Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   17 / 313
(#) kadarist válasza Atielektro hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Szia!
A tápfeszültségek meglétét ellenőrizd az elektrolitkondenzátorokon.
Rajz: Get Manual A neten viszonylag sok javítási infó van ehhez a típushoz.Bővebben: Link
(#) Atielektro válasza kadarist hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Oké köszi a tippet, meg az olvasnivalókat! Megpróbálom majd, meg mivel lehet kapacitást is mérni a multiméteremmel így ezzel is végignézem a panelt. A fénycsöveket ránézésre ki lehet szúrni, ha rosszak, mert már sikerült lebontanom addig a monitort?
(#) kadarist válasza Atielektro hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Szétszedett állapotban kellene bekapcsolni a monitort, és úgy feszültséget mérni. Persze a hálózati részhez nem kellene nyúlni, mert veszélyes! Van a panelen ellenállás alakú biztosíték is, lehet az is rossz.
(#) Ati24 válasza Atielektro hozzászólására (») Júl 26, 2010 /

Szia,

Én a múlt 7en javítottam egy iylen monitort.
Amit szerintem nézz meg, hogy a nagyobbik hűtőborda melletti fekete színű biztosíték jó e egyáltalán, illetve ahogy én tapasztaltam, van 2 db tranzisztor FQU11P06, ezeket érdemes cserélni , illetve a c5707eseket , ebből 4db van.3A-es biztivel együtt olyan 1500ft-ból kb ki lehet jönni.

Üdv
(#) Atielektro válasza Ati24 hozzászólására (») Júl 26, 2010 /

Köszi! Majd utána nézek azoknak amiket írtál!
(#) drops hozzászólása Aug 4, 2010 /

hellósztok
lenne egy asus 19" lcd monitorom de ha bemelegszik fehér éles vékony csikok bújnal elő egyre rosszabb.
Másik gépel monitor kábelel is fenál a hiba szétszedtem a tápba hibát nem találok szerintetek mi lehet a hiba és lehet e javitani?
(#) gyuszuSS válasza (») Aug 4, 2010 /

Lehet,hogy ez egy gugli fordítás?
Nagyjából azok ilyen helytelenek,értelmetlenek és zagyvák.

És ha ez még fiatalsággal is párosul akkor az már a vég!
Mindentakarokdemostazonnal!

Mert csak az önbizalom nő az életkorral - mostanság exponenciálisan - ,a meg nem tanultakból pedig nem lehet mit felejteni.

A képek meg egyszerűen zseniálisak!

gyuszuSS
(#) acdc hozzászólása Aug 21, 2010 /

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, a minap a következő probléma merült fel egy samsung SyncMaster 720n típusú lcd monitorban; véletlenszerűen előjön a fényverőszabályzó menü, (a gomb nyomása nélkül) mi a teendő ebben az esetben? ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném...
üdv.: Peti
(#) pipi válasza acdc hozzászólására (») Aug 21, 2010 /

nézd meg, akkor is csinálja-e ha lehúzod a kezelőpanel csatiját. ha akkor is csinálja, valószinűleg elektronika hiba, ha nem akkor a kezelőpanel alkoholos lemosás, esetleg gombcsere, ha vannak rajta ellenállások is, akkor azokat is lehet cserélni kell (értékük elmászhatott)
(#) JohnnyR hozzászólása Aug 22, 2010 /

Üdv mindenkinek!

Van egy LG L1960TQ monitorom amit év elején vettem használtan.
Az lenne vele a problémám ,hogy villog(kb ugy mint 1 stroboszkóp a discoba) amikor bekapcsolom egészen addig amíg belépek a winbe és utána is(közben a kép jó éles minden semmi szín stb hiba) és majd 1 idő után abba hagy(ja)ta (és utána tokeletes éles képe van),de most egy hete kb egyre tovább villog... lehet vele kezdeni valamit vagy ujjat kell vegyek ?

a válaszokat az e-mailemre irjátok pls : cage2@freemail.hu

elöre is köszi ! Gergő
(#) KTobi válasza JohnnyR hozzászólására (») Aug 22, 2010 /

E-mail címedet ne add ki, ha csak nem akarsz spameket összeszedni.
Mi csak a fórumra írunk. Valószínűleg a háttérvilágítással lesz gond, lehet, hogy a cső öreg, lehet, hogy az elektronika szórakozik.
(#) acdc válasza pipi hozzászólására (») Aug 22, 2010 /

Hali!
De a bekapcsológomb is ezen a panelon van vagy előbb kapcsoljam be és utána le lehet már húzni?
Üdv.: Peti
(#) pipi válasza acdc hozzászólására (») Aug 22, 2010 /

igen, ha bekapcsolva hagyod, akkor áramszünet után is szoktak rá emlékezni, a panelt általában nyugodtan lehúzhatod
(#) acdc válasza pipi hozzászólására (») Aug 24, 2010 /

Hali!
Köszönöm a gyors segítséget, sajnos csak a hétvégén tudok foglalkozni vele,de meg fogom próbálni és írok,hogy mire jutottam vele..
üdv.: Peti
(#) grofur hozzászólása Aug 25, 2010 /

Sziasztok! Van egy Xerox XA7-17i monitorom. Hibajelenség: bekapcsolás után csak fehéren világít a kijelző. bekapcsol a PC-vel,készenlétbe áll, stb., minden jó, csak nem látni semmit, mert fehér a kép. Az összes elkót cseréltem, de nem oldódott meg a probléma. Valakinek valami ötlet...?
(#) Mumtaz hozzászólása Szept 12, 2010 /

Még tavaly említettem egy HP 1702 monitor hibáját, aminek a hibajelensége, hogy gyakorlatilag semmit nem csinál. Be sem kapcsol, mármint a LED sem világít rajta. A monitort így kaptam.
Azóta kiderült, hogy akinél volt ez a monitor eredetileg, ott a gyermeke egy asztalról leborított egy virágvázát és a víz telibe belefolyt az egyik konnektorba, minek következtében a kismegszakító lement.
A kismegszakítót visszakapcsolva a monitort már nem lehetett bekapcsolni, ahogyan egy másik ilyen monitort sem, de ott kiderült, hogy csak a bizti ment ki benne.

Vajon mi mehetett ki benne? Vagy bármi lehet a leggyengébb láncszem alapon!?
(#) bbalazs_ válasza Mumtaz hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Ha egy pl. radio semmilyen eletjelet nem ad, mit ellenorzol eloszor? A tapellatast.
Itt is elsosorban a tapot neznem meg, kulonos tekintettel a biztositekokra...
(#) Mumtaz válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Két biztosítékot találtam, de "sajnos" egyik sincs kimenve. Diódahíd jó.
A linkelt képen látható tekercs bemenetén 300V-ot mérek, de kimeneten nincs semmi. Bár amennyire én értek hozzá, lehet, hogy rosszat mértem.
(#) Kocska válasza Mumtaz hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Cseréld ki a 4DB 1000µF elektrolit kondenzátort, és nagy valószínűséggel menni fog
(#) Laci0629 hozzászólása Szept 12, 2010 /

ÜDV!

Van egy LCD-kijelzőm amiben megdöglött az inverter.
Azt szeretném kérdezni hogy mindegy e hogy milyen invertert teszek bele?
Magyarul nem nyírom-e ki a csövet ha egy másik nem ahoz a tipusu csőhöz való inverterre cserélem a bennelévő rossz invertert?

Ok, akkor a kovetkezo dolog a kapcsoloelem. Az a nagy, fekete, haromlabu FET, a hutobordan.
A labai nem ernek ossze? Mert a foton nagyon hulyen allnak...
Ha mertel es kikapcsoltad, akkor a nagykondi labait ki kellene sutni egy kb 300 Ohmos ellenallason at, mert ha ott tapogatsz, rondan meguthet az aram.

Aztan ha az jo, akkor ranezhetnel a optocsatolokra (ket feher), mert azzal szol vissza a nagyfesz resznek, hogy kell-e meg kakao. De szerintem a nagyfesz reszen lesz a hiba.
Lehet meg maga a vezerlo IC is hibas, de az ritkabb.

Nem tudom, mit ertesz tekercs alatt, en ket fojtot latok osszesen. Bar a trafo is felfoghato tekercsnek
Ha annak a ket vege kozott az egyiken van 300, a masikon nincs, akkor egyszeru, mert akkor szakadt a primer terkercs. De szerintem inkabb nem jol merted...

Az elottem irt kollega velemenyet is erdemes megfogadni, ha pupos a kondi (a foton nem latszik annyira, de lehet), akkor mindenkeppen kelleni fog a csere, meg akkor is, ha nem az a hiba oka.
(#) Mumtaz válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

A FET a képen valóban csalóka, de a fehér lap miatt látszik úgy, mintha lábak lennének. Valójában a két elágazó "láb" a nyákon van. Nem lábak, hanem a FET alatt van egy Y alakú "vágás".

A tekercs alatt valóban a trafót értettem. Az alábbi képen pirossal jelölt helyen mértem 300V-ot, a kékkel jelölt lábakat mértem. Mindet mindegyikhez és semmit nem mértem rajta. Nem értek én ehhez. Hogyan, pontosabban melyik lábakra mérjek rá szakadásvizsgálat címén? Vagy mérjem mindegyik lábat az összes többihez?

A kondikat mindenképpen kicserélem, mert a négyből háromnál már kezdődő púposodás nyomai kezdenek látszani.
(#) kadarist válasza Mumtaz hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Szia!
Én itt három púpos kondit látok a borda mellett. Csere után jó lesz a kütyü.

Eloszor kondicsere, aztan utana johet az egyeb.
Ha feszt mersz, azt valtomodban tedd, mindket oldalon.

Szoval a piros sor a primer kor, ott valoszinuleg ket-ket labnak kell osszekotve lennie. Kikapcsolva, nagykondi kisutve, multimeter Ohmmero allasban.
A masik sornal mindegyik mindegyikkel vagy ott is ket par.
Ha a nyakban hagyod, csaloka lehet a tobbi elem miatt.
(#) didyman válasza kadarist hozzászólására (») Szept 13, 2010 /

Cseréld ki a primer oldalon a két kicsi kondit, a táp indulási problémáinak okai szoktak lenni, ha már szétszedted, akkor mindenképp érdemes. Az inverter mellett, ha van még ilyen 1000µF-os, vagy akármekkora kondi, azt is cseréld ki, púptól függetlenül! És csak alacsony ESR kondit használj.
(#) Mumtaz válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 13, 2010 /

Kicseréltem a kondikat, valamint kivettem a trafót is. A trafó egyik forrasztása el volt törve. Már működik a cucc.

Köszönöm mindenkinek
(#) Gigabb hozzászólása Szept 17, 2010 /

Hali.

Kaptam egy led-blacklight lcd-t és, egy olyan problémám lett vele, hogy a háttáétvilágítás megállt. Találtam a led meghajtó kimenetén egy zárlatos smd kondit, kicseréltem, működne de olyan nagyon forró a tekercs rajta (2-3 mp), hogy szinte használhatatlan mert attól félek lefüstölhet.

az lcd LP156WH2, a ledmeghajtás tápja az adatlap szerint 12V - Nálam 11,54.
kimenete 31V.
Áramfelvétele 1A köröl mozgott.
gyengébb fényerőnél nem melegedett annyira a tekesrcs

Segítséget előre is köszönöm.
(#) bbalazs_ válasza Gigabb hozzászólására (») Szept 17, 2010 /

A tekercs akkor melegszik, ha indokolatlanul sokaig van rajta az aram, igy ohmikus terheleskent is jelentkezik. A kapcsolas step-up lesz.
Milyen vezerlo ic van benne?
A vezerloIC kapcsolja direktben vagy van kozte kapcsoloFET? A Schottky diodaja jo?
(#) Gigabb válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 17, 2010 /

Hali.

FET nincs benne Schottky dioda van benne csak nem tudom , hogy milyen smd tipus 76 koddal van ellátva az ellenállása 143 ohm a fordítottan nincs .

A vezérlőn ezeket a számokat találtam:
14 lábú

5207
c#943
4024
(#) Koree hozzászólása Szept 19, 2010 /

Üdv.
Van egy Samsung T240-es monitorom.Egyik napról a másikra bekapcsoltam és megjelent a képernyő bal 1/3-án egy sárga függőleges csík.Végig néztem mind a 3 bemenetet és azoknál is látszik a csík.Attól félek,hogy az oszlop vezérlése makkant meg?!
A legszebb az egészben,hogy most lett két éves.Nem tudom a gyári mennyi rá, mert szlovák nagykerből hozattam anno.
Következő: »»   17 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem