Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   311 / 1274
(#) ivicz hozzászólása Aug 8, 2010 /

Még megnézem a homokvárat, holnap hazahozom a szkópot (ma nem mentem be érte), aztán ha az rendben, akkor valszeg tényleg marad a dekóder IC. Csak az a gáz, hogy itt vidékön nehéz ilyesmihez hozzájutni, rendelve meg el kell telnie pár napnak, mire idetalál... Áááááá.....
(#) Jax hozzászólása Aug 8, 2010 /

Sziasztok!

Bocsi hogy eddig nem írtam, most jutottam nethez :S
őőh köszönöm a tippeket mindenkinek
Mire ki tudtam volna próbálni őket, faterom elvitette a tévét a biztosítóval
Majd meg látjuk mi lesz belőlle, ha javíthatatlan, legfeljebb alkatrész :-/
nna mind egy mostmár :-/ azért köszi mindenkinek
(#) heli hozzászólása Aug 9, 2010 /

jó lett a kapcsolási rajz kadarist!

köszönöm az infót!
(#) kovacspista válasza ivicz hozzászólására (») Aug 9, 2010 /

Szia. Csak türelem. Még egy tanács. Ha az IC nincs foglalatban , akkor tegyé foglalatot. Annyit megér hogy biztos nem megy tönkre az új cucc.
(#) garamszegiroland hozzászólása Aug 9, 2010 /

Hello mindenkinek olyan kérésem volna ha valaki tud küldjön már nekem egy meghivot az elektrotanyára. Elöre is köszönöm.(garamszegiroland@freemail.hu)
(#) kovacspista válasza garamszegiroland hozzászólására (») Aug 9, 2010 /

Töltsd ki a tesztet és nem kell meghívó.
(#) Szárnyas hozzászólása Aug 9, 2010 /

Sziasztok! Van egy Samsung CW-29M66 típusú tv, ami a hálózati kapcsolójának bekapcsolása után nem akart indulni, csak halk kattogó hangot adott, készenléti üzemmód sem volt. Szétszedtem, a sorvég tranzisztort zárlatosnak találtam, de egyéb (általam kimérhető) hibát nem találtam. Kérdésem, hogy mitől mehetett tönkre a tranyó, hol keresgéljek még, hogy az új tranyó berakása után ne nyírja ki azt is?
(#) kadarist válasza Szárnyas hozzászólására (») Aug 9, 2010 /

Szia!
Mielőtt az új tranzisztorral elindítod, ellenőrizd kapacitásméréssel a kollektorára kötött kondenzátorokat. Előfordulhat még sortrafó-hiba is (zárlat). A tranzisztor védelme érdekében a sortápfeszültséget érdemes lenne egy 60W 230V-os izzón keresztül ráadni a sortrafóra, és közben figyelni a tranzisztor melegedését. Ebben milyen sasszi van? K55A?
(#) Szárnyas válasza kadarist hozzászólására (») Aug 9, 2010 /

Köszi a választ! Igen, K55A sasszi van benne. A kondenzátoroknál a 2kV-os MPP kondikra gondolsz? Egyelőre még nincs meg hozzá a tranyó mert rendelni kell hozzá (FJL6920), de ezeket a kondikat leellenőrzöm. A sortrafót ki lehet valahogy mérni, vagy csak következtetni lehet a zárlatra?

Leginkább csak következtetni lehet a trafó zárlatára. Ha a lámpával hajtva melegszik a tranzisztor, akkor trafóhibára kell gondolni. Igen, a 2KV-os kondikat mérd ki.
Rajz: Get Manual

Rendben, köszi! Majd jelentkezek, hogy mi a helyzet.
Ja, még valami. A táp primer/szekunder elkóit érdemes cserélni?

Cserélheted az elkókat, az nem árthat. Még annyit, hogy az izzós indításkor mérd meg a sortápfeszültséget, hogy nem-e magas. A tápegység megfutási is tönkreteszi a sortranzisztort.

Jó, rendben, köszönöm a segítséged!
(#) ivicz válasza kovacspista hozzászólására (») Aug 9, 2010 /

Szasztok,

már hiányoztam, mi?

Megnéztem szkóppal a dekódert, megvan rajta a homokvár... (2V/cm ill. 20uS/div) Akkor IC csere - gondolom...
(#) kadarist válasza ivicz hozzászólására (») Aug 9, 2010 /

Pipec! Áldásomat adom az IC-cserére.
(#) ivicz válasza kadarist hozzászólására (») Aug 9, 2010 /

Köszi Akkor marad ez... Mostmár csak be kell szerezni...
(#) heli hozzászólása Aug 9, 2010 /

Szia kadarist!

Segítség kellene. Van ez a grundig tv, aminek e/w hibája van. A rajz amit küldtél oké, de. végigkövettem az alkatrészeket a sortrafó E lábától az IC440 5 lábáig, minden jó, namost láttam, hogy a raszter potija az 5-ös lábon van, gondoltam ott kell keresgélni. A poti forgatására nemreagál, elkezdtem egyesével kivenni az alkatrészeket (R421, C421, C422, R423) semmi sem változik. Arra gondoltam, hogy nemlehet az IC a rossz?
(#) kovacspista válasza ivicz hozzászólására (») Aug 10, 2010 /

Én hiányoztam mert most én is benne vagyok a sűrűbe.
IC. csere, de ne feledd a foglalatot.
(#) kadarist válasza heli hozzászólására (») Aug 10, 2010 /

A "E" láb vonalán mindegyik alkatrész jó? kimérted a csatolókondit is (C567)? Ellenállás, Zener? Az IC megkapja a tápját? Egyik E/W poti tekergetésére sem reagál? Ha mind jó, akkor IC-csere. Ha esetleg más is követi az eseményeket: Rajz
(#) heli válasza kadarist hozzászólására (») Aug 10, 2010 /

Megnézem amiket leírtál, de lehet, hogy csak holnap délután. majd írom a fejleményeket. Addig is kösz.
(#) heli hozzászólása Aug 10, 2010 /

Sziasztok!

Nincs véletlenül valakinek egy felesleges uPC1298 IC-je? Bontott is jó lenne!
(#) ivicz válasza kovacspista hozzászólására (») Aug 10, 2010 /

Mégegy (remélem, egyelőre utolsó kérdés): hol érdemes ezt a TDA4680-at keresni? Sini-nél megnéztem, elsőre sokallom a 2400+ -os árat, de ha ennyi, akkor ennyi. Csak gondoltam, hátha valahol máshol óccsóbb...
(#) peter1995 hozzászólása Aug 10, 2010 /

Hello.Mitől lehet az hogy egyszer csak gondol egyet a tv-m és elmegy a kép.Hang van.Aztán pár másodperc múlva vissza jön.Aztán megint elmegy.
(#) hubertus17 hozzászólása Aug 10, 2010 /

Sziasztok.

Segitségre lenne szükségem, adott egy Philips 82cm 16:9
pixel plus tv pontos tipusát nem tudom.

ehhez kellene nekem tápegység alaplap. sassziszám :3104 303 37036

Esetleg ha valakinek akad otthon megvenném

előre is megköszönöm a segitségeteket, szép napot
(#) kovacspista válasza ivicz hozzászólására (») Aug 10, 2010 /

Hát nehéz okosat mondani. Ha keresgélsz a neten számtalan árat találsz.
(#) kovacspista válasza peter1995 hozzászólására (») Aug 10, 2010 /

Szia. Csak a kép vagy a fény is elmegy?
(#) peter1995 válasza kovacspista hozzászólására (») Aug 10, 2010 /

Teljesen elsötétül.
(#) kovacspista válasza peter1995 hozzászólására (») Aug 10, 2010 /

Gondolom szabálytalan időközönként csinálja. A 3 RGB
nem valószínű, hogy elmegy. de a sorkimenő sem áll le.
Lehet a fűtés a G2 és a fókusz. Valószínű, hogy kontakt hiba okozza, a képcső panelon, vagy a fűtés körben ami kissé érinti a fő panelt is. Keresni kell forrasztási hibát. A
fűtés csatlakozása is szokott gond lenni, sőt maga a nyák fólia is.
(#) peter1995 válasza kovacspista hozzászólására (») Aug 11, 2010 /

Igen ahogy mondod.Szabálytalanul.NA mind egy amíg nem lesz gyakoribb a hiba addig marad így aztán lehet hogy ránézek majd.
(#) Hubapeti hozzászólása Aug 11, 2010 /

Sziasztok,
Van egy Sharp 54DT-25S tipusu TV-m es bekapcsolas utan hangosan sercegett es vizszintes feher csikok voltak a kepen.Hasznalat alatt miutan "bemelegedett" elcsendesult a serceges/sipolas es a kepen mar csak alul maradt 1 csik ami nem zavart anyira.Most mar be sem kapcsol de halkan serceg es a stand-by led sem gyul ki.
Kerem valaki segítsen hogy mi lehet a hiba.
hatha valaki talalkozott mar ilyesmivel.
Csatolom a rajzat:
Következő: »»   311 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem