Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DS1621 + MRTG v. Cacti

Témaindító: ch_m, idő: Jan 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) ch_m hozzászólása Jan 13, 2008 /

Sziasztok !

Kérdésem a következő lenne, hogy DS1621 ből com portról mivel tudom ki olvasni a mért hőt linux alatt (Debian) szeretnék 1 MRTG-s grafikont csinálni a hőmérsékletről.

Válaszotokat előre is köszi .

(#) bave00 válasza ch_m hozzászólására (») Jan 13, 2008 /

Üdv!
Szerintem neked valami soros port monitorra van szükséged.
Próbáld ki a "minicom" és "cutecom" programokat (synapticba benne van!), azokkal figyeld hogy mi jön be a soros porton és utána az adatlapjában
lévő táblázatot hasonlítsd össze a bejövő adattal.
Remélem tudtam segíteni!
(#) whalaky válasza ch_m hozzászólására (») Jan 13, 2008 /

A 1621 I2C-n kommunikál, ha jól emlékszem a DS1620 sorosan kiolvasható.
(#) ch_m hozzászólása Jan 13, 2008 /

Közben meg találtam ami nekem kell
http://martybugs.net/electronics/tempsensor/hardware.cgi

köszi a gyors segítséget.
(#) gyengus válasza ch_m hozzászólására (») Jan 13, 2008 / 4

az jó megoldás, én már régóta használom Debian és Win alatt is
(#) tony68 válasza ch_m hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

Hello

Az lenne a kérdésem, hogy az MRTG-t hogyan kell / lehet használni win alatt, csupán egyetlen lokális adatfájlból (logból) grafikon rajzolásához. Azt láttam, más is ezt a programot használja, hasonló célra.
Van valami egyszerű megoldás, vagy végig kell csinálni az nt-guide-ban leírt, igencsak időigényes perl fordítást, konfigurálást, miközben a programnak csak töredékét használom.
(#) tony68 válasza tony68 hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

közben belevetettem magam az RRDTool tutorial tanulmányozásába, azt hiszem ezt nem lehet kikerülni... és akkor az előbb említett mrtg már valószínűleg nem fog gondot okozni, vagy nem is fog kelleni. azért ha valakinek van ötlete az egyszerűsítésre, köszönettel fogadom.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem