Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rc tank építése

Témaindító: Péter98, idő: Szept 21, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Péter98 hozzászólása Szept 21, 2010 /

Valami ilyesmire gondoltam http://www.youtube.com/watch?v=y-I-BbvXA0A&feature=related
csak nem számítógépvezérlésűre hanem sima távirányítósra a váz már megvan csak az elektronikai részében kéne segíteni
(#) peti16biro válasza Péter98 hozzászólására (») Szept 21, 2010 /

Heló
A legegyszerűbb ha veszel pár ezer Ft-ért egy rc autót és átalakítod a távirányítót.
A két motornak a vezetékét rákötöd a tank meghajtási motorjára,és kész.
Van hozzá áttételed?Lánctalpak?
(#) Péter98 válasza peti16biro hozzászólására (») Szept 21, 2010 /

lánctalpak lesznek de hgy a másik az mi azt nem tudom

A másik a meghajtó motoron van általában egy kis doboz amiben fogaskerekek vannak, és a motorhoz csatlakozik és meghajtja a lánctalpakat.
(#) Péter98 válasza peti16biro hozzászólására (») Szept 21, 2010 /

Az máshogy lessz megoldva

Hogy máshogy?
(#) Stewe válasza peti16biro hozzászólására (») Szept 22, 2010 /

Mennyire akarod hogy élethű is legyen?
két csatornát lefoglal a két oldalmotor PWM vezérlése, nagyon snassz, ha nincs lövegtorony forgatás, és löveg mozgatás...
ez legalább 4 csatorna, minimum egy repülőgép RC-t kell hozzá applikálni.
(#) cseffo válasza Stewe hozzászólására (») Szept 22, 2010 /

És az hogyan lesz megoldva hogy egy "pár ezer forintos táviránitós autó" távirányitója ne csak 1-gyet és 0 át kapcsoljon? Hogy lesz át menet mikor csak lassan megy?
(#) Stewe válasza cseffo hozzászólására (») Szept 22, 2010 /

Ki beszélt párezer forintos megoldásról? Majdnem lehetetlen! Olvass vissza!

Egyébként egy integráló taggal meg lehet oldani, hogy ne durva kapcsolás legyen hanem egy előre beállított rampa. Sebességszabályozás persze nincs, kivéve, ha az adóoldalt bővíted PWM-mel.
(#) Abukodonozo válasza Péter98 hozzászólására (») Szept 22, 2010 /

Szia!

Minden esetre el kell döntened, hogy milyen funkciói legyenek... Elég előre és hátramenet, vagy kanyarodnia is tudni kell? Ha szabályozni akarod majd, hogy mennyire gyorsan menjen, akkor ahhoz is vezérlő elektronika kell, amint azt már az előttem szólók elmondták. Nem akarom elvenni a kedved, csak előbb mindent gondolj végig! Arra is kívancsi vagyok, hogy hogyan lesz a meghajtás "másképpen" megoldva, mire gondoltál?
(#) Péter98 válasza Abukodonozo hozzászólására (») Szept 22, 2010 /

A meghajtás az úgy lessz mint a videóban hogy a motort és a kereket egy mini ékszíj köti öszze a sebbeséget nem kell szabájozni az a lényeg hogy előre hátra tudjon menni és kanyarodni is tudjon
(#) Abukodonozo válasza Péter98 hozzászólására (») Szept 22, 2010 /

Akkor számolnod kell azzal, hogy egy nagyon erős motorra lesz szükséged ha direkt meghajtást szeretnél! A kanyarodást legegyszerűbben megoldani úgy lehet, hogy a két lánctalpat ellentétes irányba forgatod.
(#) Stewe válasza Abukodonozo hozzászólására (») Szept 22, 2010 / 1

A legtöbb valódi harckocsi meg sem kísérli a helyben fordulást, mert a lánctalp csúszása miatt iszonyatos a teljesítményszükséglet. Általában féloldali hajtással sarkon fordulnak, vagy lassított oldalkihajtással íven.
(#) Abukodonozo válasza Stewe hozzászólására (») Szept 22, 2010 /

Ezt nem tudtam... :lama: De a féloldali hajtás, mint megoldás, még egyszerűbb is lenne, szerintem.
(#) Stewe válasza Abukodonozo hozzászólására (») Szept 22, 2010 /

Mivel általában egyetlen motort használnak, a lánctalpas járószerkezet kormányzása nem kis kihívás, még előremenetben sem. Kivételes igény estén, különleges mozgékonyságot igénylő esetben érdemes foglalkozni a helyben fordulással.

Két motor esetében viszont a szinkronizálás az érdekes feladat!
(#) Péter98 válasza Stewe hozzászólására (») Szept 22, 2010 /

Én úgy gondoltam hogy egy távirányítós autó elektronikáját kiveszem a két villanymotort kicserélem 2 erősebre és beleépítem a vázba (mert egy távirányítósba 2 vill moci van egy a kormányzásra egy a hajtásra )
(#) Stewe válasza Péter98 hozzászólására (») Szept 22, 2010 /

Annak a két motornak az áramigénye nagyon más! Ki ne végezd a vevő kimenetét!

Két egyforma motorról pedig ne is álmodj!
(#) Péter98 válasza Stewe hozzászólására (») Szept 22, 2010 /

régebben már bróbáltam és úgyan olyan gyors volt mind a kettő
(#) Péter98 válasza Péter98 hozzászólására (») Szept 22, 2010 /

ja és lenne még 1 kérdésem igyaz hogy ez a témától eltérő nagyon kicsi villanymotort miből lehet kiszedni(mert szeretnék 1 mini távirányítós helikoptert is építeni drótvázzal)
(#) Stewe válasza Péter98 hozzászólására (») Szept 22, 2010 /

A helikopter nem túl nagy falat??? Olvass utána ebben a topikban!
(#) Abukodonozo válasza Péter98 hozzászólására (») Szept 23, 2010 /

Én meg Saturn rakétát építenék... Kérlek, ne haragudj, de úgy látom még kezdő vagy. Ez esetben valami egyszerűbbel kéne kezdened. Abból még tanulsz, tapasztalatot szerzel, és akkor jöhetnek a nehezebb dolgok is!
(#) misi93 válasza Péter98 hozzászólására (») Okt 1, 2010 / 4

Heló! csinálj vízi rakétát elég egyszerű.
Félretéve a viccet én cd, dvd író-, olvasó-, asztali lejátszó-ból szoktam kiszedni. jó kis motorokat találni benne . Ja és régebbi magnókból is.
(#) Andris999 hozzászólása Nov 30, 2013 /

Sziasztok!

Építettem egy tankot de az elektronikánál elakadtam.
Valaki tud adni egy egy olyan távirányítós áramkört ami 3 villanymotort tud irányítani?
2-tő villanymotor az irányítást intézi annak előre hátra kell mennie.
1 villanymotor pedig a lövést, annak is előre háta kel mozogni.
(Én valami háromcsatornás irányítása gondoltam és amúgy nem szeretnék nagyon sokat költeni rá!)
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem