Fórum témák
» Több friss téma |
Heló! Nem akarlak siettetni vagy ilyesmi csak úgy kérdezem, hogy körülbelül mennyi idő egy ilyen progit elkészíteni?
Attól függ, hogy milyen sokat tudjon, milyen könnyű legyen a kezelés, s mennyi a szabadidőm.
Illetve, még meg kell építenem a teszteléshez az áramkört is.
Sziasztok!
építettem lpt-portra ellenállásokon keresztül 8 db ledet amit winamp-al szeretnék villogtatni, az áramkör működik is, csak nem tudom, hogy kell beállítani, hogy jó legyen... Tudnátok ebben segíteni? (discolitez..)
Hali!
Egy kis segítség: Bővebben: Link .
Vagy egy másik.... Bővebben: Link
Hali!
köszönöm a segítséget mindkettőtöknek, sikerült jól beállítani..
Heló! Nem tudom mi a helyzet ezzel a programírásos dologgal amiről még annó januárban beszéltünk?
Sajnos nagyon kevés volt a szabadidőm eddig, de remélhetőleg nemsokára behozhatom a lemaradásaimat.
Helo. Szerintd idén lesz még valami abból, amiről beszéltünk?
Igen. Kacsolási rajz kész, nyákterv kész. Már csak egy olcsó nyákkészítési hely kéne, mert ugye itt 24 darabról van szó. Jelenleg még nem álltam rá ilyen sorozatgyártásra, s nem itt kéne kipróbálni a technológiákat.
Az alap koncepció: Link. Egy modul kapcsolási rajza: Link
Persze, hogy most vissza kerestem, miről is beszéltünk, már értem, hogy miért lepődtél meg. Viszont, akkor lenne egy kérdésem: Csak maga a 32 LED kell, hogy valamilyen módon "villogjon", vagy minden egyes LED maga egy kimenetet is vezérel, amin normál fények lesznek? Pl.: égők, strobi, füstgép, futófény, mini robotlámpák, laser...
Kérdésedre a válaszom, mind a 32 kimenetet szeretném külön-különvezérelni. Nekem ez a discolitez 4 ic-s panel meg van építve, plussz hozzá megcsináltam 4 panelt melyen egyenkét 8 csatorna van, amivel fényfűzéreket szeretnék vezérelni.
Ez a része működik is a winappal, de a winappal nem lehet olyan finoman az egyes hangmagasságokat beállítani egy-egy csatornához mint a light o rama softwarrel.
Nekem valami olyasmire lenne szűkségem mint ami a belinkelt videóban látható.
Pontosítom, a 32 csatornám fel lenne tűntetve egymás alatt. Egy megnyitott mp3-as szám be lenne töltve hasonló módon mint a videón tized másodpercekre felbontva. Én pedig ki tudnám választani, hogy mely másodpercekig/tizedmásodpercekig legyen aktív egy-egy csatorna, vagy több egyszerre a 32 közül. Összesítve megoldhatónak találod-e a problémám, hogy a discolitez hardweréhez fabrikáljunk egy softwert? Bővebben: Link
Vagy még esetleg (lehet hülyeséget kérdezek), nem lehetne a light o rama softwerével valahogy összehozni a discolitez hardwerét?
Heló! Nos szerinted az elképzelésből mi valósítható meg?
Nos, akkor amilyenre írom:
A 32 csatorna fel van sorolva egymás alatt, tized másodpercekre felbontva, egy megnyitott mp3-as (egyenlőre még csak wav) számmal szinkronizálva.
Ez jónak tűnik! És akkor ez ha jól látom 1 sec az 10 db négyzet lesz, ami ki van jelölve az lesz aktív?
Még egy kérdés ami a képen alul ki van jelölve 3*12-es sáv az mit jelöl? Egyszerre többet aktívvá lehet tenni? Mert az jó ötlet lenne, ha nem egyenként kellene bekattintgatni a négyzeteket ha egy helyen többre lenne szűkség.
igen, 1 sec az 10 db négyzet. A négyzetekben lévő körök az aktív cellák. A kijelöléssel az a tervem, hogy lehessen egyszerre több cellát aktíválni/deaktíválni, hogy ne kelljen egyenként végigklikkelgetni.
Esetleg még két funkciót tudnál tenni a programba?
Az egyik az lenne, hogy ahogy a zene halad ott alul a kereső sávban, egy függőleges vonal haladna vele együtt, a 32 csatorna sávjára merőlegesen, hogy pontosan lehessen látni minden sávban, hogy hányadik másodpercnél járunk. A másik dolog pedig lehetne-e minden sávnak más színe, persze a szín csak az aktív négyzeteken látszódna?
Heló!Akkor szerinted megoldható lenne még ez a két dolog?
A függőleges vonal valószínűleg igen, viszont a színezés ebben a verzióban biztos nem, a tábla felépítése, és a windows korlátai miatt.
Nem baj úgyis a függőleges vonal lenne a fontosabb.
Heló! Szerinted várhatóan mikor készülsz el a progival?
Hátha valakit érdekel: Discolitez USB -> 8x220V full project
|
Bejelentkezés
Hirdetés |