Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   4 / 2500
(#) djloui válasza ErMaGa52 hozzászólására (») Ápr 12, 2007 / 1
 
cseéld ki a védelemben a kondikat mert nekem is csinált már ilyesmit egy SIVA PPA 800 és megoldodott a probléma a kondicserékkel. Ki voltak száradva az elkok, gondolom ez sem uj erölködő. Ha nem jön be akkor sem bukx sok pénzt, de legalább tudud hogy az nem lehet.
(#) ErMaGa52 válasza djloui hozzászólására (») Ápr 15, 2007 /
 
Köszönöm a választ "djloui"! Úgy teszek, ahogy mondtad.
(#) hili13éves hozzászólása Ápr 15, 2007 /
 
Sziasztok

Van egy csomo tda erösitő icém szeretnék hozzájuk kapcsolási rajzot,ha valakinek van valami rajza kérem irjon!!elöre is köszi!
(#) fureszk válasza hili13éves hozzászólására (») Ápr 15, 2007 /
 
szvsz
Itt keress rá, és az adatlapban lesz a kapcsolás.
Párat postázhatnál nekem is.
(#) milan hozzászólása Ápr 16, 2007 /
 
Én nem nevezném magamat megszállottnak, de mások szerint lehet hogy az vagyok.Szinte mindig csak erősítőket építek,vagy akarok építeni, pedig azt sem tudom, hogy mire használjam őket. Most van a gépben egy tda2003, a fiókban 2db tda2030,2040,3254q,3556q,Tl 081, 071,Lm1036N, és most egy Quad 405 kéne.
(#) huhuu válasza milan hozzászólására (») Ápr 16, 2007 /
 
ha örömöd leled benne akkor csak igy tovabb!
en is igy vagyok vele
(#) d9thc hozzászólása Ápr 16, 2007 / 1
 
Hali everybodri
Én se nevezném magam megszállottnak, de 1 erölködö épitésén már tul vagyok, ilyen egyszerü egységcsomagos IC-s cucc, tök faszán mükszik, föleg mióta kaptam kacatgyüjtő ismeröstöl 0,1F kondit a táphoz Mondjuk ez az erölködö nincs kész, csak össze van dobva ház nélkül és lehet, hogy nem is lesz összerakva soha, nem tudom, lehet megajándékozom havert, rakja bele a kocsijába
Node én is quad 405ösre vagyok a sikerem ota rákattanva és azt korrekten össze is akarom rakni, viszont lenne pár kérdésem, aki tud, segitsen pls.
Szóval elöerölködönek szeretnék valami quadhoz méltót épiteni, mert szeretném ha a teljesitményhez párosulna hangminöség is. Pl.: az egységcsomagban kapható LM 1036 IC-s elö az milyen? De ha valaki tudna nagyon jó hangminöségü elöerösitö kapcsrajzot küldeni, akkor azt is meg tudnám kreálni. Fő a minöség
A másik dolog, hogy érdemes-e stabIC-vel táplálni egy elöerösítö fokozatot, javit valamit rajta???
No még1, a nagy kondi elég szépen szüri a bekapcsoláskor keletezö koppanást a kész 25W eröslködön, jobban mondva bekapcsoláskor meg se nyikkan , szerintetek a quad 405nél is beválik a nagy kondis "koppanásgátlo"??? Mert akkor faszom se épitsen még külön koppanásgátlot, ugy is kap a quad 2 0,1F-s kondit, vagy 4et, vagy az már tulzás???

Elöre is köszi, hja, és én is csatlakoznék az erölködö épitö különitményhez
(#) Istike88 válasza d9thc hozzászólására (») Ápr 16, 2007 /
 
üdw

nincs tapasztalatom h milyen lenne az lm 1036 de megoszlik az emberek véleménye róla... valaki szerint jó, valaki szerint meg f*s... szerintem csak jól kell eltalálni hozzá a nyákot és nem lesz semmi baja.
szerintem nem érdemes stabil ic-t használni az előfok meghajtásához ha van egy megfelelő szekundere a trafódnak amit csak egyeniránytasz meg pufferelsz és már tökéletes is. ez a bizonyos koppanás gátlás amiről beszélsz az ha jól vettem ki a táp pufferelése. de ez nem kopp gátlás, az ic-s cuccodban biztos belevan építve a kopp gátló, a quadnál nem működne mert az tranyós és nincs benne kopp gátló szal építened kellene. az a sok kondi nem tulzás a quadhoz.
(#) d9thc hozzászólása Ápr 16, 2007 /
 
Igen, pufferkondi és nincs koppanásgátló az IC-s stuffban, mikor összeraktam, akkor kapott egy 10000mikos kondit és azzal pattant elég nagyot, utánna csak a kondit cseréltem le és tényleg meg se nyikkan mikor megkapja a hálozati feszt
Az LM1036ról én is sokat olvastam már és tényleg nagyon megoszlanak a vélemények, ez az én bajom, sok hozzászólást elolvastam már és folyamatosan mellette/ellene vagyok Épp ezért kérdem, hogy mi lenne jo, ahogy nézegettem a forumokat, azt szürtem le, hogy a quad egy jó erölködö, mármint hangminősigileg, nomeg nekem valahogy jobban bejönnek a régi tipusu erölködök hangzásilag, ezért kérlek titeket, hogy a quadhoz mondjatok egy jó elöfokot, jó az lm1036 vagy csináljak hozzá tranyós elöerősitöt vagy mit? Hja, mégvalami, milyen tranyót ajánlotok a quadhoz?
Köszi
Alig várom ,hogy meghajtsam kültéri hangfalakkal
(#) szabi83 válasza d9thc hozzászólására (») Ápr 16, 2007 /
 
Idézet:
„kültéri hangfalakkal”


milyenek?
(#) huhuu válasza d9thc hozzászólására (») Ápr 16, 2007 /
 
Szia!

Szerintem jó választás a quad és van 200 wattos verziója is, ha kültérre akarod, mert kintre rengeteg teljesítmény kell! A koppanásgátló a hangfalat védi a koppanástól, de ami fontosabb, hogy ha elszáll valamelyik tranzisztorod akkor a kimenő egyenáramtól védi a hangfalat. Egy pillanat alatt elszálhat a hangszóró, tehát mindenképp tegyél bele hangfal védelmet. Még egy fontos dolog, nem használj nagy-jack csatlakozót az erősítőre kivezetésnek, mert lehetséges, hogy ki és be csatlakoztatáskor egy pillanatnyi rövidzárat eredményez(kiviteltől is függ) a quad pedíg erre érzékeny!Kis hangerőnél is elszálhat! Használj akármi mást( canon, banándugó...stb) Vannak erre a célra profi csatlik nem is drágán. Én canont tennék, az olcsó és jó.

Ami az előerősítőt illeti, lehet, hogy nem is tennék bele. Ha ez az erölködő hangosításra megy kintre akkor nem kell bele. Két hangerő poti, ledek a védelemhez és ennyi.(Én biztos így csinálnám) A keverőn van hangszin, vagy külön egy eqvalizert csinálsz hozzá...
Ha mégis akarsz tenni bele hangszint akkor max műveleti erősítővel felépített hangszint tegyél bele(vannak nagyon jó minőségű műveleti erősítők, profi keverőkben is ilyeneket használnak), ne tégy bele ilyen ic-s csoda dolgokat, sok lesz a zaja és elvész a quad szép és dinamikus hangja!
Előerősítő tápellátásánál nem rossz a fesz stab., ha nagyobb fezsről megy, mint pl. 2*50volt(mert ennyi kell a quadnak) akkor tegyél több fesz-stabot egymás után. Ha van a trafón megfelelő primer kivezetés akkor szerencséd van, de vigyázz, mert könnyen brummok keletkezhetnek, ha nem, jól hozod össze a végfok gndjét és előerősítő gnd-jét. bonyodalmas...
Szerintem ha tényleg kintre megy csinálj egy 2*200 + 2*100 wattos quadot egyben minden hangszín nélkül. Azért lenne ez jó, mert a 200-as végfokkal meghajtod a nagyobb hangfalakat a 2*100 -al pedíg monitor ládákat tudsz meghajtani és ha épp bent akarod halgatni akkor van 2*100 wattos benne, ami bentre elég és a hangja az "igazi" quad hangzás nem pedíg a turbózott 200wattosé...
(#) szabi83 válasza huhuu hozzászólására (») Ápr 16, 2007 /
 
Idézet:
„Én canont tennék”


nem vágom, az milyen, mutass linket.

kösz
(#) DRoland válasza szabi83 hozzászólására (») Ápr 16, 2007 /
 
Asszem erre gondolhat: http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?shop_id=5495&cikk=unas_653664

De ha nem akkor bocsi
(#) huhuu válasza DRoland hozzászólására (») Ápr 17, 2007 /
 
ja erre gondoltam, köszi

amugy rengeteg fajtaja van, regi studio hangfalban lattam(30eves cucc) hogy a 220-at is egy canon csati egyik valtozataval vezettek be.

(#) bigyófelügyelő hozzászólása Ápr 18, 2007 /
 
sziasztok....
egy végfokba kellene nekem valahonnan 2SJ50 és 2SK135 ös fet de sehol nem lelem .... valaki tudna segíteni?
mennyire lehet ezeket helyettesíteni a BUZ906 al és a BUZ901 el??
(#) d9thc válasza huhuu hozzászólására (») Ápr 18, 2007 /
 
Köszi Huhuu
Asszem csak sima quad lesz, nem kell a 200W, igy is feljelentgetnek a szomszédok. Amugy 300W-osnak adták el a ládákat, ilyen fabrikált ládák, de elég szépen szólnak, szeritem elég lesz nekik a sima erölködő, nomeg ha épp nem kint, akkor bent is használva lesz jobb hangfalakkal.
A védelemre rá lettem beszélve :yes:
Viszont elöerölködön még mindig kattogok. Annyira nem kell a hangszin. Ha csak egy potival akarok hangerőt szabályozni, akkor azt hogy??? Gondolom log poti kell, mekkora? És hogy kötöm? Egyből a bemenetre a két végét és az állitható lábról menjen az erősítő felé, vagy hogy?
Tud valaki ilyen müveleti erősitős elöerösitö kapcsolást küldeni esetleg? Vagy hol keressek?

Köszi

UI.: Még nem kezdtem el, gyüjtöm az infokat, köszi a segitséget
(#) fureszk válasza d9thc hozzászólására (») Ápr 18, 2007 /
 
a potit úgy kell bekötni, hogy a középső láb megy az erősítő bemenetére, az egyik szélsőre a jel, a másik szálsőre a föld. ha rossz fele hangosít, cseréld meg a 2 szélsőt.
(#) d9thc hozzászólása Ápr 18, 2007 /
 
Thx
Nekem is ez ugrott be elsőre. Milyen poti legyen hozzá? Ha jól gondolom igy ez lesz az erősitöm bementi ellenállása, az pedig ha jól tudom, minnél nagyobb annál jobb, nem?
Mekkorát ajánlotok?
(#) fureszk válasza d9thc hozzászólására (») Ápr 18, 2007 /
 
a méretezést nem tudom ,keress rá itt a fórumban.
logaritmikus poti kell neked, annak a karakterisztikája nagyjából megegyezik a hallásunk karakterisztikájával. a lineráris poti az elején szinte semennyit, majd a végén nagyon szabályozna.
(#) huhuu válasza d9thc hozzászólására (») Ápr 18, 2007 /
 
Javaslom nézz még szét itt a fórumon, hogy hogyan is kell helyesen a gnd-ket(nulla) pontokat összekötni.
több link és leírás is van rá, nem ugrik be, hogy hol, de talán ha jól emlékszem akkor valami brumm megszüntetése vagy ilyesmi a topik neve.

(#) sardna00 hozzászólása Ápr 18, 2007 /
 
Csáó!
Na nekem volna egy olyan kérdésem hogy van egy erősítő darabokban, ilyen egységcsomagban! És ahhoz kellene egy trafó! +-36v kell neki és az lenne a kérdésem hogy kb hány VA -es trafo kéne neki! Toroidra gondoltam.... Az erősítő 2x50w tud 8 ohmon 2x70w pedig 4 ohmon!!! Majd építek hozzá hangszínszabályzót is! Az ic egy stk 0011-es lenne! Az eladó azt mondta hogy szimmetrikus rtafó kell neki! De azt nem tom hogy stabilizálás nélkül megy-e! A segíteséget előre is köszönöm!

2x50w.jpg
    
(#) szabi83 válasza sardna00 hozzászólására (») Ápr 18, 2007 /
 
(#) sardna00 válasza szabi83 hozzászólására (») Ápr 18, 2007 /
 
Értelek csak nekem 36v tápfesz kellene!!!
(#) szabi83 válasza sardna00 hozzászólására (») Ápr 18, 2007 /
 
helyes, számold ki

24V VÁLTÓ szor gyök kettő egyenlő 33,84V EGYEN

HA, te ragaszkodsz a 36V egyenhez csináltas ÚJ gyáritól eltérő trafót ami többe kerül valamivel!!

üdv


(#) sardna00 válasza szabi83 hozzászólására (») Ápr 18, 2007 /
 
Aha! Majd csináltatok egyet akkor 200VA-est! Akkor a 36+- az nem jelenti azt hogy szimmetrikus táp?! Jah és az hangszínszabályzó az valamennyire előerősítő ként is szolgál??? Köszi a segítséget
(#) szabi83 válasza sardna00 hozzászólására (») Ápr 18, 2007 /
 
Idézet:
„Akkor a 36+- az nem jelenti azt hogy szimmetrikus táp?!”

de azt jelenti, csak a 36V az egyen! a trafó meg váltót ad

Idézet:
„Jah és az hangszínszabályzó az valamennyire előerősítő ként is szolgál???”


attól függ


üdv
(#) maTaKee hozzászólása Ápr 18, 2007 /
 
öhömm
Idézet:
„Amit most csinálok az darlington tranyós.”

ez vhol az első hozzászólásokban volt mégpedig fureszk -től! Lécci ha lehetséges eltudnád küldeni azt a kapcs. rajzot vagy ide feltennéd vagy vmi :yes:

előre is THX

(#) sardna00 válasza szabi83 hozzászólására (») Ápr 18, 2007 /
 
lm1036n hangszínszabájzóra gondoltam! Sz.ted jó lesz az? éppen utánna néztem hogy a trafó az kb 4000ezer körül lesz majd!
(#) fureszk válasza maTaKee hozzászólására (») Ápr 18, 2007 /
 
Tessék. Pont ma lettem kész a nyákkal, holnap beültetés és élesztés! Nameg bemérés...
(#) maTaKee válasza fureszk hozzászólására (») Ápr 18, 2007 /
 
és ez hány W -os??
hány Voltal megy??
Következő: »»   4 / 2500
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem