Fórum témák
» Több friss téma |
Srácok! Mivel lehet rozsdamentes acélt festeni? (dekor a cél)
Vannak speciális alapozók. Azután bármivel.
Üdv! Szerintetek bádoglemezből érdemes előlapot csinálni? Előre is köszi!
Fémkeresőt csináltam, a műszerdobozon hat poti, pár kapcsoló, led és egy fejhallgató aljazat van. Van olyan program amivel lehet hozzá előlapot tervezi?
Előre kösz az ötleteket.
Azt írja nincs meg a file. Mi a neve a proginak?
Hálás köszönet, pont ilyenre gondoltam.
Sziasztok!
Építek egy erősítőt, de nem tudom eldönteni milyen dobozba rakjam. Az első lehetőség egy teljesen egyedi, ilyen spéci (a képen látható) profilú aluba lehet berakni a lemezeket. Elkészítése egyszerű, teljesen egyedi, többnyire esztétikus is, bár például a mélysége meg van szabva(természetesen nem a képen látható méretű lemezek lesznek benne, vágnék újakat). A másik megoldás egy videomagno dobozának újrahasznosítása. Ott új előlapot gyártanék. Ezt esztétikusan megoldani macerásabb, nem is 100%-ig egyedi, de lehet hogy esztétikusabb. Mit gondoltok melyik megoldás szerintetek a jobb? Üdv.:Gergpő
Egy videómagnó doboza eléggé leszűkíti a lehetőségeidet. Nem mindegy mit hová raksz, nem is biztos, hogy minden normálisan elfér benne. Nálam csakis az egyedi készítésű doboz jöhetne számításba.
Egy magnó dobozába építettem egy erősítőt. Új előlapot készítettem neki. Ha van szerszámod és türelmed, lehet szép dolgokat faragni...
Valaki tudna nekem beszerzési forrást ajánlani az ebben a hozzászólásban is felemlegetett (még fotóval is illusztrált) "sarokprofilra"?
Úristen!
Te megöltél egy Pioneer CT506-ot...
Hy! Megmutatom az új nagyfesz generátorom dobozkáját! Remélem jobb mint az előzőek!
Fémkeresőm:
Bővebben: Link
Nagyon szép kivitelezés! :kalap:
Angol felirat. Szörnyű! Miért nem magyar?
Szörnyű? Lehet. De akkor te milyen feliratokat tennél rá, ezeket a feliratokat a legtöbb embernek (ami fogott már fémkeresőt) nem kell magyarázni.
Noise (zaj) - Impulzus szélesség Delay (késleltetés)- az elsődleges mintavételezés ideje, a fém anyaga és a jel nagysága alapján változik a jelzés, Sens (érzékenység) - érzékenység Gain (nyereség)- a hangjelzés változásának állítása Tune (dallam)- a jel hangjelzésének "tartás", "csökknetése" Thr (threshold-köszöb)- Alaphang beállítása Volume - hangerő. Ezek az állítási lehetőségek, elolvasnám erre a hét szóra a te fordításodat. Köszönettel és tisztelettel.
Szép munka. Érzékenységéről és a fémválasztásról mondanál valamit?
Fémválasztás nincs, mivel ez egy pi gép, egy 0,25-ös energia italos dobozt kb. 100-110 cm-ről már tisztán jelez 1*1 m-es kerettel.
Nem azért kell Magyarul feliratozni, mert az Angolt nem érted, hanem azért mert mi ehhez a nyelvhez kötődünk, ide születtünk. Ha már mi se ápoljuk a saját nyelvünket, akkor ki teszi meg helyettünk?
Éppen attól "szakos" egy amatőr munka, hogy nem próbál átvenni felesleges butaságokat, mint pl. az idegen nyelvű felirat. A fordításnak nem kell precíznek lenni, azt írd oda, ami neked a leginkább megfelelő.
És nem is biztos, hogy tükörfordítás kell, valamiért az angolok is erőltetett feliratokat csinálnak, csak nálunk az ment át a köztudatba.
Várom az ötleteket. Minden építő javaslatot szívesen fogadok.
Ez kifjezetten jó lett! Milyen doboz az?
Ez egy festett alu műszerdoboz, a matricát dekorosokkal csináltattam. Van rajt egy színes időjárásálló (kirakat) fólia, plusz egy átlátszó. A fóliázás 650 Ft volt.
Nekem így tetszik , nagyon jó lett .
Sajnos mindent nem lehet "magyarítani "és semmivel nem lenne jobb , csak finoman kifejezve , viccesebb ..
Köszönöm szépen! Egy régi PC táp doboza.
Szerintem inkább ez a vicces. Nem a magyar felirat.
Én sem tartom magam anglománnak, de az angol nyelvű feliratozás szerintem is helyénvaló, egy ilyen készülék esetében. Már írtam régebben: ahogy az orvosi praxisban a latin, úgy az elektronikában az angol a járatos nyelv. A mindenáron való magyarítás nem szerencsés, de saját használatra mindenkinek szíve-joga.
Idézet: No ebben egyet értünk. „mindenkinek szíve-joga.”
CHZ, Zolika, Mrex
Én a Magyarnak drukkolok, az én szívemnek ez a kedves. Nem létezik olyan fogalom, hogy Idézet: „...mindenáron való magyarítás...” Ezt csak érvként találták ki az Angol felirat kedvelők. Minden felirat jelent valamit. És ha legalább ebben egyet tudunk érteni, akkor az már nem is lehet kérdés, kifejezhető-e az a bizonyos jelentés a civilizált nyelvek bármelyikén. |
Bejelentkezés
Hirdetés |