Állítottam,felfelé világosabb lett,lefelé elsötétült.A helyzet változatlan.

Akkor a helyzet bonyolultabb, min gondoltam. Az összes tápfeszültséget ellenőrizni kellene a készülékeben. Ha nem lesz eredmény, akkor szakembert javasolok.
(#) mofesa válasza kadarist hozzászólására (») Aug 6, 2010 /

Köszi szépen a segítséget.
(#) kovacspista válasza frida72 hozzászólására (») Aug 6, 2010 /

Szerintem pár ezer forintból megjavítható, de így vakon
nem lehet nagyon okosat mondani. Te megtudod javítani instrukciók alapján? Ebben az esetben kellene a készülék hátlapján lévő azonosító.
(#) kovacspista válasza mofesa hozzászólására (») Aug 6, 2010 /

Mennyire tudsz belemélyedni a TV javításba? A csővön az
R,G,és B felíratoknál kb 120-140 v-ot kellene mérni. Meg
kellene nézni a vezérléseket szkóppal, hogy van e tartalma, vagy csak "üres" feszültség. Itt most vihar
van, lehet, hogy elmegy minden. ebben az esetben holnap folytatjuk.
(#) heli hozzászólása Aug 6, 2010 /

Sziasztok mesterek!

Próbálnék keresni egy kapcsolási rajzot az elektro tanyán, de nemsikerül. Légyszi segítsen valaki!
A tv tipusa grundig se 7086, és ez a szám olvasható az alaplapon:29304-764 07/3B (13).
Köszönöm előre!
(#) kadarist válasza heli hozzászólására (») Aug 6, 2010 /

Ő lesz az. Letöltés: "Get Manual"
(#) mofesa válasza kovacspista hozzászólására (») Aug 6, 2010 /

Szkópom nincs.Itt is vihar van,akkor majd holnap.
(#) mofesa válasza kovacspista hozzászólására (») Aug 7, 2010 /

Üdv.A csövön ezek a feliratok vannak:G1,G2,KG,KR,TPY4,H,KB,és egy jelöletlen.Melyikre gondoltál?
(#) heli válasza kadarist hozzászólására (») Aug 7, 2010 /

Szia kadarist!

Sajnos nem ez kell nekem. Délután lefotózom és felteszem, hogy milyen a gép. Pedig maga a készülék így néz ki, de a panel sokkal másabb. Például nemtalálom a vertikális eltérítő ic-t, vagy jó messzire tették a csatlakozótól.
(#) kadarist válasza heli hozzászólására (») Aug 7, 2010 /

Van valamilyen "CUC"-al kezdődő felirat a készüléken, vagy a hátulján?

emlékszem valami CUC-re, de most nemvagyok ott, majd délután megnézem, addig is kösz.
(#) vwzsolo hozzászólása Aug 7, 2010 /

sziasztok
Mitöl lehet az hogy amikor bekapcsolom a tvt kattan a trafó és semmi reakció leirást még mindig nemtaláltam hozzá. beko nr20b3m07-tx
(#) DJerry válasza kadarist hozzászólására (») Aug 7, 2010 /

Szia kadarist!
Még egyszer köszönöm a segítséget! Valóban a sorkimenő egyik lábán volt a hiba, valamint, ha már úgy is nekiláttam, kicseréltem a púpos kondit is. Azóta minden rendben. Max. egy minimálisan olyan "párnás" a kép, de elhanyagolható.
Még egyszer köszönöm!
További kellemes napot mindenkinek!
(#) ivicz hozzászólása Aug 7, 2010 /

Szasztok,

én is azzal küzdök, amivel mofesa. Csak egy másik tv-n (Philips FL1.7 - a múltkori megoldás mégsem bizonyult véglegesnek). A G2-nek mennyinek kell lenni? A service manualban nem láttam ehhez referenciaértéket. Létezik, hogy a sorkimenőben a G2 potija elromlik? Gondolom a sorkimenő nem javítható...
(#) ivicz válasza ivicz hozzászólására (») Aug 7, 2010 /

Még annyit hozzátennék, hogy nekem nem állandó a hiba, hanem időszakos. Továbbá van, amikor ilyen keresztbecsíkos a kép és van, amikor teljesen sötét. Ez utóbbi kapcsán arra gyanakszom, hogy valami védelem valamit lekapcsol. Ez mondjuk nem biztos.

Kérdések:

tud-e attól teljesen sötét lenni a kép, hogy mind az R, a G és a B is üres?

Amikor épp működik a TV, és a multiméterrel rámérek a G2-re (sajna a szkópom bent van a műhelyben, ami 15km-re van ide és nincs hangulatom most bemenni érte), előbb kiakad a multiméter a feszültségtől (1000V DC méréshatár), aztán a mérés hatására a kép elsötétül, a mért feszültség pedig beáll 48-50V körülre (védelem?). Ha leveszem a tapintócsúcsot, akkor helyreáll a dolog.

A képcsőpanelon is és a sorkimenő körül is újraforrasztottam mindent, de néha még előjön a hiba...
(#) meszy18 válasza ivicz hozzászólására (») Aug 7, 2010 /

Szia.El kell hogy keserítselek,de Philipsék kitesznek magukért mindig,hogy ne legyen könnyű dolgunk. Sokkal volt már dolgom eddig.Nekem is volt ilyen gondom régebben és nagyon egyszerű volt a megoldás.Igaz,napokat ültem felette.Mellékelek egy kapcsolási rajzot,elég összetett. Ő lenne az. A 200V-os résznél kell keresni egy ellenállást (ahogy észrevettem,tipushiba),az szokott elszállni,mint a győzelmi zászló.Meg a mellette levő diódát sem árt kicserélni.Remélem sikerült segítenem picit.
Délután még ha lesz időm,átnyálazom a kapcsolási rajzot és megpróbálok konkrét alkatrész számokat is írni.
(#) kovacspista válasza mofesa hozzászólására (») Aug 7, 2010 /

A KG,KB,KR pontokra
(#) kovacspista válasza ivicz hozzászólására (») Aug 7, 2010 /

Igen, tud. A G2 300V körül van, de annyinak kell lennie, hogy a kép jó legyen.

Szia kadarist!

Leírom, ami a hátulján van a tv-nek:
grundig se7086 top
gcv60 cuc5361
(#) ivicz válasza meszy18 hozzászólására (») Aug 7, 2010 /

Meszy,

köszi a választ. Méréseim szerint a 200V-os rész (a képcsőpanelról beszélünk, ugye?) rendben van, az ellenállás előtt és után is.

Kovácspista:

ha G2 300V, akkor miért akad ki az 1000V-os multiméter, majd miért kapcsol le a képernyő? A sorkimenőn lévő potira reagál a kép.

Amúgy az aktuális helyzet a következő: most nem váltogat, hogy jó, vagy nemjó, esetleg sötét: permanensen világos, hogy majd kiveri a zember szemit. Pár mp. múlva valami védelem lekapcsolja az egész TV-t. A képcsőpanel R,G,B bemenetén (ref.: 2, 2.5, 3V max.) helyett mindhárom csatornán permanens 6V van Még nem tudom, miért...

Azért akad ki a műszered, mert digitális a műszered. Ott nem a műszernek megfelelő fesz van. Röviden műszer hiba. Mondhatjuk védelemnek a sugár áram korlátozást. A gond a csövön .RGB -n mért kevés fesz. Ha a 200 volt megvan a cső
panelján, akkor ott kell keresni egy olyan ellenállást ami
ellátja a 3 végfokot táppal.
(#) ivicz válasza kovacspista hozzászólására (») Aug 7, 2010 /

Mostmár nem a túl kis feszültség (sötét kép), hanem a túl nagy (6V a 2.5-3V helyett; túl világos kép) a gond. Ez pedig a TDA4680-ból jön ki, azon mérhető.

A 3 színt RGB , minél jobban közelíted a 0-hoz annál világosabb a kép, illetve csak a fény. Ilyenkor már elnyomja a fény a képtartalmat. Ha a fény jó akkor a
feszültségeknek 120-140 v között kell lenni, mert a cső akkor nincs túlvezérelve!
Következő: »»   309 / 1275
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem