Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   137 / 316
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Aug 24, 2010 /

Csao.
Elővettem egy elrakott motyót, mégpedig : Bővebben: Link
Annó eltettem mert furán szólt.
Tegnap előt előkukáztam, és elvoltam vele, probléma a következő volt.
(Q1, Q2, is J201, első 4,5, második 5,2 volton) Annó adapterről véletlen fordított tápot kapott, emiatt megment benne a TL071, azt most panelen vettem észre, hogy elemről is érezhetően melegedett.
TL csere, nincs melegedés,és valami bitang módon szól.
Ez NEM az én videóm, de hozza a motyó. Bővebben: Link
Sal nem bírja a TL fordított tápot egy combos adpterről. Jó tanulság volt.
Enyémről hangminta később.
A rakkendroll legyen veletek
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Aug 24, 2010 /

Hali!

Jól szól! A végén az a szűrő biztos b*sz oda a mélynek! Várjuk a rokkot, biztos faján fog szólni.
Én mostanában a felvételi láncon dolgozok, USB-s külső hangkártyát csináltam pcm2902- vel, ma próbáltam ki először, szerintem tűrhetően szól, majd csinálok hangot én is! Még egy LM1876 sztereóban a tesla hangdobozaimhoz, hogy ne a pc retteneten szóljon...
(#) kefe13 válasza FDave hozzászólására (») Aug 24, 2010 /

Csao, rendelj valamit baji elektronika -tol, kezdésnek jó lesz, énis a super fuzz -ukat raktam össze először, utána ha akarsz, úgyis bugi lesz a vége, vagy ds-1, vagy valami csöves cucc

Mondom , nem az én cuccom, csak kb ugyanez, de annó január felé aszem értekeztünk erről.
UI
egyébként a bottom kapcsi , az elég szépen keni a mélyközepet rá, a brájt inkább csak kis génen vág igazán.
de ez sztem jó hangú cucc.
Új álom, egy fej, benne, egy bugi, egy thor, egy tiszta fetes, meg egy túbszkrímer.
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Aug 24, 2010 /

Én most gondolkozok egy bugi félén, amivel mókoltam annak idején tudod, az után az eredeti tone stack mellett kapcsolhatóan az 5 sávos eq -ból csak 4 a végén meg egy zajzár, megmókolt LM3886-al, depht- potival Szóval amolyan über metál fej forma Az lesz a neve, hogy Tranzisztor Terror

T&T
az komoly ;9
nekem zajzár a kezem lesz, ha egyszer megtanulok gitárolni, de ennek nagyon komoly hangja van tényleg a kombón, amolyan besarászos (hörög zörög, kis génen kellemesen csattog, és nem hiányzik eq, a thor két kapcsolója elég sztem. Építse már meg valaki és nyögjön róla valamit
(#) magitor válasza kefe13 hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Én is meg szeretném már régóta építeni csak nálunk esélytelen beszerezni 201 est, 2,4 darabot a PK miatt meg nem rendelek pedig szeretnék valami karcosabbat is a Fuzzos mocskolódás már kicsit sok nekem, főleg hogy kezdek egyre jobban szólózni, csak hangban nem az lesz sose amit szeretnék.
(#) kefe13 válasza magitor hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Váááááá
Bővebben: Link
Na ezek szólnak valahogy
(#) Tsaba80 hozzászólása Aug 25, 2010 /

Hi mindenki

Matekoltam egy pár nappal ezelött egy mosfet boosterrel.
Most kész van a nyákterv, ha minden jól megy délután össze is tudom dobni. Örülnék, ha valaki lecsekkolná mit műveltem . Szerintem jó lesz, de biztos ami biztos alapon. Köszi
(#) ZSozsóó válasza magitor hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Hali!

A földgolóbis túlfeléről lehet csak szerezni jóformán, folyamatban van egy nagyobb tétel beszerzése nálam, ha lesz majd szólok, akkor tudok majd adni, ha minden jól jön össze szerintem jócskán a jelenleg legolcsóbban beszerezhető hely áránál jóval olcsóbban. Kb őszre lesz belőle valami, ha lesz. Akit érdekel, akkor majd privizzen...De majd sikítok, ha lesz. De, ha van valakinek beszerzési forrása, az ossza meg velem!
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Ilyet kerestek ? : Bővebben: Link
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Jah, csak nem ennyi pénzért Én annó a lomextől 20 forintért vettem egy rakattal(mármint darabját)...Marad a külföld.
(#) magitor válasza ZSozsóó hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

Akkor nagyon várjuk a szállítmányt! Nálunk csak rendelésre lenne jelenleg 250 pénz azon az egy helyen ahol be tudják szerezni.

Más kérdés: megépítettem a runoffgroove-os thor-t(Bővebben: Link)
Az lenne a "bajom" vele hogy bedobozolás után(alu sasszi) sistereg az egész, persze attól függően mennyire tekerem ki viszont már 1/3 kihajtásnál hallatszik. Nyákra van rakva, bemeneti kábelek nem árnyékoltak de nagyon rövidek, kapcsolók potik erei összesodorva, szürt tápról ami tuti jó, elemről próbálva szintén ugyanaz a probléma. Módosítva van annyiban az áramkör hogy J201 helyett is 2n5457 van berakva. Drain feszültségek fülre vannak belőve.
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

Csao, megkérdeztem kis hákút J201 ügyben, hát 25 darabtól 91 huf bruttó, további kedvezmény nincs :S . Külföldről mennyibe lehet bszerezni, tudsz valamit mondani ?
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

10 eurócent kb, erre jön még a rám eső szállítási díj, utalás, kutyafüle, szerintem kb akkor 60-70 pénz....Kis tételben megéri a hq-tól, de én 4-500 darabban gondolkozok, ott már számít az a 20-30Ft....
(#) ZSozsóó válasza magitor hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

Nem kell túlreagálni ezt az aludoboz kérdést, egy ponton adj neki földet. Bemeneti kábeleket árnyékold, már egy centi is iszonyatosan hosszú ilyen nagy impedanciának. A sistergés az jellegzetesen felszedett valami, vagy az "éterből" vagy nem tudom. Jó öreg módszer: fogsz egy derótot, lerakod földre, aztán szépen feltekered a gaint és a drótodat rábiggyeszted a gate-ekre. Szépen sorban, így ki lehet szűrni, ha pl a második fokozatot rövidre csukva (=gain minimumon) elkussol, akkor valószínű nem a tápból jön). Árnyékolatlanság vagy valami hasonló zavar lehet...
Milyen teljesítmény erősítőt/eszközt hajt, az hogy van földelve stbstb...esetleg dugd rá a line in-re a pc-n az sokat tud segíteni annak az eldöntésében, hogy az utána kötött eszköz/ erősítő-vel nem komálják egymást, vagy magában a thor- odban van a hiba...
Dobj róla egy képet, lássuk mi a helyzet. De ha egy "kanócrengeteg", akkor ne csodálkozz ezeken a dolgokon Átgondoltan kell dolgozni, lehetőleg rövid kanócokkal.
(#) ZSozsóó hozzászólása Aug 28, 2010 /

Sziasztok!

Mókázgattam a cuccommal, csináltam pár hangot, mikrofon a szélnél, először a "tiszta" csatorna megboostolva a beépített boosttal, aztán a karcos a boosttal(tipikus közép lehúzva hangzás). Szobahangerőn megy a motyó sajnos, hallani a húrok csattogását is, akor lenne az igazi, ha ki lehetne engedni... Virtualvt kolléga eszembe juttatta a kombó mintájával a régi időket, mikor én is hasonló zenét "játszottam" a "bandával" Úgyhogy felkókleroltam pár hangot. Még van pár órám a hétvégéből, sajnos megint nem nagyon van időm rá, még a végén szabit kell kivennem, hogy játszogathassak
Nasebaj: diy miki, diy miki előerősít, diy usb hangkártya, gitár rig 3 ban rögzítés, cool editben egymás után vágás mindössze normalizálás az összes amit elkövettem. Most akarok még a miki pozícióval játszani. Igyekszem majd jobbat is csinálni Punks not deadBővebben: Link
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Aug 28, 2010 /

Csao.
Szép !
Ennek örömére én is vettem fel a thorral kicsit, gityó - thor-line6 pocket pod express clean, AMP kimenet - pc, sound forge. A pedál nagyon félkész, de nekem nincs gondom a kanócokkal, pedig elég nagy a káosz, ami a képen valamennyire látszik is Gén félútnál kicsit több, magasvágás bekapcsolva, "bottom" kapcsoló is, bekepcsolva, ( első a pedál kikapcsolt állapota értelem szerűen ). Így ládaszim nélkül szerintem egész jó lett, bár azért hasít magasba.
(nem tok mikizni me vendégek vannak grrr)
(#) kefe13 válasza kefe13 hozzászólására (») Aug 28, 2010 /

Még valami amiért szeretem a thor motyót, sokféle hangot lehet kicsikarni a bedál baxogatása nélkül Jól működik a gitár volume potija, hangszedőváltással a nagyon lágy hangtól egészen kicsit durván odacsapó hangig el leget tekergetni Hang

(hihi gitárolni még mindíg nem tudok)
(#) R4v3n hozzászólása Aug 28, 2010 /

ÜDV!
Szeretnék összerakni egy 100W-os gitárerősítőt. Egy haverommal elkezdtük, de félbeszakadt a dolog, és igazából új kapcsolási rajzot szeretnék kérni!
Előre is köszönöm!
(#) magitor válasza R4v3n hozzászólására (») Aug 28, 2010 /

1. Google a te barátod.
2. Nem írtad milyen erősítőt szeretnél félvezetőst vagy csövest.
3. Keresőt nem használtad.
(#) magitor válasza kefe13 hozzászólására (») Aug 28, 2010 /

kefe13: Leszedte szerintem az FW az mp3 mat az oldaladról, nem tudom elérni egyébiránt nagyon huncut a kis drága neked j201 van benne? Nekem most halt be a hangerő potim a gitárba csak teljesen kitekerve működik, nem tudom szabályozni úgyhogy várat magára hétfőig :no:
ZSozsóó: Nagyon jó hangja van grat. Szerinted mitől lehet hogy hallatszik a pengetés, figyeltem rá, bár lehetséges hogy nem halottam volna ki ha nem írod.
(#) kefe13 válasza magitor hozzászólására (») Aug 28, 2010 /

Re. Hmm, freeweb, lassan tölt de nekem megy, de valahova megpróbálom feltenni.
Üdv.
Zsozsónak a mikrofonba hallatszik a pengetése egy picit, mert nem tudta kihajtani a ládikát
(#) magitor válasza ZSozsóó hozzászólására (») Aug 28, 2010 /

Nos itt vannak a képek meg földeltem "gételtem" és a 3. fet némítja el teljesen a sustorgást viszont az normális hogy néma marad az egész (gitárt pengetem és nincs hang ekkor). Képek itt már kicseréltem árnyékoltra és igazítottam a feszültségen. Csak próbaképp volt árnyékolatlanúl, mostmár mindent át árnyékolok!
Képek:Bővebben: Link
(#) kefe13 válasza magitor hozzászólására (») Aug 28, 2010 /

Megnéztem neked, Q1,Q1 J201, Q3,Q4 BF245A. 2N5457 et nem kaptam annó. Trimmerek ellenállásra cserélve, első fet 4,6 második 5,1 volton az én multim szerint
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Aug 30, 2010 /

Csao, a külső hangkati érdekel, PCM2904 is erre való ha jól értelmeztem texas oldalán. Szerinted érdemes nekiállni egy usb gitár interfésznek ? Van valami ingyenes minta lehetőség ...
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Aug 30, 2010 /

Hali!

Küld a texas, nekem is onnan van, jót tudok róla mondani, gitár rigben asio driverrel 10msec látencia van, ami nem kevés, de azért nem is horrorisztikusan sok. a pcm2902 inputját használom bemenetnek az alaplapit meg kimenetnek. használható.
Bemenetre tegyél buffert, mert ennek jellemzően pár X 10kOhm a bemeneti impedanciája, böszme csatolókat érdemes elfelejteni én 1+1µF et tettem párhuzamban csatolónak, 10kOhmra még az is pár Hz alsó határfreki a gitárnál meg 80Hz környékén mozog a legmélyebb húr, persze normál hangolásban, szóval minőségibb kondikkal érdemes építeni.
Usb ről táplálom, semmi anomália, nem tettem extra aluláteresztőt a kimenetre, semmi anomália...Egy nagy ground plane- el csináltam, meg persze NEM smd alkatrészekkel, mert a kapható smd kondik kritikán aluli átvitelűek, léteznek jók, csak nem tudom hol lehet kapni Csináltam az IC-nek egy átalakítót, és tüskesorral betettem a panelbe, a többi alkatrész már furat szerelt.
Kimenetre is érdemes buffert tenni, ha az ic kimenetét szeretnéd használni, nekem jól megfér az alaplapival, szóval tud más eszközzel barátságban lenni. Amire figyelj a panel tervezéskor, ez engem opatott, hogy a kristály meg a kondijai legyenek a legközelebb az ic hez. Ez mm-eket jelent! nem nagyon akart beindulni, ez a része gány lett kicsit. Ha TLC2272-t használsz pl a kimeneten, akkor DC csatolásban mehet is a kimenetre illesztőként és onnan lehet kicsatolni, azt már rád bízom, hogy mekkora kondival Attól függ milyen bemeneti impedancia fogja megterhelni...nameg ha a végfokozat, amit rá kötsz pl már rendelkezik csatoló kondival, akkor nem is kell...Csak meg kell jegyezni, hogy DC csatolt a kimeneted Ilyesmi...érdemes vele kísérletezni, ha más nem , tanulásnak jó.

PCM2904 - et rendeltem mert azt találtam, hát majd november végefelé élesztem a témát, állítólag akkorra ér ide, ha minden igaz 5 darab. De hogy, hogy fogom rábiggyeszteni valami nyákra még nemtudom, meg kb azt sem hogy gyártok le hozzá lapot, de köszi. Az átalakító az jó ötlet, de arra is oda kell biggyeszteni.. , nade még odébb van, addig nagyon sokat kell még tenni venni, nameg persze
Köszi mégegyszer.
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Aug 30, 2010 /

Én egy barátommal tetettem fel, ő professzorokat forraszt, egyiket megpróbáltam én. A fúrót átküldtem a közepén a végén mérgemben! Komoly türelemjáték, jó páka, jó forrasztó ember,jó ón, kiforrasztó drót meg sok sok türelem...

Na az nagy kihívás lesz, azt hiszem a nyákot valakitől kunyerálni fogom ..
Következő: »»   137 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem