Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   136 / 375
(#) kuner hozzászólása Szept 8, 2010 /

Sziasztok! Castone CPA300B típusú végfok lágyindító kapcsolási rajzára lenne szükségem. Köszönöm előre is.
(#) djgabi_8 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

De én olyat szeretnék építeni, ami csak a magas hangot emeli ki.
(#) djgabi_8 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

kösz szépen.
(#) djgabi_8 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 9, 2010 /

Nem hallok semmi különbséget, ha forgatom a potit. Mért van ez?
(#) Imi65 hozzászólása Szept 10, 2010 /

Keresem a Skytec Pro1000 végfokozat rajzát, ha valaki megosztaná velem, előre is köszönöm a fáradozást.
(#) Lacika válasza djgabi_8 hozzászólására (») Szept 10, 2010 /

Tessék, itt van egy szimulátorprogram hangszínszabályzókra, ezzel a kicsi programmal olyan kapcsolást tudsz összerakni magadnak, amilyet csak szeretnél. Sok sikert. Bővebben: Link
(#) djgabi_8 válasza Lacika hozzászólására (») Szept 10, 2010 /

kösz szépen
(#) leocska66 hozzászólása Szept 10, 2010 /

Sziasztok!
Olyan rajzot keresnék amivel 3db 150W halogén reflektrot tudok úgy hajtani mint ezt :Bővebben: LinkMonoba természtesen , semmi fényorgon vagy triac,én tirisztorra gondoltam , mindegyik félhullámban,remélem tudtok segíteni
Köszönöm szépen előre is. Üdv . Tibi
(#) lapose válasza leocska66 hozzászólására (») Szept 10, 2010 /

Szia!

Az általad belinkelt két rajz rossz!
Mit szeretnél csinálni?
(#) leocska66 válasza lapose hozzászólására (») Szept 10, 2010 /

Hali!
Azt ,hogy a 3db 150w halogén reflektor villogjon a zenére ,de engem valami egyszerű dolog érdekelne mert nem szeretnék fényorgonát csinálni.Remélem érhetően írtam le Nem tudok túl jól fogalmazni :no: Bővebben: LinkValami ilyesmit csak én reflektorokkal .

Köszi Üdv . Tibi
(#) lapose válasza leocska66 hozzászólására (») Szept 10, 2010 /

Idézet:
„mert nem szeretnék fényorgonát csinálni.”

Pedig a képen az van.
Itt van szinte a legegyszerűbb.

Köszi , ezt kiprobálom Még annyit szeretnék , hogy hány V tos és A s tirisztor kell hozzá szerinted ?
(#) lapose válasza leocska66 hozzászólására (») Szept 10, 2010 / 1

600V 8-10A biztos jó lesz hozzá.

Okés köszi
Üdv
Tibi
(#) belfi2 hozzászólása Szept 10, 2010 /

Sziasztok.Egy Zalmann ZM 400 A APF számítógép táp kacsolási rajzát keresem illetve a benne lévő kondenzátorok kapacitás, és feszültség értékeit.
Köszi.
(#) szabolcsmate hozzászólása Szept 11, 2010 /

Helo!
Van egy nyáklapom, amiről annyit tudok, hogy TBA810 kell bele, és hogy egy régi hangszóróerősítőnek készült. Szeretném megépíteni, és ebben kérem segítségeteket, mert pont ijet sehol nem láttom, tehát aki tud erről bármit is, kérem üzenjen!
Üdv.:Máté
(#) belfi2 válasza lapose hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

Hali!
Idézet:
„Pedig a képen az van. Itt van szinte a legegyszerűbb.”
És a legveszélyesebb mert ha a leválasztótrafó át üt megnézheti a meghajtást.Mellesleg nagyon régi F-F TV fejhallgató transzformátorából lehet csinálni,mert venni nem hiszem.
(#) szabolcsmate válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

helo!
köszönöm szépen!
Máté
(#) lapose válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

Hali!

Idézet:
„mert venni nem hiszem.”

Miért ne lehetne? Elmész a boltba és veszel ide 9V/230V-os műanyagházas kistrafót.
Ilyen alapon minden transzformátort tartalmazó áramkör veszélyes, mert átüthet. Használjunk mindenhez akkut!
(#) MaTe193 hozzászólása Szept 11, 2010 /

Szép napot!
Én nem egy konkrét kapcsolási rajzot keresek,hanem esetleg többet.Szóval a felállás:Szeretnék az iskolánkban egy elektronikai szakkört létrehozni.Ilyen témában keresnék könnyen elkészíthető(próbapanelon) kapcsolásokat.Persze azért nem is lehet túl drága,szűkös a költségvetés(páronként lenne egy próbapanel,ez 250F/ fő+ még talán 750Ft alkatrészekre,tehát 1000Ft fejenként).Remélem nem túl sok a kritérium!
Köszönettel:Máté.
[OFF]Szerintetek ennyiből ki lehet hozni valamit?

Ez azért nem ilyen egyszerű.Mivel a rajzon egy 117v-ra tervezett kapcsolás van ,a felhasználó viszont gondolom 230v-ra méretez.Tehát vagy beszerez egy 230V 1:1 áttételű min 600W os leválasztó trafót vagy közvetlenül a hálózatra csatlakozik. :guluszem1: amit így nem ajánlok.A hang frekis bemeneti trafó követlenül a hálózatra kerül és ha megsérül a meghajtó készüléken keresztül zárja az áramkört és akkor jön a .Javaslom a bemenet trafós leválasztása helyet az opto csatólós megoldást amire számtalan példa van a NET-en.Egyébként 230/9V-os trafót hova akartad tenni?mert ide az nem jó.
Üdv !
(#) Imi65 válasza MaTe193 hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

És mi táplálja az áramköröket?
Ez csak 1 kérdés.....
(#) kissi válasza MaTe193 hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

Szia!

Vannak kit-ek, hasonló árfekvésben...

Steve
(#) MaTe193 válasza Imi65 hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

Attól függ...De max. 24V.A KIT nem nagyon érdekel,az drága.

Idézet:
„Egyébként 230/9V-os trafót hova akartad tenni?mert ide az nem jó.”

Miért ne lenne jó? Ahogy csöves erősítőben lehet kimenőtrafónak használni(kompromisszumokkal), ugyanígy jó ide is. Ráadásul, ha gyárit veszel, a megfelelő szigetelés is biztosított.
(#) kissi válasza MaTe193 hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

Bocs, félreértettelek, azt hittem kapcsolásonként szántad rá az összeget !
Így azt javasolnám, hogy találjatok ki célokat és úgy keressetek kapcsolásokat ( ne fordítva! ), mert úgy építenek olyat, ami az ő "vágyuk tárgya" !

Sok sikert!

Steve
(#) otto54 válasza MaTe193 hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

Hello!

Amikor még jelentek meg nagy számban műszaki könyvek,akkor volt jó néhány amely gyakorlatilag az általad keresett bonyolultságú egyszerű áramköröket ismertetett.
Ötletadónak szerintem érdemes ezekbe beleolvasni.
Egy részük letölthető formában a NET-en is elérhető.
A lista társak valószínűleg címeket is tudnak írni. Az én könyvtáram jelenleg dobozokban van.

Üdv. Ottó

Az lehet ,csakhogy akkor impedancia illesztőnek lett használva.De itt egészen más,itt feszültséget fog transzformálni, ráadásul fel. Ide egy speciálisan méretezett trafó kell.Egy erősítő végfoka nem 9V-ot ad le és nem is szinuszban.Ha a 9V-os ágra reteszed az erősítő kimenetét az 9volt estében 230 voltot (vagy jóval többet , dinamika csúcsokban) ad le.Ha ragaszkodunk a trafós bemenethez mindenképpen biztonsági kettős szigetelésű és az adott végfok maximális feszültségéhez méretezett 1:1 illetve 1:1,5de max 1:4 áttételű legyen. de ne menjen a feszültség 50v fölé.Mi annak idején egy kimustrált magóra kötöttük hogy még csak véletlenül se legyen kapcsolatban a Fő technikával .A meghajtás egy hangszigetelt dobozban elhelyezett mikrofon hangszóró páros biztosította.És még akkor nem beszéltünk az érintés védelemről ami szintén nem elhanyagolható.de mindenki maga tudja hogy mit tesz kockára.
Hali

Idézet:
„Az lehet ,csakhogy akkor impedancia illesztőnek lett használva.De itt egészen más,itt feszültséget fog transzformálni, ráadásul fel.”

Ezt nem tudom, hogy komolyan írtad, vagy csak írtál valamit? Magyarázd már el nekem, hogy egy trafónál hogy lehet különválasztani a feszültség transzformálást az impedancia transzformálástól? A rajzon 8ohm/5Kohm impedancia illesztés van. Na most kiszámolnád nekem, hogy a 9V/230V-os trafónak a 9V-os oldalát leterhelem 8ohm-al akkor a másik oldal mekkora impedanciát fog látni? Csak nehogy meglepődj!! Ráadásul nem is kell 9V-al meghajtani.
(#) belfi2 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

Rendben !
Következő: »»   136 / 375
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem