Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi, siettembe rajzoltam, ugyhogy picit hiányos, a soft oldalról kérnék véleményeket, hogy jó lesz -e.
a kimeneteken 24 voltos szelepeket vezérel majd, meg a ledek ugye a visszajelzés kedvéért. Bemenetnek azért a porta- kat választottam, mert ahogy néztem a st. A rajz csak vázlat jellegű. Holnapra lerajzolom, szépen.
sziasztok
beszereztem egy Pickit-2-t és egy 44-pin-es Demo boardot. Tudna valaki segíteni, hogy hogyan, vagy mivel lehet bővíteni a demo kártyát? Fel szeretném használni a későbbiekben fejlesztéshez, saját programok írásának teszteléséhez.
http://mickey5.fw.hu/leirasok.htm itt találsz egy pár ötletet a bővítéshez, de szerintem jobban jársz ha saját demo board tervezésbe fogsz , vagy vagy utánépítesz
Ha ezt átfutod, akkor kapsz néhány ötletet (LCD kijelző, analóg vagy I2C hőmérő, soros illesztő vagy USB-UART kábel).
Ha alulról tüskesort ültetsz be, akkor saját "anyalapra" beültethető a kártyád (hasonlóan a Microchip PIM moduljaihoz).
az általad küldött link döglött
köszi, tanulmányozom.
egyelőre nem akarok másikat építeni, hisz ezen is csak egy led sor, meg egy nyomógomb van. Meg sok hely. Csak meg vagyok ilyedve a sok smd forrhelytől.
NEMHISZEM
a link jó
De ha itt nem tudnád megnyitni akkor elküldhetem emilben is !http://mickey5.fw.hu/leirasok.htm Elnézést a nagybetűkért
nálam bejön (másolás -beillesztés) mit rontottam el ? :hide:
Hát ez vicc. Szerintem lehet, hogy a freeweb szórakozik, mert amikor a hozzászólásod friss volt kattoltam, nem jött be. A korábbi hozzászólásom előtt kattoltam, nem jött be. Most pedig bejön!
Sziasztok!
Valaki találkozott már olyannal, hogy a pic egy bizonyos frekvencián ujraindul? Egy alapmodellrol van szó, 12f508, és olyan 160-200Hz-es frekiről 4Mhz-es belső órajellel járatva. Tényleg létezik ilyen, hogy ezt a frekit nem birja? Ja a wdt ki van kapcsolva.
Az egyik i/o port bemenetére érkező frekvencia. Különböző frekiket fogad az i/o portja, kb 1hztől 2khzig, és ezen a 160-200hz-en ujraindul a pic.
VDD-VSS között ott van a 100 nF? Más oka nem lehet, hogy "ne bírja"...
Természetesen ott van. Létezik, hogy az i/o kimenetként van definiálva, és mégis összeszedjen valami zavaró jelet a kimeneti lábon? Mert az egyik láb a levegőbe lóg, de kimenet, így gondolom az nem okozhatja. A pic tápfesze pufferelve, stabilizálva, szűrve van, 680u+300n+7805+100u+100n. Ja és megpróbáltam 12f629-el is, ugyanez a gondom. A bemenetekre földelt vezetékkel érkezik a jel, amit közvetlenül a pic vss-ére kötöttem, így gondolom ott sem szed össze zavart. Lassan nincs más ötletem.
igen, ma nekem is bejött.
köszi
Van egy olyan érzésem, hogy a beérkező jeledben túllövések vannak és kiakasztják szegény PIC-et. Azt is vizsgálhatnád, hogy nem kap-e véletlenül negatív feszt a bemeneten?
Még valami.
Nyilván a Freeweb csinálja a fesztivált, mert több link a lapon csak többszöri kattintásra jön be. Egyébként nagyon jó az oldal. Nem tudom, megbeszélhetnénk-e, hogy a nyákokat megcsináld nekem? köszi.
Simán lehet. Nekem az autó ablaktörlőnél voltak ilyenek, amíg nem szűrtem RC szűrővel az összes bejövő jelet.
Ha már 12F629 is van kéznél, meg kellene nézni RESET után a STATUS és PCON #POR, #BOD, #TO és #PD bitjeit, abból kiderül, hogy mi okozta az újraindulást. (Utána természetesen törölni kell a biteket az adatlapban közölt módon, hogy a legközelebbi RESET-kor ne a beragadt biteket nézd)
Ha egy szabad láb van csak, akkor csak egy bitet tudsz kijelezni pl. LED-del. De sorosan akár az egész bájtot ki tudod léptetni (a PICkit2 meg logikai analizátor módban elkapkodja...).
Megbeszélhetjük priv -vagy akár skype-n is Hmmm most nekem sem jön be az oldal
Helló!
A kérdés a következő: PICKit 2-ről mi a véleményetek? Belekezdenék a PIC-ekre való programozásba, érdekesnek is tűnik, de szeretnék valami olyasmit, amibe a LED villogtatás után lehet felfelé haladni, netán idővel egy kisebb robot, és ha igen, a Kit 2-es meg tudja ezeket hajtani? Tápként ugyebár az égető is el tudja látni, és külön is lehet rá tápot kötni. Volt alkalmam iskolában kis elektrotechnikát tanulni, de nem szeretnék elsőre NYÁK-ot építeni, fel is gyújtanám magam
A PICKIT2 nagyon sokoldalú egység. A táp meghajtást, viszont nem illik rá bízni egy nagyobb projektnél. Sajnos a labortáp használata elkerülhetetlen a fejlesztés során.
Hát ez eléggé rossz hír... csak úgy tudom a Microchip eszközöknek nagyon jó körítése van, és könnyű rá fejleszteni, de ezeken kívül van itthon beszerezhető lapka, ami tud fogadni PIC kontrollereket, és később egyéb eszközöket (h-bridge pl) is lehet rádugni, és jobb esetben külső tápellátása is van?
Azért nem muszáj labortáp. Veszel egy 1A-es univerzális adaptert, beállítod a kimenő feszültségét 9V-ra, teszel még rá 2200µF puffert, meg egy 7805-el stabilizálsz 5V-ot, és ez elég sok mindenre elég is lesz.
Szia!
Valóban kell egy tápegység, a PICKit2 csak néhány 10 mA - max. 100mA -rel terhelhető. A labortáp nagyon kényelmes, de van egy másik megoldás is. Az áramköröket úgy összerakni, bemérni, hogy mindig a táp részt megépíteni, bemérni az elején. - A labortápos megoldásnál sem marad el, csak hátrébb sorolódik. - Ha a berendezés tápja már elkészült és hibátlanul működik, a saját tápjávan éleszteni a többit...
Kaphatók a ChipCAD-nél is olyan Microchip PIC demókártyák, amelyek 9 V-os dugasztáppal táplálhatók. De ilyet te is építhetsz magadnak - ha nem idegenkedsz a forrasztópákától. Kompromisszumként lehet raszteres próbanyákot is használni, vagy dugaszolós próbapanelt.
Én most egy ilyennel készülök megismerkedni, ami a Microchip PICdem2 plus kártyájához hasonló, csak szerényebb árú.
Építést későbbre hagynám, éppen ezért keresek kompakt megoldásokat, hogy legyen fogalmam a PIC programozás terén is, de még ne kelljen teljesen alapjaiból felépítenem a kártyát. Megnéztem a linket amit adtál, de ez a lap nem néz ki nagyon bővíthetőnek, a PICDem meg túlságosan brutális. Hp41C megoldása érdekes, csak most így a legelején nem szeretnék akkora kihívást álítani magam elé, először csak óvatosan szeretném megközelíteni a dolgot, és amiután lesz egy kis tapasztalatom ezen a téren, utána gyújtanám fel a házat
Szia!
Azért egy dugasztáp, greatz, puffer kondenzátor, stabilizátor és egy kis kondenzátor nem hívja azonnal a tűzoltókat ... |
Bejelentkezés
Hirdetés |