Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
benzin, aceton, körömlakklemosó lehozza a filcet. zsírtalanításra hideg zsíroldó(konyha tisztításakor szokták használni) vagy TN1xx ami direkt nyákokhoz zsírtalanító.(nemtom a pontos típust)
Dehogyisnem jó, csak - szerintem - lassú...
Sziasztok.
Addig szórakoztam a vasalással / ez a 4. kisérlet /mig végre sikerült egész szép darabot összehozni. Ahogy én tapasztaltam a tisztitáson és a vasalási időn áll vagy bukik az egész. Ha alacsonyabb hőfokon vasaltam de jo sokáig Kb 20-25 perc akkor is jo lett, de hiába állitottam magasabb hőre a vasalót az időből nem tudtam lefaragni. Igen sokáig tisztitottam mire teljesen összefüggő vizfelület alakult ki. Akkor jo, ugyanis ha csak egy kicsit is zsiros marad nem ragad át a papirról a nyomat.
Nagyon szép!
Nekem néha fotozással nem sikerül ilyet csinálni.
Valóban szép lett! Gratulálok!
Azért én csak maradok a fotózásnál, még ha időben tovább is tart, "finomságban" nem lehet egy napon említeni a vasalásossal...
Szia.
Tudom, hogy a fotózással igen finom rajzolatot lehet csinálni, de láttad ezen a nyákon a feliratot ? Ezt se mondanám éppen vastagnak
Persze! Mondom, szép lett! Azért én maradok a fotónál...
Természetesen, még szép, a döntés a tied.
Egyébként biztos, hogy én is ki fogom majd próbálni. Azt hiszem én azt fogom tenni hogyha nincs szükségem nagyon finom rajzolatra -- tehát kb 1 mm-es vonalhoz -- elég lesz bőven a vasalás, de amikor már IC lábak között kell elvinnem foliákat, na akkor kell a foto.
Ezt nézd meg, ez az igazi.
Ez az első vasalásos darab áztatás után. Majdnem elvette a kedvem az egésztől. De aztán mégsem adtam fel.
Ketszer probalkoztam fotozasos nyak keszitessel.
Egyiket foliarol fotoztam 250W lampaval 10 percig..jo is lett de elohivaskor picit tobbet hagytam az oldatban mint mennyi szukseges es ahol vekonyabb volt a lakk reteg ott azt is leoldotta amit nem kellett volna Mivel papirra jobb minoseget tudtam nyomtatni igy egyet probaltam papirrol is fotozni,elohivni; 18 percet vilagitottam es a minta nagyon jo lett,viszont ebben az esetben is a vekonyabb lakretegnel nem volt elegge meggyozo szinu a vezetosav. Igy ezt is lemostam.. Kerdesem lenne: A pauszpapir a rendes papirhoz viszonyitva milyen?Atlatszobb?Muanyagos? A vasklorid mennyire oldja az elohivott lakkboritast (P20) ?
A pauszpapír a normál papírhoz képest átlátszóbb, de nem annyira, mint a fólia. Kb. a kettő között félúton. Valamivel (pár perc) hosszabban kell megvilágítani.
A vasklorid ugyan úgy nem marja (oldja) a lakkot, mint a hiperolos marató. A lakk trükkje, hogy egyetlen, nem túl vastag, de összefüggő felöletet képezzen a nyers lemezen. Akkor jó, ha kiscsit zöldes-lilás árnyalatú bevonat keletkezik, amin még éttetszik a lemez rézbevonata. Sok függ a lakk minőségétől (magyar lakk trágya P20 ), az előhívó töménységétől (gyári előírás a hívón trágya , 1:4 - 1:2 arányban higítva használom, szemre, nem pontos méricskéléssel), és azon, hogy ne áztasd az előhívóban a fotózott lemezt, hanem ecsettel finoman (!!!) dörgölgesd. Ha ezeket betartod, nem lehet elrontani. Ja, és a világítási időt ki kell kísérletezni. Nekem a 16W-os HMLI (persze ép búrával!) kb. 12-15 perc idő alatt világítja le a pauszpapíron át.
Koszonom valaszod!
Van egy kis gond ujra,legyszives adjatok tanacsot!:help: Nem tudok pauszra nyomtatni,mindig becsipi.Rendes papirnal nincs ilyen gond. Melyik tipust allitsam pausznal: Ezek vannak: bond, cardstock, envelope, heavy, labels, plain, rough, thin, transparency.
Szívesen!
Szerintem a transparency-re állítsd, de ha úgy is begyűri, akkor nincs más, mint kísérletezni... Fontos, hogy a nyomtatás előtt az összes többi papírt vedd ki, csak a pauszt tedd a lapadagolóba! (Nekem is szórakozott már ilyesmi miatt.)
Panelfúrót nem tudok venni, ahelyett megfelelne egy akkus fúró panelfúráshoz? Valakinek valami tapasztalat?
Vegyél a nyomtatódba (lézer v. tintasugaras) való kivetitő-fóliár és a nyomtatót állitsd transparency-re.
mefelelne csak az eltöri a 1mm -es fúrószárat! :yes:
meg azt nehezebb fogni mint egy kis panelfúrót (szerintem)
Nem, semmit nem csinál. Csak az a gond vele, hogy egy jobb panelfúrónak 3-4 ezer / min a fordulatszáma, míg egy aksis fúrónak, csak 500-600 / min. Hasonlítsd össze . Mivel lassú, te meg ugye nyomod, meg a gép súlya, kicsi férrecsusszanás, és már törik is. Amikor elkeztdtem panelokat gyártani, akkor ezzel szenvedtem 2 hétig, és ha hiszed ha nem 26 db fúrószálat eltörtem. Rászántam a pénzt, és vettem panelfúrót, így addig bírja míg el nem kopik. Nekem ez a tapaszatlatom.
Hát ha mindenképpen ez marad, akkor cask azt javasolnám, hogy a fúrót fogasd be valamibe. Pl.: satu. És így talán nem nagyon fog törni a fúrószál.
Én kb. 6 nyákot készítettem 1mm-es fúróval(még nem tört el), és rendes nagy villanyfúróval. ha akksis fúród van nyugodtan használhatod, nem fog eltörni.
Nehogy végy másikat! A Trükk: nem szabad nyomni erőssen! Én satuba fogom a nyákot (a rézfólia felém néz) és a likaknál fúrok!
26db?
váááháháá ha ha Na az még nekem is sok, pedig én is törtem már egy párat. A kis minidrillel ilyen probléma nicsen. És van olyan ólcsó mint egy ólcsó aksis fúró. Igaz nem helyes ahogy most mondom, de ilyen anyagnál nem gond. Ráteszem a furót a panelra, és egy pillanatra bekapcsolom a minidrilt, Mire felpörög, már le is álítottam és kész is a lyuk. Ha állandóan pörgetem akkor nekem gyakran elmászott a pontos helyétől. igaz már egyszer cseréltem a kapcsolóját mert az behalt. De hogy menyit kibír egy ilyen szutyok is. Nem semmi.
Koszi.
Kozben kiserleteztem,elment vagy 4 db pausz. Az utolsonal kitalaltam hogy ragasztok ala egy vezetopapirt,igy a nyomtatas mukodik 99% -os lett.Volt egy picike nyomtatasi hiba. Ujra fotoztam 13 perc 250W-al(letort bura),mikor elohivtam helyenkent nagyon vekony volt a reteg. Arra gondolok hogy tul hosszu volt a levilagitasi ido es elegette.Lehetseges? Most ujra fujtam,holnap probalkozom 10 perccel.. (Huu de hosszu lett ez a modszer...)
5000-es percenkénti fordulatszámú panelfuró elég erős, 12voltos?
terhelés alatt lehet 0 a fordulata
mihez képest erős? gyári minidrill-re 18 000 rpm-et írnak :yes:
Ez lenne az, gyári, és 6000-es fordulatú csak elnéztem.
http://www.webshop2.hu.hu/adathalmazok/1/10103/10103.jpg 12VDC 6000RPM Panelfúrásra akarnám használni, szerinted nekem megfelelne, mint amatőrnek?
Jó módszer a vezetőpapír, bár - mondom - nekem nem volt vele gondom soha... Minden trükk nélkül, simán nyomtatott a pauszra a nyomtató.
A 250W-os, letört búrájú lámpával a 13 perc nagyon sok! Mondom, a 160 W-os lámpával (ép búra) volt 12-15 perc nekem. Neked jóval kevesebb idő elég a levilágításra.
Sziasztok!
Próbálgatnék egy egyszerű kapcsolást, de megakadtam mert a szükséges IC már nem kapható és az új/helyetesítő meg SMD. Kellene nekem néhány (pl 4 darab) 28-pin SOIC-ról sima DIL-re átalakító. Meg lehet ezt egyáláltalán házilag megcsinálni? Esetleg valaki ellenszolgáltatásért csinálna nekem? Köszönettel: Rag |
Bejelentkezés
Hirdetés |