Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   322 / 1274
(#) kadarist válasza péter22 hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

Elég gyakori hiba: Bővebben: Link
Rajz: Get Manual
(#) kadarist válasza nagyimre10 hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

A függőleges eltérítésnél mi a helyzet?
(#) kovacspista válasza nagyimre10 hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

Én ilyenkor az általam sokat emlegetett izzós módszerrel szoktam eldönteni, hogy táp vagy egyéb gond van.
(#) kovacspista válasza péter22 hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

Van ezen a sorkimenőn poti? Arra gondolok,hogy valamelyik poti testelése égett szét és igy max feszkó jut a képcsőre, vagy fókusz vagy G2.
(#) bladzser2 hozzászólása Aug 31, 2010 /

Helló!
Van egy Samsung tv-m.
Van egy főkapcsolója és egy külön gomb a bekapcsoláshoz. Főkapcsolót benyomom, szokásosan kattan egyet hogy fesz. alá lett helyezve. Aztán nyomom az elején a bekapcsoló gombot, nem reagál. Kibontottam a TV-belsejét a gomb rosz volt (szakadásos), kicseréltem.
Összedugdostam, de továbbra is se kép se hang. Régen volt már egyszer szerelőnél, akkor tda 4600-2 cserélték benne. Most is ezlenne a hiba? leméregettem az egyes lábhoz képest a többit. 3,5 2 1, 7-8, 18 voltokat mértem a sorrend nem biztos hogy ez volt, de valami feszültségek megjelentek. Rámértem a 400V os kondira is ott 338V-ot mutatott a műszer. Van egy ilyen fekete kocka, 3 lábba van. Azthittem relé, de nem, rákerestem neten thermistor lenne PTC...
Na ennek a thermisztornak meleg lesz a teteje bekapcsolást követően. Ma ezeket vettem észre a TV-n.

Valakinek nincs valami ötlete mi a fenéért nem kapcsol be?
(#) kadarist válasza bladzser2 hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

A tápegység kimenetén nincs feszültség? Sorkimenő tranzisztor kollektorán?
(#) kovacspista válasza bladzser2 hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

A készenlét kijelzése megjelenik?

"A tápegység kimenetén nincs feszültség? Sorkimenő tranzisztor kollektorán?"
Ezeket hol találom a nyákon?

Pl a sorkimenő tranzisztor kollektora merre felé van?

A készenlétkijelzés sem jelenik meg, de a biztosíték az jó a TV-ben...

Rakj fel képet a panelről.

Rendben gyorsban lefényképezem

Megjelöltem a sortranzisztort. Ennek a középső lába a kollektor. Nézd meg, hogy a testhez képest mekkora ellenállást mérsz a kollektoron.
(#) bladzser2 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

A test az a tranzisztor fém része, vagy a testpont merrefelé található?

A tranzisztor fém tokozása és a kollektor közötti ellenállás 30kohmról indulva nőtt 54,1kohmig, aztán ott megált. Jólmértem le?

A tuner fémháza legyen a test. Mérj feszültséget bekapcsolt állapotban a kollektor és a test között. Gondolom ez az első tévé, amit megpróbálsz megjavítani.
(#) horvathrobert2006 hozzászólása Szept 1, 2010 /

Sziasztok.Egy ujabb tv érkezett hozzám (jvc av-dt 14ee),kéne rajz hozzá ,.Az van vele hogy nem indul a táp.A bufferkondin meg van a 300v.

Az str s 5707 lébain mindenhol 180v ot mérek
(#) Gressai hozzászólása Szept 1, 2010 /

Hali!
Van egy Orion Tv-m amibe PTK kellene de neten nem találok ilyen tipust! A hq-nál sincs!
MZ72AL9RM
Valaki tudna valami helyettesítőt???
Thx!

két ellenállás ki volt löve,de nem tudom beazonositani öket,mert meg vannak égve ,és nincs ehezz a tv hez rajzom
(#) BarnaPili válasza Gressai hozzászólására (») Szept 1, 2010 /

A Sininél van:PTK
István
(#) bladzser2 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 1, 2010 /

Nem az első aminek levettem már a hátulját, de még tapasztalatlan vagyok, tv szerelő szeretnék lenni, csak rákellene vezetni néhány dologra. Ilyen hiba még nálam nem volt... azért kérdezek, ti itt biztos tudtok segíteni, és "oktatni"...
Lemérem a feszültséget, 4 óra felé írok
(#) erikabanhidi hozzászólása Szept 1, 2010 /

Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni, hozzáértőktől: Van egy Samsung LE-40S62B -típusú LCD tv-m és bekapcsoláskor sötét a képernyő vagy 10percig, hang kíséretében, majd megjön a kép is és minden jó rajta. Ha folyamatos üzem közben kikapcsolom, akkor visszakapcsolás után tökéletes egyből. 2 éves a készülék és feb.-ban járt le a gari. Szervizben 30000,- Ft-os vezérlő panel cserével riogattak, bár szerintem csak elko csere lenne. Kérem, erősítsen /cáfoljon meg valaki.
(#) kadarist válasza erikabanhidi hozzászólására (») Szept 1, 2010 /

Szia!
Megerősítem az elkócserét.

Mérhetem én bármihez képest azon a kollektoron nincs semmihez képest feszültség...
A tunerhez képest 0V
Néztem a panel hátán lévő fémlemezhez képest is a feszt. de ott sincs feszültség. Áttekertem ellenállás mérésbe a műszert, a tv be volt dugva a konnektorba de nem volt feszültség alá helyezve, úgy 61,5kOhmot mértem, de ez 40 ről nőni kezdett és 61,5-ön megállt, biztos valami elkó fel volt töltődve...
Akkor most mit kellene tennem?
Merre felé találom a hibát?

Sziasztok. jvc av-dt14ee tv hez kéne egy kapcs.rajz.Segitsetek!!!
(#) kadarist válasza bladzser2 hozzászólására (») Szept 1, 2010 /

A primer oldalon, a TDA4601 körül cseréld ki azt a négy kisméretű elkót. Szegények gyakran kiszáradnak a nagy melegben
(#) horvathrobert2006 válasza bladzser2 hozzászólására (») Szept 1, 2010 /

Akkor visszafele kéne méricskélni,hogy meddig van fesz,hol veszik el
(#) erikabanhidi válasza kadarist hozzászólására (») Szept 1, 2010 /

Nagyon szépen köszönöm. Próba után írok!
(#) kadarist válasza erikabanhidi hozzászólására (») Szept 1, 2010 /

Rendben, várom a fejleményeket!

TDA4600-2 van benne, vagy ez mindegy?

Rendben megkeresem az elkókat és kicserélem...

A méricskélést hogy csinálojam? Multiméter GND végét rácsipeszeljem a tuner fém végére, és a mérőheggyel kezdjem érintgetni a nyákot? DC üzemmódban vagy AC ben mérjek?
(#) kadarist válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Szept 1, 2010 /

szia!
Megmutatom, hogy hogyan keress rajzot. Írd be a keresőbe ezt. Az első találat megmutatja a sassziszámot (CP375). Majd írd be a keresőbe így a sassziszámot. Az első találatra kattintva letöltheted a rajzot (Get Manual).
Következő: »»   322 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem