Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   313 / 1274
(#) Szárnyas válasza kadarist hozzászólására (») Aug 13, 2010 /

Ezt hol kellene látnom? Mert a szikrázáson kívül nem látok semmi mást.
Egyébként most vettem csak észre, hogy a képcső nyakánál, ahová a különböző tekercseket tartalmazó egység négy ponton rögzítve van, el van válva a fölső rögzítési pont, elengedte a ragasztás és lóg az egész.
(#) kovacspista válasza Szárnyas hozzászólására (») Aug 13, 2010 /

Ez sajnos képcső. Ha trafó hiba, akkor kívül a képcsőpanelen kialakított szikra közökön szikrázik. Egyépként a csőben kellene látni izzást ami a fűtés,
de a szikrázás nem engedi működni a készüléket, tehát nem fog fűteni. Az eltérítő tekercsnek ehhez nincs köze.
(#) Szárnyas válasza kovacspista hozzászólására (») Aug 13, 2010 /

Ettől tartottam én is. De gondolom az nem túl egészséges a képcső számára, hogy ez az egész egység ami az eltérítőtekercseket, meg a többi dolgot, magába foglalja, csak úgy le van bukva, mert a rögzítése elengedte? Ez okozhatta a hibát, nem?
Ezt akkor már csak képcső cserével lehetne javítani?
(#) kovacspista válasza Szárnyas hozzászólására (») Aug 14, 2010 /

Az eltérítő tekercsek nem okoznak ilyet. Vagy lelevegősödött a cső - ahogy kadarist írta- vagy mechanikai behatás érte, keményen lerakták, vagy egyszerűen feladta. Az, hogy a tekercsek le vannak
esve, a mechanikai behatás az esélyes. A lábai között lévő kicsi elforrasztott csövecske szokott letörni a legtöbbször. Ha levegős legtöbbször a képernyőn folt látható. Igen csak cserével javítható. Hasonló méretű csövet belehet építeni, de időigényes., amennyiben nem kompatibilis. Ha hobbyból csinálod akkor megéri. Sokat lehet tanulni egy ilyen csere alkalmából.
(#) mhanak hozzászólása Aug 14, 2010 /

Sziasztok!
Egy Samsung WS-32A108P típusú TV-vel akadt problémám. A készüléken az állókép tűéles, viszont ha mozgás van, a mozgó alakzatok elmosódnak. Olyan a kép, mintha hosszú utánvilágítású képcső lenne benne. Érdekes effekt, de szeretném ha rendesen működne. A szervízmenübe nem tudok belépni egyik neten fellelhető kombinációval sem, szervízleírást sem találtam.
Ha valakinek lenne esetleg ötlete a probléma orvoslására, megköszönném.
(#) kadarist válasza mhanak hozzászólására (») Aug 14, 2010 /

Szia!
Ezzel a problémával már foglalkoztunk egyszer. Feature-box-hiba lesz, és csak szervízkörülmények között javítható
(#) danyi hozzászólása Aug 15, 2010 /

BEKO ZK1.196R-05 . Erről kéne kapcsolási rajz ha volna valaki aki megosztaná velem. köszönöm.

scan 1.jpg

(#) mhanak válasza kadarist hozzászólására (») Aug 15, 2010 /

Köszönöm! Használtam a keresőt és nem akadtam rá. Legközelebb javítok a keresési stratégiámon.
Üdv!
(#) kadarist válasza mhanak hozzászólására (») Aug 15, 2010 /

Nem találtad volna meg. Nem azért írtam.

Megtaláltam a leírást az opciózásra, a TV EEPROM-jában voltak elállítva a delay értékek. A menübe pedig a kb. 25. kombinációval tudtam belépni: PWROFF->DISPLAY->MENU->MUTE->PWRON
Nem kell végül szervíz, a készülék tökéletesen működik.
Az ember, mint gondolkodó élőlény legfőbb ellensége a beletörődés
(#) kadarist válasza mhanak hozzászólására (») Aug 15, 2010 /

Gratulálok! Nem tudtam, hogy ennyire vágod a témát. Nem is értem, miért írtál be. Érdemes alaposan kiporolni a készüléket, mert a poron szeret szaladgálni a nagyfesz, és az képes elállítgatni az EEPROM-ot.

Általában végső elkeseredésemben kérek segítséget. A porolás jó ötlet, lusta voltam levenni a TV hátlapját, de mostmár megnézem.
A mindennapi munkámban sokszor találkozom melegedésre "belassuló" RAMokkal, de itthon nincs fagyasztóspraym. Első körben ilyesmire gondoltam, mert ezekben a TV-kben már van egy szatyor digitális alkatrész, esetleg BGA ami szintén érzékeny nedvességre, hőre.
A kedvencem az ólommentes forrasztás...Rideg, törékeny, erre van egy 4betűs szó, de nem írom le, sérti a szabályzatot.
(#) nagyimre10 hozzászólása Aug 16, 2010 /

Üdv mindenkinek.Egy Philips L04E AA sasszi val,küzdök,és egyre reménytelenebbül.A szindroma,Készenlét van tápok rendben,sortranyó jó,viszont nem reagál semmire,csak szimplán készenlétben marad.Amit néztem a prociból nem jön ki a sor jel,EEprom cserén túl vagyok,de az sem segitett.Valószinü a tulaj elmondása szerint villámcsapás után már nem tudták bekapcsolni.Valakinek valami ötlete?Szivesen fogadom.Köszönettel.imi.
(#) Kryst hozzászólása Aug 17, 2010 /

Sziasztok!

Nekem van egy kis Sharp TV-ém, és az a gondom, hogy amikor bekapcsolom, akkor nagyon magas hangon ciripel sípol, és a kép össze vissza hullámosodik, és van már hogy elmegy a kép 1mp és vissza jön utánna, de úgy, mintha egy pillanatra kikapcsolnám. És ez meg marad később is, ha pl olyan van, hogy sötét képről világos képre vált, akkor teljesen eltűnik a kép, és lassan jön vissza. A fehér képre érzékeny nagyon, akkor el kezd összemenni a kép. Viszont, ha megütöm akkor egy kis ideig helyre áll. Nem tudom mi lehet ennek a baj? Talán valami nem érintkezik? Köszi.
(#) kadarist válasza Kryst hozzászólására (») Aug 17, 2010 /

Szia!
Ha ütésre helyrejön, akkor érintkezési gond van, ahogy írtad. Egy rossz forrasztás, vagy bizonytalan csatlakozó lehet a hiba oka.
(#) Komár Gábor hozzászólása Aug 18, 2010 /

Sziasztok!
Van egy Thomson márkájú TV-m. Egyre gyakrabban fordul elő, hogy a csatornák elcsúsznak (mind kb ugyan annyira és nem látható a kép). Eddig az összes szerelő azt mondta, nincs semmi baja. Hát persze... Kábeltv-s, nem antennás.
Van valami ötletetek, mert egyre zavaróbb a jelenség?
Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv
Gábor
(#) szaszaa01 hozzászólása Aug 18, 2010 /

Sziasztok! A problémám a következő lenne. Van egy Thomson TV melynek olyan problémája van, hogy eltűnt róla a hang, és felváltotta egy pattogás. Próbáltam a fejhallgató kimenetet is, de ott is csak pattogás hallatszik.
A hangerő állítás működik, de csak a pattogást lehet halkítani, vagy hangosítani. Légyszi segítsetek. Köszi.
(#) bladzser2 válasza szaszaa01 hozzászólására (») Aug 18, 2010 /

Erre énis kíváncsi lennék, nekem is van itthon egy iyen orion tv, az is hasonlót csinál csak ott a pattogás hangerejét nem lehet szabályozni, kattogás apropo olyan mint ha géppisztollyal lőnének (Akkor következett be nekem ez a jelenség amikor kihúztam hátul az euro scart dugót) Szerintem a végfok ic szált el benne... de még nekem nem volt időm belenézni.

Nem kellet volna új témát nyitnod, írhattad volna valamelyik tv-s topikban, ott is válaszoltunk volna.
(#) szaszaa01 hozzászólása Aug 18, 2010 /

Sziasztok. Megvan a TV típusa: Thomson 21MG132.

Ha esetleg lenne hozzá rajzotok, az is jó lenne.
Előre is köszi
(#) kadarist válasza szaszaa01 hozzászólására (») Aug 18, 2010 / 1

Szia!
Nem állítódott el a hangnorma? Euro-ról DK-ra, vagy FR-re. Rajz: Get Manual
(#) nagyimre10 hozzászólása Aug 18, 2010 /

Üdv.Nem tudná valaki,hogy honnan tudnám beszerezni a TDA 12020H1/N1D90-es procit.Köszönettel.imi.
(#) kadarist válasza nagyimre10 hozzászólására (») Aug 18, 2010 /

Szia!
Esetleg bontásból. Thomson sasszikon fordul elő.
(#) nagyimre10 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 18, 2010 /

Köszi.
(#) kadarist válasza nagyimre10 hozzászólására (») Aug 18, 2010 /

Szivi.
(#) Orion90 hozzászólása Aug 19, 2010 /

Üdvözletem!

Egy Siemens tv-t hoztak javításra. A képernyő teljesen rózsaszín volt, halvány sorvisszafutási csíkokkal. Video végfok (TEA 5101A) cserélve lett. Utána jó is volt kb. fél óráig. Időközben, kb. a kép felső 1/3-a néha halvány zölden villogott. Majd az egész képernyő kék lett, visszafutási csíkokkal, mint az eredeti esetben. Megint kiütötte az IC-t. Mi lehet ez? Selejtes IC? Képcső, szerintem jó, mert IC csere után a kép tökéletes volt.

Köszönöm előre is!
(#) szaszaa01 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 19, 2010 /

Viszont akkor a másik TV-nek is el kellett volna menni. Nem?
(#) zolika60 válasza szaszaa01 hozzászólására (») Aug 19, 2010 /

Melyik másik?
(#) kadarist válasza kadarist hozzászólására (») Aug 19, 2010 /

A készülék menüjében ellenőrizd a hangolási menüben, hogy EURO-ra van-e állítva a rendszer.
(#) szaszaa01 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 19, 2010 /

De az csak úgy el tud állítodni?
(#) szaszaa01 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 19, 2010 /

Van otthon egy másik, szintén Thomson TV is. Csak az 72 cm-es
Következő: »»   313 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem