Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Az M a görög "mü" betűt jelölné? Mert akkor az első 0,47 µF 63V, a másik 2,2 µF 50V-os típus.
Köszönöm.
Másik dolog, hogyha van 2 kondenzátor más feszültségértékekkel, akkoris összeadódik a feszültség tűrési határuk? (A kapacitásukat kiftudom számolni)
Csak egyforma feszültségtűrésűt érdemes sorba kötni, mert a feszültségek egyenletesen oszlanak meg a kondenzátorok között, és ezért a kisebb feszültségtűrésűre így a megengedettnél nagyobb feszültség is juthat.
Helo!
van 1 adapterem, amin 4 db vezeték jön ki az egyik 2db vezeték az +44 V a másik 2db vezeték az -12 V a -12 V az mi akar lenni?
Hello elég egy dióda enyenirányításhoz ? ha igen akkor tudtok nekem egyet linkelni légyszives. előre is köszi
Ha jól megnézed : Bővebben: Link
Szia
4 db egyenirányito kell hozzá Csináltam egy kapcsolási rajzot Remélem ez segit De ha nem akkor szedj szét pl: telefon tötöt, vayg adaptert Az a lényeg hogy egyenáram legyen a kimenet, és nézd meg mijen a müködése, és eg fogod érteni
Köszi, és milyen diódák kellenek hozzá? 24 váltót szeretnék átalakítani egyenáramra
Itt van egy kép egyröl
Mint írták és a nevében is benne van mezei egyenirányító diódák de ha pénzed van akkor más, gyors diódákkal is lehet Mezei diódák: 1Nxxxx széria nagy része (pl: 1N400x), BY szériából is pár és még nagyon sok.
Köszi és ezeknek az is a neve hogy egyenirányító diódák és nekem milyen kéne? ez az utolsó és kapod a pontot
Mekkora áramerősségre tervezed az egyenirányítót? Mert ez is számít a dióda kiválasztásánál. Gondolom 12V körüli feszültségre kellene.
Szia!
Szerintem valamit elnézel. Kell legyen egy GND is ha fel van tüntetve + - feszültség is szerintem, hanem sok értelme nem lenne.
Hát van egy trafóm nemtudom pontosan hogy hány amperes de 24 váltót ad ki és 12 egyenáramos akarok belőle csinálni már stabim van de nemtudtam hogykellene ebből egyenáramot csinálni. Szóval akkor csak négy dióda kell hozzá vagy kell még másis ? ilyenekből négy nekem megfelelne ? BY 255 Dióda, kapcsoló, 1300V 3A
Légyszives használd a válasz gombot. Ez a dióda még túl jó is ilyen célra. Remélem otthon van és nem venni akarod mert ha igen akkor 1N szériát kérj inkább. Ami linket küldött kiskacsa2009 azt megnézted? Mert ott minden le van írva.
A kép alapján alul rákötöd a trafo kimenetét
és felül adott a pozitiv és a negativ azt nem tudom mivel csokkenthetnéd a feszülcséget, de ezzel biztos tudsz egyenáramoit csinálni és is igy szoktam
Igen megnéztem de nekem körübelül 3ampert kellene és csak ez volt három amperes Köszi a vállaszt
Köszi mindent!
de akkor nem lesz 50 hz-es nem?
mert az egyik pillanatban normális, a másik pillanatban nem fog semi történni Tudom h egy is elég, én is csináltam ijet, de nem biztos h ez jo NINCSMSNEM-nek
Akkor tökéletes lesz ez. Tovább meg minden az amit kiskacsa2009 mellékelt. Olvasd el, nem hosszu és tanulságos. Kell majd pufferkondi is de az anyagból megtudod ezt és a diódák számára is választ kapsz. Remélem a stabilizátor IC-d is bírja a 3A-t.
Szia!
Szerintem te is nézd át kiskacsa2009 mellékletét. Ezért kell pufferkondenzátor így is úgy is, hogy ezt kiküszöböljük de a többi ott az anyagban.
Mit csinál az a puffer kondi?
Nem, de hid egyeniranyitoval sem, mert azzal 100Hz az eredo (szinusz negativ "pupja" is pozitiv lesz).
up: a kondi azert kell, hogy az az 100Hz zaj is eltunjon.
Még egy kérdés
Tudom ez nem taztozik ide Mi az amit mások leirnak: ez az utolsó és kapod a pontot Ez mit jelent? És mire jo?
Üdv!
Ebben az ablakban mit mire kell állítani, hogy ne vágja haza a TV-t (RGB)? KÉP Nem kell izgulni, nincs kábelem hozzá és nem is készülök (mivel nem is tudok) gyártani. Csak kíváncsiságból érdekel. J
Helo!
Egy ATX-es PC tápegységen mit kell változtatni ahhoz hogy magátol bekapcsojjon?, hogy ne csak alaplappal müködtedhessem
Zárd össze a zöld vezetéket valamelyik feketével.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |