Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   333 / 1275
(#) kovacspista válasza jenci2007 hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Mivel kivetted már a sor tranzisztort, tegyél egy 230V/60-as izzót az emiter és kolektor közé. Kb 5-10 másodpercig világítania kell, úgy félfénnyel. Ha nagyon világít akkor sok a táp. Utána tegyél be egy tranzisztort a helyére és a kolektorra menó táppal kösd sorba az izzót. Igy nem fog elszállni a tranzisztor. Ha az induláskor megjön egy pillanatra a nagyfesz, akkor kutakodjál a sortrafó környezetébe zárlatos dióda kondi stb után.
Ha nem jön meg a nagyfesz, akkor valószínűleg sortrafó gond. A nagyfesz mikor megjön , észre lehet venni. Pattog, húzza a kezeden a szőrt stb. Figyeld meg, hogy a képcsövön lévő szikraközök át ütnek e. Egyenlőre ennyi.
(#) jenci2007 válasza kovacspista hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Az a baj hogy else indul a tv . tehát pontosabban. Bekapcsolom 220 as kapcsolonál és elkezd huppogni egyből és a Készenléti led is villog vele egyűtt. de csak halványan villog a led alig lehet látni . onnantol tudnák valamit kezdeni ha sikerűlne elinditani de egyből zár mikor inditom a tv t . de nemtoom mét csinálja .a táp tranzisztorára gyanakszom hogy zárlatoslehet azért huppog . ez lehetséges vagy mit nézek meg még

Ezért írtam az izzót. Ha világít akkor a táp jónak tekinthető. Ha "kacsintgat" akkor a táp a gond.
Egyébként a zárlat kereséshez nem kell a tv-nek üzemelnie.

Csak kacsingat az izzo . de ha hozzá érintgetem, Az izzot akkor a sortrafo is huppog vele egyűtt. mit nézek me előbb a tápon ,? 220 as áram vagy a másik felét . ott is mit keresek a diodákat átnéztem a sekuderi oldalon 0 kat mutat a multiméter
(#) gyuri86 válasza kovacspista hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Eddig már 3 scart-tal próbáltam, de mindegyikkel ilyen volt a kép. Teljes bekötésű, aranyozott, jó minőségűvel van most is de csíkos. Ha HDMI-DVI kábelt használok és monitorként használom, filmet nézek gépről akkor nincs csík, szép éles kép, sehol egy kocka.
Most hogyan tovább? Jah egyébként leragasztott földelésű dugóva meddig mehet a tv? nem túl biztonságos igaz?

Ha kivett sortranzisztornál kacsingat akkor a szekunder oldalon nézd át a kondikat, diódákat. Át is üthet valami.
Gondolok itt kondira. Vagy továbbra is kivett tranyóval emeld fel egyenként az elmenő diódákat. Ahol elindul azt cseréld.

A dióda szakadása is okozhat ilyet. Azt javaslom, hogy a szekunder oldai diódákat egyenként emeld fel, így talán kiderül, hogy melyik ágon van a gond. Ha a dióda mérésénél mutat 0-át az baj. Egyik irányba szakadás a másikba - a diódátol függően - 300 - 670 ohn-ig. Feszültség mérésben is gond a 0, mert a huppogással
együtt kellene mérni folyton változó feszt. Ha itt minden rendben van, akkor a primeroldali indító kondikat cseréld ki.
(#) kovacspista válasza gyuri86 hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Valamelyik külső eszköz nem okozhatja? Egyenként is ez a gond?
(#) kadarist válasza gyuri86 hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Szia!
Földhurok van a koax (antenna) bemeneten. Használj galvanikus leválasztót. "Kábeltelevízió jeleinek számítógépes alkalmazásnál megszünteti az un. brummot, amely a képen jelentkező függőleges haladó csíkok formájában jelenik meg." Bővebben: Link
(#) kovacspista válasza kadarist hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Nem tudjuk miről megy. Mert ha RF -en akkor még egy csomó dolog csinál ilyet, de szerintem valami más van.
(#) kovacspista válasza kovacspista hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Azt elfelejtettem, hogy ha felemelsz egy diódát indítsd be a tápot de gondolom ez egyértelmű volt eddig is.
(#) gyuri86 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

És ez a galvanikus leválasztó megoldás lehet?
Mert elvileg azzal hogy leragasztottam a dugón a földelést orvosoltam a földhurok problémát, igaz csak ideiglenesen. de a vízszintes csíkok továbbra is megmaradtak. Földhurok zavarhatja a dvd lejátszó képét is? mert dvd-ről is enyhén csíkos a kép, igaz csak dvd5.

Itt jön a 100 Ft-os kérdés: a koaxcsatlakozóba van dugva valami? De ha nincs, akkor is földhurokról van szó, csak akkor más úton jön létre.
(#) jenci2007 hozzászólása Szept 14, 2010 /

Szasztok adott egy Sony KP-41S4- projektoros tv .a hiba jelenség villog a képe és a kép csak kb negyed ora elteltével jőn be .

mi lehet a baja?

A tv koaxjába nincs.
A digi tv-s beltéribe pedig az f-csatis koax.
Kipróbáltam úgy is hogy a szoba összes többi konnektorából kihúztam mindent, és csak egy konnektort használtam amibe csak a tv és a beltéri volt dugva. De nem változott semmi.

Cserélj AV-kábelt. Régebben jó volt, vagy kezdetektől fogva ilyen csíkos a kép az LCD-vel?

Nekem azt írta 3-al is próbálta, de még is azt mondom , hogy olyan jelenség mint mikor a kábel csinálja ezt.
Talán interferencia? Egyépként akkor váltam meg a digi től amikor vettem egy plazma tv-t. Egyszerűen ijesztően rossz kép volt rajta. A hagyományos tv-vel elfogadható volt.
(#) jenci2007 hozzászólása Szept 14, 2010 /

Sony KP-41S4- projektoros tv ben valaki tud segiteni? megkőszőném
(#) kadarist válasza kovacspista hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Ezért lenne jó tudni a kórelőzményt. Elég érdekes helyzet.

Igen egyetértek.

És a philips? Nem javítottam még projektoros tv-t de gondolom a három lámpa tápjával kellene kezdeni.

A philipsel feladtam . hoztam ezt a sonyt legalább ez megy csak anyi a baj hogy villog a kép

Leírom időrendben a történéseket
-Hibásan került ide a tv(táphiba) megjavították( kondi, IC, biztosíték csere stb) nem komplett egység.
-Visszakerült, a kép már akkor is csíkos volt, akár koax-al akár scart-tal volt kötve.
-2 napra rá elment a hang, visszavittük a szervizbe de azt mondták nem az ő javításuk hibája ezért nem garis.
Elhoztam, most a házimozi adja a hangot
-Vettem rendes scart-ot, azzal is csíkos.
-Kipróbáltam s-videoval azzal is csíkos, még szarabb mint volt.
-Leragasztottam a földelést a dugón, a vibrálás eltűnt, de a csíkok még mindig ott vannak, ha dvd-t nézek akkor is enyhén látható.
Csak akkor jó a kép ha pc-vel van összekötve és monitornak használom, vagy filmet nézek gépről.
Digi tv-s adással 90%ban csíkos. Ennyit tudok mondani.

Meddig jutottál vele?

Akkor a tápot rosszul javították meg. A zavarszűrő kondikat, EMI-szűrőt , árnyékolólemezt lehet, hogy nem rakták vissza/bele. Az analóg bemenetekre rászór a táp, ezt látod.

Akkor lehet javítási hiba? És mit mondjak nekik? 3 hónap gari van a javításra amit végeztek. Ha megint azzal jönnek hogy nem a tápjavítás következménye akkor perkálhatok újra.Márkaszervízről van szó, nem maszek. Igaz kezdettől ilyen a kép hogy elhoztuk tőlük.
És a másik lehetőség, a földhurok dolog? az már nem is elképzelhető? olyan jó hogy csak vaktában lövöldözök és azt se tudom mihez kezdjek vele.

A. Digis szoltáltatás minőségének tudható be.
B. Földhurok
C. Szerviz elbaszta a javítást.
Most mit csináljak?

Az a baj, hogy innen senki nem fogja megmondani a tuttit. Másik tévével nézve jó a kép? Próbáld ki a szomszédnál, ismerősnél is az LCD-t. Így lehet pontosítani a hiba okát.

Szerintem ez a földhurok dolgot hagyhatjuk. Nem szokott ilyen gond lenni. A hálózat védelmét meg azért kötötték be a tv-be mert szükség van rá! Inkább a kolegának adok igazat, tudom magamról, hogy nyűgösen rakom vissza az árnyékoló lemezeket. Régi TV-be elmegy de ezekben kell az árnyékolás.

Másik tv-vel nézve jó volt a kép, igaz azok csak CRT tv-k, és éles a kép mindkettőn. Legfeljebb átviszem szomszédba és meglesem milyen ott a helyzet.
Amúgy egy másik LCD fórumon az egyik júzer-nek ugyan ez a problémája és szintén digi előfizető.
Így már elképzelhető hogy szolgáltatással van a gond!?

Akkor csak annál volna baj. Nálam nem voltak csíkok csak pocsék volt a kép. A dvd röl is csíkos!
Következő: »»   333 / 1275
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem