Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Proteus

Témaindító: sagal, idő: Nov 24, 2005
Lapozás: OK   7 / 45
(#) vicsys válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Köszi, ezt jó tudni! Nem akarsz készíteni egy magyar leírást? Egyébként létezik tutorial hozzá?
(#) vicsys válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /

Szia
Köszi, de nem jöttem rá passra. Kipróbáltam http-vel és anélkül, www-vel és minden változatot, de nem jön össze. Lehet, hogy más a kedvencünk? (Többen javasolták, hogy próbáljam ki a p*na.hu-t... )
(#) dudzsi hozzászólása Ápr 30, 2010 /

Sziasztok.
Mennyire valoságos a proteusban a pic futtatás? Ebben a példában elméletileg 1khz a kettö összege?
(#) dudzsi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 2, 2010 /

Köszi csak egy a gondom. Nemtudom megnyitni. Neked melyik verzio van? Nekem a 7.2 SP6. Mitöl lehet az hogy ha csinálok egy kapcsolást 16f676-ra akkor nem tudom szimulálni mert folyton azt irja " Processor has been reset as a result of incorrect watchdog timer initialisation" Pedig a wdt kivan kapcsolva a hexbe. Azt se értem hogy ha 16f676-ot rakok be akkor miért PIC12 modelt tölt be? Ezt a simulation logban látom.
(#) embraced hozzászólása Máj 25, 2010 /

Atemga 128-nál soros port kommunikációt akarok megvalsítani és egy terminalt akarok rákötni de nem megy a program aminek biztos hogy működnie kell.Hogy kell beállítani?
(#) bistvan196700 hozzászólása Jún 6, 2010 /

Segítséget szeretnék kérni. Proteus isis 7.6 egy pic18f25j20
szimulálok. Egy darabig működött a változók megjelenítése,
de sajnos egy idő után nem tudom miért, csak üres sorok jelennek meg a "variables" ablakban. A "show globals" beállítás van kijelőlve. Különben a szimuláció jól működik a "Message" ablakban nincs hiba üzenet. A választ előre is köszönöm.

proteus.gif

(#) edison14 válasza bistvan196700 hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Helló!

Tedd fel a kapcsolást és a programot. Úgy talán többet tudunk segíteni.
(#) bistvan196700 válasza edison14 hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

hitech c-ét használok MPLAB alatt. Arra gondoltam talán az
mplab okozza a hibát.

A kijelzőt hol találtad? Mert hogy ilyen kijelző nincsen a proteusban az biztos. Valamint a HEX-file nem töltötted fel. Nincsen mplabom ezért nem tudom lefordítani sem.
(#) edison14 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Az bizony. Lehet hogy a neten rá lehet találni ilyen alkatrészekre amikkel bővíteni lehet a könyvtárakat. Még nem néztem utána de elkezdett érdekelni a dolog. Ki tudja hogy milyen dolgokat hoztak azóta létre. Én 7.6 SP0-ásat használom de ha jól tudom akkor már a 7.6 SP4-eset is kiadták.

Amúgy így utólag bistvan196700-nak:

nem tudjuk addig kipróbálni a kapcsolást amíg meg nem osztod velünk a kijelződ .ddl-jét mivel a programom nem ismeri fel a kijelzőt így nem is fogja tudni használni azt és nem fogok semmit sem látni rajta. Ha megkérhetlek tedd fel mivel enélkül nem fog menni a hiba megtalálása.
(#) bistvan196700 válasza edison14 hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Bocsánat nem voltam a gépnél, de felrakom a kijelzőt.
Hidrogén generátort raktam be a kocsimba és egy üzemanyag fogyasztásmérőt készítettem amivel tesztelhetem a remélem kevesebb fogyasztást.
Sajnos 3 napja nem tudok rájönni, hogy a proteus miért
nem jeleníti meg a program változóit. Előtte jól működött.
(#) lidi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

C forráskódot debugolni úgy lehet hogy a fordítás után, ne .hex -et, hanem .cof file-t tölts a kontrollerbe. A kijlelző egyszerű, még el is küldte, csak csomizd ki a proteus könyvtárába.
(#) lidi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Namost fordítani én mplabbal szoktam. Nem keverem abba bele a proteust, és a kész fordítás után indítom a szimulációt.

Amúgy hogyan is kéne neki működnie? Mert a kijelzőn mutat értékeket. Folyamatosan növekedik a fogyasztás és változik a felső 3 érték. De nem tudom hogy mikor mit kéne mutatnia és hogy a jumperekre hogyan reagál a program.
(#) bistvan196700 hozzászólása Jún 6, 2010 /

Köszönöm a sok hozzászólást. Inkább felrakom az egész
projektet így majd működik a hitech c debug proteus
alatt is. Persze én is mplab-al fordittatom a programot
hitech c az mplab alatt működik úgy mint pl:ccs c-t is
be lehet integrálni. A proteus-t csak szimulációra használom amely ismeri a hitech féle c nyelvet. Maga a program nincs teljesen kész, a kijelzőn egyelőre minden lényeges adatot
megjelenítek pl:injektor nyitvatartási idő mili/sec-ben vagy
a sebesség kijelzés km/óra stb. Később menüt szeretnék
amellyel csak azt jelenítem a kijelzőn amit éppen választok. A probléma abban van, hogy szeretném szimulálni a programot proteus-al, előtte gyönyőrűen működött most is
működik csak a változók nem láthatóak, és ezt nem értem
miért. Már újra telepítettem a proteust de a helyzet változatlan. Azért írtam a fórumba hátha találkozott már valaki ilyen problémával.
(#) ISF79 hozzászólása Jún 26, 2010 /

Priviben tudna nekem küldeni valaki proteus letöltési lehetőséget?
Köszi szépen. :whistle:
(#) osi hozzászólása Jún 26, 2010 /

Másnak is ha kell.
Bővebben: Link
(#) edison14 hozzászólása Júl 6, 2010 /

Helló!

Valaki tud unipoláris léptetőmotor vezérlő IC-ről a proteus-ban ?
(#) edison14 válasza edison14 hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Már megtaláltam.
(#) edison14 hozzászólása Júl 15, 2010 /

Hali.

Most tanulgatom az AVR programozást és egy kis hibába ütköztem. A buzzer nem akar megszólalni csak recsegnek a hangfalaim. Hogyan tudnám ezt a problémát megszüntetni?
(#) edison14 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 15, 2010 /

Hali. Nem nagyon akar menni. Próbáltam sounderrel is de azzal is csak recsegés. Nem tudom hogy mi lehet a baja elállítva nem volt és nemrég még ment.
(#) vicsys válasza edison14 hozzászólására (») Júl 15, 2010 /

Indítsd újra gépedet, hátha...
(#) edison14 válasza vicsys hozzászólására (») Júl 15, 2010 /

Nos egy fontos kijelentés: 'A hiba a billentyűzet és a szék között van'
Már szól de még volna egy probléma. Amikor hangot kéne kiadnia akkor nem folyamatosan adja ki hanem csipogva. Ezt hogyan lehetne elkerülni?
(#) niedziela hozzászólása Szept 5, 2010 /

Proteus 7.6 SP4... 7.7 bármelyik verzió, az a gond hogy ha a szimulációra nyomok, néha újraindul a PC.
Teljesen mindegy, hogy egy led van csak, vagy egy egész áramkör.
Látott már valaki ilyent ?
(#) vicsys válasza niedziela hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

V. 7.6. Semmi gond nincs vele, nem láttam még ilyesmit amit leírtál.
(#) vicsys válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Esetleg gubancos Windows...
(#) niedziela válasza vicsys hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Azt megpróbálom kizárni, de érdekes mindenesetre, minden program gond nélkül fut, multisim is csinál mindent, kivétel ez a program.
Az biztos, hogy helyi hiba, csak nem találom az okot.
(#) orizon válasza niedziela hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Vírus irtás...
(#) edison14 válasza niedziela hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Esetleg feltört a program vagy crackelt? Mert az is okozhatja!
(#) vicsys válasza edison14 hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Szerintem nem az. Biztosan megvette.
Következő: »»   7 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem