Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
A körben levő kis rajzon látszik, a közepe a +, a külseje a - . De sohasem ez számít, azon a készüléken amibe be kell dugni, szokott lenni egy hasonló rajzocska, megeshet hogy fordítva van.
Kipróbáltam, eltaláltam. Igen, a rajz jó volt.
Kösz.
Segitség... Nevetni is ér.
Bővebben: Link Mi értelme van a táp + és - oldalát összekötni? Sok rajzon láttam már, de nem értem.. Ugy zárom, fogyasztó lesz, melegszik, meghal... Vagy nem jól értelmezem?
Sziasztok!
Tudnátok mutatni egy USB Printer kábelnek az összekötő rajzát? Mármint, hogy az USB kábelei hogyan csatlakoznak a printerhez.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ,hogy Ebben a kapcsolásban a GND-t és a negatívat össze kell-e kötni, ha csak szimmetrikus tápom van? Vagy egy dróttal kössem oda a konnektor földeléséhez?
Sziasztok!
Valaki elmagyarázná hogy mit jelentenek a kölönbező W-ok az erősítőknél? zenei, nem zenei stb, stb...
Sziasztok!
A normál, detektoros rádiónál (5 alkatrészes) a frekvencia kHz tartományban mozog AM sávban. Azt szeretném kérdezni, miért nem lehet FM sávban fogni vele? Mert a Thomson képlettel elméletileg megvalósítható. Előre is köszi a választ
Maxximálisan jó irás, mindenki mindaddig nem sejtheti amig a saját kezével nem épit, s akkor el tudja dönteni mi is 10 vagy 20watt...hallgatva..
:eek2:
Szia!
Lehet URH-sávra is diódás vevőt készíteni. Példák:FM - Band crystal receiver with slope demodulation. Egy példa a detektoros topikból: Bővebben: Link
A jobb oldali a dugó, a bal oldali az aljzat.
Kovnor kérdésére engem is érdekelne a válasz:. (#771311) kovnor
Sziasztok! Az lenne a kérdésem ,hogy a kapcsolásban a GND-t és a negatívat össze kell-e kötni, ha csak szimmetrikus tápom van? Vagy egy dróttal kössem oda a konnektor földeléséhez . Itt a kapcsrajz. köszi
Ok elolvastam, de az nincs benn hogy mi az a zenei teljesítmény, sima teljesítmény rms vagy mi stb.
Hali
Az RMS az az effektiv ertek (vagy negyzetes kozep) amit altalaban a nem DC jellemzokre hasznalnak. A marketing ertek PPPM es hasonlo ertekek ami nem mond semmit. Pl 10000 W PPPM OUT, amit egy 2x5 W kazettas radiora irnak ra, amiben van egy 5 W-os halozati trafo. Na ez az az ertek ami tenyleg parasztvakitas. RMS negyzetes kozep . Udv Vili
tehát a kimenő teljesítmény az az igaz, a mikróhifim teljesítményét megnézem a leírásában hogy 2 * 100W MPO meg hogy 2 * 50W RMS(1), akkor mi az igazság?
Hali
De Jozsi bacsinak rairjak hogy 10000 W PMPO, (vagy valami hasonlo), mert ha rairjak hogy 10 kW PMPO az azert megis csak kisebb szam (mar persze Jozsi bacsinak). Udv Vili
Szia!
Idézet: „Az RMS -is egy kitalált mű valami, ami szubjektív és a papír mindent elbír alapon” Ebben sajnos igazad van, hiába lenne az RMS az effektív érték, ma már ez is csak marketing..
Én személy szerint RMS-be sokszor nem csalódtam, mondjuk az biztos ti több erősítőt láttatok és sokkal vénebb rókák vagytok ilyen téren . Én azt figyeltem meg, hogy rá van írva egy RMS, de ez általában 1-10% torzítással és főleg ugy, hogy a táp X teljesítményű és a kiirt RMS is ennyi, vagyis nem számolnak se hőveszteséggel se semmivel. Akárhogy vesszük, még mindig ez az egy adat ami legközelebb áll a valósághoz (a feltüntetettekből), persze még mindig az az igazi amit az ember kipróbált / lemért.
Most nézegettem egy-két hete komolyabb erősítőket.
Szépen rá volt írva, hogy 2*3200W RMS. Csak feltűnt utána, hogy az erősítő hátára rá volt írva, hogy max. teljesítményfelvétel 1950VA.. Ha megtalálom felteszem a doksiját.
Hát úgy látszik még ezt a "fogalmat" is akkor minden cég másképp értelmezi. És ennek akkor gondolom kell egy 10.000 W-os hangszóró is :crazya:
Jóreggelt mindegykinek!
Lenne egy egyszerű kérdésem, tehát: Multiméter diódavizsgáló módban-> BA 159 dióda Fekete vezeték a csíkos végére, piros vezeték a simavégére és semmi, fordítva viszont nem sípol, hanem 450Ohm ot mér rá, rossz a dióda, vagy ez jó jel? Tudtommal sípolnia kellene a helyes irányban. Köszi a válaszokat előre is, üdv! Máté.
Üdv!
Ha jól emlékszem az én multiméterem csak 200 ohm alatt sípol .
Sziasztok!
Nemrég elkezdett érdekelni az elektronika és mivel nyári szünet van még a gimiben gondoltam hogy elkezdek összedobni egy hangfalat erősítővel. Csak nem tudom hogyan kezdjem. Valaki tudna segíteni?
Sziasztok!
Nem akartam új topicot nyitni és más topicnak a szintjét lehúzni, ezért ide írok. Megépítettem az Urbán féle fényorgonát, ami tökéletesen működik. Szgépről kapja a jelet, így mikor két különböző bitrátájú, minőségű stb. mp3 megy, teljesen megváltozik a jelszint (ez így helyes?), és utánállítani kell a fényorgonán. Olyan kapcsolást keresek, amivel ez kiküszöbölhető. Találtam egy ilyet: AGC (Automatikus erősítés-szabályozás), de nem tudom, hogy ilyen kell-e nekem. A jelet nem kéne túlságosan módosítani, mert akkor a fényorgona nem fog rendesen működni (amit találtam még a kompresszor, de emiatt felejtős). Komplett megoldást keresek vagy linket, kulcsszót, hogy milyen kapcsolást kell keresnem vagy mire figyeljek. A válaszokat előre is köszönöm! Üdv: Tices
Szia!
Hát az attól függ hogy mennyire vagy jártas az elektronikában csináltál-e már hangfalat és hogy mekkora teljesítményre gondoltál mint erősítőben mint hangfalban! Üdv! Lacko12
sziasztok!
kocsiba ledet akarok berakni és azt szeretném kérdezni hogy 12v bol 2.7v szeretnék kapni ahoz mekkora ellenállás kell??? |
Bejelentkezés
Hirdetés |