Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
sziasztok
Nem vonják ki a forgalomból a 2550-t. Egyszerüen megnött rá az igény PS3 törés miatt. Ugyanez a helyzet Atmel vezérlöknél is. Lecseng a dolog utána ujra lessz.
Ja! De azért remélem nem ez lesz, miután nagyon jó ki PIC-ez más ezer dologra is! thumbup:
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni. Mellékeltem 2 képet amin látszik, hogy éppen hol tartok a WATT-féle smd pickit2 klón építésével. Még hiányzik egy-két dolog: tüskesor, 1db kondenzátor, de nem vagyok benne biztos, hogy milyen, 6001, PIC2550. A kérdésem ill. kérésem az lenne, mivel ez életem első smd nyákja és életemben most vasaltam nyákot először, nézzetek már rá szakmai-szakértő szemekkel, hátha láttok valami durva hibát vagy rendellenességet. Még egy bónusz kérdésem is lenne: Van 3 típus: PIC18F2550 I/SO, I/SP, és T-I/SO azt hiszem csak az utóbbi kettő van raktáron a ChipCad-nél. ezek mind jók ehhez a kapcsoláshoz? lábkiosztás ua. úgy tudom. Előre is NAGYON köszönök mindent! István
Szia!
A pic típusszámának végződése a hőmérséklet tartományt és a tokozást jelenti: I ipari, E extended. A 18F2550 esetén a SP a dip28 tok, SO soic28 tok. Ez utobbi kell a Watt féle klónba.
Egész jó lett! Az ICSP csatlakozónak van olyan lába, amit mindkét oldalon be kell forrasztani, erre figyelj.
A két dióda milyen típusú?
Köszi, de még szépítkezni fogok vele csak az első szempont, hogy működjön
lehet, hogy csinálok neki majd plexiből szép dobozt is. A 2 dióda ilyen típusú: http://www.hestore.hu/termek_10022223.html A két 47µF-os tantál kondi jól van szerinted? (polaritás)
A dióda jó lesz.
A képen nem látható ezen a monitoron a csík. A csík az SMD tantalokon a pozitív sarok, így ellenőrizd.
Sikerült. A belső ICSP-t is beforrasztottam mindkét oldalon. Már csak pár dolog kell:
- PIC18F2550-I/SO - MCP6001 műveleti erősítő - kimaradt 1 átfúrás az ICSP mellett - HEX file-ok (ebben tudnátok tanácsot ill. linket adni?) Elvileg a suliba segít az egyik tanár ráégetni a firmware-t. De necces mert még csak első éves vagyok.(Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki) Esetleg valaki jár(t) ide?
Hello!
Műveleti erősítő van, és PIC-em is, beégetni is be tudom, ha kell. Csak el kell jönnöd mindezért egyik nap. Én is még a jelenlegi ÓE-re járok.
Ez aztán gyors válasz volt, vajon miért...
Józsefvárosi telephelyre járok, te meg Óbudára de ez nem jelent semmit. De nagyon megfontolandó amit mondtál, szerintem jövőhéten megejthetnénk a dolgot.
Szia!
A PICKit2 honlapján megtalálod a HEX -et. Műveleti erősítőt a ChipC@d -nál vehetsz (ott van Józsefvárosban, a Tűzoltó utcában majdnem szemben a "telephellyel"). Figyelj a pontos típusszámra, mert háromféle lábkiosztással kapható...
Ja, oké Köszi szépen
A pontos típusszám akkor remélem ez: PIC18F2550-I/SO Vásároltam már náluk régebben, már csak ez az égető lenne ami nagyon kéne már nekem lassan 1 éve... Ha működni fog én szerintem öröm táncot járok vagy nem tudom
Nem a pic-re, hanem a műveleti erősítőre gondoltam...
Ebből a típusszámú PIC-ből (...2550) manapság kifogyott az említett cég. Nem véletlen említettem önmagamat. Nekem van minden, kéznél, ami az égetőhöz kell. Önállóan a műveleti erősítőtől sajnos nem fog életrekelni a szerkezet.
Egyébként én is a nyóckerbe járok, de egyedül péntekenként fordulok meg ott. Többi napon dolgozom.
Jaa, nem figyeltem eléggé..
Akkor gondolom ez: MCP6001T-I/OT Ez a típus szerepel WATT alkatrész listájában. Na, pedig már biztos voltam benne, hogy Budára jársz.
Sziasztok!
Találtam egy adapter nyáktervét. Viszont a nagy zöld foglalatot nem tudom beszerezni itthon, netről rendelni pedig drágának tartom. Az lenne a kérdésem h helyettesíthető-e a zöld foglalat 3 sor sima mezei egyszerű ic foglalatokkal? köszi
Helyettesíthető végülis.
Én viszont tudok egy rendes emberről, aki árulni szokott ilyet itt a fórum apróhirdetései közt: Libus Keresd meg őt ezügyben, én már vettem ilyen 40-lábú ZIF foglalatot tőle.
Itt is kapható, ha netán az ajánlott forrásból nem sikerülne, vagy drágább lenne.
köszi már megtaláltam, én is innen szoktam rendelni de megmondom őszintén hogy sajnálok kiadni érte 4-5 ezret.
viszont láttam itt a fórumon egy icd2 adaptert, kicsit közelebb raktam a két tüskesor foglalatot és már jó is lett, remélem.
Hali. Sok mindenkinek, aki PICkit2 épített (nem SMD változat) mindenki USB-B csatlakozót használ? Miért? és ha én egyszerű USB csatlakozót teszek oda, mint a PC-n van?
Szíved joga. Teljesen mindegy melyiket használod. Nekem pl pont ilyen kábelem volt itthon. Annó Szilvától vettem egy kittet.
Az USB kapcsolat nem egyenrangú felek között zajlik. A viszonyt többnyire a csatlakozók is jelzik: A-típusú aljzat van a host oldalon (pl.a PC-n), illetve a HUB-okon, s B-típusú a készülékekeken (device). Az összekötő kábelek egyik vége A-típusú dugasz (ez megy a PC-be), a másik vége B-típusú (normál, mini vagy mikro méretben).
Fentiekből következik, hogy ha B típusú csatlakozóval épül a PICkit, akkor sokkal könnyebb beledugni a gyári kábelt... Idézet: „Teljesen mindegy melyiket használod.” Ez ebben a formában nem igaz... Elektronikai szempontból mindegy, eltalál ezen is a jel. A további szempontokat icserny leírta.
Szia emmzolee!
Sajna én nem tudom a lay fájlt kezelni! Érdekelne a pdf formátum, előre is Köszi!
Akkor beteszem az összes pdf tervemet a Fox Delta PB1.2 -ről.
És itt a vége.
Nem tudom milyen technikát használsz a nyák kszítéshez remélem így jó lesz.
Én is meg csináltam az enyémet fotózással. Itt van róla 2 szkennelt kép. A maszkjaim nem az igaziak, mert már fogy a toner a nyomtatómban. |
Bejelentkezés
Hirdetés |