Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   52 / 583
(#) Kumman válasza imikee10 hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Szia Imi!
Kifejtenéd bővebben a tacho gondolatmenetedet !
Ha emlékeim nem csalnak akkor valami forgásérzékelőre gondolsz(tacho-generátor)?! Ha igen, akkor a forgásérzékelőt hol keresem, a dobban, vagy egyéb más helyen. A szerviz manuált letöltöttem a mosógéphez.
Várom válaszod!
Üdv.:Kumman
(#) imikee10 válasza rzoli86 hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Üdv!

44-es, 45-ös hiba nem létezik vagy én nem tudok róla. 1-től 12-ig van és ha minden villog akkor van panel hiba.
A motor körül keresgélj. Vagy kefe hiba vagy zárlatos a forgórész.
Ha a relék kattognak és amikor indítani a motort akkor megszívja a hálózatot az azt jelenti hogy a vezérlése még valószínűleg jó.

Imi
(#) nehézfejű válasza Josi777 hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Nagyon köszönöm a gyors reagálást! A gép hibajelzése abban tud kimerűlni, hogy a start/stop gombot villogtatja. Ezekről nagyon puritánúl kell írnom, mert amikor a gép szét van szedve, nekem nem derűl ki, hogy melyik műanyagot hogyan hívják. (nekem vízszintjelző, a szakirodalomban vízszintszabályozó)
Melyik az áramlásérzékelő? A gép aljába pattintva van egy műanyagban lévő relékapcsoló két oldalán levegőcsövekkel, amit egy polysztiroldarab mozgása kapcsolgat. Ez a relé ki volt égve és kicseréltem. Ha a mosótérbe öntök vízet, azt gyorsan leszívja de aztán semmi.
(#) imikee10 válasza Kumman hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Szia!

A motor végén a mágnest ellenőrizd ohmikusan. (a doksiban benne van az értéke)
A panelig kövesd vissza a tacho jelét.
A panelen előszeretettel a kis fólia szűrő kondi szeret zárlatos lenni a tacho körben.
(#) Kumman válasza imikee10 hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Szia Imi!

Köszi a választ du.-án megnézem :yes: !
Üdv.:Kumman
(#) imikee10 válasza nehézfejű hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Szia!

Az utolsó két képen az aqua stopnak adjál direktbe 230-at. Ekkor kiderül, hogy jó-e.
Amit kicseréltél relét az azért van ott mert ha víz van az alján akkor megemelkedik az úszó és bekapcsol a szivattyú. Ha ez a relé meg volt égve akkor nézz szét a panelen is. Valószínűleg ez a rész megsinylette.
(#) lukovicsek hozzászólása Aug 21, 2010 /
 
Üdv mindenkinek!
Problémám van egy 2288/3-800 Whirlpool mosógéppel.Ugyanis azt csinálja,hogy az elejétől normálisan megy a program egészen addig amig be nem kapcsol a fűtőszál.Rákezdi melegíteni a vizet és pár másodperc mulva leengedi magából a vizet és egyből ujratölt,és ezt igy csinálja felváltva.Ha kikötöm a fűtőszálat akkor viszont működik rendesen a gép.
A fűtőszál és a fokérzékelő ellenőrizve.Köszönöm a hozzászólásaitokat! Üdv Laci!
(#) imikee10 válasza lukovicsek hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
A fűtőszálat ellenőrizd test zárlatra!!
(#) lukovicsek válasza imikee10 hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Először én is arra gondoltam ugyhogy kipróbáltam egy másikkal .Semmi változás.
(#) nehézfejű válasza imikee10 hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Nagyon köszönöm! De pardon: a belőle kijövő vezetékekbe vagy a műanyag ház melletti fémbe? Bekapcsoláskor hallom, hogy valami kottyan a házban a vízbevezetésnél.http://www.hobbielektronika.hu/forum/wtopic.php?topic_id=3477&ppid=780044&pop=1#
(#) imikee10 válasza nehézfejű hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Ahol becsatlakozik a gépbe ott általában szokott egy csati lenni. Ott adj neki áramot.
Bejelöltem a képen

elektra.jpg
    
(#) nehézfejű válasza imikee10 hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Köszönöm! Nem csatlakoztattam a vízhez mert a gép az oldalán fekszik. Az aquastop/safe tokjában valami mozog, zümmög és gargalizál. Ezt csinálta akkor is mikor szállítás utáni első próbánál működött kicsit. Rakjam össze úgy, hogy ezt így kívülről vezérlem?
(#) imikee10 válasza nehézfejű hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Igen próbáld ki úgy, hogy kívülről táplálod meg.
Elméletileg ennek még nem lenne szabad kiállni hibára, ha igen akkor kitalálunk mást.
(#) Tanyasipeti válasza papa62 hozzászólására (») Aug 22, 2010 /
 
Szia!
Ilyen gép nálam is járt már, de nem ez volt a hibája. Azonban egy Siemenssel jártam ugyanígy, aminek a víz áramlás érzékelője akadt fel (időnként, csak, hogy megtévesszen )
Mivel ez a jeladó egy szimpla lapátkerék/mágnes/reed relé kombináció, nem nehéz átverni a procit egy próbához. Én úgy csináltam, hogy ha a proci bekapcsolta a vízvételi szelepet, akkor kb 10 Hz-cel meghajtottam egy relét, aminek a kontaktusát bekötöttem az áramlás szenzor helyére. (Ez kicsit macererás ugyan, de nem volt másik áramlás szenzorom a próbához.) Így végigcsinálta a programot.
De mielőtt ennek nekiveselkedsz, cseréld ki a reed csövet a szenzorban, vagy az egész szenzort. Nagyon valószínű, hogy az a hunyó.
(#) papa62 válasza Tanyasipeti hozzászólására (») Aug 22, 2010 /
 
Helló!

Köszönöm a hozzászólást valószinű ma nekidurálom magam,majd beszámolok a fejleményekről,addig is minden jót.

Üdv.Csongor
(#) papa62 válasza papa62 hozzászólására (») Aug 22, 2010 /
 
Helló Tanyasipeti!

Nekikeseredtem úja és láss csodát működik a szemét.Az átfolyás érzékelővel vacakoltam már régebben,egy erős neodim mágnessel működtettem és mérve határozottan jónak tűnt.Ma megmértem,hogy egy vízvételezésnél/kb.6l/ mennyi inpulzust ad.Az inpulzusok száma 1384 volt,vagyis kb.230imp/l.Ez így jónak is tűnt,vissza dugtam a csatlakozót a panelra elindítottam a programot és tökéletesem működik.Tiéd a pont,valószinüleg a reed relé volt letapadva az első próbálkozásoknál,de a neodim m.megtette a hatását.Elképzelhető,hogy rossz a minősége és egy idő után felmágneseződik a fegyverzete.Másra nem tudok gondolni,mivel semmit nem cseréltem a méréseken és a mágnessel való hajtatáson kívül semmit nem csináltam vele.Remélem rendben lemegy a program és nem áll ki hibára.Mindent köszönök és további kellemes hétvégét kivánok.

Csongor/papa62/
(#) papa62 válasza Tanyasipeti hozzászólására (») Aug 22, 2010 /
 
Nem jó helyre nyomtam a válszt,bocs.Viszont ha végigmegy a program,csinálok egy eprom mentést,sőt írok egy újat és lepróbálom azzal is.

Üdv.papa62
(#) nehézfejű válasza imikee10 hozzászólására (») Aug 22, 2010 /
 
Az imént raktam össze. A víz csak a belső teret töltené fel lassan (aminek nincs értelme) egy balra fent lévő lyukon keresztűl, de a szivattyú kinyomja. Ezt legelső bekapcsolásomkor képes volt másfél órán át játszani. A karokat nem éri el a víz/nyomás, plusz a mosószertartó ajtaja akkor sem nyílt ki. Mit nézzek meg, a víz útjában lehet akadály vagy valamilyen kontroll?
(#) imikee10 válasza nehézfejű hozzászólására (») Aug 22, 2010 /
 
A mosogató a mosó gépekhez képest sokkal lassabban tölti fel vízzel a rendszert. Az hogy hova megy a befolyt víz az majdnem mindegy csak a mosogató térben legyen.
A mosószer adagoló ajtaja az egy bizonyos idő után nyílik csak ki. A keringető motor is csak akkor indul el ha már meg van a megfelelő szint amit a mi esetünkben az átfolyás érzékelő ad.
Akkor ezek szerint az aqua stop az működik mivel enged be vizet.
Szerintem hívj egy szerelőt mert többet nem nagyon tudsz csinálni házilagosan. Sokszor még nekünk is nagy fejtöréseket okoznak, sőt néha bontásra is vannak ítélve a javíthatatlanságuk miatt.

Üdv Imi
(#) nehézfejű válasza imikee10 hozzászólására (») Aug 22, 2010 /
 
Akkor ma még hagyom járni hosszabb ideig, csak az elöntéstől tartottam. Plusz a hibajelzés-start gomb villogása-megszűnt.
(#) Tanyasipeti válasza nehézfejű hozzászólására (») Aug 22, 2010 /
 
Mit változtattál, amitől elkezdett vizet venni?
Ha veszi a vizet, majd egy idő után kinyomja, az lehet attól, hogy nem érzékelte a vízvételt. A keringető szívattyú csak akkor indul be, ha sikeresnek bizonyult a vízvétel. Az is lehet, hogy már annyi víz van benne, hogy az úszó bekapcsolta a túltöltés, vagy "lábvíz" kapcsolót. Ilyenkor az is lelőfordul, hogy vizet is vesz és közben nyomja is kifelé. Ez esetben neked is az áramlás szenzor ellenőrzésével kell folytatnod a keresgélést.
(#) nehézfejű válasza imikee10 hozzászólására (») Aug 22, 2010 /
 
Másodsorban lokalizálni szeretném a hibát, hátha érintkezési probléma valahol. A gép úgy kerűlt hozzám, hogy a belseje még vízes volt.
(#) nehézfejű válasza Tanyasipeti hozzászólására (») Aug 22, 2010 /
 
Melyik bigyó az áramlásszenzor? A gép amúgy 2006-os, nincs korrózió, én is kitisztítottam amit felnyitás után elértem.
(#) njos hozzászólása Aug 22, 2010 /
 
Sziasztok.
Candy cs2 105ön 30,60fok és a vasalás könnyítő ledek világítanak és semmit nem csinál. Tudnátok segíteni mi lehet ez a hiba üzenet. Előre is kösz. njos
(#) vince1972 hozzászólása Aug 23, 2010 /
 
Sziasztok!
Ha valaki tudna segíteni,az lenne a problémám ,hogy van egy Whirlpool AWE 2214 tipusú mosógépünk.Elindul a program szívja a vizet de amikor a motornak kéne elindulnia kirakja a piros ledes szervizkulcsot , ha centrizésre állitom akkor se kapcsolja be a motort.A panelen pedig lefüstölt egy nem tudom mi.Ha valaki meg tudná javitani vagy lenne ötlete.Bocs a fogalmazásért nem értek az elktronikához.Köszi

mosogép.JPG
    
(#) imikee10 válasza vince1972 hozzászólására (») Aug 23, 2010 /
 
Szia!
Tegyél fel egy teljes képet a panelről , mert nem találom a saját "donoromat".
A típusa annak a triacnak ugyan az mint a képen látható másik 2-nek.
(#) Tanyasipeti válasza nehézfejű hozzászólására (») Aug 23, 2010 /
 
Az áramlás szenzor valami ilyesmi, ha külön tokozva van (kép mellékelve).
De az is elképzelhető, hogy a gép oldalán, abba a lapos műanyag vízterelő idomba van beöntve/préselve, ami a mosótér beömlő nyílásához viszi a vizet A lényeg, hogy kövesd végig a víz útját az aquastop szeleptől a mosótér oldaláig. Ha a víz útjában találsz valamit, amitől vezeték jön el, és a mellékelt kép alapján van valami hasonlatosság, akkor valószínű, hogy azt találtad meg. Szárazon is működnie kell, ha belefújsz, pörög benne egy lapátkerék és a két csatlakozóponton pl. sípolós állásban zárlatot vizsgálsz, szaggatottan kell sípolnia. Elég gyors ütemben szaggat, jól oda kell figyelni. Ha szakadás, ha folyamatosan zárlat van az áramlás ellenére, vagy ha meg van szorulva a lapátkerék, akkor egyértelműen ez okozza a hibajelenséget.
(#) Tanyasipeti válasza vince1972 hozzászólására (») Aug 23, 2010 /
 
Ez az ajtó retesz bimetál trac-ja, jó esetben elég, ha ezt kicseréled. Néha viszi magával a gate ellenállást is. Eredetileg ACS108 van benne. Ha nem kapsz, Z0103NN, vagy Z0107NN, ugyanúgy megteszi. Arra figyelj, ha más típust teszel bele, hogy 5mA-nél ne legyen nagyobb a gate áram paraméter. Ezek a triac-ok logikai szinttel kapcsolhatók.
Azért annak nem árt utánanézni, mitől pukkant el. Az ajtó retesz áramkört alaposan nézd át, nem kerülhetett-e zárlat a triac-ra.
(#) vince1972 válasza imikee10 hozzászólására (») Aug 23, 2010 /
 
Köszi!
Felraktam a képeket!
(#) vince1972 válasza Tanyasipeti hozzászólására (») Aug 23, 2010 /
 
Köszi !

Sajnos Én ehhez nem értek.
Következő: »»   52 / 583
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem