Fórum témák
» Több friss téma |
Ha nem muszaly sorosra,akkor csinalhatsz LPT-re pufferelve.Elegge egyszeru es jol mukodik az Oshon fele aramkor es soft LINK
Irtam egy rovidke kodot es nem mukodik,viszont az alabbi kod annyi kulonbseggel, hogy nem a TIMER0 megszakitas rutinban novelem a PORTB erteket ,ugy mukodik.
Megnezne valaki nekem?
Koszi.
Hali
valaki meg tudná mondani, hogy honnan tudok régebbi MPLAB-ot leszedni? 5.x v 6.x érdekelne. köszi
[link=http://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=1406&dDocName=en023073]http://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nod...023073[/link]
Üdv mindenkinek
Teljesen kezdő vok a pic-ek terén. Hogy őszinte legyek csak a szükséges mértékig szeretnék belemélyedni. A problémám a következő: Van 1 PIC16F627A-I/P-m, amibe már van égetve valami progi. Ezt szeretném sokszorosítani. Tehát ki kellene olvasnom a progit, és beleégetni egy másik 627A-ba. A kérdéseim a következők lennének: 1. Milyen égetőt vegyek, vagy csináljak? 2. Milyen szoftvert javasoltok? Előre is köszi
Hali!
Üdvözlünk az oldalon! A kérdéseidre a válaszok: 1. Venni nem érdemes gyárit, mert nagyon drága, főleg úgy, ha az ember nem is használja minden nap. Házilag érdemes építeni egyet, mégpedig JDM-típusú külső tápos égetőt, amivel nem igazán lehet semmi problémája a használójának. Ennek megtalálod a kapcsolási rajzát, és dokumentációját a következő oldalon: [link=http://deguss.hobbielektronika.hu]http://deguss.hobbielektronika.hu[/link] 2. Általában 2-féle szoftvert szoktak használni az emberek PIC-égetésre. Van egy úgynevezett WinPIC nevű program, illetve van az ICProg nevű. A kettő közül azt választod, amelyik szimpatikusabb...
Köszi az infot.
Még annyi kérdésem lenne, ha a WinPic nevű progit használom, szükséges a beállításokon módosítanom, vagy alapbeállításokkal is működik? Köszi
én javasolom még ezen az oldalon található programozót is, ezt használom, jóval egyszerűbb mint a külön tápos, és nálam eddig mindig jól működött, még nyák sem szükséges hozzá, (nekem is nyák nélkül van ) visziont a sima táp nélküli jdm-et nem javaslom, nagyobb memóriás picecek már nem bír progizni...
Először érdemesebb egy mikrovezérlőkről/mikroprocesszoros rendszerekről szóló basic könyvet elolvasni, hogy tisztában legyél a fogalmakkal, utánna már megteszi a microchip oldalán a PIC reference manualja, meg par példaprogi...
jó semmi, hulyeségeket beszélek... nemrég állítottam a fordítottjára a fórumban való listázást, és bekavart egy picit, ezer bocs
Hi!
Szükségem lenne egy ICSP-re amivel 16F877A-t tudok progizni. Ezt találtam ami szerintem megfelel a céljaimra, de milyen égető szoftvert használjak hozzá, és azt milyen beállításokkal? Légyszi segítsetek, jó lenne minél hamarabb megcsinálni a cuccot
Az általad linkelt oldal alja felé találtam ezt a szöveget:
Idézet: „Using Ic-Prog as alternative software on Windows NT/2000/XP. Click here to find how configure Ic-Prog to work in conjunction with P877 hardware.” Szerintem ez pont az, amire neked szükséged van...egyébként meg 5 hozzászólással feljebb írtam, hogy melyik 2 szoftvert szokták égetésre használni.
Köszönöm a segítséget, remélem menni fog a dolog.
HELLO
Lehet a pic16f877-ből jelgenerátort csinálni? (10hz-100khz-ig 1herzes lépésben) Ha lehetséges akkor C-NYELVEN kérnék példákat. Fáradozásukat előre is köszönöm.
hali!
azt szeretném megkérdezni h azt meg lehetne e csinálni PIC-el hogy pl. égetni belőle egy lm 383-as IC-t??? :nemtudom:
Ha jól nézem, az lm383 az egy audió erősítő. Ha az, akkor nem. A PIC az mikrokontroller.
Az aki még életében nem csinált programot az hogy kezdjen hozzá.Mijyen programmal kezdjem, honnan lehet megszerezni?Érdekelne ez a PIC-es dolog. :nemtudom:
És nézz meg néhány példaprogramot, olvasd végig a PIC - Miértek, hogyanok topikot itt a hobbielektronikán, valamint a PIC kérdések topikot a Terminál fórumon.
Hallottam már erről a MPLAB-ről.De a programot hogy tudom be üzemelni, nem kell semmi más hozzá?
(A microchip oldalon egy szót nem értek mert angol:dead
Van egy leírásom. Olvasd el.
Egy barátom írta pár éve, én innen tanultam meg.
Az MPLAB IDE-t töltöttem le mert az MPLAB-t nem találtam sehogyse. Az IDE is ugyanugy múködik?
Az "MPLAB IDE" második tagja, azaz az IDE azt jelenti, hogy: "fejlesztőkörnyezet"
Ebből maga a programnév az MPLAB, az IDE csak egy kiegészítés... Magyarul csak simán MPLAB-ot nem is találtál volna sehol, mert önmagában ez már egy komplett fejlesztői környezet. Csak néha elhagyják mögüle az "IDE" mozaikszót.
+aki az angol megfelelőjére kíváncsi, és ezzel lesz teljes az élete, annak csak most: IDE - Integrated Development Environment
Begépeltem a példát de nem jó :eek2: :eek2: eror-okat és warning-okat ír ki. A 7.50-est használtam ez lehet baj?
Sziasztok!
A kérdésem az, hogy van egy kapcsolásom és abba 16F628 PIC van, én meg 16F628A PIC-et vettem, tehát a 16F628 HEX programját beleírhatom a 16F628A PIC-be változtatás nélkül?
Bele
De mivel vagy 10000X újraégethető, így nincs jelentősége.
Milyen példát írtál be és mik a hiba üzik ?
Talán csak az include filét nem találja az MPLAB ? másold be a asm file mellé avagy a header filet is keresdmeg állítsd be az elérési útját. MPLAB header filének hivja az include fileket ezek kiterjesztése .INC !!! Általában pictipusa.INC néven található az mplab 1ik al könyvtárában lesznek nálam pl itt: \Program Files\Microchip\MPASM Suite\ Elérési útját megadhatod az asm fileban is a list p=16f84 #include De legtisztább az hogy projekt készítésekor az asm file és a inc file 1 könyvtárba legyen ... akkor nem fog aggódnia a fordító . Ez nem volt leírva a lámapdfben 1 szóval se.
Sziasztok!
Megépitettem ezt [url]http://users.atw.hu/deguss/kapcsolasok/picegeto/picegeto.jpg az égetőt!Egy 16f627-est szeretnék felprogramozni de a programozás végén kiirja hogy "Programming Failed" Jó lenne tudni hogy most mi is a hiba mert nekem ezek a hibaüzenetek egyenlöre kinaiak :help: Elöre is köszönöm |
Bejelentkezés
Hirdetés |