Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv az lene a kérdésem hogy van egy ismeretlen nevü (nincs semmi ráirva+csak úgy kaptam kaptam). Az vele a gond, hogy hiába teszem be a gépbe egyszerüen odájig se jut el hogy kinyissam a meghajtó ajtaját.
Mi lehet a gond?
a Tápegységgel lehet a gond...
Nekem ugyan így volt nyáron...
A táp jó mert a haverom dvd ram ja megy vele.
Amugy köszi az ötletet.
Próbáltad szétszedni és megmérni a feszültségeket, hogy meg vannak-e ??? Gondolok itt a 12 és 5V-ra....
Mérd meg a tápot a ROM alján, előfordulhat, hogy lepattant a forrasztás (vinyónál az IDE szokott, legalábbis az olyan minőségűnél). Ha megvan a táp, és nem nyitja ki az ajtót, akkor a vésznyitóval ki kell nyitni, és megnézni, hogy visszahúzza-e… Ha nem, akkor neki lehet állni keresgélni (ne gondolj túl nagy munkára). Ha táppal meg se mozdul abszolút az egész, akkor kuka (telep).
Szia!
Legelőszőr talán azzal kellene kezdeni, hogy felismeri e egyáltalán a számítógép. Ha egy kábelen van a HDD-vel, akkor át kell jumperelni SLAVE üzemódra. Ha másik kábelen van és van mellette más HDD van CD/DVD-ROM akkor szintén. Ezek után ha továbbra sem megy akkor irány a setup, lehet hogy nincs beállítva a meghajtó automatikus felismerése. Aztán ha már ezek után sem működik én akkor kezdenék el mérni, szétszedni és miegymás.
Bocs hogy későn írok rossz a net.
Kösz mindenkinek a segítséget mindent ki fogok próbálni amit írtatok még annyit hogy a rendszer sehogy sem ismeri fel méga a bios se és az ajtó se ki se be(Persze be csak a vésznyitó használata után). Nem tudom mi lehet de már kezd idegesíteni nem akarok kukázni egy 95X es dual dvd olvasót (közben pár dologra fény derült megkaptam a leírását is mondjuk a tipus ezen sincs rajta mert a címlap már nincs meg belül meg nincs. még megpróbálom megkeresni mijen tipusu lehet. Köszi szépen a segítséget ha lessz valami fejlemény írok.BY
Ugy néz ki hogy kuka elektronika mert csak a 12v megy el a motorig a test kapcsolóval (csoda van ilyen is rajta) még pörög is szépen. A gond az hogy az 5v bejön de nem megy pár miliméternél tovább a bemeneti nyákon ugyhogy valószínüleg ott lessz a gond.
Másik elektronikát lehet bele rakni esetleg?
Szerintem ne szenvedj ilyesmivel (bár nekem van néhány rossz CD-ROM-om, ha esetleg érdekelne).
Az megoldható, hogy ennek az olvasóját át tegyem egy olvasóhibás cd-rom ba?
Am köszi a segítséget inkább csinálok meg ojan cd romokat aminek még van eséje. Nekem is van kettöm mondjuk az egyik IDE tühiányos a másik olvasó hibás abba kéne ha megoldható?
Nekem is hasonlo gondom van egy cd/dvd olvasoval.Nem nyilik a talca,csak ha van benne lemez.Szetbontottam,de semmi rendelleneset nem lattam benne,csupan azt vettem eszre hogy szetbontva mukodik,ha meg felteszem a fedelet akkor mar nem nyit.Es nem is szorul semmi.Lehetseges hogy a magnes okozza az egeszet?
Lehet a mágnes mondjuk még nem találkoztam ijennel nekem ijet akkor csinált amikor kikopot az ékszíj a tálcanyitó motorjánál.
Nézd meg és egy másik rom fedelével is próbáld meg talán rájössz mi a baja. Ha semmi változás írj és kitalálok valamit mondjuk csak azt nem értem hogy fedél nélkül miért nyílik ki?
Sziasztok Pioneer DVR-112DBK dvd iróm van és csak gondolt egyett és nem csinál semmit be se villan elől a led! Ha rádugom a tápot nem csinál semmit! Esetleg valami ötletetek van? a bejövő tápegység dugóján van 5 v és van 12 v is..
Sziasztok!
Segítsetek légyszi mert tanácstalan vagyok.... Van egy Acer 5520g notebookom, abban egy LG gsa-t20n dvd író. Az író egyre sűrűbben azt csinálta hogy amikor elkezdte volna írni a lemezt, azt írta ki az Ashampoo Burning studio hogy médiumhiba lépett fel, és kiköpte a lemezt. Próbáltam Nero-val is de ugyan az... A sima írhadó dvd-t nem akarta csak írni, újraírhatóval és cd-vel működött rendesen. Múltkor bezsíroztam picit a mechanikát, és utána egészen mostanáig írt mindent. Sajnos most nem volt kedvem szétszedni, ezért nem zsíroztam, hanem befújtam WD-40-el...... valószínű oda is jutott belőle ahová nem kellett volna... Na innentől kezdve még csak nem is látja ha rakok bele valamit... Ha valakinek van valami ötlete, azt szívesen fogadnám.
Sajna nem segített...
Egy másik fórumon kiokosítottak hogy nyugodtan megetethetem a kukával az írót, mert a wd-40 gallyra vágta az optikai alkatrészeket....
Üdv!
A DVD-m nem olvassa be a CD-ket. Hiába tisztitottam ki semmi. Van itthon egy PC CD olvasóm. A kérdésem az lenne, hogy ezt nem lehetne valahogy megoldani, hogy a CD ROM olvassa be a DVD-ket???
A CD rom az egészen biztos nem fogja a DVD lemezt olvasni !
Helyesbítve CD/DVD rom.
De nem értem, hogy mienk let tide átrakva, amikor a CD/DVD rom-nak semmi baja nincsen...de nembaj!
Üdv!
Van két hibás DVD-ROM. Az egyik ledje folyamatosan világít, a másiké állandóan pislog. A lemezt beveszi, kiadja, csak éppen egyik sem olvassa. Nemrég szétszedtem mindkettőt, az optikákat alkoholos ruhával áttörölgettem, tiszta, pormentes volt a belső szerkezet. Semmi változás. Ugyanarról a tápkábelről és IDE kábelről a harmadik gond nélkűl üzemel. Egyébként az eszközkezelő hibátlannak minősíti. Kuka?
Üdv mindenkinek!
Adott egy LG Sata DVD-író, ami nem működik, a tálcát sem nyitja ki. Namármost a probléma forrása megvan, egy dióda(?) van tropára menve. A kérdésem az lenne, hogy helyettesíthető-e ez egy másik jelzésű alkatrésszel? Egyáltalán mik ennek a paraméterei?
Szia,
a nyák felirata alapján ZD1 a jelölése, tehát szerintem zener dióda. Ha találsz egy teljesen azonos típusszámút, akkor berakhatod, vagy a típusszáma alapján utána kereshetsz a paramétereinek. Esetleg nézd meg, hogy milyen áramköri környezetben van, és akkor ennek megfelelően helyettesíthető. A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2013
Sajnos még a neten sem találok semmi ilyesmi típusszámút, mintha nem is létezne ilyen.. 937 KE...
Link
Ez alapján egy: 3.7V Low Noise 150mA LDO Regulator with CE Mellékelt pdf adatlap második oldal, bár ez nem teljesen az, de összességében az szerintem egy 3,7V-os zener dióda. A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2013
Köszi, egyébként nem helyettesíthető ez valami mással? Mert az életben nem találok ilyet...
De, összességében ez szerintem egy 3,7V-os zener dióda. Szerintem kapsz ilyet, "bárhol". Próbálj minél nagyobb áramút, teljesítményűt keresni helyettesítőnek.
Sziasztok!
Nekem tulajdonképpen egy Blue-ray meghajtóval gyűlt meg a bajom. A PS3-asé. Meg se mozdul, a lézerfejet mozgatja. A logikai board-ja BDM-001. Úgy olvastam a 12V-ot nem kapnak a motorok. Az alaplapról jön szépen a 12V de az áramkörben valahol elakad. A képen jelzett biztosíték jó. Tovább elakadtam. Rajzot nem találtam, csak ezt a részletet. Tudtok segíteni? Üdv Nándi
Sziasztok,
Van egy PC-be való dvd olvasóm. Annyi baja van hogy nem adja ki a tálcát. Megpróbálja kiadni, de nem sikerül neki. Szétkaptam és megnéztem. Kitakarítottam és teszt közbe azt vettem észre, hogy ha nincs rajta a fém borítás, amin a CD lemez leszorító másik fele van, akkor kiadja. illetve még azt vettem észre, hogy a CD lemez leszorító másik fele " csörög", mintha kis acélgolyók lennének benne. Az a gyanúm, hogy azért nem tudja kiadni a lemezt, mert túl nagy a mágneses erő a két CD lemez leszorítók között, és a kis motor nem tudja széthúzni a mechanikával. A motorhoz tartozó gumi jó állapotban van. Szóval szerintem alapból nem kéne, hogy "csörögjön" a CD leszorító alsó fele. Ezt mi okozhatja? Javítható?
Az nem baj , ha csörög az gyárilag olyan ne bántsd.
Viszont a mechanikán lenni kell végállás kapcsolóknak ezek általában piciny mikro érintkezők.Ne ezek már inkább lehetnek hibásak , vagy kontakhibásak. |
Bejelentkezés
Hirdetés |