Fórum témák
» Több friss téma |
Mondjuk valami ilyesmit lehetne a második trafó nélkül
12 Voltos egyenáram áll rendelkezésre. Ezért szeretném így megoldani!
Mekkora a meghajtó áram maximuma ? Ha 1,5 A alatt van
akkor LM317 fesz stabilizátorral olcsón megoldod ! Nem fontos mindenhová mikrovezérlőt tervezni ,
Hát ezt meg kell mérnem, mert nem tudom.
Lehet bármelyik portra...
Az a "moduláris kivitel" miatt nem megy, hogy az LCD lábai mind különböző portokra kerüljenek. Az E kivezetés az kerülhet másik portra is. Ha az említett áramkörre vonatkozólag tanácsolhatom, az a bizonyos egy (két) lábat át kell kötni...
Köszönöm a választ!
A rajzzal kapcsolatban még csak annyit, hogy szerintem nem csak egy -két átkötés szükséges mivel a parsic helpje szerint csak a Rx0-Rx4 portok használhatóak a 4 bites megoldásnál.Vagy rosszul értelmezem?
A Rx0 jelentése: X helyén bármelyik "port csoport" akár az "A" is, mert az LCD meghajtásához 6 kivezetés szükséges.
A felhasználástól függ, hogy melyik port maradjon szabadon, melyik speciális funkciót használjuk, Pl: analóg bemenetek, soros kommunikáció,...stb... A hivatkozott PIC-demo szerint, nem az LCD nevű csatlakozót kell használni, hanem pl: a CS2-t és akkor a D-port lesz a Parsicban használva. Esetleg a kontraszt potit kell átkötni, de nem szokás potit használni, mert ki lehet kisérltezni az optimális arányt. Pl: 9-10k-ohm a pozitiv felé, 1k-ohm a test felé a közös pontról, a táp meg amúgy is ott van az LCD lábain, ott helyben megoldható az ellenállás bekötés.
Köszönöm!
Valószínűleg rosszul tettem fel a kérdést. Tehát még egyszer: Ha a példádnál maradva a "D" portot választom az LCD modulhoz akkor a Parsicban az adatbuszok csak a RD.0 -RD.3 potok lehetnek, illetve az adatválasztó /RS/ csak a RD.5- RD.7 portok lehetnek. Tehát a Parsicban pl. az RD.6 port nem lehet adatbusznak csak adatválasztó jelnek / RS/ kijelőlni.
Ha jobban megnézed azt a bizonyos ablakot, látható, hogy első négy adat, a következő a RS. Eddig fix, nem módosítható.
A szabadon választható, az E számára bármelyik "láb"
hali. Most így hirtelen a visszafelé számlálást nem tudom megoldani. Valakinek vmi ötlet, segítség?
Pár hete tettem fel példát visszaszámlálásra, keress vissza...
Hali. Építenék a parcisban készült órámhoz egy 1Hz-es adó ketyerét. Ezt találtam. Kérdésem: Az ugye egy sima 4013-as IC, csak pár lábat nem írtak oda, és aztán van az 1/2 odaírva. Kell bele egy kristály is. Ez megfelelő? Egy ellenállás benne ami 4,7Mohm, és ottan egy kiscsillag, az miért? Az állítható kondenzátor milyen értékű, és ha kell bele állítható kondi, akkor hogy tudom pontosan beállítani?
Hello!
Nem látszik a link. De ha egy IC van, és egy kristály van hozzá csatlakoztatva, akkor az vagy egy erre a célra készült speciális IC, vagy egy CD4060. Mert abban oszci és bináris osztó is van. A 32768Hz pont a kettő hatványa, tehát eredményesen (és legkevesebb tárolóval) lehet leosztani. A kondik általában a kristály soros kapacitását alkotják, ami általában 30pF körüli érték. Ennek állítgatásával lehet a kristályt kismértékben hangolni. Tehát ebben az eseteb az egyik egy trimmerkondi. A Mohm-os ellenállás, általában DC visszacsatolás. Csillag meg azért lehet mellette, mert vagy elhagyható, vagy esetleg más érték a megfelelő. üdv! proli007
Bővebben: Link Egyszóval, a kristály megfelelő?
Hello!
Ez így jó, ahogy van, és a kristály is jó. De ez itt kicsit OFF! A 4060 2^14-ennel tud osztani, az meg csak 16384. Hogy 32768 legyen, még egy bináris osztó kell, ami a 4013 "D" tárolóból van kialakítva. Mivel ebben az IC-ben két tároló van, egyik fele van csak használva. (De ne feledd, a másik tároló bemeneteit a GND-re, vagy a tápra kötni.. üdv! proli007
Magyar ékezetes magánhangzók használata Parsic-al.
Remélem érthetően állítottam össze a példaprogramot, magáért beszél... Sok sikert és jó szórakozást a használatához. Az INC file-okat is a Parsic program könyvtárába kell menteni a Cgram1.pic file-al együtt.
Csinálj egy 16f628-al egy 1 Hz-es ütemadót. (quartzal)
Parsic-al csak egyetlen modul. 15 perc alatt készen van, a forrasztással együtt.
Azon kívül, hogy egy 628A adja az 1Hz-es jelet, azon kívül mást is csinálhat ez a PIC, vagy inkább ne?
Köszönöm hogy közzétetted, szerintem sokunknak jól fog jönni.
Nagyon szívesen, nekem is most volt rá komolyabban
szükségem és egy estét rászántam. Egyébként pontosítok egy kicsit a müködésben, nem kell az R/W lábat sem használni, testre kell kötni. Az "ö" betű az alapban benne van a kijelezőben, #239#-el hívható.
Hali. próbálkozott valaki parcisban fordulatszám, sebességmérő készítésével? Egyáltalán lehetséges?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy a Parsical a 16F628-nak az analóg bemeneteit szóra lehet valahogy bírni és ha igen akkor hogyan mert nekem valahogy eddig sehogysem sikerül.
Van fent egy-két frekvenciamérő , kis átalakítással jó lehet
fordulatszám mérésre is
Be tudnad linkelni? komplett Muszerfal Készitéseben gondolkodok mocira
Nézd át a témát , hadd ne én keressem meg neked
Ok, csak gondoltam hogy tudod hol van, vagy milyen néven
Ez lényegében nem egy egyszerű ferkvenciamérő? Ez lehetne a fordulatszámmérő. megszámolja egy másodpercen belül hány jel érkezik, és azt kiértékeli. Mondjuk persze, hogy nem ennyiből fog állni a fordulatszámmérőm programja, nade egy alap....
Sziasztok!
Végigolvastam a fórumot és megnéztem, kipróbáltam a mintákat. Gratula. Én alapvetően analóg gondolodású vagyok, de már korábban is próbálkoztam hardver közeli programozással (több-kevesebb sikerrel). Ez a progi egész jó, már nekem is sikerült több beégetett és kipróbált működőképes erdményt elérni (a beégetett és működő, mind saját). Kár, hogy nem fejlesztik tovább, bár azt gondolom, hogy aki (mint én, idősebb korosztáj) képtelen megtanulni autodidakta módon, előzmények nélkül az assemblert, még így ís sokat tanulhat belőle. Korábban, több dologgal próbálkoztam (Pl.: Basic-Stamp, STB.), de ezek viccesnek tűnnek a PARCIC lehetőségei mellett. Elnézést, a témához nem illő, hosszú bejegyzés miatt, és külön elismerésem a sok-sok példát prezentáló tagoknak. Mindeninek sok sikert: Zsolt |
Bejelentkezés
Hirdetés |