Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
A tápfeszültségek meglétét ellenőrizd az elektrolitkondenzátorokon. Rajz: Get Manual A neten viszonylag sok javítási infó van ehhez a típushoz.Bővebben: Link
Oké köszi a tippet, meg az olvasnivalókat! Megpróbálom majd, meg mivel lehet kapacitást is mérni a multiméteremmel így ezzel is végignézem a panelt. A fénycsöveket ránézésre ki lehet szúrni, ha rosszak, mert már sikerült lebontanom addig a monitort?
Szétszedett állapotban kellene bekapcsolni a monitort, és úgy feszültséget mérni. Persze a hálózati részhez nem kellene nyúlni, mert veszélyes! Van a panelen ellenállás alakú biztosíték is, lehet az is rossz.
Szia,
Én a múlt 7en javítottam egy iylen monitort. Amit szerintem nézz meg, hogy a nagyobbik hűtőborda melletti fekete színű biztosíték jó e egyáltalán, illetve ahogy én tapasztaltam, van 2 db tranzisztor FQU11P06, ezeket érdemes cserélni , illetve a c5707eseket , ebből 4db van.3A-es biztivel együtt olyan 1500ft-ból kb ki lehet jönni. Üdv
Köszi! Majd utána nézek azoknak amiket írtál!
hellósztok
lenne egy asus 19" lcd monitorom de ha bemelegszik fehér éles vékony csikok bújnal elő egyre rosszabb. Másik gépel monitor kábelel is fenál a hiba szétszedtem a tápba hibát nem találok szerintetek mi lehet a hiba és lehet e javitani?
Lehet,hogy ez egy gugli fordítás?
Nagyjából azok ilyen helytelenek,értelmetlenek és zagyvák. És ha ez még fiatalsággal is párosul akkor az már a vég! Mindentakarokdemostazonnal! Mert csak az önbizalom nő az életkorral - mostanság exponenciálisan - ,a meg nem tanultakból pedig nem lehet mit felejteni. A képek meg egyszerűen zseniálisak! gyuszuSS
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, a minap a következő probléma merült fel egy samsung SyncMaster 720n típusú lcd monitorban; véletlenszerűen előjön a fényverőszabályzó menü, (a gomb nyomása nélkül) mi a teendő ebben az esetben? ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném... üdv.: Peti
nézd meg, akkor is csinálja-e ha lehúzod a kezelőpanel csatiját. ha akkor is csinálja, valószinűleg elektronika hiba, ha nem akkor a kezelőpanel alkoholos lemosás, esetleg gombcsere, ha vannak rajta ellenállások is, akkor azokat is lehet cserélni kell (értékük elmászhatott)
Üdv mindenkinek!
Van egy LG L1960TQ monitorom amit év elején vettem használtan. Az lenne vele a problémám ,hogy villog(kb ugy mint 1 stroboszkóp a discoba) amikor bekapcsolom egészen addig amíg belépek a winbe és utána is(közben a kép jó éles minden semmi szín stb hiba) és majd 1 idő után abba hagy(ja)ta (és utána tokeletes éles képe van),de most egy hete kb egyre tovább villog... lehet vele kezdeni valamit vagy ujjat kell vegyek ? a válaszokat az e-mailemre irjátok pls : cage2@freemail.hu elöre is köszi ! Gergő
E-mail címedet ne add ki, ha csak nem akarsz spameket összeszedni.
Mi csak a fórumra írunk. Valószínűleg a háttérvilágítással lesz gond, lehet, hogy a cső öreg, lehet, hogy az elektronika szórakozik.
Hali!
De a bekapcsológomb is ezen a panelon van vagy előbb kapcsoljam be és utána le lehet már húzni? Üdv.: Peti
igen, ha bekapcsolva hagyod, akkor áramszünet után is szoktak rá emlékezni, a panelt általában nyugodtan lehúzhatod
Hali!
Köszönöm a gyors segítséget, sajnos csak a hétvégén tudok foglalkozni vele,de meg fogom próbálni és írok,hogy mire jutottam vele.. üdv.: Peti
Sziasztok! Van egy Xerox XA7-17i monitorom. Hibajelenség: bekapcsolás után csak fehéren világít a kijelző. bekapcsol a PC-vel,készenlétbe áll, stb., minden jó, csak nem látni semmit, mert fehér a kép. Az összes elkót cseréltem, de nem oldódott meg a probléma. Valakinek valami ötlet...?
Még tavaly említettem egy HP 1702 monitor hibáját, aminek a hibajelensége, hogy gyakorlatilag semmit nem csinál. Be sem kapcsol, mármint a LED sem világít rajta. A monitort így kaptam.
Azóta kiderült, hogy akinél volt ez a monitor eredetileg, ott a gyermeke egy asztalról leborított egy virágvázát és a víz telibe belefolyt az egyik konnektorba, minek következtében a kismegszakító lement. A kismegszakítót visszakapcsolva a monitort már nem lehetett bekapcsolni, ahogyan egy másik ilyen monitort sem, de ott kiderült, hogy csak a bizti ment ki benne. Vajon mi mehetett ki benne? Vagy bármi lehet a leggyengébb láncszem alapon!?
Ha egy pl. radio semmilyen eletjelet nem ad, mit ellenorzol eloszor? A tapellatast.
Itt is elsosorban a tapot neznem meg, kulonos tekintettel a biztositekokra...
Két biztosítékot találtam, de "sajnos" egyik sincs kimenve. Diódahíd jó.
A linkelt képen látható tekercs bemenetén 300V-ot mérek, de kimeneten nincs semmi. Bár amennyire én értek hozzá, lehet, hogy rosszat mértem.
Cseréld ki a 4DB 1000µF elektrolit kondenzátort, és nagy valószínűséggel menni fog
ÜDV!
Van egy LCD-kijelzőm amiben megdöglött az inverter. Azt szeretném kérdezni hogy mindegy e hogy milyen invertert teszek bele? Magyarul nem nyírom-e ki a csövet ha egy másik nem ahoz a tipusu csőhöz való inverterre cserélem a bennelévő rossz invertert?
Ok, akkor a kovetkezo dolog a kapcsoloelem. Az a nagy, fekete, haromlabu FET, a hutobordan.
A labai nem ernek ossze? Mert a foton nagyon hulyen allnak... Ha mertel es kikapcsoltad, akkor a nagykondi labait ki kellene sutni egy kb 300 Ohmos ellenallason at, mert ha ott tapogatsz, rondan meguthet az aram. Aztan ha az jo, akkor ranezhetnel a optocsatolokra (ket feher), mert azzal szol vissza a nagyfesz resznek, hogy kell-e meg kakao. De szerintem a nagyfesz reszen lesz a hiba. Lehet meg maga a vezerlo IC is hibas, de az ritkabb. Nem tudom, mit ertesz tekercs alatt, en ket fojtot latok osszesen. Bar a trafo is felfoghato tekercsnek Ha annak a ket vege kozott az egyiken van 300, a masikon nincs, akkor egyszeru, mert akkor szakadt a primer terkercs. De szerintem inkabb nem jol merted... Az elottem irt kollega velemenyet is erdemes megfogadni, ha pupos a kondi (a foton nem latszik annyira, de lehet), akkor mindenkeppen kelleni fog a csere, meg akkor is, ha nem az a hiba oka.
A FET a képen valóban csalóka, de a fehér lap miatt látszik úgy, mintha lábak lennének. Valójában a két elágazó "láb" a nyákon van. Nem lábak, hanem a FET alatt van egy Y alakú "vágás".
A tekercs alatt valóban a trafót értettem. Az alábbi képen pirossal jelölt helyen mértem 300V-ot, a kékkel jelölt lábakat mértem. Mindet mindegyikhez és semmit nem mértem rajta. Nem értek én ehhez. Hogyan, pontosabban melyik lábakra mérjek rá szakadásvizsgálat címén? Vagy mérjem mindegyik lábat az összes többihez? A kondikat mindenképpen kicserélem, mert a négyből háromnál már kezdődő púposodás nyomai kezdenek látszani.
Szia!
Én itt három púpos kondit látok a borda mellett. Csere után jó lesz a kütyü.
Eloszor kondicsere, aztan utana johet az egyeb.
Ha feszt mersz, azt valtomodban tedd, mindket oldalon. Szoval a piros sor a primer kor, ott valoszinuleg ket-ket labnak kell osszekotve lennie. Kikapcsolva, nagykondi kisutve, multimeter Ohmmero allasban. A masik sornal mindegyik mindegyikkel vagy ott is ket par. Ha a nyakban hagyod, csaloka lehet a tobbi elem miatt.
Cseréld ki a primer oldalon a két kicsi kondit, a táp indulási problémáinak okai szoktak lenni, ha már szétszedted, akkor mindenképp érdemes. Az inverter mellett, ha van még ilyen 1000µF-os, vagy akármekkora kondi, azt is cseréld ki, púptól függetlenül! És csak alacsony ESR kondit használj.
Kicseréltem a kondikat, valamint kivettem a trafót is. A trafó egyik forrasztása el volt törve. Már működik a cucc.
Köszönöm mindenkinek
Hali.
Kaptam egy led-blacklight lcd-t és, egy olyan problémám lett vele, hogy a háttáétvilágítás megállt. Találtam a led meghajtó kimenetén egy zárlatos smd kondit, kicseréltem, működne de olyan nagyon forró a tekercs rajta (2-3 mp), hogy szinte használhatatlan mert attól félek lefüstölhet. az lcd LP156WH2, a ledmeghajtás tápja az adatlap szerint 12V - Nálam 11,54. kimenete 31V. Áramfelvétele 1A köröl mozgott. gyengébb fényerőnél nem melegedett annyira a tekesrcs Segítséget előre is köszönöm.
A tekercs akkor melegszik, ha indokolatlanul sokaig van rajta az aram, igy ohmikus terheleskent is jelentkezik. A kapcsolas step-up lesz.
Milyen vezerlo ic van benne? A vezerloIC kapcsolja direktben vagy van kozte kapcsoloFET? A Schottky diodaja jo?
Hali.
FET nincs benne Schottky dioda van benne csak nem tudom , hogy milyen smd tipus 76 koddal van ellátva az ellenállása 143 ohm a fordítottan nincs . A vezérlőn ezeket a számokat találtam: 14 lábú 5207 c#943 4024
Üdv.
Van egy Samsung T240-es monitorom.Egyik napról a másikra bekapcsoltam és megjelent a képernyő bal 1/3-án egy sárga függőleges csík.Végig néztem mind a 3 bemenetet és azoknál is látszik a csík.Attól félek,hogy az oszlop vezérlése makkant meg?! A legszebb az egészben,hogy most lett két éves.Nem tudom a gyári mennyi rá, mert szlovák nagykerből hozattam anno. |
Bejelentkezés
Hirdetés |