Fórum témák
» Több friss téma |
Szia ! Ezt nézted már?Bővebben: Link
Köszönöm! A folyamatokat már múltkor megnéztem, most viszont bekapcsolom a gépet és nincs kép és közben folyamatosan világít a HDD LED. Kicseréltem másik táppal, videókártyával, kiszedtem külön-külön a 2 RAM-ot, lehúztam a winchestert és az optikai meghajtókat de nem reagál a gép. A billentyűzeten sem világít semmi. Én akkor már csak a proci és az alaplap maradt. Esetleg ha tudsz valami ötletet, megköszönném ha írnál!
Pont ezért tudhatod gyorsabbá tenni, mivel így csak a vezetéket kell az usb2 szabványnak megfelelővé tenni, és ha az alaplapi port támogatja az usb2-t már működni is kellene rögtön neki ahogy bedugod
Ha lenne valamilyen chip pl HUB, mert mondjuk az előlapi panelen van kártyaolvasó meg 2 usb port meg mittudomén és közben meg az alaplapon csak 1 portot igényel, és ezt így, hogy el tudja osztani a 3 vagy több eszköze számára használnia kellene valamilyen usb hub csippet, aminek lenne valamilyen támogatott átviteli sebsssége, de mivel ilyet, ahogy írod nem használ, ezért elég a vezeték cseréje!
BIOS reset-et csináltál?Ha nem akkor csinálj és próba.
Azt mondod cseréljem ki egy nagy sebességű kábelre és és kész?Hát nem is tudom.Mikor csatlakoztatok valamilyen USB eszközt akkor ki írja hogy nagyobb sebességre képes de nincs ilyen vezérlő a gépen.Az hogy USB2 az szerintem csak pozíció szám nem pedig az USB2.0 verzió száma.De majd kipróbálom.
Most telepítem mert tegnap feltettem egy Omega drivert és azóta elmegy a kép a monitorról. Vissza tettem egy nVidiát de már mindegy volt neki .Szóval nekem nem jön be az Omega. Az USB -t majd megnézem.
Persze csak akkor ha az alaplapi vezérlő tudja az usb2-t nézd meg az alaplap könyvében, vagy pdf-jében én azt sokszor hamarabb megtalálom mint itthon a dobozában a könyvét, legalábbis ha az enyémről van szó
Kábelt a madaras áruházban 250Ft körül vettem amiről a csatlaklozáókat mondjuk le kellett vágni, a lényeg, hogy árnyékolt legyen, legjobb ha átlátszó a műanyag szigetelés a kábelen, mert akkor látod, hogy tényleg van-e benne alatta árnyékolás, drótkötél szerűen néz ki az ilyen kábel
"USB2: USB port
The mainboard has two USB ports installed on the rear edge I/O port array. Some computer cases have a special module that mounts USB ports at the front of the case. If you have this kind of case, use auxiliary USB connectors USB2 and USB3 to connect the front-mounted ports to the mainboard." KB:Több USB portot lehet hozzá adni. USB2.0-ra utaló bejegyzést nem találtam.Elég régi ez a lap hogy legyen rajta.Egy infra port hosszabbítóm van itthon az olyan mint ahogyan leírtad
Milyen tipusú egyébként ez az alaplap? Lehet, hogy akkor nincs rajta, ha nem találtál róla semmit...
Matsonic MS 7177 CT. Ez van a Másik csatlakozóról írva amire most van rákötve.Egyéb utalás nincs.
"EUSB1: USB port The mainboard has a USB port installed on the rear edge I/O port array. Some computer cases have a special module that mounts USB ports at the front of the case. If you have this kind of case, use auxiliary USB connectors on EUSB1 to connect the front-mounted ports to the mainboard." Ez lényegében ugyan az, mint ami a másikról van írva.
Dydiman. Van egy fontos kérdésem.Ha ujra akkarok telepiteni egy rendszert úgy hogy teljesen ujra formázom a winchit.A számomra fontos internet cimeket hogyan és honnan menhetem ki ne kelljen megint a nullárol kezdjem mert már volt rá precedens hogy elvesztek,a saját tudatlanságom miat mert azok a Dokumentsz mappákban feküdtek amelyeket automatikusan töröl a Win még ujratelepités esetén a Winchin megtartott adatok kérése elenére.
Más: mi az egészségesebb egy rendszert felülirni vagy full formázás és egy új rendszer telepitése.Please help. ÜDV.
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne, hogy létezik olyan, hogy a laptop winchestert (amivel vettem a gépet) ellátják valamiféle azonosítóval, és csak abban a gépben működik? Vettem egy Asus F5RL laptopot, amiben 160Gb-os Seagate winchester SATA (ST9160821AS) van, kicseréltem a gépben nagyobbra, ezzel semmi gond nincs is, viszont a régi nem hajlandó másik gépben működni. Próbáltam már asztali gépben is, és laptopban is. Az Asus gépbe visszarakva semmi gond nincs, hiba nélkül működik.
A böngészőkben tárol(hat)od a legtöbb/legfontosabb jelszavaid, így a könyvjelzők lementése mellett ezeket se felejtsd el lementeni!
Firefox-ban a "Könyvjelzők" menüpontban a "Könyvjelzők kezelése" - re kattintva a megnyíló új ablakban felül látod az "Importálás és mentés" menüpontot. Ezt használd könyvjelzőid lementéséhez. A jelszavaid meg az Eszközök - Beállítások - Biztonság - Mentett jelszavak - Jelszavak megjelenítése alatt találod. Írd le őket. De itt egy hasznos Link! Full formázás! Csinálj két partíciót egyet a rendszernek és egyet a cuccaidnak (zene,film,képek
Üdv!
Ilyet még nem nagyon hallottam de lehet,hogy van valami "védelem". Esetleg át Jumper-olást nem próbáltál!? üdv marcall
Hali! csináld így:
1. Saját gép->Eszközök->Mappa beállításai->Nézet->Rejtett mappák megjelenítése->Megjelenít-> kiválasztod->Alkalmaz->OK. 2.Saját gép->Helyi lemez C:\->Documents and Settings->Profilod (Neved vagy amit beírtak)->Application Data->Itt kiválasztod a böngésződ mappáját (Nálam Mozilla) és kimásolod valamire,rád bízom.(ezt megteheted pl a levelező kliensed illetve a uTorrent mappával is. Telepítés után (a böngészőt is) ugyan azon az útvonalon visszamásolod az Application Data nevű mappába és így felülírod az ott lévőt.Elindítod a böngészőt és pontosan úgy fog viselkedni mint az előtt.Minden megmarad amit beletettél,könyvjelzők beállítások stb.
Igazad van most vettem észre hogy SATA!
Úgy találtam az alaplap "könyvének"pdf kiadásában a neten, hogy ez egy P3-as lap, ezeken tényleg nem nagyon tudom, hogy létezett volna usb2-es port, akkor így végülis jó hozzá az az előlapi panel úgy. ahogy van.
Mozillához nekem legalábbis többször bevállt már a MOZBACKUP nevű program használata, letöltöd, lemented vele kiválasztod hogy miket, még a programbeállításokat is le tudja menteni a firefoxból, meg talán más mozilla termékekből, és aztán amikor megvan az új windows a kreált file-t megnyitod a programmal, és kiválasztod, hogy mit állítson helyre az immár új telepítésedre... Az internet explorer kedvencek meg a C:\Documents and settings\felhasznaloneve\favorites vagy ha sajátgépből nézed \kedvencek nevű mappában vannak sok sok különálló fileként (1 file 1 könyvjelző) ezeket csak átmásolod egy mappába és az új telepítés után meg visszamásolod... és elvileg kész is, Operát is biztosan lehet menteni valahogy nemtudom most, hogy hogy, de nem is írtad, mondjuk, hogy milyen böngészőről van szó, milyen böngészőről van szó?
Erre a következtetésre jutottam én is.
Köszönöm! Opera a böngésző,és Windos XP akkarok lecserélni Win7-re
Sziasztok.
A gondom az lenne hogy van egy ismerősöm aki megkért h bővítsem a memóriát a gépében. Az alaplap tiusa P4IBASD, amibe, persze ha jól értelmeztem a dolgokat (utólag) 2db ddr és 2db sd ram is rakható 2GB-ig. http://www.motherboard.cz/mb/ecs/P4IBASD.htm[Az adatlapja][/url] Szóval ilyet még nemláttam, de nemis ez a gondom, hanem az h az elején csak ránézésből ddr-re gyanakodtam, és komoly pénzért vettem is bele egy ddr 512-es ramot (6900ft), hazavittem majd mellétettem a réginek, nos egyből lefőttem, "basszus jolbenéztem". Másnap vissza a boltba ami 40km-re van és mondtam nekik h sd kéne, csere hiányában viszafizették az árát, de szerencsére egy másik boltban kaptam 512-es 133Mhz sdramot. Otthon kipróbálva nemsok sikerrel jártam,, a bios bootolásnál kiirta hogy 511mb ram található benne de nemvolt hajlandó a windowst elindítani és csak egyfolytában sipákolt sok rövidet. Azóta ujrahúztam az oprendszert de semmi változás... Milehet a baj vele? Aki tud kérem segítsen. Üdv Hinar83
üdv!
Nem tudom ismered e a Linuxot(Ubuntu)!? Az Ubuntu cd-jén van egy olyan program hogy MEMTEST! CD-ről boot-olsz aztán kiválasztod a MEMTEST-et és elindít egy memória tesztelő progit! Ha hibás a ram akkor kiírja hogy valami gond van de így "hallásra" a memória lesz a ludas! üdv
Az egy dolog, hogy mindkét memóriatipust kezeli. Viszont egyszerre csak az egyik fajta lehet benne. Vagy csak SD vagy csak DDR!
Hali
Idézet: .Azt azért jó lenne tudni hogy hány darab az a sok rövid. „de nemvolt hajlandó a windowst elindítani és csak egyfolytában sipákolt sok rövidet”
Sziasztok!
Már jó ideje XP és Vista van a gépemen. Szeretnék vistára váltani, mert windows 7 nem futna a gépemen Minden drivert megtaláltam eddig, kivéve egyet: Ati radeon igp 320M -es videó kártya. Emiatt borzasztó lassú a gép, a netezés is, mert csak sima szabvány VGA megjelenítőnek ismeri fel az op.rendszer a kártyát. XP alá találtam rengeteg drivert, de vistára nem. Próbáltam xp-s drivert telepíteni vistára, de nem ment, még úgy sem, ha manuálisan ráerőltettem a drivereket tartalmazó mappára a vistát. Kerestem már hardver azonosító szerint is: PCI\VEN_1002&DEV_4336&SUBSYS_0024103C , nem hozott eredményt. Ilyenkor mi a teendő? XP-ről azért szeretnék váltani, mert az meg nem éppen kompatibilis a mini pci wlan kártyámmal (PCI\VEN_14E4&DEV_4318&SUBSYS_50101468). Hálózatot megtalálja, de csatlakozni már nem nagyon akar... A két probléma közül kellene választanom, hogy melyiket a könnyebb megoldani. Köszi!
Hali!
Halottam egy mondást "Ha túl jó az XP-d cseréld le Vistára" Szerintem maradjon az XP és tehetsz rá Vista kinézetet.Bővebben: Link
Hát igen én is XP-t használok nem is akarok lemondani ról de ha igen akkor csak Ubuntu aztán ha gépet rakok össze mindig az XP-t ajánlom!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |