Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Samsung le40b550a5wxxh típus

Témaindító: chipi, idő: Júl 14, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) chipi hozzászólása Júl 14, 2010 /

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy Samsung le40b550a5wxxh típusú LCD Tv-m és adathordozóról akarok filmet lejátszani, de a samsung oldalán nem találtam megfelelő FW-t.
Ha másik tv FW vel próbálkoznék?
Mert hardverileg megvan építve szerintem, csak szoftverre lenne szüksége, h. kezelni is tudja.
(#) r3pl4y válasza chipi hozzászólására (») Júl 14, 2010 /

Helló!

Most én vagyok a hülye, hogy abszolút nem értem, hogy mit akarsz vagy hogy mi kell neked... vagy te nem tudtad értelmesen megfogalmazni?

Mert ebből nekem az jött le, hogy neked van egy LCD TV-d és filmet akarsz nézni rajta de nem találsz hozzá firmware-t... legalábbis számomra az FW az egyenlő a firmware kifejezéssel... mert ha ezt akartad írni akkor nagyon nem értem mit akarsz... mi köze a firmware-nek itt most egyáltalán a film lejátszáshoz?

U.I.: Lehet, hogy csak én vagyok ostoba, hogy nem értem mit akarsz...
(#) chipi válasza r3pl4y hozzászólására (») Júl 14, 2010 /

Nem fejtettem ki bővebben a kérdésemet, de most kifejtem.
Az előző hozzászólásomban leírtam, hogy adathordózóról akarok filmet lejátszani, mivel van a TV-n USB csatlakozó.
A jelenlegi szoftvere a Tv-n ha bedugok egy USB-s eszközt MP3 ill. képeket tudok lejátszani vele.
De filmet is szeretnék lejátszani a tv vel és nem találtam frissebb fw-t(firmware) ami már a filmeket is látja és letudom játszani a t-n.
Szóval olyan egység ez a tv ben mint ha vennék külön film dokkoló lejátszót. USB be HDMI meg a tv-hez.
De itt a tv szoftvere nem látja a videó formátumokat és nem is tudom megnyittani. Csak kép és Mp3.
(#) r3pl4y válasza chipi hozzászólására (») Júl 14, 2010 1 /

Értem már, hogy mit akarsz... csak valóban a megfogalmazás nem sikerült valami jól... egyébként rákerestem a TV-re mielőtt írtam volna, mert gondoltam, hogy valami ilyet akarsz... csak nem sok helyen írnak az USB-ről... ahol írnak ott meg nem fejtik ki sehol, hogy mire való az adott alkalmazási területen.. ezért elkezdtem a manualt tölteni ami majdnem 20p alatt jött le... :S
Mellesleg az, hogy adathordozó az kicsit tág fogalom nem csak a flashdrive -ot nevezzük annak... mindenesetre a lényeg:

A samung oldalán vannak firmware-k:

Bővebben: Link

de lényegtelen számodra, és éppen ezért neked is ajánlom a manul áttanulmányozását... mivel az USB-n keresztüli filmlejátszás nem lehetséges a TV-n... ennek hardware-s okai is lehetnek (nem biztos, hogy az adott processzor egyáltalán alkalmas erre a feladatra főleg nem HD filmek esetén ), a filmek lejátszásához azért "izmosabb" processzora, memóriára, és esetleg video processzorra van szükség.

Ha megnézed a manualt egyébként akkor abból ki is derül, hogy MP3-akat sem tud lejátszani minden formában csak azokat amik DRM (Digital Rights Management) taggal vannak ellátva azaz ingyenesek, magyarul gondolom akkor a filmeknél is volna valami ilyen korlátozás, hogy ne lehessen mindent megnézni csak úgy amit az ember letölt

Szerintem maradj meg a DVD-nél mint forrás vagy esetleg kössed rá számítógépre és onnan meg mehet minden amit akarsz... feltéve ha elég izmos a gép pl. a HD Ready 1080p ("FullHD") lejátszásához... na pl. ebből mindjárt az is kiderül, hogy mire gondoltam amikor izmosabb processzort emlegettem a TV-nél... azaz "FullHD" esetében egy számítógépnek is elég izmosnak kell lennie... akkor gondolhatod, hogy ezt egy TV-be megvalósítani "alacsony" áron nem igazán lehetséges / kifizetődő a gyártó számára.

Egyszóval a lényeg az, hogy a filmek lejátszása USB-n nem fog menni.
(#) kadarist válasza chipi hozzászólására (») Júl 14, 2010 /

Ezeknél, ha hardveres támogatás nincs, akkor reménytelen film (MPEG4) lejátszásra bírni. Olyan ez, mintha az MPEG2-es DVB-T vevőt MPEG4-es adás vételére szeretnénk használni szoftveres frissítéssel.
(#) chipi válasza kadarist hozzászólására (») Júl 14, 2010 /

Van benne digitális adás vételére (DVB-T) alkalmas tuner is.
(#) Norberto válasza chipi hozzászólására (») Júl 14, 2010 /

Nem fog menni szerintem.

Egy videofilm folyamatos, akadásmentes, hibátlan dekódolása kicsit másfajta és kicsit erőteljesebb hardvert megkívánó művelet, mint egy mezei képecskét megjeleníteni. Ez nem csak sw-ről szól, ha csak erről szólna, már évek óta minden létező TV tudna mindent játszani fullosan.
(#) kadarist válasza chipi hozzászólására (») Júl 14, 2010 /

A DVB-T-s példa csak hasonlat volt.
(#) nitemare válasza chipi hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Megkésve bár...

samygo

Samsung firmware hackekkel foglalkozó oldal.
Ha jól látom, le40b550-re van okosított firmware.

Háttérinfónak annyit, hogy a samsung tv-knek tényleg van olyan nagytesója, amik tudnak usb-n keresztül filmet lejátszani. Általában a hardver a kisebbekben is ugyanaz, csak a lejátszást firmware-ből tiltják. (amúgy nem csak a samy csinál ilyet, hanem pl az lg is) Érdemes hát drága tv vásárlása előtt megnézni, hogy okosítható-e a kistesója.

Persze a firmwaret mindenki saját felelősségére frissítse, mert gari ugrik, és extrém esetben a tévét is tönkre lehet tenni.
(#) chipi válasza nitemare hozzászólására (») Jún 16, 2011 /

Szia!

Most látom hozzászólásodat, rákerestem, de nem találtam meg a tv hez illő fw-t.
(#) navtsicz válasza chipi hozzászólására (») Máj 30, 2012 / 1

Szia!

Nem tudom, hogy meg van e még a készüléked, de a készülék szerviz menüjében állítsd át a TV típusát LB650 -re. gond nélkül fogja játszani a divx, mkv,... stb formátumokat.

üdv
(#) gabor103 hozzászólása Szept 8, 2013 /

Köszönöm köszönöm sikerült !!! Elindította a videót is!!! Ez tényleg működik!
(#) zumbam hozzászólása Nov 9, 2015 /

Sziasztok!

Lenne egy olyan problémàm,hogy van egy Samsung lcd tv-m ,amit kb 5 éve vettem, de ebböl a 2 évig abszolut nem volt hasznalva (az utobbi 3evben hasznaltam rendszeresen).

Az utobbi két hétben mikor bekapcsolom ,nem tudom se a hangeröt valtoztatni,se csatornat valtani,semmi. A Tv oldalàn lévö gombokkal sem.
Csatorna vàltàs csak ugy lehetséges, ha kikapcsolom a tvt a tàvirànyitoval és egy màsik szàm megnyomàsàval ùj csatornàra kapcsolom be.....magyaràn 1töl 9ig tudok csatornàt vàltani és ehhez mindig ki-be kell kapcsolgatnom a tv-t (a többi funkcio egyaltalan nem müködik a tàvirànyiton. Viszont barmely gombot ,ha megnyomom a kis piros led érzékeli a tv aljàn ,csak semmi nem történik.)
A tv oldalàn pedig csak a menü gomb illetve az a gomb müködik, amivel a hdmi-re tudom kapcsolni, de a menüben nem tudok lépkedni....a hdmi pedig csinal olyat hogy a szamitogépre kapcsolva filmet nézek és automatikusan visszaugrik a tv-re.

Van erre valami megoldas vagy uj tvt kell beszereznem?
Köszönet minden vàlaszért!!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem